Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 327
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak Rambo miał jeszcze jeden atak. W 2 dni potem wyczułam że będzie atak, bo go obserwowałam od paru godzin. Poszłam do lekarza i zapobiegawczo dostał "strzałkę". Jest jednak bardzo prawdopodobne co lekarz potwierdził, że Batman (który z nim dzieli teraz legowisko, miskę, pokój - niestety nie reagują na wystawione tabliczki z ich imionami) jest czynnikiem który wywołał ataki. Chłopaki sie lubią, ale również radość też jest stresem.

Posted

[quote name='GrubbaRybba']Jak się czuje Batman w nowym roku?
Na początek przepraszam że się nie odzywałam. Miałam troche problemów zdrowotnych a wtedy nie nadaję się do kontaktów nawet pisanych. Chłopaki rozrabiają. Batman nie spuszcza mnie z oka, nie ma mowy abym samodzielnie poruszała sie. Chodzi za mną jak cień, oderwie sie od najlepszej zabawy. Rambo od razu też reaguje i pchają sie obaj na kolana. Dramat jest jak ide do pracy. Batman płacze.

Własnie siedzą mi panowie na kolanach i ogladamy:
http://pies.onet.pl/82,1,1,koszmar_w_pseudohodowli,galeria.html

szok, nie jestem w stanie sobie wyobrazić

• 2 weeks later...
Posted

Mam problem, może ktoś ma pomysł :). Wynika to zapewne z faktu że "rozpuszczam" psy. Batman uporczywie "uszlachetnia" mi kanapę. Codziennie po 2-3 razy. Bywamy na spacerach, załatwia co potrzeba. Nie ma znaczenia czy byliśmy długo czy krótko. Ewidentnie chce zwrócić na siebie uwagę, a i tak spędza większość czasu u mnie na kolanach. Wykona swój rytuał i chowa się. Wie że źle zrobił. Jakies pomysły?

Posted

Qrcze, ja nie mam pomysłu. Napisz PW do użytkownika Fusica i przekaż, że stara ciotka Wilejkaros rozpływa się nad sposobem, w jaki wychowała półhaszczaka Ryszarda (hihihihi). A tak poważnie, Fusica oczytana chyba w tych sprawach albo przynajmniej tak mi się wydaje. Może poleci Ci jakąś książkę albo stronę www?

Posted

Isadora7 napisał(a):
Mam problem, może ktoś ma pomysł :). Wynika to zapewne z faktu że "rozpuszczam" psy. Batman uporczywie "uszlachetnia" mi kanapę. Codziennie po 2-3 razy. Bywamy na spacerach, załatwia co potrzeba. Nie ma znaczenia czy byliśmy długo czy krótko. Ewidentnie chce zwrócić na siebie uwagę, a i tak spędza większość czasu u mnie na kolanach. Wykona swój rytuał i chowa się. Wie że źle zrobił. Jakies pomysły?

1. nie bierz go na kolana, na kolanach połóż sobie np poduszkę, aby nie wskakiwał, do momentu aż będzie grzeczny i nie będzie podsikiwał.
2. zamykaj pokój jak nie ma Cię z nimi, albo jak wychodzisz z domu.
3. kup sobie (odstraszacz od miejsca i popryskaj) Repelex -firmy dr. Seidla, skutecznie pomaga.
4. jamnik , to jamnik uparty jest, bądz konsekwentna i zawsze się na niego za złe rzeczy obrażaj to zazwyczaj działa.
Mam nadzieję, że moje rady pomogą :roll:
i zaglądaj czasem do nas
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9308827&posted=1#post9308827

Posted

No włąsnie z tymi kolanami :):):). Ja go nie biorę - obrażam się oczywiście. Ale to jego spojrzenie... szczególnie gdy wezme Rambiego. Cwaniaczek :):):). Z tym preparatem spróbuje - nie słyszałam nigdy o tym, nie miałam takiej potrzeby. Rambo jak był mały i spróbował dostał ze 2 razy klapa i starczyło. No właśnie - Batman nie jest jamnikiem - dla mnie i jak sie okazuje dla kilku osób które go poznały to 90% pinczer. Skacze na wysokość twarzy, łazi po regałach. I im starszy tym bardziej pinczer zewnętrznie :):):)

Do pudli zaglądam, mało ostatnio pisze bo mam bardzo zajęty czas. :D:D:D:D

Posted

Cheritka napisał(a):
To w takim razie nie bierz ani jednego ani drugiego, sparwiedliwie. A kiedy będziesz miała czas :evil_lol::evil_lol::evil_lol: ??????

No nie wiem, Rambo jest psiakiem specjalnej troski. Stres nie jest wskazany. Jak sie okazuje ta seria ataków padaczki zaraz po nastaniu Batmanka była z tym związana.
Co do czasu - cóż ostatnie 6 lat mozna powiedziec miałam czas, byłam bez stałej pracy utrzymywałam się z prac dorywczych (utrzymywałam duże słowo, żeby nie ludzie nieraz bym "zdechła" z głodu"). Teraz kiedykolwiek się trafia najmniejsza fucha biorę, pozostał mi lęk poniekąd uzasadniony, aby znowu nie nastąpił dzień, gdy będę wywalaż wszystko z szafek i śmiać sie w głos, jak dorwę paczkę przeterminowanej nieco kaszy gryczanej. Jednym słowem SAMO ŻYCIE.
No i złapałam Batmana na tym co podejrzewałam go od pewnego czasu... zjada swoje odchody. Na razie zakończyło sie tym że sprzątałam "niezjedzone resztki" i efekty jakie wywołane zostały u mnie. Z żadnym psiakiem nie miałam dotychczas takiego problemu. Od pewnego czasu widziałam, czułam że Batmankowi capi z pyszczka okrutnie. Wracałam z pracy i czułam w domu smrodek. Przeszukiwałam i nie znalazłam. Wczoraj wieczorem dorwałam Batmana na gorącym uczynku. Oczywiście na kanapie.

Posted

Faktycznie jest to problem-ale to jeszcze szczeniak... Gustaw ma już rok i 4 miesiące a tu ...wczoraj znów zasr... dom-nie było mnie w domu 3 godziny,bo byłam w urzędzie:(Szczerze nie załamuje się jeszcze,za to wiem czemu chcieli go oddać...
A i jeszcze jedno-czekamy na zaproszenie:)Porobimy duuużo fotek:D
Tylko nie wiem kiedy Beatka znajdzie czas....

Posted

Tak szczeniak, słyszałam ze to sie trafia nieraz u szczeniaków. Ale jak wspomniałam oba jamole miałam w domu od 7 tygodnia życia i żadnemu to nie przyszło do głowy. Nie znam problemu, a jakieś szamańskie sposoby jakie ostatnio usłyszałam od jednej czy dwóch osób - nie wchodzą w rachubę. Jestem alergikiem, astmatykiem (na sterydach minimum 6 miesięcy w roku). I nawet nie będę próbowała trzymać gnijącego mięsa w domu.

Heh jasne zadzwonię w najbliższych dniach i się umówimy.

Posted

Marzena&Gusti napisał(a):
To poproszę o telefon do Beaty;)Ważne żeby jej termin pasował

I tu znowu u obydu Was dziewczyny potwierdza się teoria o
braniu psa po przejściach, niestety to zawsze jest ryzyko,
że nie damy rady go dobrze ułożyć.

Posted

Batman to 100% pinczera :) wszystkie typowe cechy. Problem sie robi coraz poważniejszy, rozmawiałam już z Beatą. Wpisałam się na forum pinczerów. Dodam, że tymczasem mam: sajgon w domu, Rambo zaczął sie załatwiać w domu, zjedzoną deskę do prasowania i parę innych drobiazgów. Oczekuję teraz na fachowe sensowne porady (np z forum pinczerów gdzie zadałam pytanie), napisałam tez do redakcji "Mój Pies". Wysłałam też maila do kynologów.