Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

BASIU-:calus::buzi::iloveyou::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla:
podaj mi na priv SWÓJ nr. konta ,a we wtorek ( pon-nie mam jeszcze:oops:) wyśle na karme i szczepienie TAK JAK OBIECAŁAM

• Replies 943
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Basia, jutro umówimy się co do dnia, w którym mamy przywieźć Lori. Jak już będzie wszystko wiadomo, zadzwonisz do Magdy i powiesz, że przyjadę w ten dzień.
Ja po schronisku od razu tam pojadę i zawiozę małą do Ciebie .

Na które konto będziemy przelewać kasę za Lori .
Agata, może być na twoje ?
Jak dam radę, to spichcę jutro jakiś bazarek .
Kurdę, nie wyrabiam.
Jutro lekcje od 7:10 do 16:25 . ; / .

Posted

Być może mojego taty nie będzie, wtedy będę musiała poprosić Olę by przyjechała do schroniska- wzięła Lori na siebie, następnie zabrałabym sunię i razem z mamą zawiozłybyśmy ją do weta, a później do Basi .

Posted

Nie było mnie kilka dni (dogo nie chciało mnie wpuścić), a tu tyle się dzieje, że się pogubiłam. Rozumiem jedno - Lori opuszcza schronisko, tak? Podtrzymuję deklarację - 50zł miesięcznie. Niezależnie od tego, na początek przeleję stówkę. Podajcie nr konta.

Posted

Okej, Olena ma rację, dokładną datę podam Agacie na PW.
Pierwszą stówę już mamy- deklaruje ją Agata51. Agata51, proszę skontaktuj się z Agatą69 - pieniążki trzeba przelać na jej konto .

Posted

Okej, podsumowałam wszystko co jest na wątku .

Agata51 oferuje pierwsze 100zł - PROSZĘ PRZELAĆ JE NA KONTO AGATA69 - i 50zł comiesięcznie .

Koss zapłaci za jedzenie u Basi /40zł - NA KONTO BASI- Basia poda je dziś, ale później / , zaszczepimy suczkę przeciwko wirusówkom na krechę i za sterylizację KTÓRĄ ZAŁATWIMY JUŻ U AGATY.
Koss zadeklarowała także transport- czy pasuje ci 18 październik / sobota / ? .

Odrobaczenie i sterylka u Agaty - koszt 140zł.

Pomoc finansuje prócz Agaty51 oferuje również lilith27 i mysza_1 .

Zdjęcia, plakaty i ogłoszenia- Agata69 .

ZOSTAŁA TYLKO KWESTIA TRANSPORTU Z ELBLĄGA DO LECZNICY A NASTĘPNIE DO LEPNA- KOSZT TO 30ZŁ i trzeba zwrócić to mojemu tacie, który zawiezie sunię . Czy ktoś mógłby to pokryć?

Ja ze swojej strony oferuję bazarki w razie potrzeby , ogłaszanie itp.

Posted

Na razie brakuje tylko tego .
Bo Koss oferowała pieniążki za karmę dla Basi /40zł/ - pierwszą stówę dla Agaty mamy- więc na razie niczego nie brakuje .

Posted

Rybo, Iwona jest poinformowana o suni. Możecie ją przywozić.
Jutro też przyjmuje od Agi i Thety boksia, ktorego wziela z tego sławetnego schronu . Boksio jest na obserwacji w strasznym miejscu, Aga prosila abym go zabrala do siebie. Nie moge jej odmowic zwlaszcza, że pies uderzyl zębem w twarz Agi synka . Robil mu ranę na 50 szwów.To byl nieszczęsliwy wypadek. Nie mam już wolnego miejsca. Chyba sie zastrzelę.

Dopadl mnie dól. Oglosili konkurs na prowadzenie schroniska. Obcieli dotacje o 50 %, dodali zadań wysokofinansowych. Chyba ma to odstraszyć wszystkich tych ktorym śni sie polepszenie bytu przebywającym tam zwierzetom .Z tymi pieniedzmi to mozna zrobic tylko mordownie albo usmiercic polowe psow. Szlag by to trafil. Nikomu na zwierzętach nie zależy liczy się komercja.

Posted

basia0607 napisał(a):
Rybo, Iwona jest poinformowana o suni. Możecie ją przywozić.
Jutro też przyjmuje od Agi i Thety boksia, ktorego wziela z tego sławetnego schronu . Boksio jest na obserwacji w strasznym miejscu, Aga prosila abym go zabrala do siebie. Nie moge jej odmowic zwlaszcza, że pies uderzyl zębem w twarz Agi synka . Robil mu ranę na 50 szwów.To byl nieszczęsliwy wypadek. Nie mam już wolnego miejsca. Chyba sie zastrzelę.

Dopadl mnie dól. Oglosili konkurs na prowadzenie schroniska. Obcieli dotacje o 50 %, dodali zadań wysokofinansowych. Chyba ma to odstraszyć wszystkich tych ktorym śni sie polepszenie bytu przebywającym tam zwierzetom .Z tymi pieniedzmi to mozna zrobic tylko mordownie albo usmiercic polowe psow. Szlag by to trafil. Nikomu na zwierzętach nie zależy liczy się komercja.

Boże, ten przetarg to jakiś koszmar, co to będzie:shake:

Posted

W kwestii podsumowania: -za zarełko, za szczepienie,za aniprazol,za transport do Basinego raju,za sterylkę -płacę.
Przewoze sunie do AGATY.
Wy ,proszę zbierajcie- myśle,ze warto już od teraz,tak długofalowo- na utrzymanie suni u AGATKI:loveu:O.K?????za pokwitowaniem mogę, jadąc do niej zabrać i kase,ok??????????
WSZYSTO JUZ USTALONE ,FAJNE JESTEŚCIE :loveu:
BASIU -pisałam do Ciebie na priva,TRZYMAJ SIE :bye:
RYBC!A-"słodki':evil_lol: z Ciebie szczyl....

Posted

Koss , wysyłam ci numer konta mój / transport do psiego raju / , na Basi płacimy za resztę / wyżywienie, szczepienie, odrobaczenie / .

Agatko,
Bardzo Cię proszę. Rozważ to co napisałm ci w pw. To będzie dla mnie ogromnym ułatwieniem, ponieważ w Psim Raju dla Ciebie gotówki nie będzie - ja tam nie jeżdżę, tylko czasem- to dość daleko ode mnie , kaskę będziemy przelewać na konto, a gdyby to miało być moje konto, nie ukrywam, że byłoby to dla mnie ogromnym obciążeniem.
Proszę.

Koss, dziękuję .
Basiu, dziękuję .
Wszystkim Wam bardzo dziękuję .
Tyle czasu czekała.
I doczeka się . Szczęścia . :)

Posted

Poza tym pierwszą stówkę z którą miała ' przyjechać ' Lori wpłaca agata51. Chyba, że zrobimy to tak, że agata51 wpłaci kaskę na konto Basi, a Basia ją da Koss przy odbiorze Lori ?

Co ty na to Basiu ?
I wtedy Agata69 dostanie do ręki i Lori i kaskę .

Posted

Na każdą zlotówkę, ktora wyplywa z mojego konta musze mieć pokwitowanie- faktura. Rybo skończyla sie już wolonoamerykanka, mam szczególową ksiegowość , muszę się tego trzymać. Możesz przekazać Agacie pieniądze na moje ręce , ja je dam Koss.

Posted

No więc zaczynamy nowy rozdział w życiu Lori . :multi:

Sunia dzisiaj o 16 opuściła schronisko . Zabraliśmy ją do biura, wypisywaliśmy wszystkie niezbędne dokumenty / Agata , potrzebuję twoich danych, muszę je mieć, bo jesteś ' tymczasowym opiekunem ' - a ja z psów rozliczam się w UM - później ty podpiszesz umowę z nowym , docelowym domem / . Potem zapięliśmy ją w obróżkę - ładnie szła. Zrobiła też wielkąąą koopęę. ;) Największy problem zaczął się gdy.. Chcieliśmy sunię włożyć do auta .. Zaczął się skowyt, szarpanie, coś niesamowitego . W ŻYCIU NIE WIDZIAŁAM TAK PRZERAŻONEGO PSA ! Zaczęła chwytać mojego tatę zębami, gdy tylko próbował ją wziąć na ręce. :roll: Założyliśmy więc kaganiec po mojej Zuzi . To też nic nie dało , Lori kładła się jak kłoda na ziemi, umorusała się cała w błocie, a kaganiec sobie zdejmowała. Na dodatek, mój tato dostał kagańcem w nos / Lori tak się denerwowała, że machała głową na wszystkie strony / . Pełno krwi, ale tato twardy i twierdził, że nie boli /a ja narobiłam większej paniki, niż to było warte ;) / . Po 30 minutowej 'rozgrzewce' w końcu udało nam się wsadzić sunię do auta / trochę ' brutalnie ' , bo za smycz do góry , bardzo krótko, a dupę w górę- nie linczujcie tylko, innego sposobu nie było / .
Po chwili spędzonej w samochodzie Lori się uspokoiła. Mówiłam do niej cały czas .

Pojechaliśmy do weta. Akurat trwała operacja. Czekaliśmy, czekaliśmy. Lori nadal bardzo się stresowała. Przed nami weszła także jedna sunia. Gdy w końcu nastała nasza kolej - weszliśmy do gabinetu Z WIELKIM OPOREM LORI . Zważyliśmy - 25 kilogramów .
Zaszczepiliśmy przeciw wirusówkom - 40zł .
Dostaliśmy tabletki na odrobaczenie - 15zł . Czyli razem 55zł, razem z wyżywieniem u Basi - 95zł . :lol:
I tak : sunia ma guza ' pod przednią łapą ' / chyba lewą / , Magda mówiła, że wrośnięty w mięsień, nie przesuwa się .
Prawdopodobnie cieczka .
I coś nie tak z nogą - ciągnie jedną tylnią za sobą, utyka, kuleje .
Magda mówiła, że tak czy siak dziś nogi leczyć nie może, bo szczepienia z tym łączyć nie można / a mówiłam, że to jest najważniejsze / .
Dostaliśmy też książeczkę dla Lori gratis . :)

Ku naszemu zdziwieniu sunia weszła do samochodu bardzo ładnie - i pojechaliśmy do przytuliska Basi .
Nie obeszło się bez wymiocin, ale to norma. ;)
Na dzień dobry Lori dostała kiełbaskę z tabletkami . ;)
/ wetka powiedziała, że już dziś można podać tabletki, jeśli suka nie była odrobaczana- a odrobaczana na pewno w schronie nie była / .

Buda była już przygotowana- w środku świeże sianko .
Przytulisko Basi pęka w szwach, na szczęście Lori będzie tam tylko 3 tygodnie .
Ogólny stan Lori nie jest najgorszy .
Ma wiele blizn po pogryzieniach- w szczególności na tylnich łapach .

Gdy przyczepiliśmy ją do budy, oniemiałam z wrażenia- po 5 minutach to był zupełnie inny pies .
Skakała, cieszyła się, merdała ogonkiem . Cudna ta nasza Lori .
Bardzo polubiła się z Guciem- amantem Basi i małymi kotami /choć z początku się ich bała / .

LORI BYŁA W SCHRONISKU OD SZCZENIAKA- przywieziona z interwencji .
W schronisku powiedzieli mi, że ma .. ROK ! ! :roll:
Ale jeśli ona ma rok, to ja jestem baletnicą .
Wetka oceniła Lori na mniej więcej 3 lata / stan zębów, siwa bródka / .

Zresztą, gdyby miała zaledwie rok, musiałaby być szczeniaczkiem wtedy, gdy zaczęłam jej szukać domu . A doskonale pamiętamy, że to była w pełni dorosła Lori .

Dobra, teraz na koniec tak .

Co robimy z tą stówą od agata51?
Koss, czy możemy przelać ją na twoje konto- wtedy ty dałabyś Agacie ' do ręki ' i Lori i pieniądze / pierwsza stówa / .

Jestem zadowolona z dzisiejszego dnia .
No może oprócz tego, że tato dostał w nos.
Ale to nie Lori wina, przecież bardzo się bała. :roll:

Posted

Basiu-Lorii wydaje się b. stara czy tylko poczciwa?;)
W duzym szoku?
Ale chociaż trochu szczęsliwa,ze jest u Ciebie?:lol:
Kase jutro albo( b. pózno) dzisaj internetowo przeleję,tylko musze czekac na T.Ż.ja-:shake:w internecie:-(( ile za szczepienia-RYBA milczy???)

Posted

Nasze posty sie wymieniły:
RYBA Twój ojciec- to nie tylko twardziel, to facet o pięknym sercu:loveu:W podobny sposób walczyłyśmy o życie niomal,kiedy kąpałam Dosie z powodu jej grzybicy:rezultat-szyta lewa dłoń,moja oczywiscie.:placz:
A TERAZ DO RZECZY;jak widać będzie potrzebna forsa na leczenie łapy,DZIEWCZYNY-niech ,która dorosła załozy konto w banku na swoje nazwisko poda na wątku i to będzie to specjalna tylko Lorii skarbonka.TO nie jest trudne,wziełam na siebie dużo-nie mogę wiecej niz mogę: pracuję na 1,1/2 etatu,mam 2 piesy itd.:oops:Musi to zrobić ktoś z WAS-na 18. 10.powinny byc zebrane pieniadze-nie tylko 100zł-przeciez wet, musi zająć się łapą-jeżeli LORII ma znależć dom- to zróbmy z niej śliczną panienkę:cool3:A AGATKA-:Rose:powinna miec z naszej strony zapewniony komfort,prawda-bo to ona fizycznie zajmie się sunią:multi:

Posted

RYBCIA-WIEMMMMMMMMMMMMMMMM,te 100 zł od AGATY 51 przelej na konto Basi -podam CI na priv.,a ja oddam Agacie,jak będę jechała z małą do niej -to przecież to sama kwota.Tak więc ja wyślę tylko 30 zł-Twojemu dzielnemu Tacie:razz: