Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 459
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny trzeba się spieszyć. Zbliża się wielkimi krokami Sylwester. Już coraz więcej strzela petard itp. fajewerków. Coraz częściej chodzą pijani bo święta :-( itp i po pijaku mogą zrobić psu krzywdę. Słyszałam o psie, któremu sadystyczne małolaty wsadziły petarde w .... :-(

Postarajcie sie go złapać jak najszybciej (najlepiej dzis/jutro). Czy jesli będzie dla niego hotelik za 200 zl miesięcznie to któraś z Was się dołoży. Potrzebna byłaby kasa do luty/marzec. Jeśli do tego czasu nie znajdziecie mu domku stalego to może pojechać do Niemiec na miejsce Dingusia, który miał tam jechać w tym czasie ale niestety odszedł niedawno w wieku 15 lat.

Dajcie znać szybko co i jak bo miejsce póki co zarezerwowałam ale czekać wiecznie nie będzie, bo psów w potrzebie jest bardzo dużo jak same wiecie a teraz zima :-(

Czy ktoś podejmie się go złapać odrobaczyć i odpchłić i najlepiej zaszczepić oraz dowieżć do DT?

Na kogo można liczyć jesli chodzi o sfinansowanie 2-3 miesięcy pobytu po 200 zl. Prosze tylko osoby kontretne o wpisy jeśli ktoś naprawdę czuje się na siłach dać na tego biedaka co miesiąc jakąś stałą kwotę.

Czekam na pilny odzew.

No i oczywiscie jak juz bedzie w DT czy ktos bedzie go oglaszal, zeby dac mu szanse na dom staly tutaj?

Ps.

Jesli nie znajdziecie transportu do DT to trzeba mu znalezc dom na kilka dni bo 28-29 grudnia jedzie znajoma w ta strone to moglaby psiaka zawiezc do DT przy okazji niejako.

Czy ktos pomoze Rexowi?

I pytanko jedno ile lat strozowal Rex w tym skupie czy też ile lat wg. Was on ma chociaż w przybliżeniu.

Posted

Izis dziękuję za zaangażowanie się w pomoc Rexowi.
Masz rację, niedługo Sylwester i wszystko może się wydarzyć.

napisze do Hani i netti, mam nadzieję, że szybko odpiszą

Posted

ja mogę go złapac i zaprowadzic do lekarza,jednak proszę o pomoc jedną osobę,bo jestem z małym dzieckiem i może nie byc łatwo.zaprowadzę go do lekarza .mam nadzieję,że uda mi się go złapac.co do finansów niestety pomóc nie mogę,mogę dawac fanty na bazarek.Ogłaszac oczywiście tez będę.

Posted

No super, ze sie meldujecie. Czy ktos dysponuje autem i moglby go zawiezc? Ja niestety oprocz tego co napisalam wiecej raczej nie mam jak pomoc bo jestem z Gdanska i autem nie dysponuje :-(. Wiec albo ktos go przetrzyma do 28-29 u siebie i pojedzie za darmo albo trzebaby kogos znalezc do jego szybszego przewozu.
A lapac trzeba juz. Widzialam jak psy juz sa przerazone bo coraz wiecej gowniarzy petardy rzuca u nas to mysle, ze i u Was podobnie jest.

Zorganizujcie sie prosze dla dobra REXA - myslę, że on już długo tam zdrowy w miare nie pobiega. Pijani menele, petardy, rozbite szkla i glupie zabawy pijakow to moze grozic nawet jego zyciu. Dzialajcie OK?

Posted

biedaczek :placz:

a jeśli chodzi o Rexa to Tusia napisała na Niechciane i Zapomniane:
Mam czas jutro wieczorem po 18-tej albo w sobotę-cały dzień.

podałam już Tusi nr telefonu do netti a netti nr telefonu do Tusi

Posted

Biedny Rex. Żebym wiedziała, że nie zwieje to na kilka dni może bym go wzięła do budy, ale tak to można mu tylko wyrządzić krzywdę.

A tak wogóle to Rex jedzie potem do Złotnik czy do Gdańska?

Posted

Jesli wszystko dobrze zrozumiałam to jest dla Rexa miejsce w Gdańsku,ale...
1. Musi byc transport,czyli ktos kto z nim pojedzie. Albo przetrzyma psa do 28-29 grudnia,bo wtedy ktos bedzie jechał i psa moze zabrac.
2. Pies musi byc odrobaczony,odpchlony i zaszczepiony.
3. Potrzebne utrzymanie psa, czyli deklaracja ile ktos moze miesiecznie na niego dac,bo potrzeba 200 zł na jeden miesiac.

Posted

Właśnie dzwoniła do mnie Hania. Zobaczymy jak to wyjdzie.

Netti ja bym chciała, ale to nie takie proste. Wieczorem porozmawiam z mężem. Nie wiem czy się zgodzi. Ja ma w tej chwili 3 psy, Rex będzie 4. Do tego chore dzieci i niestety mieszkam w domku dwurodzinnym. Część działki mam wspólną z sąsiadem, a on niestety nie przepada za psami, więc sytuacja jest troche skomplikowana.

Posted

Małe sprostowanie. Ja mieszkam w Gdańsku to prawda ale tymczas jest u MET czyli w okolicach Krakowa bardziej - tam gdzie był Dinguś przez swoje ostatnie tygodnie życia. I tam właśnie będzie transport od Was, czyli z Łodzi ale dopiero 28-29 jedzie znajoma do MET.
Prosze pośpieszcie się bo petard z dnia na dzień więcej. Młodzież nie będzie miała zaraz już szkoły i z nudów czasem mogą niestety zrobić psu krzywdę bo nie wszyscy są przyjaciółmi zwierząt.
Jak długo REX pilnował tego skupu butelek czy czego tam? Zna go ktoś dłużej?
Co do oplaty za tymczas to wystarczyłoby 10 osob po 20 zlotych i juz na miesiac jest. Ja moge wyłożyć pierwsze 20 zl, bo niestety święta i koniec roku nie są najłatwiejszym okresem.
Może ktoś się dopisze do jego sponsoringu. Nawet 10 zl jak ktos moze to juz bedzie zawsze wiecej.
To jak?
Ktoś chętny?

Posted

ja też rozmawiałam z Hanią, dzisiaj o 21-szej ma zadzwonić do KarOli
żeby dowiedzieć się, czy jej mąż zgodził się, żeby Rex był u nich przy budzie.
Hania mówiła, że powinien być na łańcuchu żeby nie uciekł
będzie bezpieczniejszy, będzie miał cieplej niż we wraku no i będzie możliwość zabrania go do weterynarza.

Hania razem z Niewiastą mogą dostarczyć KarOli karmę dla Rexa.

na koncie Niechciane i Zapomniane jest jeszcze około 300 zł, które zostało ze zbiórki na chorego kota Oskara, który jest znowu na wolności.
Można by te właśnie pieniądze przeznaczyć na opłacenie pobytu Rexa u met
co o tym myślicie ?

Tusia zaproponowała, ze może pomóc w złapaniu Rexa dzisiaj po 18-tej lub przez cały dzień jutro. Zaraz podam Tusi nr telefonu do KarOli a Karoli nr telefonu do Tusi.

Posted

Nie wiem czy TZ się zgodzi. :roll: Powie, że kompletnie oszalałam. Boję się, że nie uwierzy, że zgodziłam się przyjąć psa do budy, a jeszcze jakby miał być uwiązany to ja osiwieję. :smhair2: No nic, zobaczymy. To tylko kilka dni. :nerwy: