Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

znalazłam na światku ogłoszenie takiej treści

Do swprzedania 3 letnia suka beagle STOKROTKA Spiska Watra ur.10.04.2004,obustronnie po championach,maść tricolor. Suka posiada uprawnienia hodowlane więc jest odrazu gotowa do reprodukcji. Wychowana w domu z dziećmi bardzo wesoła i chętna do zabawy. Wystawiana kilkakrotnie z dobrym efektem. Więcej informacji chętnie udzielę telefonicznie 0788-142-462 lub mailem.
Odbiór wyłącznie osobisty! Płatne przy odbiorze.
TO ŻYWE ZWIERZĘ WIĘVC ZANIM ZALICYTUJESZ SKONTAKTUJ SIĘ ZE MNĄ!

mam nadzieje ze ta suczka nie trafi do rozmnażaczy :(

Posted

Sprzedaje ją jej hodowca. Spora ta hodowla-3 rasy po kilka psów. Chyba nic nie da się z tym zrobić, ale można mieć nadzieję, że znajdą jej dobrych właścicieli nawet jeżeli ma być rozmnażana.

• 2 months later...
Posted

Na allegro jest takie ogłoszenie [cenzura]

Ta suczka ( hodowlana z papierami ) wcześniej była wystawiana za 1800 zł. widać nie udało się sprzedać więc teraz ostro zeszli z ceny.
Najgorsze jest to że dopisali o cieczce że będzie na wiosne, a już podpis ze możliwa zamiana powala.Nie pozwólmy aby kupił ją ktoś z pseudohodowców. Ona ma już dośc rodzenia w swoim życiu. Teraz powinna znaleźć donry domek i kochających właścicieli.
Ci ludzie to potwory

Posted

[quote name='haank']Na allegro jest takie ogłoszenie [cenzura]

Ta suczka ( hodowlana z papierami ) wcześniej była wystawiana za 1800 zł. widać nie udało się sprzedać więc teraz ostro zeszli z ceny.
Najgorsze jest to że dopisali o cieczce że będzie na wiosne, a już podpis ze możliwa zamiana powala.Nie pozwólmy aby kupił ją ktoś z pseudohodowców. Ona ma już dośc rodzenia w swoim życiu. Teraz powinna znaleźć donry domek i kochających właścicieli.
Ci ludzie to potwory

Mim zdaniem warto byłoby namierzyć tego typa po podanym numerze tel. i poinformować o tym jego oddział ZK.

Posted

outsi napisał(a):
Mim zdaniem warto byłoby namierzyć tego typa po podanym numerze tel. i poinformować o tym jego oddział ZK.

Ale przecież nie ma zakazu sprzedawania suk hodowlanych :roll:

Posted

Niestety nie ma. Więc lepszym wyjściem jest znalezienie jej domku i ewentualnie zmobilizowanie paru osób do składki na wykupienie.
Strasznie mi siedzi ta sunia w głowie. Ale ja mam już jamnisie na stałe i jamniorka małego na tymczasie .. :(

Posted

haank napisał(a):
Niestety nie ma. Więc lepszym wyjściem jest znalezienie jej domku i ewentualnie zmobilizowanie paru osób do składki na wykupienie.
Strasznie mi siedzi ta sunia w głowie. Ale ja mam już jamnisie na stałe i jamniorka małego na tymczasie .. :(

Psudohodowca jej nie weźmie-za stara i za droga (ta cena 500zł jest poniżej ceny minimalnej)

Posted

jefta napisał(a):
Ale przecież nie ma zakazu sprzedawania suk hodowlanych :roll:

Ależ nie o to chodzi - warto, by mieli go na oku, jeśli zamierza rozmnażać psy bez rodowodu -za to przecież formalnie wylatuje się z ZK.

Posted

outsi napisał(a):
Ależ nie o to chodzi - warto, by mieli go na oku, jeśli zamierza rozmnażać psy bez rodowodu -za to przecież formalnie wylatuje się z ZK.

Na pewno nie można :razz:
Dawno czytałam regulamin, ale wydaje mi się że zakaz dotyczy tylko rasowych hodowlanych suk, a burka można sobie rozmnażać do woli :shake: