Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

link do ogłoszenia LORI.

Lori w DT:

Żyjemy w kraju katolickim, chodzimy do kościoła, przyjmujemy komunię, miłujemy bliźniego swego jak........, szanujemy życie, uśmiechamy się do małych dzieci...

i

odwracamy oczy od konającego na poboczu drogi psa, omijamy śmiertelnie zagłodzoną szczenną suczkę, nie słyszymy skomlenia topionych szczeniąt,milczeniem wyrażamy zgodę na istnienie „ zwierzęcych obozów zagłady” –Krzyczki, Zamość, Elbląg...

ALE TERAZ PROSZĘ NIE MIJAJ OBOJETNIE TEGO LISTU LORII DO ŚWIATA.
SPÓJRZ W OCZY TEGO PSA,

To jest właśnie Lorii, w ciągu 3 lat swojego życia zaznała wszystkiego: bólu, głodu, strachu, cierpienia, a co najgorsze –zdradził ją jej Człowiek!!! Ponad 2 lata przebywała w jednym z najgorszych „schronisk” w kraju, pozbawiona najmniejszych cech agresji, nie umiała walczyć o życie , gasła zaszyta w kącie boksu, umierajac z głodu i nie broniąc się przed sforą innych suk.! Wyciągnięta z tego piekła, czeka na SWOJEGO CZŁOWIEKA. Lorii jest niedużym psem ,nie sięga kolan .(człowiekowi o wzroście 164cm.), w typie owczarka niemieckiego ,wprawdzie jeszcze wychudzona, zabiedzona ale już śliczna. Niewiarygodne, jak ona rozkwita w obecności człowieka!!!!, jak delikatnie prosi o Jego uwagę, dotyk, w napięciu śledzi każdy Jego ruch –tak bardzo chce zasłużyć na miłość. Uwielbia być głaskana, przytulana ,cała drży z radości-ale nie jest przy tym nachalna .Dobrze funkcjonuje z dziećmi- ma w sobie niezwykłą cierpliwość.. Wobec innych psów ostrożna ,ale w żadnym wypadku nie zadziorna ,zresztą wszelkie formy agresji są jej obce. Wyczulona na Człowieka chętnie i szybko się uczy ,myślę, ze chce sprawić Mu przyjemność .Zadziwiający pies-po takim parszywym życiu-a tyle w nim miłości, radości i zaufania do Człowieka ,z wdzięcznością podchodzi do wyciągniętej ludzkiej dłoni, jakby zawsze krył się w niej przysmak a nie ..kamień.

Nie przechodź obojętnie.
Pokochaj.
Pomóż
Zaopiekuj się..
Swój Człowiek, swój kawałek podłogi, swoja miska i Twoja opieka, a ten pies będzie najszczęsliwszym stworzeniem na swiecie.!!!!!!!!!!!!!!!!!

SUNIA jest zaszczepiona, odrobaczona, będzie wysterylizowana.

kontakt w sprawie adopcji:
AGATA- 509727921

ELZA -692438657
Lori w przytulisku :

Tak było w schronisku:

Wiem, że gdzieś tam jest ktoś, kto pokocha mnie całym swoim sercem i zabierze mnie do swojego domu, który stanie się też moim. Potrzebuję kogoś, kto pokaże mi, jak piękne potrafi być życie... Będę wierną, cudowną przyjaciółką!

Lori jest śliczną i łagodną sunią. Jest nieśmiała i delikatna. Pokaż Lori, że warto było spędzić długi czas w schronisku - wynagrodź Jej te wszystkie chwile, które mijały Jej samotnie.

Wystarczy popatrzyć w piękne,smutne oczy Lori żeby zobaczyć jak bardzo tęskni za prawdziwym domem i miłością.Nie wiemy dlaczego właściciel ją oddał - byc może musiał (choroba, wyjazd), być może już mu się znudziła. Jedno jest pewne - Lori bardzo, bardzo potrzebuje ciepłego, bezpiecznego domu i miłości! Jest bardzo sympatyczna,chętnie się bawi,uwielbia głaskanie. Przytulana i głaskana czuje się spokojna i szczęśliwa. Daj jej dom! Daj jej szczęście na zawsze!Sięga do kolanka, może nawet nie.

W celu adopcji proszę kontaktować się WYŁĄCZNIE ze mną.
GG 5722414
email rybcia122@tlen.pl
GSM 691364660

Tak leży smutno, za każdym razem w kącie tego boksu. Czy wchodzi do budy? Szczerze wątpię.

• Replies 943
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oby twoje słowa nie spełniły się. Jak uporam się ze wszystkimi wątkami, zabieram się za ogłoszenia i w pierwszej kolejności będą to ogłoszenia dla Lori.

Posted

agusiazet napisał(a):
A nie można tej bidulki wyciągnąć chociaż do DT płatnego?

A gdzie ? I kto będzie się zajmował finansami? Ja już jestem wszystkim wyczerpana, zbieram kasę na spłacenie długu dla Mrówy, mam jeszcze psa którego muszę wyciągnąć- z szopy jakiejś , jeszcze ona i maleńka Effi ode mnie ze schroniska.
Możemy mu czegoś szukać, ale ja nie będę mogła zajmować się zbiórkami .
Nie mam na to czasu, mimo chęci, ze wszystkimi sprawami się nie wyrabiam, a te najcięższe leżą jednak na mnie.

Posted

Rybc!a napisał(a):
Kiedy ona boi się wstać.. :(

Rybc!a powiem tak: "opowiadasz pierdoły'. Gdyby suka tylko byla w tym miejscu dawno juz mialaby tam wykopany dolek-to instynkt pierwotny u psow-nora, gniazdo, wiec nie konfabuluj.

Poprostu lubi sobie tam polezec, moze tam jest miejsce cieple, naslonecznione wlasnie w dzien.

To ze suka potrzebuje domu nie znaczy ze masz wymyslac rozne historyjki, tak jak i ten gwałt w tytule, kolejny zreszta. Jak jest pokrywana to znaczy ze ma cieczke a jak pies,suka na psa/suke wchodzi to oznacza, ze nad nim chce dminowac a ty zaraz tu o gwałtach jakis...

Posted

ARKA napisał(a):
Rybc!a powiem tak: "opowiadasz pierdoły'. Gdyby suka tylko byla w tym miejscu dawno juz mialaby tam wykopany dolek-to instynkt pierwotny u psow-nora, gniazdo, wiec nie konfabuluj.

Poprostu lubi sobie tam polezec, moze tam jest miejsce cieple, naslonecznione wlasnie w dzien.

To ze suka potrzebuje domu nie znaczy ze masz wymyslac rozne historyjki, tak jak i ten gwałt w tytule, kolejny zreszta. Jak jest pokrywana to znaczy ze ma cieczke a jak pies,suka na psa/suke wchodzi to oznacza, ze nad nim chce dminowac a ty zaraz tu o gwałtach jakis...

Arka- nie odpowiadają ci moje wątki- nie czytaj ich i nie wchodź na nie. Mi się już nawet nie chce tobie odpisywać. :roll:
Widziałaś sukę? Nie. Byłaś w schronisku? Nie. Widziałaś jej boks? Nie. Znasz suki z tamtego boksu? Nie.
Więc nie gadaj mi tu o jakiś pierdołach, jeśli nie znasz sprawy, dobrze?

Suka, gdy ludzie podchodzą do boksu, nie rusza się. Nie wstaje, bo się boi. W tym boksie jest ok. 20 niesterylizowanych dużych, dorosłych suk.
Ona jest zdecydownie z jednym z najsłabszych ogniw.
Wszystkie się nad nią znęcają. A ona leży biedna w tym kącie, ze skulonym ogonem, wywiniętymi uszami i schyloną głową. I uważasz, ze się nie boi, prawda?
Bo Rybcia jest ślepa, głupia i nic nie potrafi.

Nie znasz sytuacji, to nie wmawiaj mi i wszystkim z wątku, że zmyślam, dobrze? Mam małą prośbę. Nie darzysz mnie sympatią, nie popierasz tego co robię- omijaj mnie. Proszę Cię, zostaw mnie. Wiem, że każdy ma prawo do własnego zdania, ale mnie męczy ciągłe tłumaczenie się, wiesz? :roll: Nie podoba ci się tekst który piszę dla psów- nie czytaj go, albo napisz lepszy. Albo przyjedź do Elbląga i zajmuj się tutejszymi psami, skoro ja robię to źle.

Suka jest gwałcona przez inne suki. I chyba nie muszę w temacie rozpisywać się, że to jedna z form dominacji?
Litości, Arka. :roll:

Posted

Arka, wymądrzasz się! Po wszystkich tak jeździsz czy tylko Rabc!a należy do wybranych? Ale zawsze możesz przyjechać do Elbląga i poobserwować zachowania psów i wyłapać ewentualne inne błędy rybc! i powypisywać jeszcze parę 'pierduł' jak to mówisz. Będziesz miała co robić w samotne wieczory

Posted

Rybc!a napisał(a):
Nie znasz sytuacji, to nie wmawiaj mi i wszystkim z wątku, że zmyślam, dobrze?

A to skad wiesz?

Jest bardzo sympatyczna, chętnie się bawi,uwielbia głaskanie. Przytulana i głaskana czuje się spokojna i szczęśliwa.

Posted

Valeur248 napisał(a):
Arka, wymądrzasz się! Po wszystkich tak jeździsz czy tylko Rabc!a należy do wybranych? Ale zawsze możesz przyjechać do Elbląga i poobserwować zachowania psów i wyłapać ewentualne inne błędy rybc! i powypisywać jeszcze parę 'pierduł' jak to mówisz. Będziesz miała co robić w samotne wieczory

A ty co, co sie tez wymadrzasz, znasz te psy przez kraty, tyle wiesz co rybc!a? Chyba dla was obu, przede wszystkim, potrzebna jest super niania:roll:

Posted

Znam powód czepiania się Arki :)

Dziewczyna pewnie chce Wam pomóc- chce wprowadzić zamieszanie i kłótnie, żeby więcej osób dołączyło sie do pomocy,prawda Arka?

Bo chyba nie kwestionujesz działalności Rybci,bo to jest nie do wybaczenia.

W górę psiaku...

Posted

Karolina, słuchaj, mam do ciebie sprawę.
Porobiłabyś Lori ogłoszenia na kilku stronach, np. poddachem.pl, vendito.pl, olx.pl, kogielmogiel.pl, dwukropek.pl?

Ja zabieram się za Krzywusia.

Posted

Rybc!a napisał(a):

Suka, gdy ludzie podchodzą do boksu, nie rusza się. Nie wstaje, bo się boi.

Jest bardzo sympatyczna,chętnie się bawi,uwielbia głaskanie. Przytulana i głaskana czuje się spokojna i szczęśliwa.

Wiesz co Rybcia, zaczynasz słabić normalnie myślących ludzi. I widzę że sprawa Gabi nie nauczyła cię za wiele:shake:
Podajesz sprzeczne informacje o suce- czyli jedna wersja jest nieprawdziwa!
I znowu może się coś stać bo nie znasz suki a ludzie potencjalni zainteresowani uwierzą ci na słowo- a nie możesz dać gwarancji że jest tak jak piszesz. Obserwujesz sukę zza krat i piszesz poematy które niewiele mogą mieć wspólnego z rzeczywistością- czy bierzesz to w ogóle pod uwagę?
Bo kiedy człowiek dzwoni w sprawie adopcji to prosi o konkrety! Więc zamiast koloryzować lepiej powiedzieć prawdę.

Litości Rybcia:shake:- schronisko to nie jest twoja prywatna piaskownica z wiaderkiem a psy nie są zabawkami ale żywymi istotami za które człowiek bierze odpowiedzialność.
Odłóż swoje chore ambicje na bok.:angryy: