Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a moze flat? :cool3: one do 3 roku maja adhd ale pozniej cudne- po wlasciwym ulozeniu.. i wielka zaleta.. nie szczekaja jak owczarki pasące! ja chcialam tez ozika lub bordera ale narazie z tym pasuje. no ewentualnie ozik:)

Posted

betty_labrador napisał(a):
a moze flat? :cool3: one do 3 roku maja adhd ale pozniej cudne- po wlasciwym ulozeniu.. i wielka zaleta.. nie szczekaja jak owczarki pasące! ja chcialam tez ozika lub bordera ale narazie z tym pasuje. no ewentualnie ozik:)

ja się trzymam z dala od myśliwskich ;) na razie :diabloti: a i tak gdybym miała brać retrievera to byłby toller, ale jak retriever to i tak wolałabym terriera- w których wybór sprowadza się do mojego ideału psa, czyli Russella :evil_lol:

Posted

Unbelievable napisał(a):
Labradorka ma swoją galerię na dogo nawet :diabloti: właściciel jak będzie chciał to się odezwie ;)
ozik raczej został już wykluczony : P border też, tak na 60%, ale on każdej rasie dorówna :evil_lol:

Słowo się rzekło, kobyłka u płotu.:diabloti:
[czy jakoś tak :>]

Posted

betty_labrador napisał(a):
a o swojej kolezance tosisławie to labradorka zapomniala?:> ostatnio nowe foty lepszej jakosci:razz:

jak on nigdzie nie wchodzi :evil_lol:
Vectra napisał(a):
staffika :diabloti:

staffika będę miała jak będę stara i nie będę mogła biegać :evil_lol:

Posted

Oj pyra to już nie na moje nerwy chyba :diabloti:

infers napisał(a):
Słowo się rzekło, kobyłka u płotu.:diabloti:

Chętnie bym nawet galerię obejrzała, ale przez kochane dogo link mi nie działa :lol:

Posted

Unbelievable napisał(a):

staffika będę miała jak będę stara i nie będę mogła biegać :evil_lol:

o to życzę ci powodzenia , bez umiejętności biegania przy staffiku :diabloti:

Posted

Vectra napisał(a):

A nie wystarczy umiejętność rzucania piłką na dalekie odległości? :evil_lol:

A tak serio to też nie czaję, chyba przy staffiku trzeba być tak samo albo bardziej ruchawym jak przy pyrze... :hmmmm:

Posted

Vectra napisał(a):

dzięki :diabloti:
Bzikowa napisał(a):

A tak serio to też nie czaję, chyba przy staffiku trzeba być tak samo albo bardziej ruchawym jak przy pyrze... :hmmmm:

u mnie chodzi bardziej o agi- pyra będzie bardziej zadowolona biegając torki niż staffik ;) przy szczurze, szczerze mówiąc, mogłabym nie biegać, tylko go sztuczkować, rzucać piłeczkę i takie tam, ale że robię coś więcej- czyt agi, frisbee, to i bieganie się czasem przydaje ;) czego mistrzem nie jestem(a wręcz mam zabronione : P )

aaa i nie sprzedałam wam njusa dnia wczorajszego- będziemy mieli w Łomży wystawę :evil_lol: co prawda krajowa ONków, ale zawsze coś :evil_lol:

Posted

Bzikowa napisał(a):

przy staffiku trzeba mieć dużo krzepy :diabloti: bo pomijając szybkość i ruchliwość , dochodzi siła ... insze terrierki , to są pikuś , przy tych kurduplach .. ja już mówię o staffikach tylko , bo ast czy bull , to już większe zwierze ...
na starość to basseta :evilbat:
a sama piłka , to nie do końca wystarcza , ja mam ten luksus , że one między sobą się ciągają ...

Posted

Vectra napisał(a):
przy staffiku trzeba mieć dużo krzepy :diabloti: bo pomijając szybkość i ruchliwość , dochodzi siła ... insze terrierki , to są pikuś , przy tych kurduplach .. ja już mówię o staffikach tylko , bo ast czy bull , to już większe zwierze ...
na starość to basseta :evilbat:
a sama piłka , to nie do końca wystarcza , ja mam ten luksus , że one między sobą się ciągają ...

no siły to na pewno więcej mają ;) w końcu takie przeznaczenie miały : P
a i u mnie na jednym psie się nie skończy ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']
u mnie chodzi bardziej o agi- pyra będzie bardziej zadowolona biegając torki niż staffik ;) przy szczurze, szczerze mówiąc, mogłabym nie biegać, tylko go sztuczkować, rzucać piłeczkę i takie tam, ale że robię coś więcej- czyt agi, frisbee, to i bieganie się czasem przydaje ;) czego mistrzem nie jestem(a wręcz mam zabronione : P )

Dla mnie pyrki w agility są takie trochę nijakie... Niby sobie dają radę ale nie robią mega wrażenia, przynajmniej to co biega w PL, nie mówię o La :P

My mamy w klubie stafficzkę Bubę, która jest psem po prostu ŚWIĘTYM.. Prawda, że przez prowadzenie mega zwolniła... Ale w innych rękach ten pies to byłoby mistrzostwo świata. A już Ceścik to jest szaleństwo totalne :P http://www.youtube.com/watch?v=jGi9Cmsm4YA

Szkoda, że tak mało ich biega w agility, to naprawdę ma powera, jedyny problem to koszenie bo co się będzie przejmował, że tyczki lecą jak jest zabawa :evil_lol: Ale u Buby nie ma tego problemu, on jest niestety zgaszona stosunkiem jej przewodniczki do niej :/

Posted

[quote name='Bzikowa']Dla mnie pyrki w agility są takie trochę nijakie... Niby sobie dają radę ale nie robią mega wrażenia, przynajmniej to co biega w PL, nie mówię o La :P

My mamy w klubie stafficzkę Bubę, która jest psem po prostu ŚWIĘTYM.. Prawda, że przez prowadzenie mega zwolniła... Ale w innych rękach ten pies to byłoby mistrzostwo świata. A już Ceścik to jest szaleństwo totalne :P http://www.youtube.com/watch?v=jGi9Cmsm4YA

Szkoda, że tak mało ich biega w agility, to naprawdę ma powera, jedyny problem to koszenie bo co się będzie przejmował, że tyczki lecą jak jest zabawa :evil_lol: Ale u Buby nie ma tego problemu, on jest niestety zgaszona stosunkiem jej przewodniczki do niej :/
A ja nie mogę znaleźć innej rasy, która by mi tak pasowała charakterem i wielkością. Uprzedzam, że kelpika i mudiego nie chcę : P
Mój będzie superhipermega :evil_lol::evil_lol: myślę, że wychowywanie przy terrierze też duuużo zmieni ;) ale ja jeszcze nie wiem czy chcę pyrka :diabloti:
Cesta "znam", fajny jest :evil_lol:
W ogóle to na razie muszę szczura ogarnąć, trochę z nim pobiegać i zobaczymy jak będzie ;)