Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

smallpati napisał(a):
nie we wszystkich państwach przejdzie sam tatuaż, chip to wymóg

w paszporcie z tego co pamiętam jest rubryka w stylu oznakowanie(chip/tatuaż). Musi przejść ;) chyba, że to jakiś nowy wymóg...

Posted

[quote name='smallpati']Zależy do jakiego państw jedziesz, w większości państw UE wymaga się jakiekolwiek oznakowanie czip lub tatuaż, ale są państwa gdzie nawet jeśli pies ma tatuaż to musi mieć wszczepionego mikroczipa (np. Irlandia, Szwecja (?), WB)

http://www.nowofundland.pl/domino/library.nsf/1d9bb9bc07074a63c1256b4500375114/8f552f0c0e4b866dc12570ad005381e7?OpenDocument#editor
wyspy zawsze się swoimi prawami rządzą :evil_lol:
a z rzeczy ciekawszych na temat- jakiś czas temu u mojego weterynarza ktoś chciał wyrobić paszport... chomikowi :evil_lol: i wywieźć go do GB ;)

Posted

a z rzeczy ciekawszych na temat- jakiś czas temu u mojego weterynarza ktoś chciał wyrobić paszport... chomikowi i wywieźć go do GB

:evil_lol::evil_lol: nei wiem czy chomik musi mieć paszport, ale na bank można go w samolocie wieść za darmo jako element bagażu podręcznego :evil_lol:

Posted

smallpati napisał(a):
:evil_lol::evil_lol: nei wiem czy chomik musi mieć paszport, ale na bank można go w samolocie wieść za darmo jako element bagażu podręcznego :evil_lol:

no właśnie chomik musi mieć to co pies, czyli m.i. chip i szczepienie przeciwko wściekliźnie : P

Posted

Cudny jestem... gdy spię;)
http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/Austria%202010/DSC_8854.jpg

Dziewczyny, jeżeli chodzi o wywóz psa poza granice PL, lecz w granicach UE, to wymagany jest chip lub tatuaż. Póki co, w UE nie ma wymogu chipa, jako jedynego słusznego sposobu znakowania zwierzęcia.
I, niestety, pies MUSI mieć paszport z aktualną wścieklizną. To, że nikt tego nie sprawdza na granicach, bo ich de facto nie ma, nie oznacza, że jakiś patrol samochodowy lub pieszy policji w danym kraju nie ma prawa skontrolować psa. Mogą to zrobić w kazdej chwili i jezeli czego nie będzie - mogiła...

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Cudny jestem... gdy spię;)
http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/Austria%202010/DSC_8854.jpg

Dziewczyny, jeżeli chodzi o wywóz psa poza granice PL, lecz w granicach UE, to wymagany jest chip lub tatuaż. Póki co, w UE nie ma wymogu chipa, jako jedynego słusznego sposobu znakowania zwierzęcia.
I, niestety, pies MUSI mieć paszport z aktualną wścieklizną. To, że nikt tego nie sprawdza na granicach, bo ich de facto nie ma, nie oznacza, że jakiś patrol samochodowy lub pieszy policji w danym kraju nie ma prawa skontrolować psa. Mogą to zrobić w kazdej chwili i jezeli czego nie będzie - mogiła...

Pzdr.
taak, gdy śpi... dzisiaj spaliśmy do 12.30 i mnie nie budził, ale jak już wstał to szalej :evil_lol:

i to jest to, czego ja się dowiedziałam ;)

[quote name='evl']http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/Austria%202010/DSC_8854.jpg jakiś taki... grzeczny, nie? :evil_lol:
aż za :diabloti:

Posted

Przynajmniej tutaj coś jest nie TZa, ulżyło mi :evil_lol:.

Już myślałam że taki suprajz nam tu zgotowała... Ale pewnie wujkowi będzie podkradała szczylka na spacerki i znęcanie psychiczne :razz:

Posted

a na blogu napisane wszystko co i jak :evil_lol: uwielbiam dogo :evil_lol:
a szczylki są moje, ja jestem ich matką chrzestną :loveu:
[quote name='*Monia*']Przynajmniej tutaj coś jest nie TZa, ulżyło mi :evil_lol:.

Już myślałam że taki suprajz nam tu zgotowała... Ale pewnie wujkowi będzie podkradała szczylka na spacerki i znęcanie psychiczne :razz:
:evil_lol:

niiiee, russelle w tym wieku są niereformowalne :evil_lol: próbowałam je nauczyć przychodzenia chociaż trochę, a gdzie tam, przecież są inne ciekawsze rzeczy, a jak już przyszły to smakołykami pluły :mdleje: nieodrodne dzieci swojej mamusi z królewskim podniebieniem :diabloti:
znęcałam się psychicznie nad moją ukochaną Duszą, w jakieś 10min ją obracania z lekkim gestem prawie nauczyłam :loveu: tylko mi się ciasteczka skończyły ;) no i jak ona się szarpie, i aportuje :mdleje:

Posted

słodziak straszny z tego malca:loveu: a fotki z wyjazdu bardzo przyjemnie się ogląda, tylko powiem szczerze, że wolę tu wszystko czytać niż na blogu, ale jak już musisz mi komplikować życie:diabloti::evil_lol: to proszę wstawiaj częściej link do tego bloga, bo nigdy nie będę wiedziała co u Ciebie słychać:evil_lol:

Posted

ariss napisał(a):
słodziak straszny z tego malca:loveu: a fotki z wyjazdu bardzo przyjemnie się ogląda, tylko powiem szczerze, że wolę tu wszystko czytać niż na blogu, ale jak już musisz mi komplikować życie:diabloti::evil_lol: to proszę wstawiaj częściej link do tego bloga, bo nigdy nie będę wiedziała co u Ciebie słychać:evil_lol:

wstawiłam sobie w podpis, wystarczy? : P
betty_labrador napisał(a):
hehe

no a sunia superowa :)

pewnie, że superowa, moja ulubiona :loveu: