Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w sumie ... jak wskoczyła na mnie 22kg goldenka , to nawet nie drgnęłam
jak robi to samo 21,5 kg klamka , to czasem muszę się czegoś czepić by zębów do pudełka po zapałkach nie zbierać :(

Posted

A ja Wam mogę polecić zamiast bandaży elastycznych - fizjokoby:

http://www.fizjokursysklep.pl/product_info.php?products_id=50

Mój Tz ich używa przy oklejaniu koszykarzy, są extra, bo nie trzeba ich mocować żadnymi zapinkami, plasterkami itp. Trzymają się same po założeniu.
Z tego, co wiem, można je zamówić tylko na w/w stronie, ale jeśli chciałabyś to mogę odsprzedać jedną rolkę na wypróbowanie :).
Używam ich również jak któryś z psów skaleczy łapsko i opatrunek musi zostać na miejscu.

Posted

[quote name='Unbelievable']a czym to się różni od samoprzylenych bandaży? ich na pewno nie można rozcinać, ale wyglądają podobnieJa chyba nigdy nie miałam do czynienia z samoprzylepnymi bandażami... Chociaż teraz sobie wyguglowałam i po zdjęciach wydaje mi się, że wygląda bardzo podobnie jak fizjokob. Jak się go rozciąga to jest taki hmmm... Prześwitujacy:eviltong:?

http://www.novamed.pl/elastyczny-bandaz-samoprzylepny-3m-coban

Bo jeśli masz coś takiego to faktycznie są identyczne, ten też się trzyma bez niczego i też ma zastosowanie w sporcie. Różniłyby się tylko ceną.

P.S. W jakim sensie nie można rozcinać?

Posted

[quote name='Czekunia']Ja chyba nigdy nie miałam do czynienia z samoprzylepnymi bandażami... Chociaż teraz sobie wyguglowałam i po zdjęciach wydaje mi się, że wygląda bardzo podobnie jak fizjokob. Jak się go rozciąga to jest taki hmmm... Prześwitujacy:eviltong:?

http://www.novamed.pl/elastyczny-bandaz-samoprzylepny-3m-coban

Bo jeśli masz coś takiego to faktycznie są identyczne, ten też się trzyma bez niczego i też ma zastosowanie w sporcie. Różniłyby się tylko ceną.

P.S. W jakim sensie nie można rozcinać?
jest prześwitujący, ale gęsty ;)
to właśnie coś takiego, na allegro są tańsze i wychodzą podobnie co ten fizjokob, no i też można dostać 10cm szerokości

miałam na myśli rozrywanie ręką, tam przt fizjokobie jest napisane że można to robić, z tymi naszymi się raczej nie da

Posted

[quote name='Unbelievable']jest prześwitujący, ale gęsty ;)
to właśnie coś takiego, na allegro są tańsze i wychodzą podobnie co ten fizjokob, no i też można dostać 10cm szerokości

miałam na myśli rozrywanie ręką, tam przt fizjokobie jest napisane że można to robić, z tymi naszymi się raczej nie da[/QUOTE]

Rozmiarówki są różne ;)
podpytałam TZta i powiedział, że fizjokoby są faktycznie cieńsze od Coban'ów, dlatego można je rozrywać palcami. Tylko pewnie wyjdzie w sumie na to samo, bo jeśli są cieńsze to trzeba więcej cm zużyć, ale może z kolei Brumka by się nie odparzała.

Posted

[quote name='Czekunia']Rozmiarówki są różne ;)
podpytałam TZta i powiedział, że fizjokoby są faktycznie cieńsze od Coban'ów, dlatego można je rozrywać palcami. Tylko pewnie wyjdzie w sumie na to samo, bo jeśli są cieńsze to trzeba więcej cm zużyć, ale może z kolei Brumka by się nie odparzała.[/QUOTE]
nie no, po całym dniu noszenia to mnie wcale nie dziwi że trochę się odparzyło ;) a wieczorem nic już nie było widać
no i wyszłoby drożej pewnie skoro są cieńsze, więc raczej opcja nie dla nas, ale dzięki :)

Posted

[quote name='Unbelievable']nie no, po całym dniu noszenia to mnie wcale nie dziwi że trochę się odparzyło ;) a wieczorem nic już nie było widać
no i wyszłoby drożej pewnie skoro są cieńsze, więc raczej opcja nie dla nas, ale dzięki :)[/QUOTE]

Spoko;) ja poprostu nie doczytałam i nie sprawdziłam dokładnie zanim się wypowiedziałam. Widzę, że jesteś przygotowana na full :eviltong:

Posted

[quote name='Okamia']a może kinesio tape - są różne kolory tylko one dość sztywne[/QUOTE]

Okamia, tylko że kinesio tape'y mają na spodniej stronie klej, dzięki któremu trzymają się na skórze i odklejanie ich nie należy do przyjemnych czynności, tym bardziej jeśli ma się włosy lub kłaki.
No i czasami jako bazy, podkładu do kinesio tape'ów używa się fizjokobów/bandaży elastycznych, także myślę, że dla Brumki nic lepszego się nie znajdzie. Te fizjokoby/bandaże są naprawdę super.

Posted

[quote name='Unbelievable']risercz zrobiony, nie ma to tamto :evil_lol:
ta kinesio tape jest mega droga i raczej nie dla nas : P [/QUOTE]

A co:diabloti: widzisz ile pomocnych dłoni :eviltong:.
Te bandaże elastyczne, których teraz używasz, są super, więc nie ma co szukać czegoś innego;).

Brumka jakie chude witki! :loveu:

Posted

[quote name='Czekunia']A co:diabloti: widzisz ile pomocnych dłoni :eviltong:.
Te bandaże elastyczne, których teraz używasz, są super, więc nie ma co szukać czegoś innego;).

Brumka jakie chude witki! :loveu:[/QUOTE]
cieszę się, że zostały zaakceptowane :evil_lol:

[quote name='Okamia']Zarobiłaś na nią w stylu Olka? :evil_lol:[/QUOTE]
jak to przeczytałam dzisiaj to też pomyślałam o tym samym :evil_lol: nie, nie w stylu olka :diabloti:

chyba tu nie pisałam, że zaczęłam walkę z kupą :diabloti:

Bruma dostała badania na wszystko, wyszły podwyższone mocznik i jeden enzym wątrobowy, kupa do badania idzie jutro :) poza tym dostała kilo żwaczy bo mi się w zamrażarce nie zmieściły, i o dziwo całkiem dobrze je przyjęła