Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oo nie wiedziałam że to normalne że rodzą się ciemne :p generalnie nie za dużo wiem o gekochanach, bo dopiero co się przyuczam, bo mnie tak jakoś zainteresowały :evil_lol:

a co z tym co się udusił? nie mogłaś mu pomóc? często się to zdarza?

duża jest Umywalka (te twoje imiona mnie rozwalają :diabloti:)? zrób zdjęcie porównawcze z czymś

Posted

[quote name='evel']Czyżby pan Gram zaczynał powoli siwieć, czy ja już ślepa jestem całkiem? :evil_lol:

Jaszczur fajowski, mógłby taki zostać ciemny ;)[/QUOTE]
oj siwieje, siwieje, za dwa miesiące stuknie mu 5 latek ;)

[quote name='NightQueen']oo nie wiedziałam że to normalne że rodzą się ciemne :p generalnie nie za dużo wiem o gekochanach, bo dopiero co się przyuczam, bo mnie tak jakoś zainteresowały :evil_lol:

a co z tym co się udusił? nie mogłaś mu pomóc? często się to zdarza?

duża jest Umywalka (te twoje imiona mnie rozwalają :diabloti:)? zrób zdjęcie porównawcze z czymś[/QUOTE]
ciekawe czemu :diabloti: szczerze polecam, bardzo sympatyczne stworzonka :loveu:

podejrzewam że jakbym zajrzała w odpowiednim momencie do inkubatora to bym mu pomogła, ale tak nie udało się ;) czy często-chyba nie, u mnie akurat grzałka w inkubatorze siadła i podejrzewam że to jest przyczyną :roll:

tam na zdjęciu z góry masz kawałek linijki, ma koło 6cm ;)

[quote name='Misia&Ruby']Gram jest cudowny :loveu: Uwielbiam jacki, to jedno z moich marzeń :)
Pozdrawiam![/QUOTE]

ja też je uwielbiam :loveu: :evil_lol:

[IMG]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/29kwietnia2011/DSC_3083.jpg[/IMG]

[IMG]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/29kwietnia2011/DSC_3081.jpg[/IMG]

[IMG]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/29kwietnia2011/DSC_3078.jpg[/IMG]

[IMG]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/29kwietnia2011/DSC_3058.jpg[/IMG]

[IMG]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/29kwietnia2011/DSC_3043.jpg[/IMG]

Posted

a czy znasz się na rozmnażaniu kameleonów ?
bo ostatnio ,znajoma opowiadała mi ciekawe zjawisko ..
kupiła sobie kameleona , miał być samiec .... no ale po jakimś czasie , samiec złożył jajka i wykluło się 6 małych kameleonów ... one są żyworodne .... więc jak już gad sam , zdementował że nie jest facetem ... małe kameleony , zostały rozdane ....
znajoma wyjechała ... zostawiła kameleonicę , pod opiekę ojca .... no i dostaje telefon .. (to było kilka miesięcy później) że w terrarium jest jeden duży kameleon i kilka małych .... samica jest SAMA , nie miała kontaktu z samcem , u tej znajomej ..

więc podobno , to jest tak , że kameleony , dzielą poród na kilka razy , wsio zależy od warunków życia , pogody , ilości żarcia

teraz mi powiedz , czy to prawda ? czy próbowano mi wmówić bujdę ? :evil_lol:

Posted

[quote name='Vectra']a czy znasz się na rozmnażaniu kameleonów ?
bo ostatnio ,znajoma opowiadała mi ciekawe zjawisko ..
kupiła sobie kameleona , miał być samiec .... no ale po jakimś czasie , samiec złożył jajka i wykluło się 6 małych kameleonów ... one są żyworodne .... więc jak już gad sam , zdementował że nie jest facetem ... małe kameleony , zostały rozdane ....
znajoma wyjechała ... zostawiła kameleonicę , pod opiekę ojca .... no i dostaje telefon .. (to było kilka miesięcy później) że w terrarium jest jeden duży kameleon i kilka małych .... samica jest SAMA , nie miała kontaktu z samcem , u tej znajomej ..

więc podobno , to jest tak , że kameleony , dzielą poród na kilka razy , wsio zależy od warunków życia , pogody , ilości żarcia

teraz mi powiedz , czy to prawda ? czy próbowano mi wmówić bujdę ? :evil_lol:[/QUOTE]

plemniki mogą być przechowywane przez długi długi czas w ciele samicy, u wszystkich jaszczurek jest tak samo- raz pokryte mogą rodzić ile im się tam jajek wyprodukuje czy komórek jajowych czy co one tam mają :evil_lol: i o ile samica miała kontakt chociażby w hodowli z jakimś samcem to nie jest cud narodzin ;)

Posted

[quote name='Vectra']tak więc , nadal można czekać na małe kameleony ? :evil_lol:

dobrze że psy tak nie mają :mdleje: :cooldevi:[/QUOTE]
można czekać na całe stadko kameleonów :evil_lol: możesz przekazać znajomej żeby podawała kamykowi dużo dużo wapnia-bpo w końcu padnie z odwapnienia ;)

nie chciałabyś stadka małych franiów co miesiąc? :loveu: :evil_lol: na szczęście psy to ssaki :diabloti:

Posted

ciekawe czemu :diabloti: szczerze polecam, bardzo sympatyczne stworzonka :loveu:

podejrzewam że jakbym zajrzała w odpowiednim momencie do inkubatora to bym mu pomogła, ale tak nie udało się ;-) czy często-chyba nie, u mnie akurat grzałka w inkubatorze siadła i podejrzewam że to jest przyczyną :roll:

tam na zdjęciu z góry masz kawałek linijki, ma koło 6cm ;-)

no właśnie nie mam pojęcia dlaczego :diabloti::evil_lol:

szkoda, tym bardziej że był to długo wyczekiwany dzieciak :p
masz już chętnych na glizdę?
6 cm ? jakie małe gówienko :evil_lol:

Posted

[quote name='Unbelievable']J...ale Stefan się szykuje do kolejnych jajek więc czekam z niecierpliwością :loveu:[/QUOTE]
I co Ty później z nimi zrobisz, jak tak będą się mnożyć:hmmmm:

Ale młody jest piękny:loveu:

Qrczaki, dawno tu nie zaglądałam i zaskoczyło mnie, że jaja już pękły:lol:

Posted

[quote name='Asiaczek']Witamy się z siwiejącym Panem Gramem:)
http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/29kwietnia2011/DSC_3078.jpg

Pzdr. oj niestety staruszek już się robi :evil_lol:

[quote name='NightQueen']no właśnie nie mam pojęcia dlaczego :diabloti::evil_lol:

szkoda, tym bardziej że był to długo wyczekiwany dzieciak :p
masz już chętnych na glizdę?
6 cm ? jakie małe gówienko :evil_lol:
:loveu: :evil_lol:

na razie umywalka wygląda jakby miała krzywe łapki, więc zobaczę jeszcze co z nią ;) ale jest tak przesłodka(krzyczy, skacze, ucieka, i żre larwy większe od niej) że chyba zostanie :evil_lol: będzie drigu stefan :loveu: :evil_lol:
[quote name='Doginka']I co Ty później z nimi zrobisz, jak tak będą się mnożyć:hmmmm:

Ale młody jest piękny:loveu:

Qrczaki, dawno tu nie zaglądałam i zaskoczyło mnie, że jaja już pękły:lol:
jak to co? sprzedam ;)

ano pękły, pękły, szkoda że z innych nic nie wyszło...

Trzymajcie za mnie kciuki ;)

Posted

no maturki, maturki
jestem po angielskim- banał, matma podstawa- banał, matma rozszerzenie- istna masakra, 4 dowody na jednym egzaminie :evil_lol: tego nie zdam, jeszcze za godzinę lecę na angielski rozszerzenie ale jestem dobrej myśli :diabloti: później już tylko ustne :loveu:

Posted

[quote name='Unbelievable']no maturki, maturki
jestem po angielskim- banał, matma podstawa- banał, matma rozszerzenie- istna masakra, 4 dowody na jednym egzaminie :evil_lol: tego nie zdam, jeszcze za godzinę lecę na angielski rozszerzenie ale jestem dobrej myśli :diabloti: później już tylko ustne :loveu:[/QUOTE]
Gratulujemy i nadal zaciskamy!:)

Pzdr.

Posted

Witam na Twojej galerii i powiem że bardzo mnie zaciekawiła... A to przez gadzinki:diabloti:... Dużo ich masz? I jakie? Ja swojego czasu chciałam mieć kameleona, ale gady-wiadomo, sposób odżywiania, a ja mam dużo gryzoni...:razz: Ale popatrzeć lubię.
A z tymi kameleonami to niezła historia...:evil_lol: Moja pierwsza myśl to że kameleon sam siebie zapładniał...:shake:
Pozdrawiam.

Posted

[quote name='unikatowydiament']Witam :)
I jak tam maturka?
Pan Gram wspaniały,a i gekon niczego sobie
maturka wyśmienicie :diabloti: dzisiaj stuknęło 19/20 z angielskiego podstawowego ;)
[quote name='arielka186']Witam na Twojej galerii i powiem że bardzo mnie zaciekawiła... A to przez gadzinki:diabloti:... Dużo ich masz? I jakie? Ja swojego czasu chciałam mieć kameleona, ale gady-wiadomo, sposób odżywiania, a ja mam dużo gryzoni...:razz: Ale popatrzeć lubię.
A z tymi kameleonami to niezła historia...:evil_lol: Moja pierwsza myśl to że kameleon sam siebie zapładniał...:shake:
Pozdrawiam.
w tym momencie mam 4 gekony, węża i modlichę ;) kameleony akurat żywią się owadami

nie mam szczura to będzie modlicha :evil_lol: