Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 943
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wracam do tematu tymczasu. Cos znalazłam, cytuję nizej:
aktualnie mam 2 wolne miejsca: boks w stajni (3m x 3,5m, 2 okna, 3 sciany plus scianka frontowa do wysokosci 120cm, wiec bardzo przestronny i jasny) - do boksu dochodza 2 spacery i godzina swobodnego biegania po podwroku dziennie, 200zl/mies
lub dom (przedpokoj, kuchnia i lazienka, w sumie ok. 35m kw) - plus 2 spacery i godzina swobodnego biegania po podwroku, 300zl/mies (niezaleznie od wielkosci psa). do kosztow nalezy doliczyc koszt weterynarza (obowiazkowo coroczne szczepienie i 3 razy w roku odrobaczanie) oraz 50zl na karme.
przy planowanym dluzszym pobycie mozliwa negocjacja cen :)
Jest to tymczas w fundacji Nasza Szkapa, daleko od Was, bo pod Krakowem, ale zawiezlismy tam niedawno sunie ze Szczecina i ma juz nowy dom. Mogę zorganizowac zbiorke kasy i pilnowac finansów. Czekam na opinie, sugestie, decyzje.

Posted

Olenko, myślę o tym intensywnie. Mam nadzieję, że mój TZ mnie nie rzuci.
Przed chwilą się dowiedziałam, że tu w Łodzi jest jakaś starowinka, którą z 4 dni chcą uśpić. Już nie wiem., co robić. Ja mam tylko 3 pokoje!

Posted

Jestem za propozycją Myszy, bo ja i tak mogłabym wziąć Lori za jakieś 10 dni - tak przypuszczam, to nie ode mnie zależy. Równie dobrze mogę ją zabrać z Naszej Szkapy. A może nie będzie to potrzebne, bo sunia znajdzie do tego czasu domek. Są inne sunie (np. Dabi). Decyzję podejmę dopiero jak Bafek pojedzie do Ecci. Oczywiście pomogę Lori finansowo.

Posted

[quote name='mysza 1']Wracam do tematu tymczasu. Cos znalazłam, cytuję nizej:
aktualnie mam 2 wolne miejsca: boks w stajni (3m x 3,5m, 2 okna, 3 sciany plus scianka frontowa do wysokosci 120cm, wiec bardzo przestronny i jasny) - do boksu dochodza 2 spacery i godzina swobodnego biegania po podwroku dziennie, 200zl/mies
lub dom (przedpokoj, kuchnia i lazienka, w sumie ok. 35m kw) - plus 2 spacery i godzina swobodnego biegania po podwroku, 300zl/mies (niezaleznie od wielkosci psa). do kosztow nalezy doliczyc koszt weterynarza (obowiazkowo coroczne szczepienie i 3 razy w roku odrobaczanie) oraz 50zl na karme.
przy planowanym dluzszym pobycie mozliwa negocjacja cen :)
Jest to tymczas w fundacji Nasza Szkapa, daleko od Was, bo pod Krakowem, ale zawiezlismy tam niedawno sunie ze Szczecina i ma juz nowy dom. Mogę zorganizowac zbiorke kasy i pilnowac finansów. Czekam na opinie, sugestie, decyzje.

[quote name='agata51']Jestem za propozycją Myszy, bo ja i tak mogłabym wziąć Lori za jakieś 10 dni - tak przypuszczam, to nie ode mnie zależy. Równie dobrze mogę ją zabrać z Naszej Szkapy. A może nie będzie to potrzebne, bo sunia znajdzie do tego czasu domek. Są inne sunie (np. Dabi). Decyzję podejmę dopiero jak Bafek pojedzie do Ecci. Oczywiście pomogę Lori finansowo.

Agata, mogłabyś ją wziąć do domu? Bo nie zrozumiałam?

Myślicie, że Lori wystarczył by boks w stajni? Bo ja uważam, że tak.

Posted

Myślę, ze zabranie Lori tez nie odbędzie sie tak szybko- trzeba wszystko solidnie przygotować. Jestem z warszawy, nie zabiore jej z Elblaga. Wiem, ze organizujecie transport, jesli macie kogoś, kto pomoże, to super, trzeba zebrac pieniądze na transport oraz pierwszy miesiąc jej pobytu. W zaleznosci od tego, kiedy wszystko uda sie zgrac, wtedy Lori moze jechac. Z pewnoscia bedzie to weekend.
A może, skoro sa dwa miejsca a i tak organizujemy akcje, zabierzmy jeszcze jednego psiaka- Helę, Dabi albo Kelly, a moze jakiegos pieska- Kamisa, Gucia czy innego. Kurcze, najchetniej wszystkie bym zapakowała;)

Posted

Lori, bardzo chcę Ci pomoc jestem jednak daleko i potrzebne mi wsparcie- ktoś kto fizycznie zabierze Lori i jesli znacie osoby, ktore mogą pomoc w transporcie to kontakty do nich. Rybcia pisała,ze organizowała transporty po całej Polsce, chcialabym z tych kontaktów skorzystać. Szkoda zeby Lori siedziała tam skoro czeka na nia lepsze zycie. Tylko please pomożcie.

Posted

agata51 napisał(a):
W jakim wieku jest Lori?

Ok. 3 lat.

mysza 1 napisał(a):
Kurczę jakis zastój na elbląskich wątkach. Co robimy z Lori- Rybcia decyduj :evil_lol:

mysza 1 napisał(a):
Lori, bardzo chcę Ci pomoc jestem jednak daleko i potrzebne mi wsparcie- ktoś kto fizycznie zabierze Lori i jesli znacie osoby, ktore mogą pomoc w transporcie to kontakty do nich. Rybcia pisała,ze organizowała transporty po całej Polsce, chcialabym z tych kontaktów skorzystać. Szkoda zeby Lori siedziała tam skoro czeka na nia lepsze zycie. Tylko please pomożcie.

Agata, powiedz mi po kolei, jak miałoby wyglądać wszystko co związane z Lori? Najpierw miałaby jechać do Naszej Szkapy..? A nie można poszukać czegoś innego? Transportem zajmuję się ja z moim tatą, jutro jedziemy do Warszawy z 2 psami. :lol:

Posted

Nie mam na imię Agata, ale dobra, napiszę.
Przywiezcie je do Warszawy a ja zawioze do Szkapy lub poszukam transportu. Nic innego nie ma. To sprawdzone miejsce. Tyko nie jutro bo takak szybka nie jestem. czy jutro jada te dwa, o których myślę?

Posted

Agata to ja. Przed propozycją myszy1 myślałam o tym, żeby dać Lori DT. Problem w tym, że nie wiem, kiedy będę mogła to zrobić, bo mam na tymczasie psiaka i nie wiem, kiedy DS go odbierze. DS jest już umówiony, ale trwa tam remont - trudno dokładnie określić, kiedy się skończy. Widzę, że Lori ma szansę wcześniej wyrwać się ze schroniska - nic tylko się cieszyć.

Posted

mysza 1 napisał(a):
No tak, ale to nie dom tylko fundacja i Rybcia jest srednio przekonana.

Nie sądzę. Pisała, chyba wczoraj, że jest za. Fundacja ma minusy, ale ma też plusy - bywa, że stamtąd psiaki szybciej trafiają do DS niż z DT. Bo jak pies jest w DT, to już nikomu nie chce się szukać DS. I pies zostaje na stałe, bo który DT odda psa z powrotem do schroniska?

Posted

Sprawa się wyjaśniła - ja odpadam - przynajmniej do końca maja. Remont się przeciąga. Żałuję. Lori, kochanie, życzę ci, żebyś do tego czasu znalazła kochający domek.

Posted

Ok, zatem musimy my zadziałać. Rybcia bardzo Cię proszę- czy mozesz przywieźć Lori i drugiego psiaka- Helę albo Kelly ? do Warszawy w długi weekend? Nie mogę tylko drugiego maja po południu. Daję Ci słowo publicznie, że w Naszej Szkapie nic im sie nie stanie.

Posted

Pewnie wyjde na ta zla...ale pisze zebyscie nie mieli pretencji po fakcie,ze nikt was nie uprzedzil..nikt niew powiedzial...zanim wyslecie psa do Met poszukajcie info na temat tej fundacji..nie zawsze odbrych..pies ktorego tam zawiozlam zniknal(podobno ma dom nikt nie wie od kiedy i gdzie.Informacja o domu pojawila sie dopiero gdy doszly sluchy ze pies zaginal...).Zrobicie jak bedziecie chcieli ale na waszym miejscu poszukalabym dobrego domu....