Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

NIkt tego nie rozumie :shake:

ale to jest tak, ze dla zwykłych ludzi to on jest wymagający za dużo pracy ( choćby nauka czystości, i o zgrozo, w jak będzie dorosły (no tak ok 5-6 lat) trzeba będzie mu podawać artroflex, lub inny preparat z glukosaminą ) a jak ktoś szuka jakiejś biedy, to on za mało biedny sie wtedy robi :roll: za mało potrzebujący ...
... i tak w kółko

Posted

Aga Odi trafi na swoich ludzi.
Pacunio mila to samo,zalatwial sie w boksie rozdeptywal to....a wystarczylo pare dni w super domku i nie zalatwia sie w nim wogole!!
i chudy byl ze stresu jak nieszczescie a teraz barylka:loveu:.

Posted

Dziewczyny nie mam czasu przeszukiwac calego watku. Mam osobe, ktora chce owczarka. Tą panią znam tylko z rozmow telefonicznych. jest to osoba , która ma zaklad strzyzenia psów, prawdopodobnie bardzo psy kocha. Zaproponowala mi pomoc w szukaniu domow psom z mojego Przytuliska. Nie wiem czy owczarek mial by być dla niej czy kogos innego.
Szukam jej takiego z naszych okolic ale moge jej też przedstawic Waszego psa. Bylam w Krzyczkach, brałysmy z tamtąd 3 psy i bylabym szczęśliwa gdyby Platfusikowi sie udalo. Mam pytanie, co psu dolega , jakie ma leczenie i czy jego ulomnośc jest bardzo widoczna ? Dla mnie najpiekniejszy jest ten najbiedniejszy ale nie wiem jak dla innych ?

Posted

Leczenia na ten moment nie wymaga (chofdzi mi tu o stałe leczenie, bo na ten moment nadwyręzyl sobie tylnią łapę ), ale w przyszlości bardzo trzeba bedzie uwazać na jego stawy . W przednich łapach ma zmiany krzywiczne , wieczorem poszykajm zdjec na których to wyraznie widać .

W wieku ok 5 lat powinien miec zaczęty podawany preparat z glukosaminą (np artroflex ) - koniecznie.

Wady Odiego :
- załatwia się w domu , niewiem ile czasu zajmie mu nauczenie sie czystości
- jest nieufny/strachliwy wobec obcych męszczyzn , moze na poczatku warknąc szczeknać , nawet kłapnąć ( i to jest głowny powód dla którego jednak wolałabym miec go w Krakowie lub okolicach) moze nie mocno, ale zawsze . Jak ktos ma odpowiednie podejście, to niema problemu bardzo szybko Odi akpceptuje wtedy nieznanego faceta . Natomiast, ktos jak sie boi, lub wrecz przeciwnie, bierze sie za dominowanie, krzykiem czy uderzeniem :shake: to nie ma szans na to ze Odi przestanie ... Odi jest bbardzo posłuszny , komende "nie wolno " zna i mnie słucha
- koty - nie zjada , ale ma ochote pogonić i postraszyć , jak musie nie pozwoli to sie obraza :roll:

- niektórych psów nieakceptuje

- jst zaborczy / zazdrosny o "swoja pancie"

- ma pewien rodzaj klaustrofobii, zamkniety sam wpokoju wpada w panike i biega po pokoju skacze po drzwiach. Natomiast sam zamkniety w przedpokoju jest spokojny

wiecej wad na ten moment nie pamietam

a reszta to same plusy :loveu:

Posted

Zalety :evil_lol:

- piękny pies
- młody pies
- bardzo inteligentny ,
- szybko się uczy
- przytulasty , figlarny
- wesołek , cieszy go wszystko
- mozna z nim zrobic wszystko!!! Ja mu z gardła wyciągałam, roznorakie rzeczy na polu , trzymałam go u weta (którego panicznie sie boi ) , robiłam mu koło łap , zaglądałam w zęby uszy ... i NIGDY nawet nie mruknął na mnie . To jest pies, który za swoim człowiekiem pujdzie w ogień :cool3:
- jest rozbrajający

EDIT :

odnośnie łap jeszcze , łapy go nie bolą , nie powodują trudnosci w chodzeniu czy bieganiu ;) u mnie bez problemu radził Sobie z 4tym piętrem , psie sporty jakies intensywne niewskazane raczej , ale normalne długie spacery i ruch jak najbardziej jest ok

Posted

Tak samo zachowuje się Krzyczkowy Bobi . Raz go wydalam do adopcji, uciekl. Znalazlam go i chyba u nas zostanie na stale. Bobi już nie zalatwia sie w domu.
Zalety i wady przedstawie pani i zorientuje się w warunkach przez nią oferowanych.

Posted

Tylko mówię szczerze , mam opory przed wydaniem ewentualnie go tak daleko :oops: . Ostatnia adopcja, mimo ze dziewczynie na prawdę bardzo na Nim zależało, była nieudana ...

I jeśli np okaże sie ze Panią przerosną problemy związane z Odim ? Ja nie posiadam samochodu, i o ile na terenie Krakowa jestem w stanie uprosić kogoś żeby wsiadł i pojechał ze mną, to już jazda na taką odległość jest problemem ... No i nie będę w stanie tak daleko trzymać ręki na pulsie :oops:
Wiem ze nie powinnam wybrzydzać , ale Odik to jest pies którego teraz bardzo łatwo można "zniszczyć " :-( więc domek musi być naprawdę super i jużtaki na 100% na zawsze

AAA i nie chodzi mi o to żeby go nie przedstawiać , tylko że to musi być naprawdę jakiś psoświromaniak, któremu nie jest straszna np kupa na ścianie :roll:
(Odi jak załatwi sie to czasem wlezie w to co zrobił i rozpapruje po mieszkaniu -obecnie po boksie :oops: )

Posted

[quote name='basia0607']Rozumię Twoje obawy w calości. Chcialam tylko pomóc. Moze pani zaproponuję psa z mojego Przytuliska. A propos do Krakowa wyslalam od nas 2 jamnikopodobne.,
Czy będziesz proponowała także elbląskie schronisko? ( masz w podpisie) bo tam masa onków lub prawie onków
http://dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9598855#post9598855
http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107928
http://dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9160168#post9160168
http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101671
http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=100998
http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109848
Pewnie wiesz, ale tak zaproponowałam :oops:
Odik wybacz offa.

Posted

Kibicuję wszystkim Oneczkom, ale najbardziej dwójce: Odiemu :loveu: i Coffiemu:loveu: z Lublina. Gdyby się tak udało znaleźć wspaniały domek któremuś z nich, Basiu:cool3:

Posted

basia0607 jestem na prawdę baarrrrdzo wdzięczna ze pomyślałaś o Odiku :loveu: . Ja nie wykluczam całkiem tego , ze Odi pójdzie poza Kraków, tyle ze osoba do której pójdzie, musi mieć świra na punkcie psów , ale takiego porządnego..:cool3:

dziś hasaliśmy po łące :razz: