Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Sorata']:diabloti: z moim mam to samo, ale w innych sytuacjach ;)

Poprostu chodziliśmy na szkolenie :P , a ja z nim wszystko ćwiczyłam w domu i poza domem - w końcu uznał że współpraca jest naprawdę bardzo fajna ;)
jestem pewna, że łatwiej ci swojego złapać, chociażby dlatego że jest większy;)

a ja wszytsko musiałam sama, bo u mnie w mieście nie ma nikogo kto mógłby się tym zająć :shake:
[quote name='Lived']
Powtarzam się, ale super fotki:loveu: Martyna, może masz ochotę oficjalnie zostać naszym nadwornym fotografem?:loveu:

a jakę pensję będę miała? :diabloti::loveu:

[quote name='Chantell']Piękne psisko. Nie chce mi się wszystkich 557 stron przeglądać więc zapytam.
Ile stworek waży i czy jakieś sporty uprawiacie bądź macie zamiar?
waży 7-8kg, sportów raczej nie uprawiamy, rekreacyjnie frisbee i od przypadku do przypadku jakieś domowe agi;) po psortu nie mam gdzie...
[quote name='mineralna_']http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/spacer/DSC_5290.jpg :loveu::loveu::loveu:
świetne :loveu:
dzięki:diabloti:

Posted

Lived napisał(a):
Melduję się jako prawowita właścicielka owego puchactwa:multi: Rozumiem, że te pozytywne komentarze na jej temat to z grzeczności, bo to tak naprawdę bardzo brzydkie zwierzątko jest:shake::eviltong:

Jest mrr :loveu: Co prawda, to nie doberman ani wilczak (:eviltong:) ale bardzo urodziwe stworzonko :) Naprawdę na domowe imię ma Cuddy? :lol:

Posted

Unbelievable napisał(a):
jestem pewna, że łatwiej ci swojego złapać, chociażby dlatego że jest większy;)

terriera nigdy nie łapałam, więc nie będę przeczyć :eviltong:

a dalsza część mojej wypowiedzi była do Pestki ;)

Posted

Sorata napisał(a):
terriera nigdy nie łapałam, więc nie będę przeczyć :eviltong:

a dalsza część mojej wypowiedzi była do Pestki ;)

i słusznie :diabloti: bo tego nawet jak się za skórę złapie to długo w objęciach nie pozostanie:cool1:

wiem, wiem:diabloti:

szykuje nam się wyjazd na Litwę w piątek na 3 dni i nie wiem, czy mam brać psa:roll: bo w sumie- chciałabym, i wystarczy wyrobić paszport, ale jemu chyba lepiej byłoby zostać, szczególnie że byłby chyba u mojego wujka, ze swoją mamą i innym psem- wyżłem, na duużej działce, szalałby sobie cały dzień do woli...

Posted

[quote name='"Unbelievable"']a jakę pensję będę miała? :diabloti::loveu:
To będzie praca społeczna, materialistko :loveu:

Jest mrr :loveu: Co prawda, to nie doberman ani wilczak (:eviltong:) ale bardzo urodziwe stworzonko :smile: Naprawdę na domowe imię ma Cuddy? :lol:
Może jak na dobermana urodziwe, ale ofsikiem jest niezaprzeczalnie brzydkim :lol: Co poniektórzy ją od wypłoszów z tego powodu wyzywają :diabloti:
Naprawdę, a coś nie tak z tym imieniem? :evil_lol:

co prawda wolę Gramisko (co terier to terier:evil_lol::loveu:)
ale ofsiczka jest również niezwykle urocza;-) Albo mi się wydaje albo umaszczenie black tri robi się coraz bardziej popularne wsród aussików?
W moim klubie agility są już 3 takie - Java, Atrey i Ashka - i wszystkie są przecudne:loveu:
Ja też jak na razie wolę Grama, ale to już z innego powodu :eviltong::oops:

A czy black tri się robi popularniejsze, trudno powiedzieć;) Czarny to jedyny słuszny kolor, jak mawiał słynny filozof :P Takie się po prostu często w miotach rodzą, ale jeśli chodzi o popularność pewno nigdy nie pobiją blue merlaków, których jest w Polsce najwięcej.
Ja sama chciałam czekoladkę, merle albo tri, ale urodziły się tylko 2 suki black tri, w tym jedna z mnóstwem bieli na głowie. No i nie miałam wyboru:eviltong:
A Atreyek to nasz przyszywany braciszek jest, wszyscy mówią, że piekielnie podobni do siebie :)

Posted

No tak, ja jestem laikiem bo się nie interesowałam populacją aussie ale tak tylko zauważyłam ostatnio ;)

Rzeczywiście spojrzenie ma trochę Atreyowe ;) Wszystkie nasze klubowe czarnuszki zdążyłam poznać dość dobrze i rzeczywiście do niego najbardziej podobna Twoja suczka. Tylko chyba ona ma jaśniejsze podpalanie niż Ashka , Atrey i Javulec.

A wzięłaś ją może w jakimś sprecyzowanym celu , tzn do jakiegoś sportu? :cool3:

Posted

[quote name='eria']http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/spacer/DSC_5290.jpg
ależ to stworzonko większe jest fajnie umaszczone!!! o podpalaniu łapek mówię :loveu::loveu: jedna ruda druga biała! rewelka!
teźz uważam że świetne :evil_lol:

[quote name='Bzikowa']http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/spacer/DSC_5290.jpgrab co prawda wolę Gramisko (co terier to terier:evil_lol::loveu:)
ale ofsiczka jest również niezwykle urocza;) Albo mi się wydaje albo umaszczenie black tri robi się coraz bardziej popularne wsród aussików?
W moim klubie agility są już 3 takie - Java, Atrey i Ashka - i wszystkie są przecudne:loveu:
ona jest taka inna :diabloti:
[quote name='Lived']To będzie praca społeczna, materialistko :loveu:

Ja też jak na razie wolę Grama, ale to już z innego powodu :eviltong::oops:

a już mialam nadzieję :placz:

z jakiego? bo jest idiotem :hmmmm:
swoją drogą wczoraj i dzisiaj spacerek bez linki :loveu:

Posted

Rzeczywiście spojrzenie ma trochę Atreyowe ;-) Wszystkie nasze klubowe czarnuszki zdążyłam poznać dość dobrze i rzeczywiście do niego najbardziej podobna Twoja suczka. Tylko chyba ona ma jaśniejsze podpalanie niż Ashka , Atrey i Javulec.
To ci cholernie zazdroszczę, a szczególnie znajomości z Javulcem! :loveu:
Podpalania faktycznie ma mój suk trochę wyblakłe, ale ogólnie to jest kompletnie inny w typie niż ta cała 3, wspólne mają tylko umaszczenie i spojrzenia:evil_lol: Cuddy z rodowodu jest showem z lekką domieszką linii sportowych, a Ashka, Atrey i Java to już prawdziwe versiki są :)

A wzięłaś ją może w jakimś sprecyzowanym celu , tzn do jakiegoś sportu? :cool3:
Jedyny cel, jaki sobie sprecyzowałam to - chcę psa do pracy!!:diabloti: A co konkretniej, to zobaczymy, jak mała dorośnie, w czym się będziemy lepiej czuli. Moim ukochanym, wymarzonym sportem jest frisbee, ale nie mamy gdzie trenować, więc bardziej zawodowo będziemy się zajmować raczej agility, w tę niedzielę mamy pierwsze zajęcia :)

ona jest taka inna :diabloti:
No wiesz?:mad::evil_lol:

z jakiego? bo jest idiotem :hmmmm:
Bo nie jest gópim szczeniakiem! :diabloti:

swoją drogą wczoraj i dzisiaj spacerek bez linki :loveu:
:multi::multi::multi:
Jak Gramiszonek chce, to potrafi:loveu:

A tak wgle, to mamy dzisiaj chyba jakiś dzień cudów, Kaduszka nauczyła się łapać smakołyki w locie! Niemożliwe stało się możliwym :evil_lol:

Posted

Lived napisał(a):

Bo nie jest gópim szczeniakiem! :diabloti:

:multi::multi::multi:
Jak Gramiszonek chce, to potrafi:loveu:

A tak wgle, to mamy dzisiaj chyba jakiś dzień cudów, Kaduszka nauczyła się łapać smakołyki w locie! Niemożliwe stało się możliwym :evil_lol:

ale jest gópim psem in general :diabloti:

jasne, że tak, tylko musi chcieć :cool1: zaraz idziemy na spacerek to sobie trochę pobiega- jak jest ciemno jest najlepiej, żadnych ludzi ani psów, widoczność ograniczona więc zbytnio się nie oddala :loveu:

Posted

Sorata napisał(a):
nie będę u Bzikowej offtopować - jak się sprawuje Hero praxis? :razz: Tanie są...ale może lepsze od CSów? ;)

jeszcze mi nie doszły;) wzięłam te miękksze, freestyle bodajże, może będą wytrzymalsze- chociaż to u mnie nie jest problemem:razz: znalazłam jeszcze tańsze, na discbusters chyba fastbacki za 11zł :diabloti:

madiorka witamy :loveu:

szczurzy w nowym wdzianku:diabloti:

Posted

Unbelievable napisał(a):
znalazłam jeszcze tańsze, na discbusters chyba fastbacki za 11zł

12 :eviltong:
Napisz za jakiś czas jakie są te praxisy ;)

nie podoba mi się jego nowe wdzianko :evil_lol:

Posted

Sorata napisał(a):
12 :eviltong:
Napisz za jakiś czas jakie są te praxisy ;)

nie podoba mi się jego nowe wdzianko :evil_lol:

no, właśnie :evil_lol:
jak dostanę i trochę pużywam to napiszę ;)

a mi się podoba, takie slitaśne różowe :loveu::loveu:

a tak w ogóle to szczur biega za zabawkami i sczur jest odwoływalny od nory! :multi::multi::loveu:

Posted

mi sie nie podoba połączenie różu z rudym ;) widziałam kiedyś wyżła węgierskiego w takiej obroży - jak dla mnie wyglądało to okropnie :lol:

Unbelievable napisał(a):
a tak w ogóle to szczur biega za zabawkami i sczur jest odwoływalny od nory! :multi::multi::loveu:

to ja idę mojemu coś wyrwać :diabloti:

Hero praxis jest w 2 wersjach - freestyle i distance. Wersja freestyle jest podobno trochę wytrzymalsza od hero air, mimo iż tańsza. (a distance mniej wytrzymałe niż air)

Posted

Bzikowa napisał(a):
AAA róż! :loveu: Grami w różu :turn-l:

Zdjęcie cudowne:loveu:

należy mu się :diabloti::loveu:

dzięki:loveu:

Sorata napisał(a):
mi sie nie podoba połączenie różu z rudym ;)

to ja idę mojemu coś wyrwać :diabloti:

nie znasz się :diabloti:

warto :cool3:

mam jeszcze odgrzewanego kotleta- czyli gram w fiolecie:loveu:

Posted

co on gruchę hipnotyzuje?:stupid::lol:

Unbelievable napisał(a):

chyba dam Ci na szkolenie Sambę... która jest tylko odciągalna od nory:roll: