NightQueen Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 nie we wszystkich państwach przejdzie sam tatuaż, chip to wymóg Quote
Unbelievable Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 smallpati napisał(a):nie we wszystkich państwach przejdzie sam tatuaż, chip to wymóg w paszporcie z tego co pamiętam jest rubryka w stylu oznakowanie(chip/tatuaż). Musi przejść ;) chyba, że to jakiś nowy wymóg... Quote
NightQueen Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Zależy do jakiego państw jedziesz, w większości państw UE wymaga się jakiekolwiek oznakowanie czip lub tatuaż, ale są państwa gdzie nawet jeśli pies ma tatuaż to musi mieć wszczepionego mikroczipa (np. Irlandia, Szwecja (?), WB) http://www.nowofundland.pl/domino/library.nsf/1d9bb9bc07074a63c1256b4500375114/8f552f0c0e4b866dc12570ad005381e7?OpenDocument#editor Quote
Unbelievable Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 [quote name='smallpati']Zależy do jakiego państw jedziesz, w większości państw UE wymaga się jakiekolwiek oznakowanie czip lub tatuaż, ale są państwa gdzie nawet jeśli pies ma tatuaż to musi mieć wszczepionego mikroczipa (np. Irlandia, Szwecja (?), WB) http://www.nowofundland.pl/domino/library.nsf/1d9bb9bc07074a63c1256b4500375114/8f552f0c0e4b866dc12570ad005381e7?OpenDocument#editor wyspy zawsze się swoimi prawami rządzą :evil_lol: a z rzeczy ciekawszych na temat- jakiś czas temu u mojego weterynarza ktoś chciał wyrobić paszport... chomikowi :evil_lol: i wywieźć go do GB ;) Quote
NightQueen Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 a z rzeczy ciekawszych na temat- jakiś czas temu u mojego weterynarza ktoś chciał wyrobić paszport... chomikowi i wywieźć go do GB :evil_lol::evil_lol: nei wiem czy chomik musi mieć paszport, ale na bank można go w samolocie wieść za darmo jako element bagażu podręcznego :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 smallpati napisał(a)::evil_lol::evil_lol: nei wiem czy chomik musi mieć paszport, ale na bank można go w samolocie wieść za darmo jako element bagażu podręcznego :evil_lol: no właśnie chomik musi mieć to co pies, czyli m.i. chip i szczepienie przeciwko wściekliźnie : P Quote
Asiaczek Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Cudny jestem... gdy spię;) http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/Austria%202010/DSC_8854.jpg Dziewczyny, jeżeli chodzi o wywóz psa poza granice PL, lecz w granicach UE, to wymagany jest chip lub tatuaż. Póki co, w UE nie ma wymogu chipa, jako jedynego słusznego sposobu znakowania zwierzęcia. I, niestety, pies MUSI mieć paszport z aktualną wścieklizną. To, że nikt tego nie sprawdza na granicach, bo ich de facto nie ma, nie oznacza, że jakiś patrol samochodowy lub pieszy policji w danym kraju nie ma prawa skontrolować psa. Mogą to zrobić w kazdej chwili i jezeli czego nie będzie - mogiła... Pzdr. Quote
evel Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/Austria%202010/DSC_8854.jpg jakiś taki... grzeczny, nie? :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 [quote name='Asiaczek']Cudny jestem... gdy spię;) http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/Austria%202010/DSC_8854.jpg Dziewczyny, jeżeli chodzi o wywóz psa poza granice PL, lecz w granicach UE, to wymagany jest chip lub tatuaż. Póki co, w UE nie ma wymogu chipa, jako jedynego słusznego sposobu znakowania zwierzęcia. I, niestety, pies MUSI mieć paszport z aktualną wścieklizną. To, że nikt tego nie sprawdza na granicach, bo ich de facto nie ma, nie oznacza, że jakiś patrol samochodowy lub pieszy policji w danym kraju nie ma prawa skontrolować psa. Mogą to zrobić w kazdej chwili i jezeli czego nie będzie - mogiła... Pzdr. taak, gdy śpi... dzisiaj spaliśmy do 12.30 i mnie nie budził, ale jak już wstał to szalej :evil_lol: i to jest to, czego ja się dowiedziałam ;) [quote name='evl']http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/Austria%202010/DSC_8854.jpg jakiś taki... grzeczny, nie? :evil_lol: aż za :diabloti: Quote
Feigned Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 to mały sralek? :loveu: bo wnioskując po braku czarnych łat chyba nie Szczurek? :diabloti: Quote
Unbelievable Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 [quote name='Feigned']to mały sralek? :loveu: bo wnioskując po braku czarnych łat chyba nie Szczurek? :diabloti: no raczej nie :evil_lol: moje piękne :loveu: Quote
*Monia* Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 :-o cóż me oczy widzą :crazyeye: Gadaj kto to, skąd i jak :razz: Quote
Unbelievable Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 Feigned napisał(a):już tam Twoje od razu.. :diabloti: a nie? :diabloti: Quote
betty_labrador Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 masz puppisia? :> czy ściemniasz? :diabloti: Quote
*Monia* Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Unbelievable napisał(a):a nie? :diabloti: Szczur odjajczony, więc wychodzi że Twoje :lol: Quote
infers Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Łiii jakie słodziachny <3 To pies jej wujka : D Quote
*Monia* Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Przynajmniej tutaj coś jest nie TZa, ulżyło mi :evil_lol:. Już myślałam że taki suprajz nam tu zgotowała... Ale pewnie wujkowi będzie podkradała szczylka na spacerki i znęcanie psychiczne :razz: Quote
Unbelievable Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 a na blogu napisane wszystko co i jak :evil_lol: uwielbiam dogo :evil_lol: a szczylki są moje, ja jestem ich matką chrzestną :loveu: [quote name='*Monia*']Przynajmniej tutaj coś jest nie TZa, ulżyło mi :evil_lol:. Już myślałam że taki suprajz nam tu zgotowała... Ale pewnie wujkowi będzie podkradała szczylka na spacerki i znęcanie psychiczne :razz: :evil_lol: niiiee, russelle w tym wieku są niereformowalne :evil_lol: próbowałam je nauczyć przychodzenia chociaż trochę, a gdzie tam, przecież są inne ciekawsze rzeczy, a jak już przyszły to smakołykami pluły :mdleje: nieodrodne dzieci swojej mamusi z królewskim podniebieniem :diabloti: znęcałam się psychicznie nad moją ukochaną Duszą, w jakieś 10min ją obracania z lekkim gestem prawie nauczyłam :loveu: tylko mi się ciasteczka skończyły ;) no i jak ona się szarpie, i aportuje :mdleje: Quote
ariss Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 słodziak straszny z tego malca:loveu: a fotki z wyjazdu bardzo przyjemnie się ogląda, tylko powiem szczerze, że wolę tu wszystko czytać niż na blogu, ale jak już musisz mi komplikować życie:diabloti::evil_lol: to proszę wstawiaj częściej link do tego bloga, bo nigdy nie będę wiedziała co u Ciebie słychać:evil_lol: Quote
betty_labrador Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 infers napisał(a):Łiii jakie słodziachny <3 To pies jej wujka : D hehe no a sunia superowa :) Quote
Unbelievable Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 ariss napisał(a):słodziak straszny z tego malca:loveu: a fotki z wyjazdu bardzo przyjemnie się ogląda, tylko powiem szczerze, że wolę tu wszystko czytać niż na blogu, ale jak już musisz mi komplikować życie:diabloti::evil_lol: to proszę wstawiaj częściej link do tego bloga, bo nigdy nie będę wiedziała co u Ciebie słychać:evil_lol: wstawiłam sobie w podpis, wystarczy? : P betty_labrador napisał(a):hehe no a sunia superowa :) pewnie, że superowa, moja ulubiona :loveu: Quote
Doginka Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Oooo, wreszcie blog w podpisie:multi: Maluch śliczny - do schrupania:loveu: A tu myślałam, że to jedna z tych krówek na poprzedniej fotce:roflt: http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/szczylki%202010/DSC_0104.jpg Quote
Recommended Posts