gops Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 [quote name='Unbelievable'] ja jestem zakochana w bojownikach, marzy mi się taki http://i703.photobucket.com/albums/ww37/Majszczur/AKWARIUM/foty z neta/bettasplendensHMrosatailwhiteopaque.jpg tylko to kosztuje krocie ;) ale świetny!! aż mi się bojownika zachciało :lol: u mnie w zoologu co jakiś cza sprzedają piranie i kiedyś nawet się zastanawiałam czy nie kupić ,ale akwa musi być bardzo duże bo to stadnie trzeba a małe nie są , już widzę minę mojej mamy jak karmię rybki surowym mięsem :evil_lol: robiły wrażenie . Quote
Justa Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Unbelievable napisał(a):specjalnie dla ciebie, kazałam siostrze robić z gramem włażenie na ścianę żeby nie zapomniał :diabloti: :diabloti: I myślisz, że nie zadzwonię do TOZ? :diabloti: Quote
Unbelievable Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 Luzia napisał(a):Chyba? :evil_lol: A właśnie że kiryski wcale nie potrzebują nie wiadomo czego, z tego co wiem są to to typowo przy brzegowe ryby :) Nie dzięki :eviltong: chyba :diabloti: no z tego co wiem, to jednak poszaleć lubią, w każdym razie ja bym ich do 25 nie wrzuciła ;) szczególnie, że musi być ich kilka Vectra napisał(a):Jak możesz to popytaj , będę wdzięczna , nie musi być już zaraz ;) chętnie od kogoś kto pomoże i da korepetycje. Poczytałam o opiece , ale to lepiej jak ktoś opowie z doświadczenia i słowami :) jutro mamie pokażę takie maleństwo i czy zaskoczy. Myślę że taki stworzak dla niej idealny. Skoro nauczyła chomiki , na hasło pakować zadki do transportetków , na czas sprzątania , to jeża oswoi :diabloti: Oddam mu swój pokój ;) Kiedyś padłam , słyszę z pokoju tam gdzie chomiki mieszkały ... mamę która głosem proszącym , ale nie znającym sprzeciwu przemawia - Emilek proszę szybciutko wchodzić do kontenerka , babcia musi ci posprzątać i nie wierzyłam w to co zobaczyłam ... Emilek przycupnął , popatrzył na mamę , skierował się do wyjścia z klatki i wlazł do transporterka. wszystko co mogłam podpowiedziałam, jakby co to pytaj :) i mam nadzieję że mamie jeżyk będzie pasował, chociaż po tej opowieści nie widzę większych zgrzytów :diabloti: gops napisał(a):ale świetny!! aż mi się bojownika zachciało :lol: u mnie w zoologu co jakiś cza sprzedają piranie i kiedyś nawet się zastanawiałam czy nie kupić ,ale akwa musi być bardzo duże bo to stadnie trzeba a małe nie są , już widzę minę mojej mamy jak karmię rybki surowym mięsem :evil_lol: robiły wrażenie . ja ciągle czekam na krewetki, bo w gdańsku w normalnej cenie nigdzie nie mogę dostać, i tak już zleciało pół roku ponad ;) ale plany mam nadzieję tuż-tuż i nowi mieszkańcy się pojawią a w planach zmiana szkiełka i elektronicznych przygwizdów, i mam nadzieję że w końcu doczekam się mcharium z prawdziwego zdarzenia :loveu: Justa napisał(a)::diabloti: I myślisz, że nie zadzwonię do TOZ? :diabloti: jeszcze mnie na forum nie obsmarowałaś, więc skrycie pielęgnuję w sobie taką nadzieję :grins: Mam do was pytanie :diabloti: ile czasu przed cieczką psy mogą się suką zacząć interesować? Quote
Vectra Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 różnie , zależy jaki pies ma niuchometrcieczkowy ;) ale tak ok na miesiąc przed , są już koneserzy i znawcy. Quote
Unbelievable Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 Vectra napisał(a):różnie , zależy jaki pies ma niuchometrcieczkowy ;) ale tak ok na miesiąc przed , są już koneserzy i znawcy. szit. Bo mi ostatnio psy ją zaczęły nagminne próbować gwałcić :roll: Quote
Justa Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 Unbelievable napisał(a):jeszcze mnie na forum nie obsmarowałaś, więc skrycie pielęgnuję w sobie taką nadzieję :grins: Bardzo trafnie to ujęłaś - jeszcze :diabloti: Mówisz o tym, że głodzisz swojego szczeniaczka i nie karmisz go z miski i pozwalasz pić wodę z kałuży i ... ? :razz: Quote
Unbelievable Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 Justa napisał(a):Bardzo trafnie to ujęłaś - jeszcze :diabloti: Mówisz o tym, że głodzisz swojego szczeniaczka i nie karmisz go z miski i pozwalasz pić wodę z kałuży i ... ? :razz: hm, co tu jeszcze... nie pozwalam spać na łóżku! trzymam w klatce! NIE MIAŁA WŁASNEJ OBRÓŻKI TYLKO W SPADKU PO GRAMIE! :evil_lol: Quote
Vectra Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 Unbelievable napisał(a):hm, co tu jeszcze... nie pozwalam spać na łóżku! trzymam w klatce! NIE MIAŁA WŁASNEJ OBRÓŻKI TYLKO W SPADKU PO GRAMIE! :evil_lol: i dziwisz się , że pieski ją atakują :roll: :diabloti: Quote
Unbelievable Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 Vectra napisał(a):i dziwisz się , że pieski ją atakują :roll: :diabloti: nie atakują tylko gwałcą. Nie wiem jakie to odniesienie ma do szczura, on innych nie gwałci. Bez powodu :evil_lol: tak swoją drogą, to on często gwałci inne suki, nawet szczeniaki, bo tak, ale na Broom nigdy tego nie trenował. Chyba dlatego, że ona go gnębi :evil_lol: wredny sucz jest strasznie, Lemmiego wielkiego aussika goniła zębiskami wieszając mu się na szyi, trochę kłaków chłopak stracił :evil_lol: Quote
Justa Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 [quote name='Unbelievable']hm, co tu jeszcze... nie pozwalam spać na łóżku! trzymam w klatce! NIE MIAŁA WŁASNEJ OBRÓŻKI TYLKO W SPADKU PO GRAMIE! :evil_lol: Po naszym wspólnym spacerze szybko to zmieniłaś :diabloti: No i wiesz, Grama niczym starą zabawkę zostawiłaś w Łomży !!! Quote
Doginka Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 Ale cudo:crazyeye::loveu: http://i703.photobucket.com/albums/w...hiteopaque.jpg Nie wiem czemu, ale mi zawsze bojowniki zdychały bardzo szybko - chyba 180 l akwarium było za duże:roflt: Quote
Unbelievable Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 Justa napisał(a):Po naszym wspólnym spacerze szybko to zmieniłaś :diabloti: No i wiesz, Grama niczym starą zabawkę zostawiłaś w Łomży !!! musiałam :( no tak, biednego pieska, niekochanego... moja mama właśnie dzwoniła, z pytaniem jaką karmę mu kupić :loveu: tak sobie rodziców wychowałam :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 [quote name='Doginka']Ale cudo:crazyeye::loveu: http://i703.photobucket.com/albums/w...hiteopaque.jpg Nie wiem czemu, ale mi zawsze bojowniki zdychały bardzo szybko - chyba 180 l akwarium było za duże:roflt: to tak jak mi gupiki, no nie mam pojęcia o co im chodziło :mdleje: a bojownik może miał za zimno? one lubią wyższe temperatury Broom stała się żebraczem marchewki :evil_lol: nie wiem czemu, jak jem cokolwiek innego to mi nie żebrze :evil_lol: Quote
Lucky. Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 u mnie MEgi lubiła marchewkę jak była młodsza. Kiedyś zabrała całą, nie obraną, gryzła ją i wypluwała :o Quote
Doginka Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 W akwarium zawsze mam temp. 26-27*C;-) Bo pieseczki lubią chrupać marcheweczki:lol:;-) Quote
necianeta89 Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 eh, ja znam psa, który mając do wyboru super pachnącą kiełbaskę albo marchewkę, zawsze wybiera marchewkę ;) Quote
gops Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 moja żre marchew jak kość , weźmie całą między łapy i chrupie :) a pudels dał się pokroić za jabłko , każdy lubi co innego może Broom smakuję njabardziej marchewka , to zdrowo chociaż :lol: i nie tuczące z czystym sumieniem można dawać chociaż . Quote
Illusion Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 U mnie Gingers zjada wszystko, co jej dam, tylko rabarbar jej nie smakował, ale ja też go nie lubię, może dlatego :lol:. Quote
Yuveza Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 u mnie marchewy nie chce , gotowaną ewentualnie, ale jabłuszko :loveu: Quote
FredziaFredzia Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Eris też na marchewkę oszalały, jak tylko usłyszy pierwsze skrobnięcie obierania to już stoi przy mnie. :lol: Quote
Unbelievable Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 Grami za to jak ma wybór ser albo cokolwiek innego pysznego wybierze zawsze ser :evil_lol: moja krew :diabloti: [video=youtube_share;Rqnr8avgi_o]http://youtu.be/Rqnr8avgi_o[/video] Quote
LadyS Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 A ćwiczysz z Broom bez komend? Tzn. panowanie nad emocjami, a nie de facto komendę "zostaw" czy dołączenia komend korygujących? Bo nam np. powiedziano, żeby - zamiast ćwiczyć z Jaxem bazując na komendzie "zostaw", to stopniować trudność. Tzn. najpierw jeden smak, pies patrzy na mnie, nagroda - powtórzenie kilka razy, potem dwa smaki, pies nie bierze, znów nagroda - bez komendy, tylko z nagradzaniem. Bo tak naprawdę z komendą to jest ćwiczenie komendy po prostu. I np. nasza szkoleniowiec mówiła, że nauka panowania nad emocjami bez komend trwa dłużej, ale jest silniej wpajana i lepiej działa - a komendę można wyćwiczyć dodatkowo. No chyba, że to chodziło o ćwiczenie komend, to sorry i się zamykam - zmylił mnie tytuł filmiku :lol: Quote
Unbelievable Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 [quote name='LadyS']A ćwiczysz z Broom bez komend? Tzn. panowanie nad emocjami, a nie de facto komendę "zostaw" czy dołączenia komend korygujących? Bo nam np. powiedziano, żeby - zamiast ćwiczyć z Jaxem bazując na komendzie "zostaw", to stopniować trudność. Tzn. najpierw jeden smak, pies patrzy na mnie, nagroda - powtórzenie kilka razy, potem dwa smaki, pies nie bierze, znów nagroda - bez komendy, tylko z nagradzaniem. Bo tak naprawdę z komendą to jest ćwiczenie komendy po prostu. I np. nasza szkoleniowiec mówiła, że nauka panowania nad emocjami bez komend trwa dłużej, ale jest silniej wpajana i lepiej działa - a komendę można wyćwiczyć dodatkowo. No chyba, że to chodziło o ćwiczenie komend, to sorry i się zamykam - zmylił mnie tytuł filmiku :lol: po części odpowiedź w drugim wątku Z Broom jest taka sytuacja, że ja chciałam z nią jak najszybciej zrobić wszystko co związane z opanowywaniem, bo jej to potrzebne po prostu. Druga sprawa, ja wolę jak wszystko pies ma jasno wyłożone. Jak powiem pac i rzucę w nią karmą, a załóżmy nie robiłabym komendy na zostawianie żarcia, to skąd ma wiedzieć czy może tego smaka zjeść czy nie? dodatkowa komenda "jedz" za każdym razem jak chcę nagrodzić nie z ręki? ;) z Gramem miałam tak przy zostawaniu na przykład, jak go sadzałam przy nodze i odchodziłam oczekując żeby został, on tego nie potrafił pojąć swoim małym rozumkiem, dlatego uznałam że wolę pójść na powiedzmy "łatwiznę" i mieć komendy. Poza tym ja lubię z psami gadać :diabloti: i czasem mówię, że np. jak będzie niegrzeczna to pójdzie do budy, albo żeby poszła do budy i się położyła- ona pójdzie i się położy, ale to działa na zasadzie znalezienia jej miejsca i wskazania co powinna zrobić a nie bezwzględnego nakazu. Jak jest bezwzględny nakaz mówię zostań ;) EDIT: i reszta dyskusji niech będzie w tym wątku http://www.dogomania.pl/forum/threads/226240-CRATE-GAMES-czyli-psia-samokontrola-i-nie-tylko?p=19008620#post19008620 Quote
LadyS Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Unbelievable napisał(a):po części odpowiedź w drugim wątku Z Broom jest taka sytuacja, że ja chciałam z nią jak najszybciej zrobić wszystko co związane z opanowywaniem, bo jej to potrzebne po prostu. Druga sprawa, ja wolę jak wszystko pies ma jasno wyłożone. Jak powiem pac i rzucę w nią karmą, a załóżmy nie robiłabym komendy na zostawianie żarcia, to skąd ma wiedzieć czy może tego smaka zjeść czy nie? dodatkowa komenda "jedz" za każdym razem jak chcę nagrodzić nie z ręki? ;) z Gramem miałam tak przy zostawaniu na przykład, jak go sadzałam przy nodze i odchodziłam oczekując żeby został, on tego nie potrafił pojąć swoim małym rozumkiem, dlatego uznałam że wolę pójść na powiedzmy "łatwiznę" i mieć komendy. Poza tym ja lubię z psami gadać :diabloti: i czasem mówię, że np. jak będzie niegrzeczna to pójdzie do budy, albo żeby poszła do budy i się położyła- ona pójdzie i się położy, ale to działa na zasadzie znalezienia jej miejsca i wskazania co powinna zrobić a nie bezwzględnego nakazu. Jak jest bezwzględny nakaz mówię zostań ;) Ja to rozumiem, tylko wydaje mi się, że o ile w przypadku psa, który nie ma się spełniać w sporcie to jest ok, to w przypadku psa, który ma startować w zawodach robi się problem - bo niepotrzebnie się wszystko komplikuje. Ja lubię, jak pies ma jasno wyłożone - ale sam do tego dochodzi. Bo widzę, że to, do czego dojdzie sam, jest lepiej egzekwowalne niż to, do czego ja go doprowadzę. Tam mi się zdaje po prostu. A poza tym mam natłok informacji, bo gadamy w dwóch wątkach :evil_lol: A Broom swoją drogę to ma niezłą miotłę na ogonie :evil_lol: Quote
Doginka Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Unbelievable, zapraszam Cię do siebie jako instruktora dla mojego Lotinka:lol: Filmik rewelacyjny, a raczej to, co Brum już umie:klacz: Quote
Recommended Posts