Avaloth Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 ty dobre :evil_lol::evil_lol: tylko faktycznie ten zapach 'mokry pies' nie jest za przyjemny :eviltong: Quote
Neigh Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 Isia & Chester napisał(a):ty dobre :evil_lol::evil_lol: tylko faktycznie ten zapach 'mokry pies' nie jest za przyjemny :eviltong: Ale sweter jedyny w swoim rodzaju:-). Na pochybel owcom!!! Quote
marzenna79 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Agusiu, co słychać u Odiego ??? :loveu::loveu::loveu: Kiedy nowe fotencje ? :cool3: Wymiziaj chłopaka jak będziesz w hoteliku. :multi: Quote
agamika Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 fot nie ma :P bo mój aparat zawsze strajkuje ostatnio w Lednicy, ale za to mam wyniki wstępnych badan krwi na trzustkę i na razie jest wszystko ok moje następne zadanie to łapać świeżego koopala :roll: .. po prostu sama radość ten pies ( chce to przebadać, bo Odi już jest na tyle dorosły ze masy powinien nabrać, karmę dostaje bardzo dobrą cały czas, a mimo to stanął z nabraniem masy w pewnym momencie , jest cały czas dość chudy, oraz kupy ma takie no nieidealne .. może to być po prostu kwestia mieszkania w kojcu - niektóre psy tak mają - ale wole sie upewnić czy wszystko gra ) Quote
marzenna79 Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Dobrze chociaż, że trzustka zdrowa. :p Pozdrawiam. :loveu::loveu::loveu: Quote
agamika Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 nie nie Marzennko, z trzustką to jeszcze nic pewnego , :shake: , to były takie wstępne badania , i w nich nic nie wyszło wiec teraz , będzie badane coś w rodzaju jakości trawienia ? nie pamiętam jak to wet ujął:oops:, i po tym będzie decyzja czy robimy pełne badania na trzustkę Quote
marzenna79 Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Rozumiem Agusiu. :p Czekamy zatem na dalsze wyniki badań. :razz: Quote
Neigh Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 Agamika, a to na pewno nie kokcydia i lambie ( lamblie?) bo 99% krzyczkowych to ma i z tego powodu ma luźnawe koopy i problem z masą. Quote
agamika Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 Neigh napisał(a):Agamika, a to na pewno nie kokcydia i lambie ( lamblie?) bo 99% krzyczkowych to ma i z tego powodu ma luźnawe koopy i problem z masą. kupy nie są aż takie rzadkie , jak przy lambliach :shake: , ""(hihi juz kilka razy tłukłam z wetami ten temat jeszcze na początku jak Odi był w hotelu ) , weci raczej to wykluczyli , najprawdopodobniejsze to : 1 . złe znoszenie zamknięcia w kojcu - i może coś w tym być dlatego ze w domowych warunkach jednak lepiej sie załatwiał , normalne kupale były 2. trzustka Quote
gusia0106 Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 Fakt, warto zbadać kupala. Może to i nie lambie, ale jakieś inne paskudztwo. Pamiętasz Neigh jak było u Teodora? Nie dosyć, że nie tył to jeszcze chudł. Przyczyną okazała się włosogłówka -właśnie w kupie znaleziona..... Quote
Neigh Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 gusia0106 napisał(a):Fakt, warto zbadać kupala. Może to i nie lambie, ale jakieś inne paskudztwo. Pamiętasz Neigh jak było u Teodora? Nie dosyć, że nie tył to jeszcze chudł. Przyczyną okazała się włosogłówka -właśnie w kupie znaleziona..... No dokładnie. Powiem wprost - weci dają tabletkę na odrobaczenie i potem wykluczają pasożyty. A prawda jest taka, że zwykła tabletka nie zwalcza co najmniej 4 rodzajów tych najbardziej szkodliwych......... Quote
agamika Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 to ze tabl nie zwalczą lamblii i innych podobnych świństw wiem ;) i weci tez wiedzą ( a przynajmniej Ci z którymi rozmawiałam na ten temat ;) ) i wiedzą, ze inne psy z Krzyczek miewały lamblie - bo specjalnie poruszałam ten temat z kilkoma niezależnymi wetami . Odi nie ma biegunek w pełnym tego słowa znaczeniu i jednak przytył sporo od stanu wyjściowego -stad jak już pisałam podejrzenia idą wpierw w innym kierunku - kupy nie są do końca takie jak powinny być i Odi nie nabiera dalej masy, tylko stanął, wiec wet wyklucza po kolei najbardziej prawdopodobne przyczyny . U Odiego głodówka była bardzo długotrwała, co widać, po zmianach krzywicznych , nie wiadomo jakie spustoszenia tak do końca poczyniła :shake: ... kolejny bazarek m.in na Odiego http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117663 Quote
Neigh Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 [quote name='agamika']U Odiego głodówka była bardzo długotrwała, co widać, po zmianach krzywicznych , nie wiadomo jakie spustoszenia tak do końca poczyniła :shake: ... kolejny bazarek m.in na Odiego http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117663 Co do problemów po krzyczkowych związanych z żołądkiem, to wiem niemal wszystko. Tygrys do tej pory miewa problemy, tylko u niego objawiają się np...zjedzeniem zasłonki, celem wywołania wymiotów. Quote
marzenna79 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Agusiu, co tam nowego u Odisia ??????? :roll: [SIZE=3]Czekam na jakieś dobre wiadomości. :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: [SIZE=2]Pozdrawiam serdecznie. :multi: Quote
agamika Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 a ja mam nadzieje, ze swoje wrażenia co do Odiego opisze ktoś inny niż ja, bo psiaki hotelowe miały gości w niedziele :loveu: .. co prawda nieadoptujących, ale tak samo miłych :cool3: :loveu: Quote
gusia0106 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Aga, a powiedz, czy Ty wiesz jak on reaguje/może reagować na dzieci? Quote
agamika Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 gusia0106 napisał(a):Aga, a powiedz, czy Ty wiesz jak on reaguje/może reagować na dzieci? Odi na ludzi na spacerze reaguje pozytywnie, w tym dzieci tez Na spacery w hotelu nie raz idzie z Marcinem, albo jego młodszym bratem - oni pomagają w hotelu - Marcin ma chyba z 14 lat , a młodszy ( :oops:nie pamiętam imienia ) ma ok 10 , wiec to nie są aż takie małe dzieci w sumie . Ich Odi bardzo lubi ( jak przechodzi obok to zawsze się wita ) , jak zresztą wszystkich w hotelu . Natomiast nie wiem jakby wyglądała sytuacja z dziećmi w wieku takim, w którym nie da sie wytłumaczyć ze nie wolno pociągnąć psa za łapę czy ogon . Nie wiem tez właśnie jakby Odi zareagował gdyby jakieś takie małe dziecko wpadło w niego podczas jak on śpi :shake: . No i generalnie to głuptas jeszcze, więc na 100% dzieci przy nim by mogły skończyć wywalone na ziemie :evil_lol: w czasie jego zrywów do zabawy , on ma taki "głupi" zwyczaj "wpadania " w człowieka :loveu: :diabloti: Quote
gusia0106 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 [quote name='agamika']No i generalnie to głuptas jeszcze, więc na 100% dzieci przy nim by mogły skończyć wywalone na ziemie w czasie jego zrywów do zabawy , on ma taki "głupi" zwyczaj "wpadania " w człowieka A to akurat by się dzieciom bardzo podobało sądzę:) Quote
israel Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Wczorajszy dzień był cudowny - poznaliśmy w realu wspaniałe dziewczyny z Krakowa i wszystkie kochane psiaki którymi się opiekują :) Pierwsze wrażenie - Odiś bardzo dużo traci na zdjęciach. Na żywo jest prześliczny a defekt łapek jest prawie niewidoczny. "Troszkę" ;) teraz linieje i niestety jest nadal bardzo chudy ale mamy nadzieję, że po badaniach wszystko się wyjaśni i chłopak nabierze właściwej masy. Odi jest wyższy niż typowy ONek więc będzie naprawdę wielkim psem. Mały ma wspaniały charakter, jest wesoły, niezwykle energiczny :P i bardzo pozytywnie reaguje na każdego człowieka. Moim zdaniem nowych właścicieli zaakceptuje od razu. Muszą to być jednak ludzie doświadczeni, aktywnie spędzający wolny czas i z mocnym charakterem. Na pewno małe dzieci są wykluczone - Odiś by je stratował, szczególnie gdy poczuje jedzonko. Bardzo się cieszymy, że to Agamika zajmuje się adopcją Odiego - zna go najlepiej i wie jakiego człowieka mu potrzeba. Patrząc na Odisia trudno zrozumieć dlaczego tak mało osób się nim interesuje. To taki kochany, przecudowny psiak i naprawdę nic mu nie brakuje. Tym samy dementuję plotki jakoby był pokraczny! :diabloti: Widziałem więc wiem, że nie. Jest śliczny i ma wielką zaletę - przy nim nowy właściciel na pewno nie będzie się nudził. Mamy dużo zdjęć Odisia i filmik, niestety na razie nie mogę umieścić - od wczoraj wysyłam je na fotosik... :angryy: p.s. Dziewczyny bardzo dziękujemy za poświęcony nam czas, wielkie serce i wspaniałą opiekę nad psiakami. Quote
agamika Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 [quote name='gusia0106']A to akurat by się dzieciom bardzo podobało sądzę:smile: :diabloti: hmmm.... :evil_lol: [quote name='israel'] Na pewno małe dzieci są wykluczone - Odiś by je stratował, szczególnie gdy poczuje jedzonko. :oops: ... :D [quote name='israel']Patrząc na Odisia trudno zrozumieć dlaczego tak mało osób się nim interesuje. To taki kochany, przecudowny psiak i naprawdę nic mu nie brakuje.Tym samy dementuję plotki jakoby był pokraczny! :diabloti: Widziałem więc wiem, że nie. Jest śliczny i ma wielką zaletę - przy nim nowy właściciel na pewno nie będzie się nudził. nikt kto zna Odiego tego nie rozumie :shake: ... ale to właśnie trzeba go poznać ... HAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAA -nie? odi to jest pokraka :eviltong::diabloti: ... ale najcudowniejsza na świecie :loveu::p Mamy dużo zdjęć Odisia i filmik, niestety na razie nie mogę umieścić - od wczoraj wysyłam je na fotosik... :angryy::loveu: ale na szczęście walka z fotosikiem sie udała :razz: Nam również było bardzo miło :loveu::cool3: ...szkoda że tak krótko i ze nie było za bardzo jak pójść na dłuuuuuuuuuuugie spacery poza hotelo-terenowe :shake: ..ale nic straconego :diabloti: :evil_lol: ... Dziękujemy za fotki psiaków :loveu: super są :) paros, ja zdjęcia będę powoli wrzucać, ale troszeczkę muszę poobcinać niektóre :diabloti::eviltong: ale tak na początek - pocałunek księcia ;P Quote
Recommended Posts