Unbelievable Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 [quote name='Doginka']O qrna, będą małe AlkoStefanki:loveu::crazyeye: http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/183757_158069657579774_100001302231612_272452_2523943_n.jpg no no, może lepiej Olko, a nie Alko :evil_lol: [quote name='Agathee']ejj one się uśmiechają na tych zdjęciach :evil_lol: szczególnie Aleksander i te oczka jak zmrużone :diabloti: fakt, jaszczurki ogólnie są świetne, nawet niby mogłabym mieć, ale jak mniemam one żywią się robalami? a ja robala nigdy w życiu do ręki bym nie wzięła, mogę dotykać węże, jaszczurki, pająki a robale nigdy w życiu, boję się panicznie i nie mogę nawet patrzeć :roll: ja też robali do ręki nie biorę ;) mam pęsetę i pęsetą je przenoszę. Też się bałam, ale się przyzwyczaiłam. najgorsze są poczwarki bo są okropnie paskudne :roll: idzie przywyknąć Quote
chi23 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Hej:bye: Przypadkiem przywędrowałam do was z tematu frisbowego.. obejrzałam fotki na blogu i nie wiem nawet co powiedzieć:crazyeye::crazyeye: Jak go nauczyłaś tych wszystkich vault'ów? i w ogóle? Quote
eria Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/Stefania/DSC_2241.jpg ale przepiękne zdjęcie !! normalnie ostatnio wpadam do Ciebie gekony oglądać a nie Grama hihihiih Quote
Unbelievable Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 [quote name='chi23']Hej:bye: Przypadkiem przywędrowałam do was z tematu frisbowego.. obejrzałam fotki na blogu i nie wiem nawet co powiedzieć:crazyeye::crazyeye: Jak go nauczyłaś tych wszystkich vault'ów? i w ogóle? wszystkiego uczyłam na wyczucie ;) szczurzy lubi skakać, jest giętki więc nie było trudno [quote name='eria']http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/Stefania/DSC_2241.jpg ale przepiękne zdjęcie !! normalnie ostatnio wpadam do Ciebie gekony oglądać a nie Grama hihihiih nic dziwnego, gady mają lepsze fotki niż szczurzy :evil_lol: a że się ostatnio wzbogaciłam o raynoxa to fotki są o wiele lepsze :) Muszę się tylko jeszcze dogadać z lampą błyskową :evil_lol: Aleksander Barbarka Quote
Unbelievable Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 [quote name='eria']te fotki to 35mm + raynox ? Wszystkie piękne ! tak ;) i wbudowana lampa z samoróbnym dyfuzorem pończoch wylinkowy Quote
Doginka Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Łoooomatko, ale piękne gadowe focie:crazyeye::loveu: Quote
Illusion Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Fuuuj, ale to okropnie wygląda :lol:. Skro robisz te zdjęcia z raynoxem, to jakiej wielkości głowę (mniej, więcej) ma ten wąż? Masz możliwość zrobić jeszcze większe "zbliżenie" i żeby to ostre było? Pytam, bo jakiś czas temu kupiłam sobie taki pierścień odwrotnego mocowania, żeby pobawić się w "makro", był to trochę taki niewypał, ale stwierdziłam, że chętnie bym się w to jeszcze pobawiła, ale nie z tym pierścieniem, a zastanawiałam się kiedyś nad raynoxem. Quote
evel Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/wunsze%20pajunki%20i%20inne/DSC_2376_1.jpg no piękne ma to oko, ale wylinka fuuuu :lol: Quote
Unbelievable Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 [quote name='chi23']Świetne zdjęcia:) [quote name='Doginka']Łoooomatko, ale piękne gadowe focie:crazyeye::loveu: dzięki ;) [quote name='Illusion']Fuuuj, ale to okropnie wygląda :lol:. Skro robisz te zdjęcia z raynoxem, to jakiej wielkości głowę (mniej, więcej) ma ten wąż? Masz możliwość zrobić jeszcze większe "zbliżenie" i żeby to ostre było? Pytam, bo jakiś czas temu kupiłam sobie taki pierścień odwrotnego mocowania, żeby pobawić się w "makro", był to trochę taki niewypał, ale stwierdziłam, że chętnie bym się w to jeszcze pobawiła, ale nie z tym pierścieniem, a zastanawiałam się kiedyś nad raynoxem. głowa to mniej-więcej paznokieć w małym palcu. Tu masz porównanie z pięciozłotówką http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/184262_158069360913137_100001302231612_272451_8038609_n.jpg a jak duże zbliżenie mogę zrobić- nie wiem ;) margines nie jest zbyt duży. Przy dłuższym obiektywie na pewno powiększenie będzie znacznie większe. Co mi się podoba w zabawie z raynoxem to to, że pasuje na praktycznie wszystkie obiektywy i nie pogarsza tragicznie jakości zdjęć- ja nie zaobserwowałam jakiegoś mydlenia i tym podobnych. [quote name='evel']http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/wunsze%20pajunki%20i%20inne/DSC_2376_1.jpg no piękne ma to oko, ale wylinka fuuuu :lol: wylinka jest fajna :evil_lol: leży sobie teraz na półeczce :diabloti: Quote
Illusion Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Wow! :crazyeye: Jakie to maleństwo, myślałam, że jest większy. Fajne to porównanie z monetą. Dzięki ;). Quote
Asiaczek Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Czyli za jakiś tydzień będziesz wiedziała, czy jajeczka sa zapłodnione czy nie. Powiem szczerze, nie mogę się już doczekać:) Barzo mi sie podobaja gekony, chyba przez ich użytecznośc...;) pzdr. Quote
Unbelievable Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 Ogłaszam wszem i wobec iż.... jajeczka są zapłodnione :) możecie się ustawiać w kolejce po maluchy :evil_lol: Quote
*Monia* Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Unbelievable napisał(a):Ogłaszam wszem i wobec iż.... jajeczka są zapłodnione :) możecie się ustawiać w kolejce po maluchy :evil_lol: Super, będą małe gadzinki :multi: Akurat psy sobie trochę barfują to się ustawię w kolejce jako pierwsza :diabloti: Quote
Unbelievable Posted March 17, 2011 Author Posted March 17, 2011 Doginka napisał(a):Gratuluję babciu gadzinkowa:klacz::lol: dzięki :loveu: *Monia* napisał(a):Super, będą małe gadzinki :multi: Akurat psy sobie trochę barfują to się ustawię w kolejce jako pierwsza :diabloti: miejmy nadzieję, że będą ;) phi, a to takie małe, słodkie, kochane, titititit :loveu: :evil_lol: Quote
Illusion Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 To na jaką literkę pierwszy miot? :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 [quote name='Illusion']To na jaką literkę pierwszy miot? :evil_lol: na Ź :diabloti: :loveu: potrzebuję pomocy, baaardzo pilnej. Musze do poniedziałku oddać bibliografię na pracę maturalną z polskiego, a że jestem humanistycznym ułomkiem to niestety ekhm, sama tego nie wymyślę. No więc, pisząc do wszystkich tutaj zgromadzonych i takie tam- książki, lektury, nie wiem, prace magisterskie w których jest wspomniane coś na temat stosunku człowieka do cywilizacji. Bo ja poza "zbrodnią i karą" nic nie wymyśliłam :evil_lol: Quote
NightQueen Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 [quote name='Unbelievable']na Ź :diabloti: :loveu: potrzebuję pomocy, baaardzo pilnej. Musze do poniedziałku oddać bibliografię na pracę maturalną z polskiego, a że jestem humanistycznym ułomkiem to niestety ekhm, sama tego nie wymyślę. No więc, pisząc do wszystkich tutaj zgromadzonych i takie tam- książki, lektury, nie wiem, prace magisterskie w których jest wspomniane coś na temat stosunku człowieka do cywilizacji. Bo ja poza "zbrodnią i karą" nic nie wymyśliłam :evil_lol: zgaduje że z filozofią/socjologią bawić się nie chcesz :diabloti: bo tam pełno jest o człowieku i cywilizacji jak nie to może Cyprian Norwid - legenda Borkowski Tadeusz - opowiadania (masz stosunek jego do życia w obozach koncentracyjnych, fajnie się czyta :p) Faust jest symbolem niespełnionego człowieka cywilizacji Ludze bezdomni Witold Gombrowicz, Jerzy Andrzejewski, Czesław Miłosz - mieli hopla na ptk. zmieniania się świata, historii itd. W ogóle lata 30 cechowały się takimi utworami Quote
LadyS Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 A może stosunek człowieka do cywilizacji w różnych etapach historii i w różnych sytuacjach, w których ten człowiek jest umiejscowiony? Tutaj można by np. odnieść się do Borowskiego i jego opowiadań z pobytu w Auschwitz, do dramaturgów może? Np. Witkacy i czysta forma, jego dramaty i przedstawienie cywilizacji... Może coś z polskich futurystów? Tutaj musiałabyś poczytać o manifestach programowych i ich dziełach. Z poezji to może Herbert i jego Pan Cogito. Z zagranicznych to np. Joseph Conrad i "Jądro ciemności". Jakby coś, to pytaj jeszcze na gg: 15894479 - studiuję polonistykę ;) Mam nadzieję, ze jakoś pomogłam. Quote
Unbelievable Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 [quote name='NightQueen']zgaduje że z filozofią/socjologią bawić się nie chcesz :diabloti: bo tam pełno jest o człowieku i cywilizacji jak nie to może Cyprian Norwid - legenda Borkowski Tadeusz - opowiadania (masz stosunek jego do życia w obozach koncentracyjnych, fajnie się czyta :p) Faust jest symbolem niespełnionego człowieka cywilizacji Ludze bezdomni Witold Gombrowicz, Jerzy Andrzejewski, Czesław Miłosz - mieli hopla na ptk. zmieniania się świata, historii itd. W ogóle lata 30 cechowały się takimi utworami [quote name='ladySwallow']A może stosunek człowieka do cywilizacji w różnych etapach historii i w różnych sytuacjach, w których ten człowiek jest umiejscowiony? Tutaj można by np. odnieść się do Borowskiego i jego opowiadań z pobytu w Auschwitz, do dramaturgów może? Np. Witkacy i czysta forma, jego dramaty i przedstawienie cywilizacji... Może coś z polskich futurystów? Tutaj musiałabyś poczytać o manifestach programowych i ich dziełach. Z poezji to może Herbert i jego Pan Cogito. Z zagranicznych to np. Joseph Conrad i "Jądro ciemności". Jakby coś, to pytaj jeszcze na gg: 15894479 - studiuję polonistykę ;) Mam nadzieję, ze jakoś pomogłam. dzięki wielkie, numer sobie zapiszę i jakbym miała jeszcze jakieś pytania to nie omieszkam się zapytać ;) jakby komuś się coś jeszcze na myśl rzuciło to chętnie skorzystam. A ja zupełnie zapomniałam że mam zdjęcia:oops: to tak na dobry początek Quote
Illusion Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/17marca2011/DSC_2524.jpg Gramcio! :loveu: Też niedawno kupiłam Ginowej taką piłkę, podoba jej się, bo piszczy, odbija się wszędzie, ucieka, ale niezbyt chętnie bierze ją do japy :stupid:. Quote
Recommended Posts