Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

właśnie dostałam oficjalnie zasady kwalifikacji i są tam daty
Głogów 19-20.01
Płock 5-6.04
Łódź 2-3.05

już wysłałam do Leszka pytanie o ten 2.05...

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A co w takim razie z zawodami lutowymi w Łącku? Czy będą miały inny status, czy są przeniesione na kwiecień? Ktoś wie?

EDIT
Już wiem, dowiedziałam się u źródła - zawody w lutym będą pucharowe.

Posted

PATIszon napisał(a):
U nas jest z opoznieniem. Ostatnio zaczyna padac wiosna....
Al;e z dwojga zlego snieg lepszy niz bloto...
Chyba ze bloto posniegowe, fuj.

Roztoczyła upojne perspektywy :evil_lol:

Posted

Magda i Saga napisał(a):
Mnie się ciśnie na usta to i owo:diabloti:

Ależ ulżyj sobie, nie powstrzymuj się. Wypuść to, co Ci się ciśnie :evil_lol:

Posted

no to ja zacznę ... skoro się krygujecie ;)

intryguje mnie fakt, że zasady są sprzeczne z ideą i zasadami agility jako takiego.
regulamin FCI jednoznacznie na pierwszym miejscu stawia dokładność (która przekłada się na bezpieczeństwo psa na torze) a na drugim szybkość
natomiast zasady promują szybkość a dokładność na drugim miejscu.

ps.
z góry odpowiadając na zaczepki - wiem, że nie mam szans z Blue i nie o to mi chodzi (na razie nawet nie wiem czy do Głogowa pojadę, z racji przekwalifikowywania się ;) jest sporo rzeczy, które wykonuję właśnie w weekendy, nie mówiąc już o braku kasy na hobby :oops:)

Posted

Ola, na pamiętnym zebraniu była dokładnie o tym rozmowa, że agility w założeniu tego sportu to dokładność (dlatego wygrywają psy biegające na czysto) a na drugim miejscy prędkość (dlatego im szybciej pies biegnie tym jest wyżej z daną ilością punktów karnych)... i od razu sprostuję- nie, nie planuję wcisnąć grubego do reprezentacji:evil_lol:

p.s. czy możesz wstawić proszę treść całego komuniatu jak masz go elektronicznie, bo ja tylko tyle wiem co pamiętam z zebrania...

Posted

Sajko nie do końca
za bezbłędny przebieg (plus może być dod 2 błędów) pies i owszem dostaje punkty ale POD WARUNKIEM spełnienia wymogów czasu
czyli NAJPIERW musi spełnić wymóg czasu aby mu liczyć punkty za dokładność

ps.
mogę Ci przesłać na priv zasady

Posted

Ola, no według tego regulaminu jest tak jak piszesz, ja w nawiasach napisałam o normalnych zasadach agility:p

I mam jeszcze 2 ciekawe obserwacje- jeśli moja starcza pamięć mnie nie myli, psy które są w KW to też psy rodowodowe, więc dlaczego powiedziane jest tylko o PKR?:evil_lol:

2. Komisja zatwierdzała poniższy dokument 1 listopada, czyli w dzień ustawowo wolny od pracy...:evil_lol:

Posted

Sajko napisał(a):
2. Komisja zatwierdzała poniższy dokument 1 listopada, czyli w dzień ustawowo wolny od pracy...:evil_lol:

:evil_lol:

Sajko, prześlij mi :loveu:, bo Ola uciekła :diabloti:

Posted

jak mi się udało, to przesłałam...

dobra, chciałam poinformować, że piszę do podkomisji pismo z wyjaśnieniem co z psami z KW... bo mnie serio zaintrygował ten temat...