Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam
jestem szczęśliwą posiadaczką 8 letniego ONka. Pies pracował do zeszłego roku w służbach mundurowych. Żył sobie zdrowo i szczęśliwie na emeryturze do zeszłego miesiąca. Nagle dostał biegunki, bolał go brzuch. Po 3 wizytach u weterynarza i komplecie badań krwi okazało się, że w badaniach jest "zdrowy". A brzuch bolał nadal.
Nie dawało mi jednak spokoju jego dziwne zachowanie, był taki inny. Wizyta u weta i usg. Okazało się, że ma zapalenie nerek ( na to jest aktualnie leczony), początkowe stadium niewydolności wątroby, coś z jelitami, powiększoną prostatę.
Pies aktualnie ma olbrzymi apetyt, chudnie w oczach, strasznie linieje i ma suchą stercząca sierść. Przy dotknięciu brzucha, patrzy na mnie z wyrzutem i czuć jakby miał drgawki jamy brzusznej.
Co jeszcze można mu zbadać?
Podpowiedzcie proszę, bo cały standart badań wykonany.

Posted

Trochę nie rozumiem jak wyniki badań krwi mogą być ok przy niewydolności wątroby i zapaleniu nerek. Bo jakiej podstawie wet to stwierdził? Napisz jakie badania miał psiak. A trzustka ok?

Posted

Pies miał badanie ogólne krwi, biochemię i na trzustkę. Wet postawił diagnozę na podstawie usg. Widać na zdjęciach było coś widać.
Dodam tylko, że doktor ma (miała) certyfikat związku kynologicznego dotyczącu ON.