brjagata Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 W takim razie co jak nie border? Czyżby dalej ciągnie do terrierów? ;) Quote
Unbelievable Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Agathee napisał(a):W takim razie co jak nie border? Czyżby dalej ciągnie do terrierów? ;) niieee, na razie obstaję przy owczarkach ;) pewnie pyrek, jak sobie ściągnę : P Quote
betty_labrador Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 a moze flat? :cool3: one do 3 roku maja adhd ale pozniej cudne- po wlasciwym ulozeniu.. i wielka zaleta.. nie szczekaja jak owczarki pasące! ja chcialam tez ozika lub bordera ale narazie z tym pasuje. no ewentualnie ozik:) Quote
Unbelievable Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 betty_labrador napisał(a):a moze flat? :cool3: one do 3 roku maja adhd ale pozniej cudne- po wlasciwym ulozeniu.. i wielka zaleta.. nie szczekaja jak owczarki pasące! ja chcialam tez ozika lub bordera ale narazie z tym pasuje. no ewentualnie ozik:) ja się trzymam z dala od myśliwskich ;) na razie :diabloti: a i tak gdybym miała brać retrievera to byłby toller, ale jak retriever to i tak wolałabym terriera- w których wybór sprowadza się do mojego ideału psa, czyli Russella :evil_lol: Quote
betty_labrador Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 eee a terrier to przypadkiem tez nie mysliwski? :eviltong: Quote
Unbelievable Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 [quote name='betty_labrador']eee a terrier to przypadkiem tez nie mysliwski? :eviltong: no tak samo jak retriever :evil_lol: dlatego wolałabym terriera ;) A tak w ogóle to miałam podać adres bloga i zapomniałam... www.szczurzy.blogspot.com Quote
infers Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Unbelievable napisał(a):Labradorka ma swoją galerię na dogo nawet :diabloti: właściciel jak będzie chciał to się odezwie ;) ozik raczej został już wykluczony : P border też, tak na 60%, ale on każdej rasie dorówna :evil_lol: Słowo się rzekło, kobyłka u płotu.:diabloti: [czy jakoś tak :>] Quote
betty_labrador Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 infers napisał(a):Słowo się rzekło, kobyłka u płotu.:diabloti: [czy jakoś tak :>] a o swojej kolezance tosisławie to labradorka zapomniala?:> ostatnio nowe foty lepszej jakosci:razz: Quote
Unbelievable Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 betty_labrador napisał(a):a o swojej kolezance tosisławie to labradorka zapomniala?:> ostatnio nowe foty lepszej jakosci:razz: jak on nigdzie nie wchodzi :evil_lol: Vectra napisał(a):staffika :diabloti: staffika będę miała jak będę stara i nie będę mogła biegać :evil_lol: Quote
brjagata Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Oj pyra to już nie na moje nerwy chyba :diabloti: infers napisał(a):Słowo się rzekło, kobyłka u płotu.:diabloti: Chętnie bym nawet galerię obejrzała, ale przez kochane dogo link mi nie działa :lol: Quote
Vectra Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Unbelievable napisał(a): staffika będę miała jak będę stara i nie będę mogła biegać :evil_lol: o to życzę ci powodzenia , bez umiejętności biegania przy staffiku :diabloti: Quote
Bzikowa Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Vectra napisał(a):o to życzę ci powodzenia , bez umiejętności biegania przy staffiku :diabloti: A nie wystarczy umiejętność rzucania piłką na dalekie odległości? :evil_lol: A tak serio to też nie czaję, chyba przy staffiku trzeba być tak samo albo bardziej ruchawym jak przy pyrze... :hmmmm: Quote
Unbelievable Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Vectra napisał(a):o to życzę ci powodzenia , bez umiejętności biegania przy staffiku :diabloti: dzięki :diabloti: Bzikowa napisał(a):A nie wystarczy umiejętność rzucania piłką na dalekie odległości? :evil_lol: A tak serio to też nie czaję, chyba przy staffiku trzeba być tak samo albo bardziej ruchawym jak przy pyrze... :hmmmm: u mnie chodzi bardziej o agi- pyra będzie bardziej zadowolona biegając torki niż staffik ;) przy szczurze, szczerze mówiąc, mogłabym nie biegać, tylko go sztuczkować, rzucać piłeczkę i takie tam, ale że robię coś więcej- czyt agi, frisbee, to i bieganie się czasem przydaje ;) czego mistrzem nie jestem(a wręcz mam zabronione : P ) aaa i nie sprzedałam wam njusa dnia wczorajszego- będziemy mieli w Łomży wystawę :evil_lol: co prawda krajowa ONków, ale zawsze coś :evil_lol: Quote
Vectra Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Bzikowa napisał(a):A nie wystarczy umiejętność rzucania piłką na dalekie odległości? :evil_lol: A tak serio to też nie czaję, chyba przy staffiku trzeba być tak samo albo bardziej ruchawym jak przy pyrze... :hmmmm: przy staffiku trzeba mieć dużo krzepy :diabloti: bo pomijając szybkość i ruchliwość , dochodzi siła ... insze terrierki , to są pikuś , przy tych kurduplach .. ja już mówię o staffikach tylko , bo ast czy bull , to już większe zwierze ... na starość to basseta :evilbat: a sama piłka , to nie do końca wystarcza , ja mam ten luksus , że one między sobą się ciągają ... Quote
NightQueen Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 aaa i nie sprzedałam wam njusa dnia wczorajszego- będziemy mieli w Łomży wystawę co prawda krajowa ONków, ale zawsze coś w Łomży mówisz? http://www.zkwp.pl/zg/index.php?n=wys_lis2010 Quote
Iza. Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='smallpati']w Łomży mówisz? http://www.zkwp.pl/zg/index.php?n=wys_lis2010 http://www.zkwp.pl/zg/index.php?w=2010_wystawy_bialystok_ON Quote
NightQueen Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='Iza.']http://www.zkwp.pl/zg/index.php?w=2010_wystawy_bialystok_ON czemu na głównej nie ma? Quote
Iza. Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 smallpati napisał(a):czemu na głównej nie ma? jest. Ale jest nazwą miasta oddziałowego - Białystok ;) Quote
NightQueen Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Iza. napisał(a):jest. Ale jest nazwą miasta oddziałowego - Białystok ;) aaa nie wpadłam na to :) Quote
Unbelievable Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 Vectra napisał(a):przy staffiku trzeba mieć dużo krzepy :diabloti: bo pomijając szybkość i ruchliwość , dochodzi siła ... insze terrierki , to są pikuś , przy tych kurduplach .. ja już mówię o staffikach tylko , bo ast czy bull , to już większe zwierze ... na starość to basseta :evilbat: a sama piłka , to nie do końca wystarcza , ja mam ten luksus , że one między sobą się ciągają ... no siły to na pewno więcej mają ;) w końcu takie przeznaczenie miały : P a i u mnie na jednym psie się nie skończy ;) Quote
Bzikowa Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='Unbelievable'] u mnie chodzi bardziej o agi- pyra będzie bardziej zadowolona biegając torki niż staffik ;) przy szczurze, szczerze mówiąc, mogłabym nie biegać, tylko go sztuczkować, rzucać piłeczkę i takie tam, ale że robię coś więcej- czyt agi, frisbee, to i bieganie się czasem przydaje ;) czego mistrzem nie jestem(a wręcz mam zabronione : P ) Dla mnie pyrki w agility są takie trochę nijakie... Niby sobie dają radę ale nie robią mega wrażenia, przynajmniej to co biega w PL, nie mówię o La :P My mamy w klubie stafficzkę Bubę, która jest psem po prostu ŚWIĘTYM.. Prawda, że przez prowadzenie mega zwolniła... Ale w innych rękach ten pies to byłoby mistrzostwo świata. A już Ceścik to jest szaleństwo totalne :P http://www.youtube.com/watch?v=jGi9Cmsm4YA Szkoda, że tak mało ich biega w agility, to naprawdę ma powera, jedyny problem to koszenie bo co się będzie przejmował, że tyczki lecą jak jest zabawa :evil_lol: Ale u Buby nie ma tego problemu, on jest niestety zgaszona stosunkiem jej przewodniczki do niej :/ Quote
Unbelievable Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 [quote name='Bzikowa']Dla mnie pyrki w agility są takie trochę nijakie... Niby sobie dają radę ale nie robią mega wrażenia, przynajmniej to co biega w PL, nie mówię o La :P My mamy w klubie stafficzkę Bubę, która jest psem po prostu ŚWIĘTYM.. Prawda, że przez prowadzenie mega zwolniła... Ale w innych rękach ten pies to byłoby mistrzostwo świata. A już Ceścik to jest szaleństwo totalne :P http://www.youtube.com/watch?v=jGi9Cmsm4YA Szkoda, że tak mało ich biega w agility, to naprawdę ma powera, jedyny problem to koszenie bo co się będzie przejmował, że tyczki lecą jak jest zabawa :evil_lol: Ale u Buby nie ma tego problemu, on jest niestety zgaszona stosunkiem jej przewodniczki do niej :/ A ja nie mogę znaleźć innej rasy, która by mi tak pasowała charakterem i wielkością. Uprzedzam, że kelpika i mudiego nie chcę : P Mój będzie superhipermega :evil_lol::evil_lol: myślę, że wychowywanie przy terrierze też duuużo zmieni ;) ale ja jeszcze nie wiem czy chcę pyrka :diabloti: Cesta "znam", fajny jest :evil_lol: W ogóle to na razie muszę szczura ogarnąć, trochę z nim pobiegać i zobaczymy jak będzie ;) Quote
Unbelievable Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 smallpati napisał(a):belga malinkę :loveu: za duże, i generalnie nie dla mnie ;) Quote
Recommended Posts