Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 458
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śliczne są te zdjęcia Pągusia :cool2:. Tak bardzo przypominają mi Browika, którego nie ma już ze mną od kilku lat. Zdjęcie z koleżanką jest też dla mnie bardzo wzruszające to tak jakbym oglądała Browarka i Secię razem a ich już nie ma.... Secia odeszła 3 miesiące temu.

• 2 weeks later...
Posted

limonka97 napisał(a):
witamy się :D
pongo miał wczoraj czarne szelki? bo na zdjęciach widze kolorowe i sie zaczynam martwić czy to ten sam psiak :P

Tak, miał całe czarne szelki ;) Te kolorowe zostały już przerobione na obroże :eviltong:
Wzięło mnie ostatnio jakoś tak na samodzielne robienie obroży, smyczy itp.
:lol:

Iss napisał(a):
To Ci się super udało :)
http://img7.imageshack.us/img7/4492/p8043236.jpg

Pozdrawiamy,
jak się chłopak czuje?

Dzięki :)
Pongo czuje się dobrze, nie widać w ogóle po nim, że jest chory. Za tydzień jedziemy do weta na kontrole i kolejne badanie krwi (mam nadzieję, że wyniki nie podwyższyły się :-(). Na razie do jedzenia dajemy IPAKITINE (Ewelina dzięki wielkie, wiesz za co i współczuję z powodu Twojej psiny :-(), ale jak tylko skończy nam się worek BRITA przerzucamy się na karmę dla nerkowców.

I w poniedziałek się widzimy :cool3:

Posted

magda_z napisał(a):

Pongo czuje się dobrze, nie widać w ogóle po nim, że jest chory. Za tydzień jedziemy do weta na kontrole i kolejne badanie krwi (mam nadzieję, że wyniki nie podwyższyły się :-(). Na razie do jedzenia dajemy IPAKITINE (Ewelina dzięki wielkie, wiesz za co i współczuję z powodu Twojej psiny :-(), ale jak tylko skończy nam się worek BRITA przerzucamy się na karmę dla nerkowców.
I w poniedziałek się widzimy :cool3:

Nie masz za co dziękować, cóż tak chociaż mogłyśmy pomóc .

Trzymam kciuki za wyniki badań.

Ile Pongo ma lat?

Posted

[quote name='Endher']My też trzymamy kciuki! :calus: :loveu:,zdecydowanie nie wygląda na 8 lat...

Zaprosiliśmy Was do znajomych na fejsbuku,widzę nawet w profilu moje "zdjęcie" :lol:
Dziękujemy :)
Przyjęłam zaproszenie :) Zapomniałam Was spytać czy mogę to zdjęcie wstawić :oops: Mogłam?

Posted

[quote name='Iss']jak tam wyniczki ?
Na badanie jedziemy dopiero w piątek, bo teraz jestem w internacie w Bielsku, a w piątek mama z Pongiem po mnie z centrum Rybnika odbierze i pojedziemy do weta :)

Posted

No więc... bardzo dziękujemy wszystkim za trzymanie kciuków :) W pewnym stopniu się przydały. Kreatynina spadła z 2.23 na 2.05 :) ale mocznik skoczył z 99.8 do 100 :(

Dzisiaj była u nas w Rybniku wystawa psów, miałam iść z Pongiem, ale rozchorował mi się na infekcje gardła i teraz musi dostawać antybiotyki, więc musiałam iść sama. Mam nadzieję, że szybko wróci do zdrowia, bo za 2 tyg. mamy jechać na Finał Pucharu Polski Agility do Gliwic :)
Eh... a ja siedzę w internacie i się o niego martwię :(

• 2 weeks later...
Posted

Cholerka widzę, że kolejny dalamatyn ma chore nerki. Drążyłam temat i okazuje się, że jest to wada i tendencja rasy. Dbaj o psiaka i szybciutko na karmę dla nerkowców. To jest bardzo podstępna choroba. Moje 3 dalmatyny odeszły na tą chorobę. Ostatnia Secia w czerwcu tego roku. Jeżeli jesteś zainteresowana to mogę podać ci nazwę leku firmy HEEL homeopatyczny właśnie dla nerkowców. Jest niedostępny na polskim rynku. Sprowadziłam sobie z Niemiec. 20 Euro.. Niestety Pongo sam sobie nie poradzi. I wydaje mi się, że przy tej chorobie nie jest wskazany aż taki wysiłek fizyczny. Pies sam pokaże co może. I bezwzględnie ścisła dieta to jest mega ważne nie czekaj
Przepraszam, że tak pesymistycznie ale kocham dalmatyny a wszystkie były chore na to świństwo, dlatego jestem przewrażliwiona, bo widziałam zmagania na własne oczy i żal serce ściskał

Posted

[quote name='Daga & Maks']ja wpadam z rewizytą :cool3:
Pongo jest świetny, zawsze uwielbiałam dalmaty :loveu:
Witamy :)

[quote name='Secia']Cholerka widzę, że kolejny dalamatyn ma chore nerki. Drążyłam temat i okazuje się, że jest to wada i tendencja rasy. Dbaj o psiaka i szybciutko na karmę dla nerkowców. To jest bardzo podstępna choroba. Moje 3 dalmatyny odeszły na tą chorobę. Ostatnia Secia w czerwcu tego roku. Jeżeli jesteś zainteresowana to mogę podać ci nazwę leku firmy HEEL homeopatyczny właśnie dla nerkowców. Jest niedostępny na polskim rynku. Sprowadziłam sobie z Niemiec. 20 Euro.. Niestety Pongo sam sobie nie poradzi. I wydaje mi się, że przy tej chorobie nie jest wskazany aż taki wysiłek fizyczny. Pies sam pokaże co może. I bezwzględnie ścisła dieta to jest mega ważne nie czekaj
Przepraszam, że tak pesymistycznie ale kocham dalmatyny a wszystkie były chore na to świństwo, dlatego jestem przewrażliwiona, bo widziałam zmagania na własne oczy i żal serce ściskał
Nie martw się Secia :) Pongo już jest na karmie dla nerkowców (przyszła w tamtym tyg.) :) Co miesiąc ma robione badanie krwi, więc jest pod ścisłą kontrolą :)