Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Russellka napisał(a):
Ale fajnie :loveu::loveu::lol:Jak to się psa nogą traktuje :mad: A ja widziałam! On nie siedział tylko leżał :eviltong: A Koda zaczęła szczekać na moją długą kurtkę bo myślała że to jakiś obcy w domu :lol::lol::evil_lol::diabloti:

ran leżał to go nogą pogłaskałam! a raczej zdychał : P

haha Koda goopek :evil_lol: grami już się przyzwyczaił do takich odgłosów i wie że to nie prawdziwe : P chociaż ostatnio ktoś wsypywał do ciasta około 100 GRAM cukru... myślałam że telewizor spadnie :evil_lol:

Posted

Russellka napisał(a):
Moja sierota :loveu: Ja nie chce nic mówić ale to się stało wtedy gdy włączyłam twój filmik :diabloti:

domyśliłam się wyobraź sobie : P

jest nadzieja na lustro po świętach :mdleje: :loveu:

Posted

Wiesz co, chwilami mam wrażenie, że część rzeczy to zwykłe strzały :evil_lol: Ze strony Gramisława :loveu:
Mówisz mu "a kuku!" a on robi wszystko, co robił wcześniej - obroty, zdechloty, turlanie i inne bajery :evil_lol:
Może te wszystkie komenty mają podobną intonację i dlatego mu się myli?

Ale grunt, że pracujecie, bo pies się nie nudzi.

Ajjjj :loveu:

Posted

Hmmm.. ale on robi wszystko na raz oprócz tego co ma zrobić :diabloti:
Galina też jest niecierpliwa i czasem jest tak, że zrobi co ma zrobić, a zanim dam jej nagrodę robi jeszcze 5 innych rzeczy - własnie z tej niecierpliwości :mdleje:

Co nie zmienia faktu, że Gram jest rewelka :loveu:

A może kilka komend sobie od Was zapożyczę, choć nie wiem jak maleństwo nauczę ich bez klikerrrrra :eviltong:

Posted

smallpati napisał(a):
Ja tez mam ten problem, bo nie klikam, ale chyba wprowadzę ta metodę :evil_lol:

Ja tez ni klikam, więc precyzyjne komendy sa raczej awykonalne w naszym przypadku.
A dlaczego? Bo jaszczurka nienawidzi dźwięku klikeraaaa. :loveu::evil_lol:

Posted

Justa napisał(a):
Ja tez ni klikam, więc precyzyjne komendy sa raczej awykonalne w naszym przypadku.

ja nie kilkam bo mi się nie chce, bo Moli wykonuje polecenia głosowe a nagrodzę też głosowową dostaje, polecenia wykonuje bez błędnie, ale kilker i tak wprowadzę, tak z ciekawości :evil_lol:

P.S dzisiaj pierwszy raz cwiczyłam z nią i z klikerem, w sumie to łapie to szybko, cieszy sie jak słyszy kliker czyli jest dobrze :evil_lol:

Posted

Justa napisał(a):
Wiesz co, chwilami mam wrażenie, że część rzeczy to zwykłe strzały :evil_lol: Ze strony Gramisława :loveu:
Mówisz mu "a kuku!" a on robi wszystko, co robił wcześniej - obroty, zdechloty, turlanie i inne bajery :evil_lol:
Może te wszystkie komenty mają podobną intonację i dlatego mu się myli?

Ale grunt, że pracujecie, bo pies się nie nudzi.

Ajjjj :loveu:

bo on idzie na łatwiznę, co tu zrobić żeby tego nie zrobić :diabloti:
o tym też myślałam, ale jak mówię graj to gra, a jak gram to nie strzela łapą w pianino :cool1:

jemu i tak się nudzi :mdleje: 30min z nim ćwiczyłam, i co? lata po pokoju ze skarpetą w pysku :loveu::cool1:
smallpati napisał(a):
to nie kwestia mylenia, tylko niecierpliwości :evil_lol: mój spaniel też robił wszystko na raz byle by dostać ciastko :diabloti::eviltong:

to też, ale raczej kombinuje za co by innego dostać smaka : P
Justa napisał(a):
Hmmm.. ale on robi wszystko na raz oprócz tego co ma zrobić :diabloti:
Galina też jest niecierpliwa i czasem jest tak, że zrobi co ma zrobić, a zanim dam jej nagrodę robi jeszcze 5 innych rzeczy - własnie z tej niecierpliwości :mdleje:

Co nie zmienia faktu, że Gram jest rewelka :loveu:

A może kilka komend sobie od Was zapożyczę, choć nie wiem jak maleństwo nauczę ich bez klikerrrrra :eviltong:

z tym akuku to on nie do końca wiedział co ma zrobić :razz: czasami łapie taki zaćmy :evil_lol:

:loveu::loveu:
Justa napisał(a):

czego nie lubi? dźwięku? wiem, że ciężko będzie uwierzyć ale grami też nie lubił : P wielką pomocą była zwykła skarpeta- w rękę kliker, na rękę dwie skarpety żeby przytłumić dźwięk- i jak było już klik/smakołyk to poszło i bez skarpety ;) ale muszę powiedzieć, że teraz też mniej się boi wystrzałów dzięki temu
agnethka napisał(a):
moja Elita jak widzi smaczek w ręku to robi wszystko co umie - po kolei.... mimo iż ja jej żadnego polecenia nie zdążę wydać :lol:

tak nie ma- jak coś powiem, byle co to on robi co mu serce podpowiada :evil_lol: i kombinuje, kombinuje... bzium wyszło właśnie z tych kombinacji jego : P
smallpati napisał(a):
ja nie kilkam bo mi się nie chce, bo Moli wykonuje polecenia głosowe a nagrodzę też głosowową dostaje, polecenia wykonuje bez błędnie, ale kilker i tak wprowadzę, tak z ciekawości :evil_lol:

P.S dzisiaj pierwszy raz cwiczyłam z nią i z klikerem, w sumie to łapie to szybko, cieszy sie jak słyszy kliker czyli jest dobrze :evil_lol:

widzisz, nic strasznego :diabloti:

Posted

A uciekał na dźwięk klikera z podkulonym ogonem? Powinnam ją chyba tym karać :evil_lol: :eviltong:
A wytrzałów jaszczurka sie niegdy nie bała, ona całego sylwestra w domu przesypia :loveu::multi:

Posted

smallpati napisał(a):
w ogóle to jakoś mi się ostatnio zachciało nowych sztuczek :evil_lol: dziś ćwiczyłam obroty, umie się obracać na plecach, ale nie umie na stojąco, tzn. nie umiała, bo już umie :eviltong:

grami obracać się na tylnych łapach umie już ze dwa lata :evil_lol:
Justa napisał(a):
A uciekał na dźwięk klikera z podkulonym ogonem? Powinnam ją chyba tym karać :evil_lol: :eviltong:
A wytrzałów jaszczurka sie niegdy nie bała, ona całego sylwestra w domu przesypia :loveu::multi:

uciekał ;)
takiej to dobrze :mdleje: Gram podczas pierwszego sylwestra skakał po szafkach, stołach...

Posted

smallpati napisał(a):
moja ma 2 lata :evil_lol:
nie uczyłam jej bo mi się nie chciało :eviltong:

:evil_lol::evil_lol:
gram w sylwestra będzie miał 2 i pół : P

infers1995 napisał(a):
Świnka jak widzi kliker to świrować zaczyna:razz::loveu:

a tak się wzbraniałeś... :diabloti: