Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj wieczorem z ulicy zabrałam do siebie owczarka szkodzkiego coli. Nie mogłam na niego patrzec. Obraz nędzy i rozpaczy a to przeciez tak dostojne psy. Mam juz u siebie 2 psy do tego jednego samca i nie wiedziałam jak to bedzie ale tzreb było go zabrać. Nie było innego wyjścia. Sumienie by mi życ nie dało.

To młody psiak. Około roku jak na moje oko moze połtorej raczej nie więcej. Tricolor z duża przewagą rudego. Grzeczny oaza spokoju. Na mojego kota nie zwraca w ogole uwagi, ne gryzie sie z psem , nie męczy mi suki. Psa jakby w domu nie było. Przymila sie , daje łapke najlepiej jakby go brac na ręce :p

Na spacerze idealny. Odzyskałam wire w to, ze spacer z psem moze byc jeszzce przyjemnością i relaksem. Nie ciagnie, nie szarpie, grzecznie paraduje przy nodze. Problem tylko w schodach ucze go tego odmawia chodzenia po schodach wiec go nosze na razie a co :cool3: od czego są tragarze.

Chudy zeberka wystają , zarobaczony na maksa robale z tyłka wyłażą ale juz dzis bedzie odrobaczony. Z noga wydaje mi sie, ze juz nie kuleje, ze jes ok. Na moje oko jest zdrowy tylko chudzinek.

Sierść wyczesuje stopnowo. Kołtuny wycinam. Musiał byc na łancuchu bo sierśc w tym miejscu wytarta o wiele krotsza i oddziela sie od reszty. Dziś bedzie kapiel. Pies przy czesaniu spokojny jak anioł :crazyeye: ani drgnie lezy i rób mi tak dalej a nie moze byc przyjemne wyczesywanie siersci w takim stanie

Zdjęcia będa wieczorem staram się jak moge je zgrac z aparatu. Moja mama nazwała go Zorba. Jest jej ulubieńcem bo coli to jej ukochana rasa. Żeby go tylko nie chciała zatrzymać :p

fotki Zorby

ależ jestem słodki

podziwiajcie tez i z boku :D

no daj już spokuj.. wstydze się

taki byłem brudny

i jak mogłam go zostawić!! niech ktoś mi powie!!

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pati, dobrze, ze go uratowalas.... collie to delikatne psy, w schronisku, na ulicy nie maja szans :shake: dzieki, ze jest u Ciebie.

A masz zdjecia w normalnym rozmiarze tzn. 640 x 480 lub wieksze?
Przydalyby mi sie do allegro. Ja tylko wroce z pracy wystawie mu aukcje.

Posted

spotkałam panią mówiła, ze widziała go co niedziela koczującego pod kościołem żebrał o jedzenie :-( mowiła , ze było to conajmniej kilka razy a niedziele jest co 7 dni wiec ten biedak długo sie błakał
i pomyśleć ze ludzie szli do koscioła sie modlić a wczesniej psa kopneli

musial byc na łancuchu sierśc na to wskazuje niezaprzeczalnie.

Posted

pati napisał(a):
spotkałam panią mówiła, ze widziała go co niedziela koczującego pod kościołem żebrał o jedzenie :-( mowiła , ze było to conajmniej kilka razy a niedziele jest co 7 dni wiec ten biedak długo sie błakał
i pomyśleć ze ludzie szli do koscioła sie modlić a wczesniej psa kopneli

musial byc na łancuchu sierśc na to wskazuje niezaprzeczalnie.

Katolicka rzeczywistość...

Pati,
dobrze, że Ciebie spotkał na swojej drodze :calus:

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
Jaki śliczny :iloveyou:

a bedzie jeszcze piękniejszy jak go wykąpe i wyczesze :loveu:

moja mama robi do niego wilekie maślane oczy już jest ulubiony i jaki to on naj i naj a moje to burki głupkowate :eviltong:

Posted

daje mu mało ale częsciej ale i tak żołądek nie trawi sraczka za kazdym razem ale powolutku i damy rade. Sygnalizuje potrzebe wyjścia rewelacja.
Ma katar - albo jest przeziebiony albo mu u mnie jeszcze za gorąco.
Wszedł do domu :multi:sam co prawda brzuchem powłuczył po ziemi ale nie trzeba było go wnosić. Po schodach w gore i w doł na ręcach - no jaki wygodniś :cool3:
popracujemy i nad tym bo jeszcze kilka wyjść i mnie trzeba będzie wnosić :eviltong:

Posted

Iwop jasne, ze pamietam...p.kierownik wiozl psiaka do Krakowa, wtedy byla chyba powódz w Ostrowcu :roll: Irence sie dostalo wtedy od Pana, ktory adoptowal kolaka, za to ze handluje collie :wink:

Posted

iwop napisał(a):
To wyjatkowo dostojne psy :oops:

oj tak tak bardzo dostojne i takie spokojne rany ja sie chyba z dalmatyńczyków na kolaki przestawie.

Ulka18 dziekujemy za pomoc i wstawienie nas na forum collie juz sie tam zarejestrowałam czekam na aktywacje konta

Posted

Pati,
wrocilam ze spaceru z moimi kolaczkami i biore sie za aukcje allegro.
Zaczelam od kotow, ktore niedawno trafily do schroniska, piekne trikolorki :crazyeye:

Jakie podac namiary na aukcji Zorby ?

Aha, jak cos pilnego do pisz, nie nabijaj sobie na telefon :wink:

Posted

pati kochana i tu sie mylisz:cool3: Miałam dalmaty - w tym suczke Birmę z ADHD. Zginęla tragicznie 10 lat temu.:-( Ale kiedys napewno będę miała znowu - jak tylko przestrzeń mi się powiększy :oops: