Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Broom dziękuje, a przynajmniej tak wywnioskowałam z jej zadowolonego ryja :grins::evil_lol:

dzisiaj bardzo przyjemny bonusowy dzień w domu, deszczyk pada a ja w stanie agonalnym :loveu: mam nadzieję że w weekend sobie odbijemy, bo dzisiaj jestem w stanie jej rzucić tylko śmierdziele do gryzienia ;) ale ona się cieszy wszystkim, więc chyba nie robi jej różnicy

Posted

100 lat dla Broom :)

a tak swoja droga, to Gram chyba troszkę przytył? Od razu uprzedzam, nie pisze tego złośliwie, wg mnie bardzo ładnie wygląda, aczkolwiek wcześniej był chyba troszkę szczuplejszy.. :evil_lol:

Posted

no Gram nie wygląda tragicznie na pewno, ale ma na sobie zbyt dużo żeby robić to co ja z psem lubię robić ;) zaraz wrzucę jakiś filmik bo przed chwilą zrobiłam im sesyjkę, o ile coś widać :diabloti:

a kupy u broom po totwie ZDECYDOWANIE lepsze niż po gastro. Miałam w łomży jeszcze mały worek gastro, dałam jej raz porcję i pół kupy normalnej, pół rzadkiej, więc gastro będzie dla Grama :roll: po powrocie na totw ładne nieśmierdzące kupcie

Posted

no fajnie całkiem, tylko bąki się pojawiają ;) ale nieśmierdzące, więc sama nie wiem czy to jakikolwiek symptom

przy przestawianiu były różne kupska, od zupełnie luźnych, przez mieszane do kamieni, ale jak już się unormowało po jakichś 3 tygodniach to wszystkie są tak samo ładne

i teraz nie wiem, czy to właśnie nie przypadkiem kurczak przeszkadzał jej w tych karmach :hmmmm: będę jeszcze próbować samej jagnięciny, albo kaczki, albo czegokolwiek innego, jak na razie mamy jeszcze z 15kg totwa :evil_lol:

Posted

[video=youtube_share;vGB8JDxGrrQ]http://youtu.be/vGB8JDxGrrQ[/video]

jak kogoś ciekawią różnice między nadpobudliwym terrierkiem i nadpobudliwym borderkiem to polecam obejrzeć cały ;)

i zagadka, czemu Bruma się trochę powyłączała i wycofała, dla ułatwienia dodam że powody są dwa :diabloti:

Posted

Unblele, powiedz mi jedno.. czemu akurat Ty trafiasz na nadpobudliwe psy? Czemu akurat pies z grupy III PT, jest/okazal sie nadpobudliwym psem i AKURAT Broom z grupy I takze okazala sie nad psem? :diabloti:

Posted

Ja spotkalem Parsona, ktory mial rok, jego wlasciciel wydawal sie laikiem, a mimo to, pies nie uciekal, byl mega ogarniety i odwolywalny (zaluje ze nie nagralem filmiku) .. i to byl Parson z rodowodem.. z ktorym wlasciciel nie ma problemu..

P.S. uprzedzam z góry, nie jest to złośliwy post.. po prostu pytam.. dałem przykład Parsona, znam tez Jacka, ktory od samego poczatku jest/byl latwy do ogarniecia..
A Tobie dziwnym trafem trafia sie nagle Nad parson i Nad Border... nie ogarniam tego..

Posted

nick_ napisał(a):
Unblele, powiedz mi jedno.. czemu akurat Ty trafiasz na nadpobudliwe psy? Czemu akurat pies z grupy III PT, jest/okazal sie nadpobudliwym psem i AKURAT Broom z grupy I takze okazala sie nad psem? :diabloti:

wiesz co, też się zastanawiałam :diabloti: czy to moja wina, czy co ;) podejrzewam że po części i moja, ale przez to jaka jestem i jak z psami żyję, a nie tego że robię jakieś błędy. Brum jest już i tak wyciszona, Gram mi w takiej postaci nie przeszkadza bo nie przekłada się to na jego zachowanie w domu a bardzo pomaga w pracy i o dziwo w lepszym skupianiu się. A poza tym raczej na próżno szukać odpowiedzi : P

ja też znam takiego psa :) ma trochę fazy, w sensie np. poleci gonić kotka, ale jest zdecydowanie odwoływalny

Posted

A chyba nie pisałam co mi Gram wywinął ;) wzięłam go na flyball żeby zobaczyć jak się będzie zachowywał na treningu przy psach, przywiązałam go do samochodu, trochę sobie posiedział, popatrzył, psy akurat biegały wolno i podeszłam do niego i chyba chciałam smycz zmienić bo odpięłam karabinczyk i chciałam drugi przyczepić, Gram tylko usłyszał szczęk karabińczyka i poooooszet :grins: nie przytrzymałam go za obrożę bo normalnie mi się nie wyrywa w takich sytuacjach. Polatał trochę z psami, nawet nie miał spiny do whippeta z jajami :diabloti: i się odwołał :loveu:

a jutro idziemy na spacerek z whippeciątkami, mam nadzieję że nie narobi siary :diabloti:

no i ja rozumiem twoje pytania bo dla mnie to też jest zarąbiście dziwne, ale ja chyba mam już taką przypadłość, że wszystkie moje zwierzaki są zdrowo pierdzielnięte i odstają mocno od normy :diabloti: no i bez problemu znajdę ludzi którzy potwierdzą moje słowa, że nie wymyślam ;)

Posted

motyleqq napisał(a):
jak następny też taki będzie, to wtedy powinnaś się nad sobą zastanowić :evil_lol:

e tam, ja już dawno straciłam nadzieję :diabloti:
aktualnie mam na przykład bojownika który kładzie się na kamieniach, korzeniach, pływa bokiem pod roślinkami i nie umie jeść. Nie, nie zdycha, ma tak odkąd go mam czyli już ze 2 miesiące :diabloti:
no i mam pająka bardzo łagodnego, bardzo dużego gatunku, który jest mały i agresywny :grins:

Posted

jak najbardziej nie twierdze ze wymyslasz.. :) tyle, ze poprostu wydalo mi sie to dziwne.. przedstawilas (przynajmniej ja tak to odebralem) taki obraz rasy, ze uwazalem JRT/PRT za psy mega ciezkie w wychowaniu itd, a gdy osobiscie poznalem przedstawicieli tej rasy, noz coz.. pieski super.. i ponadto wychowywane przez laikow..

a Ty masz już parkę z roznych grup, i podobne problemy :diabloti:

Unbelele czas na ozdóbkę.. :D Cavaliery itp czekają.. na Twoje problemy :D

P.S. To wszystko pisałem pól żartem, mam nadzieje, ze nie weźmiesz tego poważnie..
Wcale nie wątpię, ze masz takie, a nie inne psy i w pełni to rozumiem. pozdro