Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agata69 napisał(a):
No, koss, szantaz emocjonalny jak nic. Chyba cie zabiję...:mad:
Nie dam psa do dzieci skoro nie jestem go pewna.
Czy psica ma szczepienia przeciw wirusówkom? Albo czy mozna je w schronie zrobić, np. odpłatnie? I czy ewentualnie będą na nia jakieś pieniądze?
czyli deklaracje krótko mówiąc.
Jak ona jest duża? Ile waży mniej więcej?
Czy ma szczepienie przeciw wściekliźnie?
Odrobaczenie?

A ile to dziecko ma lat?
Suka jest zaszczepiona TYLKO przeciwko wściekliźnie . Nikt odpłatnie innych szczepień robić nie będzie . Deklaracje myślę, że będą- dość dużo stałych dziewczyn tu zagląda. Suka sięga za kolano, w sumie nie jest duża na wysokość, ale jest dosyć zbita, waży pewnie powyżej 20 kg.
Odrobaczona nie jest .

• Replies 943
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Rybc!a']A ile to dziecko ma lat?
Suka jest zaszczepiona TYLKO przeciwko wściekliźnie . Nikt odpłatnie innych szczepień robić nie będzie . Deklaracje myślę, że będą- dość dużo stałych dziewczyn tu zagląda. Suka sięga za kolano, w sumie nie jest duża na wysokość, ale jest dosyć zbita, waży pewnie powyżej 20 kg.
Odrobaczona nie jest .

Jesli jest łagodna, mozecie ja przywieźć do mnie na DT (kojec). ale potrzebne będą pieniądze , bo mam długi.
szczepienie by si,e przydałao bo miałam w sierpniu parwo w przytulisko, co prawda nie w kojcu w którym byłaby Lori, ale zawsze.

Posted

[quote name='Rybc!a']A ile to dziecko ma lat?
Odrobaczona nie jest .
Rybcia- nie moze być, ze myślisz,ze będą- tu potrzebna jest pewność-znam sytuację Agaty- to z jej strony OGROMNE poświęceni czasu i obowiązek -ona musi dojezdzać do kojca,ma dzieci ,pracę itd.Potrzebne sa powazne deklaracje : suma i przez jaki czas.TO jedno. Drugie- szczepienie ,odrobaczywienie biorę na siebie,mam na myśli koszty, logistycznie musiałabyś Ty, a jak by sie udało to i sterylkę -opłacę(jezeli Basia :modla:pomoże w tej cenie, co uprzednio płaciłam za blizniaczki)Sunie tez my przewieziemy do AGATY-BĘDZIE MI MIŁO zobaczyć Cie nie wirtualnie Agatko :loveu: RYBCIA to -jest chyba uczciwa propozycja ,przemyśl to logistycznie z akcji bliżniaczek pamietam, ze potrafisz się spiąć:diabloti:
Dla Lorii to -jej być albo- nie byc,a z tego chopania i wirtualnych spacerów to wynika NIC.
DOSTALAS FORSĘ, KTÓRA WYSŁAŁAM CI W WAKACJE NA TE PIESY Z .." PURDY"???

Posted

Juz pisałam Koss na priv. Sterylkę i odrobaczenie zrobię u siebie w dobrej crenie. Myślę że 140zł (zależy jaka ona duża w realu), moze nawet uda mi sie utargować. Moi weci kochaja mnie z wzajemnością.
Ale sterylka to później , najpierw trzeba ja nakarmić, odrobaczyć, uspokoić. Musi dojść do siebie psychicznie. Domu jej też poszukamy. No jakoś będzie.
Tylko to szczepienie by sie przydało.
Przywoźcie mi sunie i stówe i zbierajcie na sterylkę.
Koss zapraszam do mojego bałaganu (to sie zdziwisz jak zobaczysz). o własnoręcznie pieczonym ciescie zapomnij, nie ten adres.

czekam na Lori i już się cieszę.

Posted

agata 51 złożyła deklarację w przedmiocie pomocy finansowej dla Lori z tego co pamietam

ja teraz mam trudną sytuację finansową, mąż miał wypadek (kolizję) i musimy z własnych pieniązków pokryć koszty naprawy

ale postaram się coś dać od siebie

czy chodzi o jakiś jednorazowy zastrzyk finansowy?
czy też chodzi o comiesięczne dotacje?

Agato a może potrzebujesz wsparcia rzeczowego?

Posted

lilith27 napisał(a):
agata 51 złożyła deklarację w przedmiocie pomocy finansowej dla Lori z tego co pamietam

ja teraz mam trudną sytuację finansową, mąż miał wypadek (kolizję) i musimy z własnych pieniązków pokryć koszty naprawy

ale postaram się coś dać od siebie

czy chodzi o jakiś jednorazowy zastrzyk finansowy?
czy też chodzi o comiesięczne dotacje?

Ja nie zakładam, ze ona bedzie u mnie miesiacami:cool3:.
Ciachniemy pannę lekko starsza i do domu pójdzie. w żadne hotelowanie się bawić nie zamierzamy.

Teraz poważnie.
potrzebuje kasy na odrobaczenie, szczepienie, jedzonko. Na sterylkę.
Jakieś 250 - 300 zł myśle że wystarczy na wszystko. Na początek wystarczy 100 zł. Mysle że w tym sie zamkniemy. Chyba ze sunie trzeba bedzie gdzieś dowieżź do DS, ale to juz przyszłość. No i pod warunkiem ze nie mamy niespodzianek typu jakaś choroba.

Posted

Agatko raz jeszcze-:iloveyou::calus:a teraz do rzeczy:za śzczepienie zapłacę,Ryba jak wyciągniesz małą- to od razu zaszczep,może u wet. Basi-pieniadze prześlę na to samo konto ,co wysyłałam w sierpniu na te Twoje piesy ,potwierdź ,ze to było o.k. Moze Basia :loveu::sleeping:pozwoli dzień dwa małą przytulić, ja mogę przyjechac w sobotę -dogramy jaką,-jak wiesz jestem durna samochodowo więc zaleze od męza,ale damy rade:lol:-tak aby wszystkim odpowiadało,zbierajcie pieniadze na utrzymanie u Agatki,ja tak jak powiedziałam sterylke opłacę,lek na robale i wszelkie insekty przywiozę.Dobrze,ze nastepny m-c tuż,tuż w tym kicha zupełna :cool1:Nie mogę uwierzyć, ze mała trafi do Agaty...a jeszcze wczoraj miałam tttttttttttakiego doła.Agatko-ciasto przywiozę 9jestem mistrzynia jabłecznika) ale napisz doką:oops:d

Posted

Jeżeli sprawy wetoskie sa zabezpieczone finansowo, to ja potrzebuje dla suni tylko na żarełko. lori będzie dostawała u mnie puszki na zmianę z gotowanym jedzeniem (ryż plus porcje rosołowe plus marchewka - specjalnośc pani Celinki, z którą przychodzimy wymiennie). Mysle że trzeba liczyć jakieś 4 zł dziennie na jedzenie. Zdjecia profesjonalne, plakaty i "kampania reklamowa" gratis.

Posted

hmmmmmmmm
ja kupuje dla mojego Paka 10 kg mięsa mielonego wołowego dla psów
koszt całej tafli to 18 zł. za kilo wychodzi 1,8 zł.
pako dostaje pół kilo dziennie tego mięska + garść suchej karmy dla labków (którą kupuję za 150 zł. około 15 kgna necie; firma Eukanuba) może by się rozejrzeć Agatko za takim zakupem w większej ilości
jak masz dużą sforę na głowie to taniej na pewno by ci to wychodziło w sumie

Posted

[quote name='koss']Agatko raz jeszcze-:iloveyou::calus:a teraz do rzeczy:za śzczepienie zapłacę,Ryba jak wyciągniesz małą- to od razu zaszczep,może u wet. Basi-pieniadze prześlę na to samo konto ,co wysyłałam w sierpniu na te Twoje piesy ,potwierdź ,ze to było o.k. Moze Basia :loveu::sleeping:pozwoli dzień dwa małą przytulić, ja mogę przyjechac w sobotę -dogramy jaką,-jak wiesz jestem durna samochodowo więc zaleze od męza,ale damy rade:lol:-tak aby wszystkim odpowiadało,zbierajcie pieniadze na utrzymanie u Agatki,ja tak jak powiedziałam sterylke opłacę,lek na robale i wszelkie insekty przywiozę.Dobrze,ze nastepny m-c tuż,tuż w tym kicha zupełna :cool1:Nie mogę uwierzyć, ze mała trafi do Agaty...a jeszcze wczoraj miałam tttttttttttakiego doła.Agatko-ciasto przywiozę 9jestem mistrzynia jabłecznika) ale napisz doką:oops:d

[quote name='Agata69']Jeżeli sprawy wetoskie sa zabezpieczone finansowo, to ja potrzebuje dla suni tylko na żarełko. lori będzie dostawała u mnie puszki na zmianę z gotowanym jedzeniem (ryż plus porcje rosołowe plus marchewka - specjalnośc pani Celinki, z którą przychodzimy wymiennie). Mysle że trzeba liczyć jakieś 4 zł dziennie na jedzenie. Zdjecia profesjonalne, plakaty i "kampania reklamowa" gratis.

Dziewuszki, po kolei . :lol:
Szczepienia i sterylkę wykonamy u Agaty- tak? / więc ja nie będę musiała jechać z nią do weta? /
W jakim mieście mieszka Agata ?
Czy transport miałby wyglądać tak, że ja zawiozę małą do Basi / 30zł / , a Koss przyjedzie po nią i zawiezie do Agaty / w sobotę / ? Wtedy ja miałabym zawieźć Lori w piątek- i Basia przetrzymałaby ją jedną noc- tak ? Czy mówimy o tej sobocie ? Tj . 4 październik ?
Trzeba spytać Basię, czy ma miejsce. Ostatnio brała ze schroniska 4 szczeniaki .
Jeśli Koss pokrywa koszty sterylki i szczepień, to zbieramy pieniążki na jedzonko? Tylko ?
I ile to będzie ? Muszę wiedzieć na co się przygotować, ponieważ mam już na utrzymaniu upośledzoną sunię- Józię i Dabi w poznańskim hotelu . :roll:

Sorry, ale jestem zalatana i nic nie rozumiem. Strasznie mam teraz dużo lekcji i nauki, kompletnie zawaliłam .. niemiecki . :shake:
Jutro lekcje od 7:10 do 16:20 - więc jak coś, odpiszę dopiero wieczorem- późnym po płudniem. Dziś jeszcze cały dzień jestem na internecie .
Proszę o odpowiedzi .

Kurczę, nie wierzę, że los uśmiechnął się właśnie do Lori . :lol:

Posted

lilith27 napisał(a):
hmmmmmmmm
ja kupuje dla mojego Paka 10 kg mięsa mielonego wołowego dla psów
koszt całej tafli to 18 zł. za kilo wychodzi 1,8 zł.
pako dostaje pół kilo dziennie tego mięska + garść suchej karmy dla labków (którą kupuję za 150 zł. około 15 kgna necie; firma Eukanuba) może by się rozejrzeć Agatko za takim zakupem w większej ilości
jak masz dużą sforę na głowie to taniej na pewno by ci to wychodziło w sumie

Chyba masz rację, ale ja policzyłam dla niej srednio puszke dziennie , licząc za puszke ok. 4 zł. Wyjdzie taniej bo gotowane jedzenie jest tańsze. A co drugi dzień dostanie gotowane od Celinki.
Ja niestety nie jestem w stanie jeszcze psom gotować, za dużo obowiązków. A takiego kompletnego szmelcu tez nie chce dawać.

Posted

[quote name='Rybc!a']Dziewuszki, po kolei . :lol:
Szczepienia i sterylkę wykonamy u Agaty- tak? / więc ja nie będę musiała jechać z nią do weta? /
W jakim mieście mieszka Agata ?
Czy transport miałby wyglądać tak, że ja zawiozę małą do Basi / 30zł / , a Koss przyjedzie po nią i zawiezie do Agaty / w sobotę / ? Wtedy ja miałabym zawieźć Lori w piątek- i Basia przetrzymałaby ją jedną noc- tak ? Czy mówimy o tej sobocie ? Tj . 4 październik ?
Trzeba spytać Basię, czy ma miejsce. Ostatnio brała ze schroniska 4 szczeniaki .
Jeśli Koss pokrywa koszty sterylki i szczepień, to zbieramy pieniążki na jedzonko? Tylko ?
I ile to będzie ? Muszę wiedzieć na co się przygotować, ponieważ mam już na utrzymaniu upośledzoną sunię- Józię i Dabi w poznańskim hotelu . :roll:

Sterylke mozna zrobić u mnie bez problemu. Szczepienia wolałabym żeby miała.
Jak się umówicie z tarnsportem tak będzie. Jestem w domu (włocławek) czekam na nią. Mamy już dla niej 2 kołdry do budy zeby miała ciepło. Moze pomyslimy o jakimś zadaszeniu nad kojcem.

Posted

Agata69 napisał(a):
(...) ale ja policzyłam dla niej srednio puszke dziennie , licząc za puszke ok. 4 zł.

no tak
najtańsza chyba pedigree około 3.5
lepszych firm jedzonko to nawet do 6 złotych kosztuje

a te pieniązki to gdzie ewentualnie wysyłać?

Posted

Czy wiadomo jak ona chodzi na smyczy?
U mnie bedzie miała 1 spacer dziennie po lasołące. Czasami pewnie w towarzystwie Beja (stary, bez zebów, ale jak zobaczy suczke to ho ho). Kto zna watki Lenki i Barego widział jakie tam piękne miejsca do biegania.

O pieniążkach niech decyduje i zbiera Rybcia albo Koss.

Posted

Cześc Rybcia-dobra po kolei:szczepienie kompleksowe przeciwko wirusówce Lorii musi miec zrobione przed zabraniem do AGATY, u niej w kojcu było parwo...,szczeniaki umarły ,miejsce zostało odkażone ale szczepienie musi miec i na zdrowy rozum nie powinna zostać przewieziona od razu po szczepieniu -musimy dać czas na zadziałanie ,dlatego myślę ,ze nalezałoby zabrac Lorii jak najszybciej zaszczepić( pokryje koszty,przy okazji odrobaczywić tez by mozna) i przetrzymać u BASI:Rose::modla: o ile da radę i na pobyt trzeba zebrać kasę TERMIN ZABRANIEA TO 4.10 bądz11.10-zalezy kiedy dasz rade ją wyrwać z ze schronu- zaszczepic i dać pare dni na zadziałanie -przeciez nie po to ja wyciagamy ,aby zaraz odeszła na to g... !!!!!!!!!!Reszta tak jak pisala Agata.
W niemieckim słuzymy pomoca...:eviltong:
Kasę niech zbiera Rybc!a -ona na tym wątku jest szefem ...:razz:

Posted

[quote name='koss']Cześc Rybcia-dobra po kolei:szczepienie kompleksowe przeciwko wirusówce Lorii musi miec zrobione przed zabraniem do AGATY, u niej w kojcu było parwo...,szczeniaki umarły ,miejsce zostało odkażone ale szczepienie musi miec i na zdrowy rozum nie powinna zostać przewieziona od razu po szczepieniu -musimy dać czas na zadziałanie ,dlatego myślę ,ze nalezałoby zabrac Lorii jak najszybciej zaszczepić( pokryje koszty,przy okazji odrobaczywić tez by mozna) i przetrzymać u BASI:Rose::modla: o ile da radę i na pobyt trzeba zebrać kasę TERMIN ZABRANIEA TO 4.10 bądz11.10-zalezy kiedy dasz rade ją wyrwać z ze schronu- zaszczepic i dać pare dni na zadziałanie -przeciez nie po to ja wyciagamy ,aby zaraz odeszła na to g... !!!!!!!!!!Reszta tak jak pisala Agata.
W niemieckim słuzymy pomoca...:eviltong:
Kasę niech zbiera Rybc!a -ona na tym wątku jest szefem ...:razz:

Okej, czyli z tego co zrozumiałam najlepiej byłoby zabrać Lori mniej więcej w środę, tak ? Tam poprosilibyśmy Basię, żeby małą zaszczepiła / za zwrotem kosztów oczywiście / . Dobra, ale tak :
1. Najpierw trzeba spytać Basię .
2. Kto podpisałby ze mną lub z osobą zabierającą ze schroniska Lori umowę adopcyjną / być może będę musiała poprosić Olę, by wyadoptowała Lori na siebie, ponieważ z tego co mi wiadomo mojego taty w tym tygodniu nie będzie, a z pomocą trzeba się spieszyć / .
3. ILE DOKŁADNIE TRZEBA UZBIERAĆ PIENIĄŻKÓW ? .
4. I czy moglibyśmy prowadzić zbiórkę na jakieś konto, nie moje. Ja muszę pilnować sprawy Dabi i się gubię, zresztą konto nie jest moje i sprawdza mi je tylko tata .

Basia pojechała na Śląsk, chyba dziś wraca.

Posted

RYBC!A-komplikuje sie sprawa-rozmawiałam ze swoim wet. a ten kategorycznie powiedzial,ze pies musi byc po szczepieniu minimum 3 tyg. absolutnie nie krócej ,prawda jest ,iz ryzyko zachorowań dorosłego psa jest mniejsze ale i wyleczenie równiez znikome....NIE mozemy ryzykowac,tak więc -Rybc!a nalezałoby zabrać małą w pon .zaszczepić ,odwiezc do Basi:modla:ubłagać, aby przetrzymała-opłaciłabym wór karmy,odrobaczywienie i odpchlenie , a jeżeli trzeba zapłacic za pobyt za te 3 tyg. - to juz razem ,nie dam rady sama wszystkiego!!!!!po 3 tyg zabieram i odwoże do Agaty ,tam według scenariusz wcześniejszego: zapłace za sterylke ,bede dokładac do utrzymania ,ale należy zbierac potrzebne fundusze na pobyt Lorii przez 2,3 m-c np.(AGATA pisze ile wynosi wyzywienie dziennie) Do Basi pisałam na priv.-czekam na odzew,zadzwonie wieczorem,ale i Ty słonko działaj -nie poddawajmy sie -damy rade razem ,wiesz ze na mnie mozesz liczyć.
W kwestii konta Agatko , jak LORII będzie u Ciebie -oby -to może na Twoje konto powinno być wpłacane ,to bardzo ułatwia sprawę...zgodzisz się...

Posted

Koss , dostalam Twojego priwa ale mnie nie bylo w domu.
Odpowiadam i mam pytania. Ile Lori ma byc u mnie? . Mam jedna wolna bude ale czekam na slepego na jedno oko agresora. We wtorek Straz miej. ma go przywieśc. Powinnam go pozwolic zawieśc do schroniska bo to pies nieadopcyjny ale już raz go jego zmarla opiekunka wykupila ze schroniska, żal mi go . Nie podejmuje się też wozic Lori na sterylke bo po prostu nie mam czasu, obecnie mamy w przytulisku ponad 20 psow i tyleż kotow.
Na kilka dni , prosze bardzo ! czekam tez na suke z dogo, ktora stoi samotnie w polu rodząc co cieczka. Ja po prostu juz nie wyrabiam.

Agatko , słonko kiedy do mnie przyjedziesz ? Nalewka już wypita, nie doczekala sie Ciebie .

Posted

Rybciu Ty mnie nie musisz prosic o takie rzeczy. To zaden problem przeciez:)Umowy ostatnio faksuje do UM- bo wiesz;)

Tylko ja nie mam auta i nigdzie jej nie podwioze, tym bardziej nie do psiego raju w srodku puszczy:)

Posted

BASIU- Lorii nie była szczepiona na wirusówkę w tym gownianym schronie,a jak wiesz u Agatki jest możliwosc podłapania parwo,czyli Lorii jużzzz powinna być zaszczepiona na wirusy i potrzebuje 3 tygodnie ,aby wychodować antyciała-do tego czasu nie moze być przewieziona do Agatowego kojca . ,WNIOSEK: NA CITO POTRZEBA NA 3 TYG. UDZIELENIE TEJ PSINE SCHRONIENIA, potem zbieram ją, odwozę do AGATY i tam reszta.
Koszty karmy,odrobaczenia- poniosę z przyjemnością To jest jej jedyna szansa od początku istnienia jej watku-....:-(:-(:-(:-(Z chopania i wirtualnych spacerów będzie NIC.Jeżeli Ty odmówisz,to znając Twoje XXL psie serce wiem,ze nie mozesz inaczej a ..wtedy ..nie wiem CO...MYŚLMY...

Posted

Basiu - sunia musiałaby przyjechać do ciebie na jakieś 3 tygodnie. Mogłabym ją przywieźć w tym tygodniu na przykład. Nie chodzi o sterylkę u Ciebie, chodzi nam tylko o to, by została u ciebie zaszczepiona, za co zwrócimy ci kasę. Sterylkę wykonamy u Agaty .

Posted

Albo nie wiem, ja bym ją wzięła ze schronu, pojechała do weta i ci ją przywiozła. I wtedy na moje konto byśmy wpłacili kasę za szczepienia.
Może tak by było tobie Basiu wygodniej. Ale po szczepieniu musiałaby być 3 tyg. u Ciebie .
Dałoby radę?

Posted

Na 3 tygodnie pewnie tak, myśle , chociaż jutro lub we wtorek Wioletta przywozi 2 szczeniaki od araba/ trzeciego szczeniaka i onke , nie przyjme bo nie mam gdzie :placz:/ . Rybo zawież Lori do Magdy i powiedz, że Ty to Rybcia i poproś aby zaszczepila ją na razie na kreskę aż zbierzesz kase.Powiedz , ze Lori to pies z naszego schroniska.
Tak bedzie prościej. Moja ksiegowa zalamuje ręce jak jej tlumaczę te różne wyjścia awaryjne jakie stosuje sie na dogo , ja gadam a Ona i tak tego nie pojmuje.