mulinka Posted December 25, 2007 Author Posted December 25, 2007 właśnie tak samo pomyślałam, że może wrócić na Retkinię do wraku samochodu a czy Rex nadal kuleje na łapę ? a jeśli tak to na którą ? Quote
mulinka Posted December 25, 2007 Author Posted December 25, 2007 Rex uciekł - może być w okolicach parku na Zdrowiu lub dworca na Żabieńcu Quote
malagos Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 Karola, współczuje... Rex pewnie wraca do "domu', to daleko od Ciebie? Quote
Niewiasta_21 Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 Szukałysmy z Hanią Reksa w parku na Zdrowiu. Nie było nigdzie. Wróciłysmy do wraku,pytałysmy ludzi i bezdomnego. Az wreszcie wyłonił sie Reks z uliczki i od razu nas poznał,zaczał sie witac i cieszyc. To niesamowite ze udało mi sie samemu wrócic. Tylko co z nim dalej zrobic? Pytałysmy po parkingach,dzwoniłysmy po ludziach,zaczepialismy ludzi na ulicy proszac o przetrzymanie Reksa do czwartku rana. Wszyscy odmawiali,ciagle ten sam powód : Święta. I cos wam powiem,to straszne ze w takie dni jak Boze Narodzenie nikt niechciał dac temu psu domu,bo wazniejszy jest karp,rodzina itp. To chyba nie na tym polega. To jest przykre,ale tej mentalnosci ludzkiej sie nie zmieni chyba. W kazdym razie byłysmy juz zmarzniete i zdesperowane i nie miałysmy wyjscia jak zostawic go spowrotem we wraku. Ostatnia osoba która zaczepiłysmy byłą to starsza pani,która powiedziała: Tak,wezmę go. I wzięła Reksa do domku,przetrzyma go do czwartku. Ktos jednak czuwa nad naszymi braćmi mniejszymi. Quote
Kar0la Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 Boże kamień z serca, że się znalazł. Przykro mi, że tak się stało. Niestety więcej odważę się wziąźć psa. Jestem kłębkiem nerwów. Całe święta z głowy. Mam nadzieję, że Rex znajdzie dobry dom i nie będzie próbował zwiewać z hotelu. Quote
hanka456 Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 KarOlu, bardzo mi Ciebie żal, naprawdę. ale nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło. Przynajmniej teraz wiemy jaki Reks ma charakter i na co go stać. A to wiedza bezczenna. Jesli mozesz ciesz się Świętami jeszcze się nie skonczyły. Reks na pewno znajdzie dobry dom. Quote
Miles Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 bardzo sie ciesze ze wrocił,tylko bedzie nie dobrze jak wywiezie sie go dalej i jak znow ucieknie,to wtedy juz moze go nie znajdziemy,bo moze nie zdoła sam wrocic. Quote
mulinka Posted December 25, 2007 Author Posted December 25, 2007 dziewczyny dziękuję, że go odnalazłyście i że uprosiłyście tą starszą panią czy ona da sobie z nim radę na spacerze ? KarOla - zrobiłaś dla Rexa najwięcej z nas wszystkich - dałaś mu dom tymczasowy - przytulam Cię kochana Quote
hanka456 Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 Tak, są pewne obawy, ale dzieki Pani, co dala mu przystań na tą chwilę będziemy wiedzieć o jego charakterze jeszcze więcej, ale środki ostrozności będą zastosowane. Quote
mulinka Posted December 25, 2007 Author Posted December 25, 2007 czy ta pani mieszka w bloku czy w domku ? Quote
hanka456 Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 Ta Pani mieszka w ślicznym mieszkanku w bloku na Retkini. Reks od razu zaanektowalljej dywan na leżanko. Quote
netti1 Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 dziewczyny,jestem załamana,Rysiek mruczek tez uciekł.nie chce mi sie juz nic .mam dosc Quote
mulinka Posted December 25, 2007 Author Posted December 25, 2007 netti1 napisał(a):dziewczyny,jestem załamana,Rysiek mruczek tez uciekł.nie chce mi sie juz nic .mam dosc netti jak to się stało ? Quote
mulinka Posted December 25, 2007 Author Posted December 25, 2007 Rex jest w domu tymczasowym, w czwartek pojedzie do hoteliku cały czas szukamy dla niego domu stałego Quote
mulinka Posted December 26, 2007 Author Posted December 26, 2007 wiecie może jak pani radzi sobie z Rexem ? Quote
Kar0la Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Ja niestety nic nie wiem. Netti co z Ryśkiem? Znalazł się? Quote
mulinka Posted December 26, 2007 Author Posted December 26, 2007 [quote name='Kar0la'] Netti co z Ryśkiem? Znalazł się? tutaj jest watek Rysia na dogomanii ale nie ma żadnych nowych wiadomości: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101305 Quote
netti1 Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 tak złapałam go,wczoraj spędziłam wieczór świąteczny w komórkach.wymknął się przez drzwi jak wychodziłam z Sonią,to jest dziki kot,on chce wolnosci Quote
hanka456 Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Podobnie jak Reks, pragnie wolnosci. Nie dzownilysmy do odmu tej Pani. Ona miała przyzwolenie do nas dzwonić gdyby był jakiś kłopot. Jesli nie dzwoniła to znaczy, ze wszystko dobrze. Ale Reks musi miec dom jak najszybciej. On nie wytrzyma dlugo w hoteliku z ograniczona swobodą. Jak wiemy potrafi się skutecznie buntowac. Dom jest mu potrzebny. Prosimy. Quote
mulinka Posted December 26, 2007 Author Posted December 26, 2007 [quote name='netti1']tak złapałam go,wczoraj spędziłam wieczór świąteczny w komórkach.wymknął się przez drzwi jak wychodziłam z Sonią,to jest dziki kot,on chce wolnosci Rysiu nie wie, że na wolności jest zimno i niebezpiecznie, myślę, że wymknął się z ciekawości - najważniejsze że go odnalazłaś :) Quote
mulinka Posted December 26, 2007 Author Posted December 26, 2007 hanka456 napisał(a):Nie dzownilysmy do odmu tej Pani. Ona miała przyzwolenie do nas dzwonić gdyby był jakiś kłopot. Jesli nie dzwoniła to znaczy, ze wszystko dobrze. Ale Reks musi miec dom jak najszybciej. On nie wytrzyma dlugo w hoteliku z ograniczona swobodą. Jak wiemy potrafi się skutecznie buntowac. Dom jest mu potrzebny. Prosimy. jakiej wielkości jest Rex ? i czy nadal kuleje na łapę ? Quote
Niewiasta_21 Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Nie kuleje na łapkę. Jest taki za kolano,czyli sredni. Quote
Niewiasta_21 Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Własciciwie kazdy. Ta pani co go nam teraz przetrzymała mówi ze Reks jest wspaniały. Zabrała go nawet w goscie i umiał sie odnaleść wśród ludzi. Jest bardzo przyjacielski. Fajnie gdyby trafił mu sie jakis super domek. Quote
Recommended Posts