Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 943
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam pytanko czy ktos z Was kojarzy taka sunie:
z Lodzi - Saba - moze widzieliscie gdzies jej watek ??
suka onkowata znaleziona na polu z 8 szczeniakami - w schronisku od stycznia tego roku (ur. ok. 2004 chyba).
Jeśli kojarzycie poprosze o linka do jej wątku bo jakoś nie mogę znaleźć :-(

Posted

smutne jest to co mówisz, nie umniejszając Waszemu doświadczeniu z psami nie mogę zgodzić się z tą opinią:( skoro Lorii jest u Ciebie muszę wierzyć, że mimo tej opinii pozwolisz nam zaadoptować Lorii

Posted

[quote name='Izis']Mam pytanko czy ktos z Was kojarzy taka sunie:
z Lodzi - Saba - moze widzieliscie gdzies jej watek ??
suka onkowata znaleziona na polu z 8 szczeniakami - w schronisku od stycznia tego roku (ur. ok. 2004 chyba).

Jeśli kojarzycie poprosze o linka do jej wątku bo jakoś nie mogę znaleźć :-(

podrzuć na watek Pixie albo kreżlowskich psiaków
tam bardzo dużo ludzi zagląda

Posted

[quote name='rychuwol']smutne jest to co mówisz, nie umniejszając Waszemu doświadczeniu z psami nie mogę zgodzić się z tą opinią:( skoro Lorii jest u Ciebie muszę wierzyć, że mimo tej opinii pozwolisz nam zaadoptować Lorii

Tu nie ma miejsca na "pozwolisz- nie pozwolisz" ma być najlepiej jak można dla ludzi i psa. ;)

A teraz idę kąpać moje dzieci...

Posted

[quote name='ElzaMilicz']Tu nie ma miejsca na "pozwolisz- nie pozwolisz" ma być najlepiej jak można dla ludzi i psa. ;)

A teraz idę kąpać moje dzieci...

masz rację ja nie należę do świata dogomania.pl, nie rozumiem "co" Wy Tu piszecie i może nie rozumiem czego chcecie - ogłoszenie o Lorii znalazłem w trójmiasto.pl a nie tu. To jest Wasz świat i Wasze prawa Wybacz że nie znalazłem uznania, a od tego chyba zależy czy Lorii ma szansę u mnie się odnaleść czy dalej będziesz szukała dla niej domu "marzeń"
pozdrawiam ale troszkę ze smutkiem gdyż właśnie...

Posted

Charly napisał(a):
dokladnie. Pomijajac fakt, ze sa ludzie, ktorzy biora psa własnie bo jest chory, dręczony bez oka lub nogi itd. Oraz ludzie, ktorzy biora wesolego przyjaciela rodziny i niemniej go kochaja i dbaja. Nie wszyscy potrafia obcowac z cierpieniem, szczegolnie tym obcym. Cierpiacy wlasny pies to co innego niz ten smierdzacy w schronie. Tak sobie dumam, zeby podniesc sie na duchu. bo jest tyle zwyczajnych, wesolych, "niegwlaconych" w schronach i nic. No, ale zawsze mozna sprobowac. co Ty na to Rybc!a?

Pamiętacie???

Posted

WITAM- PANA:loveu:- to ja własnie odbyłam tę miła wizyte u Państwa:razz: i prawdą jest to co pisze nasza ELZA-czarodzjeka od piesów, pisałami że wydajecie sie( prosze wybaczyć ten zwrot-ale Pan tez moze po jednym spotkaniu uzyc tylko tego sformułowania w stosunku do mnie) Państwo miłymi ,wrazliwymi i czującymi piesy ludzmi!!Rozumiał Pan swietnie te szystkie niuanse zwiazane z psem i jego potrzebamii ...i W ZADNYM WYPADKU NIKT NIKOGO NIE POUCZA -podzieliłam sie swoimi uwagami ,o których miałam Państwu napisać własnie dzisiaj -LORII moze na zdjęciach wydaje sie mniejsza,z powodu szczupłosci - jednym pokoju nawet z duzą kuchnią Pańska rodzina + to cudeńko ,które przyjdzie niedługo na swiat...-trochę dużo...,Pańska córeczka jest filigranowa-LORII MOŻE JA POCIAGNĄC Z TYCH STROMYCH SCHODÓW,podobnie Pańska żona drobna i szczupła w ciazy o to sie martwimy..,Lorii jeszcze musi się w pełni przyzwyczaić i nauczyc chodzic na smyczy bez ciagniecia -moja dzikuska do dzis mi wyrywa ręke ze stawów.To o takich zastrzezeniach myślałam:oops:Ale jednocześnie pisałam,ze ZAL byłoby stracić Pański DOBRY DOM-dla piesowego nieszczęscia...tyle tylko ze mniejszego,i to wszystko...podjęłam juz pewne kroki i miałam Pana PROSIĆ ( pocztą o zgodę) Jeżeli Pan pozwoli napisze na maila...dobrze;)

Posted

Mamy chętnych na Lorii z Frankfurtu nad Menem.
Domek sprawdzony, ludzie z wielkim sercem, zaangażowani w pomoc również dla innych zwierząt, duży ogród i pies-towarzysz.

Czego chcieć ponad to ?

Posted

ElzaMilicz napisał(a):
Kombinowaliśmy coś, ale oni nie chcą czekać- przyjadą po nią sami 1100 km w jedna stronę. :p

O mój Boże, to cudownie ! :loveu:

Posted

ElzaMilicz napisał(a):
Kombinowaliśmy coś, ale oni nie chcą czekać- przyjadą po nią sami 730 km w jedna stronę. :p

Poprawka, nie zajrzałam w mapę.

jedno co w tym wszystkim jest piękne to to, Lorii mimo wszystko znajdzie swój dom:)

Życzę, aby wszystkie zwierzęta miały tyle szczęścia - powodzenia

Posted

Rychuwol - pogadaj proszę z koss. Ona na pewno znajdzie Wam idealnie pasującą suńkę. Zaufajcie jej proszę. Kobietka ma wyczucie i nosa do dobierania psich przyjaciół tak by wszyscy byli szczęśliwi.

U Basi jest śliczna mała sunia (uratowana po tym jak jakiś zwyrodnialec wyrzucił kilkugodzinne szczenię do śmietnika) ale to jeszcze szczylek, wiec dużo pracy byłoby z jej wychowaniem.

Brazowa na pewno ma też jakąś małą i może mniej kłopotliwą ślicznotkę pod opieką...

Posted

[quote name='Izis']Rychuwol - pogadaj proszę z koss. Ona na pewno znajdzie Wam idealnie pasującą suńkę. Zaufajcie jej proszę. Kobietka ma wyczucie i nosa do dobierania psich przyjaciół tak by wszyscy byli szczęśliwi.

U Basi jest śliczna mała sunia (uratowana po tym jak jakiś zwyrodnialec wyrzucił kilkugodzinne szczenię do śmietnika) ale to jeszcze szczylek, wiec dużo pracy byłoby z jej wychowaniem:

Brazowa na pewno ma też jakąś małą i może mniej kłopotliwą ślicznotkę pod opieką...
rozmawiam:}}
..a ile ta Basi sunia obecnie ma

Posted

[quote name='Izis']Rychuwol - pogadaj proszę z koss. Ona na pewno znajdzie Wam idealnie pasującą suńkę. Zaufajcie jej proszę. Kobietka ma wyczucie i nosa do dobierania psich przyjaciół tak by wszyscy byli szczęśliwi.

U Basi jest śliczna mała sunia (uratowana po tym jak jakiś zwyrodnialec wyrzucił kilkugodzinne szczenię do śmietnika) ale to jeszcze szczylek, wiec dużo pracy byłoby z jej wychowaniem.

skoro już Pan tu jest to wszyscy mozemy pomóc ewentualnie w odpowiednim doborze psiaka

[quote name='ElzaMilicz']Mamy chętnych na Lorii z Frankfurtu nad Menem.
Domek sprawdzony, ludzie z wielkim sercem, zaangażowani w pomoc również dla innych zwierząt, duży ogród i pies-towarzysz.

Czego chcieć ponad to ?
:multi::multi::multi:
jesteś czarodziejką?
wspaniale..........

Posted

lilith27 napisał(a):
skoro już Pan tu jest to wszyscy mozemy pomóc ewentualnie w odpowiednim doborze psiaka

umówmy się że jednak pozwolę by Koss mogła mi pomóc :) chociaż nie powiem jestem otwarty na sugestie i z Koss pozwolę sobie je omówić:)

Izis napisał(a):
3-4 miesiace dokładnie nie wiem.

szkoda, bo to jednak chyba za mały lee:(, chyba, że umie już się załatwiać na dworzu z resztą byłaby szansa sobie poradzić -nadal szukam

Posted

Słodka myszka Saba rozwija się wspaniale. Ma ogromny pęd do zabaw! Jak na swój wiek ma ogromną energię i zaprasza do zabaw Nigela! Przed dwoma dniami bawiła się całkiem sama piłka i miała wielką radochę z tego...

Cieczka minęła i teraz już nic nie może się nie udać, dwójka może się znowu swobodnie poruszać po mieszkaniu i terenie.

Saba jest prawdziwym śpiochem... tylko po tym można się zorientować, że jest już "starszą damą". Do tej pory nieczęsto zdarzało mi się widzieć, żeby pies tak często i głęboko zasypiał i chrapał jak wielkolud ;-) Ale wiadomo, że sen jest zdrowy... i widocznie ona tego potrzebuje!

Jestem bardzo szczęśliwa że uratowaliśmy tą słodką myszkę i nie możesz sobie zupełnie wyobrazic, jak dobrze ona działa na Nigela. Od kiedy Saba mieszka u mnie Nigel stał się o wiele spokojniejszy... ciężko w to uwierzyć ale to prawda ;-)

Dziś byliśmy pierwszy raz z Saba popływać :smile: Nawet sobie nie wyobrażasz jaką radość jej to sprawiło! Mój chłopczyk poszedł przodem a Saba bez wachania za nim... naprawdę słodko bawili się ze sobą w wodzie. :smile:
Ciężko sobie to wyobrazić ale pomimo swojej ślepoty Saba nie okazuje w ogóle strachu i miesza się do wszystkiego :smile:

Na koniec zrobiliśmy mała rundkę spacerową przez pole. Zaczniemy całkiem powoli i kawałek po kawałku będziemy wydłużać spacery... aż będziemy mogli razem z obydwoma psiakami odbywać długą rundę spacerową przez pola.
Ale do tego Saba musi najpierw naprawdę nabrać sił! Nie chcemy jej przeciążyć. Pływanie i spacer tak jej się spodobały, że dziś na podwórzu przed domem leżała przed samochodem i nie chciała zejść do ogródka... a więc istnieje też taka strona słodkiej Saby ;-) Ale to nie jest problem... to też ma prawo się zdarzać... ona powinna czuć radość życie i czasem też robić to co chce!!!

Dziś też przez jakiś czas mieliśmy ją w mieszkaniu... powoli zaczyna jej się to podobać... :smile: myślimy że niedługo Saba będzie się czuła swobodnie w mieszkaniu. W ogrodzie radzi sobie Saba w międzyczasie całkiem dobrze bez smyczy. Saba korzysta z tras mojego psa i już całkiem dobrze się tam orientuje. Tylko schody stanowią jeszcze dla niej trudność, ale już zastanawiamy się czy nie zbudować na schodach rampy, z której mogłaby korzystać co wyeliminowałoby dla niej problem potykania się na schodach!

Dziś też grilowaliśmy... a oba psy ciągle dawały sobie buzi obok stołu... to było słodkie :smile: Musiałabyś to zobaczyć jak słodko one razem wyglądają :smile: Myślę, że między nimi rozwija się wielka miłość. Przynajmniej wolno Sabie
przy moim psie wszystko... ona może go nawet bez litości stratować gdy on leży na podłodze, albo na niego wskoczyć gdy stoi... na to nigdy nie pozwolił innemu psu... sądzę więc, że ta dwójka jest po prostu sobie przeznaczona :smile:

Tak wzruszająco pisała o psie ,po którego jechała 1200km ,ABY GO ZABRAC Z AZYLU-Pani , daj PSI Panie Boże, teraz człowiek dla LORII.Dla mnie te posty to Jej " zaswiadczenie" o psiowatości:loveu:
ELZA- juz wcześniej pisałam,ze kocham CIEBIE, :razz:...ALE dzielę i mnoze to uczucie ..również do IZIS:p
NO:eviltong: ale dziewuchy ręce precz od rychuwola-jest mój ,sama go znalazłam,..:diabloti:-jetem po rozmowie z Brazowa i piszę do Basi-ale "nasajpierw" musiałam miec zgode zainteresowanego -przecie jestem dobrze ułozona...rychuwol -zaraz do Ciebie napisze:p