Bzikowa Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Jaki Grami norowiec, uhuhu :evil_lol: Bez natomiast zaczął sezon polowań na muchy... :stupid: A co do problemu z zabawą to podziwiam za cierpliwość i się nie poddawajcie... My też przechodziliśmy 'niezabawkowość', która występowała w zależności od miejsca... Teraz z resztą też jak czasem ma humorek to nie będzie się tak od razu bawił. Dziś np. pięknie aportował piłkę na naszych łąkach do czasu jak zobaczył intruza - jakaś pani przyszła na spacer na pola... I obszczekał ją ewidentnie terytorialnie a piłkę porzucił po drodze :mad: A jak on się pięknie wystawia na intruzów, ho ho :evil_lol: A i jeszcze miałam coś napisać a propos filmiku ze slalomem - otóż bardzo fajnie myśli (widać tę parę buchającą ze zwojów mózgowych :evil_lol:) ale mam wrażenie, że on mógłby biegać tysiąc razy szybciej ten slalom a on sobie takim niepewnym truchcącym galopikiem biega :mad: A o ile wiem to w metodzie tunelowej na początku pies ma ZAPIERDZIELAĆ przez te tyczki więc nie wiem, może na razie nie biegaj tego slalomu z nim tylko zostawiaj go albo przytrzymuj przy wejściu i rzucaj zabawkę tak żeby na pełnej prędkości biegł przez te tyczki? :hmmmm: Ja np. Bza nauczyłam sama 'za rączką', w domu między nogami krzeseł (bo nie mogłam się doczekać wprowadzenia slalomu w klubie) i żałuję tego bo uczony tunelową pewnie robiłby szybciej. Dlatego co jakiś czas biegamy lekko rozsuwany slalom treningowo ;) Quote
Unbelievable Posted April 25, 2010 Author Posted April 25, 2010 Shel napisał(a):Śmieszna seria :) szczur jest śmieszny :diabloti: Bzikowa napisał(a):Jaki Grami norowiec, uhuhu :evil_lol: Bez natomiast zaczął sezon polowań na muchy... :stupid: gram też poluje :evil_lol: a że u nas much pełno (po lecie na strychu jest dywanik ze zdechłych much :mdleje:) to ma zajęcie :diabloti: Bzikowa napisał(a): A co do problemu z zabawą to podziwiam za cierpliwość i się nie poddawajcie... My też przechodziliśmy 'niezabawkowość', która występowała w zależności od miejsca... Teraz z resztą też jak czasem ma humorek to nie będzie się tak od razu bawił. Dziś np. pięknie aportował piłkę na naszych łąkach do czasu jak zobaczył intruza - jakaś pani przyszła na spacer na pola... I obszczekał ją ewidentnie terytorialnie a piłkę porzucił po drodze :mad: A jak on się pięknie wystawia na intruzów, ho ho :evil_lol: ja nie mam innego wyjścia :evil_lol: jak chcę mieć psa choć trochę sportowego, to mogę albo się poddać, rzucić w cholerę i czekać na nowego psa, albo usiłować robić coś z tym (który przecież jest do sportu super ;)), uczyć się na błędach i nabierać doświadczenia. A że będziemy piąty raz robić aport to mi w niczym nie przeszkadza :evil_lol: Bzikowa napisał(a): A i jeszcze miałam coś napisać a propos filmiku ze slalomem - otóż bardzo fajnie myśli (widać tę parę buchającą ze zwojów mózgowych :evil_lol:) ale mam wrażenie, że on mógłby biegać tysiąc razy szybciej ten slalom a on sobie takim niepewnym truchcącym galopikiem biega :mad: A o ile wiem to w metodzie tunelowej na początku pies ma ZAPIERDZIELAĆ przez te tyczki więc nie wiem, może na razie nie biegaj tego slalomu z nim tylko zostawiaj go albo przytrzymuj przy wejściu i rzucaj zabawkę tak żeby na pełnej prędkości biegł przez te tyczki? :hmmmm: Ja np. Bza nauczyłam sama 'za rączką', w domu między nogami krzeseł (bo nie mogłam się doczekać wprowadzenia slalomu w klubie) i żałuję tego bo uczony tunelową pewnie robiłby szybciej. Dlatego co jakiś czas biegamy lekko rozsuwany slalom treningowo ;) bo on jest właśnie niepewny ;) jak go w domu nie nagradzam to się nakręca, na dworze wycisza i chowa w sobie. On będzie zapierdzielać, spoko wodza, niech tylko się najpierw ogarnie i przyzwyczai, że wychodzi się ze slalomu po ostatniej tyczce a nie przed :evil_lol: ale i tak sobie to na razie podarujemy ;) Quote
Feigned Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/23kwietnia10/DSC_7801.jpg to jest świetneeee :lol: Quote
Bewarka Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/23kwietnia10/DSC_7801.jpg Hahah, śmiesznie wyszło zdjęcie od takiej perspektywy :) Podoba mi się :D No to tyle chciałam powiedzieć...:eviltong: Quote
Asiaczek Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 I rzeczywiście TAM była myszka...? http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/23kwietnia10/DSC_7827.jpg Pzdr. Quote
ariss Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 przeczytałam wszystkie zaległości:mdleje: ale się rozgadałyście:mdleje::diabloti: Proszę mi tu Justy nie nakręcać na jakieś inne psowate niż te z brodą i łobuzerskim spojrzeniem z pod grzywki:nono: Quote
mineralna_ Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/23kwietnia10/DSC_7801.jpg Gram bez jajec :turn-l::diabloti: narobiłaś mi ochoty na miękkie i lekkie róż, ale na moim paszczaku by to źle wyglądało i tylko to mnie na razie powstrzymuje :lol: Quote
Unbelievable Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 [quote name='Feigned']http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/23kwietnia10/DSC_7801.jpg to jest świetneeee :lol: [quote name='Bewarka']http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/23kwietnia10/DSC_7801.jpg Hahah, śmiesznie wyszło zdjęcie od takiej perspektywy :) Podoba mi się :D No to tyle chciałam powiedzieć...:eviltong::evil_lol: [quote name='Asiaczek']I rzeczywiście TAM była myszka...? http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/23kwietnia10/DSC_7827.jpg Pzdr. jak widać tutaj: http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/23kwietnia10/DSC_7831.jpg ;) [quote name='ariss']przeczytałam wszystkie zaległości:mdleje: ale się rozgadałyście:mdleje::diabloti: Proszę mi tu Justy nie nakręcać na jakieś inne psowate niż te z brodą i łobuzerskim spojrzeniem z pod grzywki:nono: gorzej by było, jakbym wszystkie zdjęcia tu wrzuciła, także nie marudź :diabloti: Justa sama się nakręca : P [quote name='mineralna_']http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/23kwietnia10/DSC_7801.jpg Gram bez jajec :turn-l::diabloti: narobiłaś mi ochoty na miękkie i lekkie róż, ale na moim paszczaku by to źle wyglądało i tylko to mnie na razie powstrzymuje :lol: nie ma mowy żeby też róż wyglądał źle :diabloti: Quote
mineralna_ Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Unbelievable napisał(a): nie ma mowy żeby też róż wyglądał źle :diabloti: cicho, właśnie staram się wymyślić sobie wymówkę zeby go nie kupić, bo nie mam kasy :evil_lol: Quote
Justa Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 ariss napisał(a):Proszę mi tu Justy nie nakręcać na jakieś inne psowate niż te z brodą i łobuzerskim spojrzeniem z pod grzywki:nono: Widzisz jaka masz motywację, żeby wyhodować dla mnie coś pieknego? :loveu: Quote
ariss Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Justa napisał(a):Widzisz jaka masz motywację, żeby wyhodować dla mnie coś pieknego? :loveu: dla Ciebie wszystko:loveu: Unbelievable, fotki akurat bym wolała tu:diabloti: Quote
Unbelievable Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 mineralna_ napisał(a):cicho, właśnie staram się wymyślić sobie wymówkę zeby go nie kupić, bo nie mam kasy :evil_lol: domyśliłam się :diabloti: Justa napisał(a):Widzisz jaka masz motywację, żeby wyhodować dla mnie coś pieknego? :loveu: :evil_lol::evil_lol: ariss napisał(a): Unbelievable, fotki akurat bym wolała tu:diabloti: marudzisz :diabloti: znowu :diabloti: Quote
Doginka Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 ja też wolę fotki od gadania;-) Daj no trochę "Szczurzego" i Stefci:modla: Quote
NightQueen Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Cześć http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/23kwietnia10/DSC_7801.jpg wydaje mi się że rolnicy nie będą zadowoleni z przedwczesnego orania zboża :] Quote
Doginka Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 smallpati napisał(a):Cześć http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/23kwietnia10/DSC_7801.jpg wydaje mi się że rolnicy nie będą zadowoleni z przedwczesnego orania zboża :] Hahahahahahaha:roflt: Quote
Unbelievable Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 Doginka napisał(a):ja też wolę fotki od gadania;-) Daj no trochę "Szczurzego" i Stefci:modla: www.szczurzy.blogspot.com ;) smallpati napisał(a):Cześć http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/23kwietnia10/DSC_7801.jpg wydaje mi się że rolnicy nie będą zadowoleni z przedwczesnego orania zboża :] a ja myślałam, że to pole się orze, a nie zboże :diabloti: www.szczurzy.blogspot.com jakby ktoś chciał poczytać wywody i zobaczyć więcej zdjęć :cool3: Quote
Bzikowa Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 jaki on jest SŁIT :evil_lol: http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/26kwietnia10/DSC_7852.jpg a tu jak mu uroczo ogon zwisa z łóżka :) Ja też chora :( Quote
Unbelievable Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 Bzikowa napisał(a):jaki on jest SŁIT :evil_lol: http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/26kwietnia10/DSC_7852.jpg a tu jak mu uroczo ogon zwisa z łóżka :) Ja też chora :( bo russelle to są najsłitsze psy na świecie :loveu: jak sobie szukam hodowli i trafiam na taką z russelami, to zamiast patrzeć na tą drugą rasę oglądam terrierki :evil_lol: to już jest zboczenie :stupid: sam zwisający ogonek też mam :diabloti: ja już powiedzmy że zdrowa, ale byłam ze szczurem i znowu mnie gardło boli : P ale taki plus, że fajnie odwoływał się od ludzi przechodzących za płotem (Gram cooooome! ich miny bezcenne :diabloti:) i fajnie aportował na polu. I w ogóle fajnie się przywoływał ;) Quote
Pestka Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Unbelievable napisał(a): ale taki plus, że fajnie odwoływał się od ludzi przechodzących za płotem (Gram cooooome! ich miny bezcenne :diabloti:) i fajnie aportował na polu. I w ogóle fajnie się przywoływał ;) Skad ja znam te spojrzenia ludzi kiedy ich mijamy, a ja nagle staje i "Benek, Benek patrz! Patrz!" a potem jeszcze najlepsze jest czasem "Goood Boy", czasem maja mine jakby mijali totalną kretynke :stupid: Quote
Bzikowa Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Unbelievable napisał(a): ja już powiedzmy że zdrowa, ale byłam ze szczurem i znowu mnie gardło boli : P ale taki plus, że fajnie odwoływał się od ludzi przechodzących za płotem (Gram cooooome! ich miny bezcenne :diabloti:) i fajnie aportował na polu. I w ogóle fajnie się przywoływał ;) no właśnie mnie też boli :hmmmm: Widzisz, żadnego tam owczarka nie kupisz, już ja Ci to mówię, masz zboczenie terierze i bardzo dobrze! :D A hodowczyni Bza mnie namawia na cairna bo będzie miała miot w zimie. Rodzice boscy. Ale muszę być twarda i czekać na swojego jedynego łaciatego... kiedyś tam :evil_lol: Życie to kupa :( Haha co do ciekawych min ludzi to ja dziś rzuciłam piłką w jakiegoś pana i zamiast go przeprosić to wołałam do Bza 'taaak dooobry pieseeek dobrzeee, chooodź, przyyyynieś' (bo podnosił piłkę spod nóg tego faceta i się zagapił na niego i się bałam , że oleje piłeczkę) :loveu: Quote
Shel Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/26kwietnia10/DSC_7844.jpg Leniuszek:loveu: Quote
Feigned Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 avatar to masz świetny :evil_lol: mam gdzieś zapisany taki obrazek z maltanami :lol: Quote
evel Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Bzikowa napisał(a):no właśnie mnie też boli :hmmmm: Widzisz, żadnego tam owczarka nie kupisz, już ja Ci to mówię, masz zboczenie terierze i bardzo dobrze! :D A hodowczyni Bza mnie namawia na cairna bo będzie miała miot w zimie. Rodzice boscy. Ale muszę być twarda i czekać na swojego jedynego łaciatego... kiedyś tam :evil_lol: Życie to kupa :( Zboczone na punkcie terrierów, zboczone! :evil_lol: Czy cairn się bardzobardzo różni od westa? Mnie się zawsze wydawały bardzo podobne, tyle, że maść inna :oops: Bzikowa, Ty też planujesz jednak russela? Unbelievable, też przylazłam pochwalić av, haha :lol: Quote
Bzikowa Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 evl napisał(a):Zboczone na punkcie terrierów, zboczone! :evil_lol: Czy cairn się bardzobardzo różni od westa? Mnie się zawsze wydawały bardzo podobne, tyle, że maść inna :oops: Bzikowa, Ty też planujesz jednak russela? Unbelievable, też przylazłam pochwalić av, haha :lol: Choroba terierza :evil_lol: Różni się. ;) Budowę mają zupełnie inną. Cairny mają dłuższe łapki, są sporo 'sprawniejsze', bardziej skoczne (młodszy cairn, którego znam doskakuje mi w poziomie prawie, że na wysokość twarzy, jak się cieszy:lol:) itd. Westy są krępe, mają cięższą dupkę itd. Ogólnie cairny są dużo lżejsze i smukłe. Oczywiście piszę o przeciętnym weście i przeciętnym cairnie bo są oczywiście wyjątki. A jeśli chodzi o charakter to mało poznałam cairnów ale one są chyba bardziej 'kocie' i niezależne od westów. Moja hodowczyni ma gromadkę westusiów i 2 cairny (teraz w zasadzie 4 bo zostawia 2 szczeniorki) i zawsze jak tam przyjeżdżam to westy są zdecydowanie bardziej wylewne, tłoczą się pod nogami i machają dupkami i liżą po twarzy :loveu: (oprócz mamuśki mojego Bza, która mu przekazała swoją jędzowatość - ona stoi 2 metry za nimi i nadziera mordę , żeby zająć się NIĄ ale ona się nie zniży, żeby o to zabiegać tak jak ten cały plebs :evil_lol:) [SIZE=2]Natomiast cairn przyjdzie się przywitać ale bez jakiegoś ogromnego spoufalania się. No ale moja hodowczyni uważa, że żeby je poznać to trzeba z nimi dłużej przebywać, tak powierzchownie można odnieść mylne wrażenie ;) W agility biegają 2 i radzą sobie całkiem całkiem i na pewno można by z nich wiele więcej 'wyciągnąć' niż to pokazują na zawodach. Tia, planować to ja sobie mogę ale co z tego będzie... :roll: ;) Quote
Unbelievable Posted May 1, 2010 Author Posted May 1, 2010 Pestka napisał(a):Skad ja znam te spojrzenia ludzi kiedy ich mijamy, a ja nagle staje i "Benek, Benek patrz! Patrz!" a potem jeszcze najlepsze jest czasem "Goood Boy", czasem maja mine jakby mijali totalną kretynke :stupid: ze mnie się przestał śmiać mój "sąsiad" którego szczur z uporem maniaka zawsze oszczekuje, jak zobaczył że ćwierkanie pomaga na jego zachowanie : P Bzikowa napisał(a):no właśnie mnie też boli :hmmmm: Widzisz, żadnego tam owczarka nie kupisz, już ja Ci to mówię, masz zboczenie terierze i bardzo dobrze! :D A hodowczyni Bza mnie namawia na cairna bo będzie miała miot w zimie. Rodzice boscy. Ale muszę być twarda i czekać na swojego jedynego łaciatego... kiedyś tam :evil_lol: Życie to kupa :( ja mam alergiczne bardziej, dzisiaj rano myślałam że zdechnę- nafaszerowałam się lekami i coś mnie znowu boleć zaczyna... kupię owczarka, bo chce spróbować z psem dla którego fajniejszy będzie człowiek niż ten zajączek co tam radośnie kica ;) ale następny terrier na 1000% będzie, bo je uwielbiam :loveu: cairny brzydkie :diabloti: i krótkołapne :diabloti: czekaj na łaciaka, czekaj :loveu: ja też sobie poczekam... ;) Bzikowa napisał(a): Haha co do ciekawych min ludzi to ja dziś rzuciłam piłką w jakiegoś pana i zamiast go przeprosić to wołałam do Bza 'taaak dooobry pieseeek dobrzeee, chooodź, przyyyynieś' (bo podnosił piłkę spod nóg tego faceta i się zagapił na niego i się bałam , że oleje piłeczkę) :loveu: chyba wolę nie wiedzieć co ten facet musiał pomyśleć :evil_lol: Shel napisał(a):http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/26kwietnia10/DSC_7844.jpg Leniuszek:loveu: styrany, nie leniuszek :diabloti: Feigned napisał(a):avatar to masz świetny :evil_lol: mam gdzieś zapisany taki obrazek z maltanami :lol: dzięki :evil_lol: ze wszystkimi rasami pewnie się znajdzie : P ale nic nie jest tak genialne jak russellowe dupki! :lol!: evl napisał(a):Zboczone na punkcie terrierów, zboczone! :evil_lol: Unbelievable, też przylazłam pochwalić av, haha :lol: prawda:evil_lol: dzięki dzięki :diabloti: Bzikowa napisał(a):[SIZE=2] Tia, planować to ja sobie mogę ale co z tego będzie... :roll: ;) nie przesadzaj :cool3: moje plany też się pewnie odwleką w czasie ;) ale mam szczura do ogarnięcia, co jest pocieszające : P Quote
Recommended Posts