OlaAB Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 właśnie dostałam oficjalnie zasady kwalifikacji i są tam daty Głogów 19-20.01 Płock 5-6.04 Łódź 2-3.05 już wysłałam do Leszka pytanie o ten 2.05... Quote
Mokka Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 A co w takim razie z zawodami lutowymi w Łącku? Czy będą miały inny status, czy są przeniesione na kwiecień? Ktoś wie? EDIT Już wiem, dowiedziałam się u źródła - zawody w lutym będą pucharowe. Quote
Magda i Saga Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 O fajnie, bo juz się zmartwiłam, że ich nie będzie :multi: A te kwietniowe będa na hali czy na trawie? Quote
OlaAB Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 Robull skoro jesteś na dogo... to nie Hopsiaki będą robiły Łódź? możesz ustosunkować się do pytania o 2.05? Quote
PATIszon Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 OlaAB napisał(a):pewnie już na trawie Albo na sniegu...:evil_lol: Quote
OlaAB Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 patrząc za okno - to chyba nie w tym kraju :shake: Quote
PATIszon Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 U nas jest z opoznieniem. Ostatnio zaczyna padac wiosna.... Al;e z dwojga zlego snieg lepszy niz bloto... Chyba ze bloto posniegowe, fuj. Quote
Mokka Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 PATIszon napisał(a):U nas jest z opoznieniem. Ostatnio zaczyna padac wiosna.... Al;e z dwojga zlego snieg lepszy niz bloto... Chyba ze bloto posniegowe, fuj. Roztoczyła upojne perspektywy :evil_lol: Quote
PATIszon Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Bo jestem sama, chora, mam niewybiegane psy i meza w ciaglych rozjazdach. Quote
Sajko Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Ola, a czy przypadkiem dostałaś pisemną wersję zasad kwalifikacji na ten rok?:razz: Quote
OlaAB Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 si, dostałam i zastanawiam się właśnie czy możemy już zacząć publicznie "omawiać" te zasady :grins: Quote
Magda i Saga Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Mnie się ciśnie na usta to i owo:diabloti: Quote
Mokka Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Magda i Saga napisał(a):Mnie się ciśnie na usta to i owo:diabloti: Ależ ulżyj sobie, nie powstrzymuj się. Wypuść to, co Ci się ciśnie :evil_lol: Quote
OlaAB Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 no to ja zacznę ... skoro się krygujecie ;) intryguje mnie fakt, że zasady są sprzeczne z ideą i zasadami agility jako takiego. regulamin FCI jednoznacznie na pierwszym miejscu stawia dokładność (która przekłada się na bezpieczeństwo psa na torze) a na drugim szybkość natomiast zasady promują szybkość a dokładność na drugim miejscu. ps. z góry odpowiadając na zaczepki - wiem, że nie mam szans z Blue i nie o to mi chodzi (na razie nawet nie wiem czy do Głogowa pojadę, z racji przekwalifikowywania się ;) jest sporo rzeczy, które wykonuję właśnie w weekendy, nie mówiąc już o braku kasy na hobby :oops:) Quote
Sajko Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Ola, na pamiętnym zebraniu była dokładnie o tym rozmowa, że agility w założeniu tego sportu to dokładność (dlatego wygrywają psy biegające na czysto) a na drugim miejscy prędkość (dlatego im szybciej pies biegnie tym jest wyżej z daną ilością punktów karnych)... i od razu sprostuję- nie, nie planuję wcisnąć grubego do reprezentacji:evil_lol: p.s. czy możesz wstawić proszę treść całego komuniatu jak masz go elektronicznie, bo ja tylko tyle wiem co pamiętam z zebrania... Quote
OlaAB Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 Sajko nie do końca za bezbłędny przebieg (plus może być dod 2 błędów) pies i owszem dostaje punkty ale POD WARUNKIEM spełnienia wymogów czasu czyli NAJPIERW musi spełnić wymóg czasu aby mu liczyć punkty za dokładność ps. mogę Ci przesłać na priv zasady Quote
stereo Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 OlaAB napisał(a):ps. mogę Ci przesłać na priv zasady Ja też bardzo ładnie poproszę :loveu: Quote
Sajko Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Ola, no według tego regulaminu jest tak jak piszesz, ja w nawiasach napisałam o normalnych zasadach agility:p I mam jeszcze 2 ciekawe obserwacje- jeśli moja starcza pamięć mnie nie myli, psy które są w KW to też psy rodowodowe, więc dlaczego powiedziane jest tylko o PKR?:evil_lol: 2. Komisja zatwierdzała poniższy dokument 1 listopada, czyli w dzień ustawowo wolny od pracy...:evil_lol: Quote
stereo Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Sajko napisał(a):2. Komisja zatwierdzała poniższy dokument 1 listopada, czyli w dzień ustawowo wolny od pracy...:evil_lol: :evil_lol: Sajko, prześlij mi :loveu:, bo Ola uciekła :diabloti: Quote
Sajko Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 jak mi się udało, to przesłałam... dobra, chciałam poinformować, że piszę do podkomisji pismo z wyjaśnieniem co z psami z KW... bo mnie serio zaintrygował ten temat... Quote
stereo Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Sajko napisał(a):jak mi się udało, to przesłałam... Dzięki :loveu: Jak to miło sobie przypomnieć te zasady :evil_lol: Quote
OlaAB Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 stereo napisał(a)::evil_lol: Sajko, prześlij mi :loveu:, bo Ola uciekła :diabloti: nie uciekła tylko zmieniała komputer z firmowego na domowy ;) Quote
dog_master Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Jesli mozna, to tez poprosze :) Tak z ciekawosci, moje i tak bez rodowodu ;) kyon.master@gmail.com albo pv albo jakkolwiek :) Quote
stereo Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Moja też, ale każdy zawodnik powinien być na bieżąco ;) Poza tym, jak nic ten regulamin nie zmienia w Twoim życiu, to nawet wesoło się go czyta :lol: Quote
Recommended Posts