Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja dzisiaj będąc na mieście załamałam się widokiem "bordera" który w sumie trochę go przypominał.
Nie byłam pewna więc się spytałam, kiedy podeszłam bliżej zobaczyłam bordera beczkę :o
szkoda tych psów, że dzieciaczki widzą psa w tv ktory fajnie skacze i coś robi a później jednak nie jest on taki w rzeczywistości...

Posted

Anecioreczek napisał(a):
ja tam widzialam już sporo takich borderow na wystawach :roll: nie tylko z hodowli DV :roll: co najsmiesniejsze zostaja czesto no wysokich lokatach :shake:

ja akurat na wystawach nie bywam dość często, praktycznie może na 2 byłem, także się nie orientuję jakie są wystawiane, być może i tak jest jak piszesz.. u mnie w okolicy są dwa bc, czarno-białe, które mają wzorcowy wygląd, w tym jeden jest w typie, czyli bez papierów. Jakby nie było, takiego bordera jakiego zalinkowałaś tu, jeszcze nie widziałem, szczerze ten w moich rejonach bez papierów bardziej (z WYGLĄDU) przypomina BC, niż ten (którego zalinkowalaś)z hodowli..

Posted

Justa napisał(a):
A tak poza tym to nie jest takie fajne i proste, że mamusia ładna tatuś ładny to wyrosną fajne dzieci ;)

gdyby to takie proste było , to by brakowało pierwszych lokat na wystawach ;)

Posted

Niektóre bordery są totalnie obrzydliwe :diabloti:, ale takie osobniki się chyba zdarzają w każdej rasie, częściej lub rzadziej ;) No i zależy, co się komu podoba, jednak moim zdaniem border typu klocowaty niedźwiedź nie powinien być rozmnażany i już. Widział ktoś takiego kloca przy owcach? :cool3:

Posted

nick_ napisał(a):
ja akurat na wystawach nie bywam dość często, praktycznie może na 2 byłem, także się nie orientuję jakie są wystawiane, być może i tak jest jak piszesz.. u mnie w okolicy są dwa bc, czarno-białe, które mają wzorcowy wygląd, w tym jeden jest w typie, czyli bez papierów. Jakby nie było, takiego bordera jakiego zalinkowałaś tu, jeszcze nie widziałem, szczerze ten w moich rejonach bez papierów bardziej (z WYGLĄDU) przypomina BC, niż ten (którego zalinkowalaś)z hodowli..

a jaki to jest według ciebie wzorcowy border?
proszę o zdjęcia poglądowe

Posted

Unbelievable napisał(a):
tak myślałam :grins:
prawdziwego bordera, pasącego, pracującego, to ty chyba w życiu na oczy nie widziałeś

każdy ma inne upodobania, dla mnie akurat ten border jest borderem jaki mi się podoba. Tobie nie musi, tak samo jak mi nie podoba się Twoja Brum. I nie ingerujmy tu w charakter, bo na ten temat się nie wypowiadam, oceniam jedynie wygląd, BC, który mi się podoba. Zalinkowałem BC jaki mi się wydaję wzorcowy, Tobie nie musi :p

Posted

[quote name='evel']Ja mogę? Ja, wybierz mnie, ja powiem! :grins:
Takie psy bym mogła mieć w domu i nie raniłyby swoją powierzchownością moich ócz :evil_lol:

Raider , Kee , Stella , Jake , Jules

Stella w szczególności mi sie podoba, Jake jest zdecydowanie za łysy jak na BC - (dla mnie)

Posted

[quote name='nick_']każdy ma inne upodobania, dla mnie akurat ten border jest borderem jaki mi się podoba. Tobie nie musi, tak samo jak mi nie podoba się Twoja Brum. I nie ingerujmy tu w charakter, bo na ten temat się nie wypowiadam, oceniam jedynie wygląd, BC, który mi się podoba. Zalinkowałem BC jaki mi się wydaję wzorcowy, Tobie nie musi :p

[quote name='nick_']P.S. Twoja Brum zapewne będzie tym NAJLEPIEJ pasującym i pracującym BC, no bo jakże inaczej :p coś jeszcze?

to czemu bezpodstawnie objeżdżasz mojego psa? :evil_lol:
tu nie chodzi o to co WYDAJE się wzorcowe, wzorzec jest tylko jeden i pies albo jest wzorcowy, albo nie, a na ten moment Broom jest jak najbardziej wzorcowym BC

tu tatuś mojego czeskiego odpadu hodowlanego :diabloti:

Posted

evel :loveu: widze że mamy ten sam typ :loveu:

ja osobiscie ubostwiam jeszcze https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/283761_403445376373371_1701372785_n.jpg
oraz
Namir - pomimo ze nie przepadam za Merle- ale jego sylwetka :loveu: i ma heterochromie - i to mnie w nim urzeka ( w koncu Mój Mushu tez to ma :loveu: )
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/62680_381768361874406_1757382648_n.jpg

Posted

[quote name='Unbelievable']to czemu bezpodstawnie objeżdżasz mojego psa? :evil_lol:
tu nie chodzi o to co WYDAJE się wzorcowe, wzorzec jest tylko jeden i pies albo jest wzorcowy, albo nie, a na ten moment Broom jest jak najbardziej wzorcowym BC

tu tatuś mojego czeskiego odpadu hodowlanego :diabloti:

[/QU

Szczerze? (udowadniam że nie jestem złośliwy wobec Ciebie) podoba mi się Ojciec Brum. zobaczymy co z Niej wyrośnie, może zbyt pochopnie oceniłem.. nie wiem.. A matkę masz mozliwość pokazać?

Posted

[quote name='evel']Ja mogę? Ja, wybierz mnie, ja powiem! :grins:
Takie psy bym mogła mieć w domu i nie raniłyby swoją powierzchownością moich ócz :evil_lol:

Raider , Kee , Stella , Jake , Jules
ależ Stella to śliczne zwierzątko, może trochę za głębokie kąty ale fajna kompaktowa jest :loveu: oświeć mnie cototo rodowodowo?

Posted

TONKORY SHIMMA
DANARI DE BEERS

oczywiscie pewnie maja cos nie tak z katami i nie wypasaja owiec, ale gdybym chciala mie bc to bym sobie poszukala wlasnie takiego szolka jak ci zwyciezcy cruftsa.

Posted

a_niusia napisał(a):
TONKORY SHIMMA
DANARI DE BEERS

oczywiscie pewnie maja cos nie tak z katami i nie wypasaja owiec, ale gdybym chciala mie bc to bym sobie poszukala wlasnie takiego szolka jak ci zwyciezcy cruftsa.

wybacz, zapomniałam ci odpisać- będę ją wystawiać ale raczej tylko dla hodowlanki, i tylko w otwartej klasie, bo w tym kraju raczej więcej z nią nie ugram ;)