paros Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 NERO to 6-letni pies do oddania w dobre ręce. Jest mixem owczarka niemieckiego. Jest dużym, spokojnym i zrównoważonym psem, waży ok 42 kg. Był bardzo pobity, :-( pogryziony,:-( miał odmę podskórną. Kilka miesięcy temu miał połamane nogi, które niezbyt dobrze mu się zrosły i trochę utyka. Jednak nie przeszkadza mu to w normalnym poruszaniu się. Może mieszkać w bloku i w domu z ogrodem.:lol: Toleruje koty. Ładnie chodzi na smyczy i potrafi jeździć samochodem. Spokojnie zachowuje się w tłumie ludzi, otwiera drzwi z klamek. Nero to naprawdę prawdziwy psi opiekun i przyjaciel. Jest bardzo posłuszny, ale boi się strzałów, huków, burzy, itp. :shake: Warunkiem wydania psa jest podpisanie umowy adopcyjnej. Może chociaż tymczas??:roll: Kontakt w sprawie adopcji: Tel. 0 601-300-726 lub 0 606-283-545 Quote
paros Posted December 17, 2007 Author Posted December 17, 2007 Nikt nie zagląda do chłopaka :-(:-( Quote
paros Posted December 19, 2007 Author Posted December 19, 2007 Śliczny, grzeczny i posłuszny ONek czeka na dom :-(:-( Quote
Vutz Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Nero bidulek... :shake: całe Święta przesiedział w hoteliku pod Warszawą, zamiast w soim cieplutkim domku...:-( nikt nawet nie zadzwonił w jego sprawie?! :crazyeye: Neruś robi się coraz ładniejszy i weselszy. To byłby dobry, czuły i delikatny przyjaciel - ODDA całe swoje psie serce temu kto podaruje mu dom na stałe. TO NAPRAWDĘ dobry pies. :) Widzę, że nikt tu ostatnio nie zaglądał... :( Quote
majqa Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 [quote name='paros']NERO to 6-letni pies do oddania w dobre ręce. Jest mixem owczarka niemieckiego. Jest dużym, spokojnym i zrównoważonym psem, waży ok 42 kg. Był bardzo pobity, :-( pogryziony,:-( miał odmę podskórną. CZY ODMA ZOSTAŁA WYLECZONA??? Kilka miesięcy temu miał połamane nogi, które niezbyt dobrze mu się zrosły i trochę utyka. CZY TO POŁAMANIE ZRASTALO SIĘ SAMOISTNIE, CZY TEŻ ZROSŁO SIĘ ŹLE, BO ŹLE BYŁO ZŁOŻONE? Jednak nie przeszkadza mu to w normalnym poruszaniu się. CZY TO NIE ZAOWOCUJE W PRZYSZŁOŚCI POTĘZNYMI PROBLEMAMI ZWYRODNIENIOWYMI I DUŻYMI KŁOPOTAMI Z CHODZENIEM? JAKA JEST OPINIA WETA, JEŚLI DOSZŁO DO KONSULTACJI ? Może mieszkać w bloku i w domu z ogrodem.:lol: Toleruje koty. JAK ROZUMIEM, NIE REAGUJE AGRESJĄ? JAKI JEST DLA INNYCH PSÓW, SUK? Ładnie chodzi na smyczy i potrafi jeździć samochodem. Spokojnie zachowuje się w tłumie ludzi, otwiera drzwi z klamek. Nero to naprawdę prawdziwy psi opiekun i przyjaciel. Jest bardzo posłuszny, ale boi się strzałów, huków, burzy, itp. :shake: Warunkiem wydania psa jest podpisanie umowy adopcyjnej. Może chociaż tymczas??:roll: Kontakt w sprawie adopcji: Tel. 0 601-300-726 lub 0 606-283-545 POPROSZĘ O ODPOWIEDŹ NA PYTANIA WPLECIONE W CYTAT. CZY NERO BYŁ KASTROWANY? Quote
Vutz Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 - odma podskórna, którą miał NERO, w/g opinii vet'a nie podlegała leczeniu. była skutkiem pobicia i jedyne co można było zrobić to zaczekać aż się samoistnie wchłonie. - złamania się zrosły samoistnie - pies nigdy, aż do 28.11.2007r. nie był u vet'a i nie miał nawet własnej budy. na wsi z której został zabrany nikt takimi rzeczami się nie przejmuje. pies jak żyje to żyje - jak nie... to trudno. - co do łap - utyka na lewą tylną i prawą przednią. było podejrzenie strzaskania prawego barku. konsultował to dr Sterna. nic poza mocnym stłuczeniem nie znalazł. złamania obydwu łap, które miał NERO nie podlegają leczeniu, ponieważ urazy są "za stare". lewa tylna łapa odwiedziona "sztucznie" zgodnie z możliwościami anatomicznymi zwierzęcia, niestety nie do końca wraca na swoją pozycję. pozostaje minimalny niedowład, który (jeśli ktoś o nim nie wie) pozostaje niezauwazalny. nie powoduje żadnego (poza wspomnianym utykaniem) problemu przy poruszaniu się. - jeśli chodzi o koty - zarówno w domu jak i w lecznicy ignorował je. podczas jedzenia, mój prywatny kot przemykał mu pod brzuchem próbując ocierać się o Nero. brak reakcji ze strony psa. nielubił, jak kot do niego szedł i dawał mu byczki, albo właził na jego posłanie pod stołem. NIE LUBIŁ nie oznacza agresji. - szczęśliwszy byłby w domu z ogrodem z możliwością wejścia do domu... ale mieszkaniem w bolu też by nie pogardził. - do suk łagodny, do samców raczej też. był u mnie tydzień. mój pies niestety go nie akceptował w mieszkaniu w bloku. natomiast razem chodzili na dwór do parku albo jeździli na pola za miasto - tam było ok. symbioza. bez zbędnej wylewności. NERO bez powodu nie będzie atakować, ale oddać potrafi. nie lubi osób po alkoholu, boi się grupy mężczyzn, albo mężczyzn ubranych tak jak ochroniarze z patroli interwencyjnych. - Nero obecnie jest w hotelu dla psów pod Warszawą. Ma tam swój box. Może biegać tam po terenie. Odwiedziłam go. Wyglądał na szczęśliwego. Nareszcie mu ciepło, ma pełny brzuch, rękę co go głaszcze a nie bije, nikt go nie gryzie... Quote
paros Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 Ale nie ma swojego człowieka i swojego domku :-(:-( Quote
majqa Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 paros napisał(a):Ale nie ma swojego człowieka i swojego domku :-(:-( Będę rozpytywać...Myślałam o sobie ale moje koty są...hm...namolne...nie znają strachu przed psem, same spsiały, jedzą z psem z jednej miski i kurczę, non stop robią psu buncolki, ocierki, śpią na psie, z psem, pod psem...:-( Quote
Vutz Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 No piesku, HOP do góry !!! :lol: Byłoby super jakby zgłosił się ktoś z Warszawy lub okolic... Nero zasługuje na DOBRY domek...:roll: Quote
paros Posted December 29, 2007 Author Posted December 29, 2007 Nero na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=290474980 :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
Vutz Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Dzięki PAROS za nowe allegro ! :loveu: Może ktoś się zgłosi...:roll: Ogłosiłam też chłopaczka w Gazecie Wyborczej - tak co tydzień, do skutku... :roll: zobaczymy. Może Nowy Rok coś przyniesie ?!:lol: Quote
Vutz Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 no, piesku - hop do góry! oby w Nowym Roku znalazł się dla Ciebie dobry domek ! :roll: Quote
Szczurosława Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 czy chłopak oprócz allegro i wyborczej ma inne ogłoszenia? do wieczora mogę ogłosić go na gumtree,alegratce, kupiepsa,psy.pl i adopcje org,chyba,że już tam jest;) Quote
Luzia Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 No właśnie jest gdzieś jeszcze ogłoszony czy tylko na allegro? Quote
Recommended Posts