magdyska25 Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 ja niestety dopiero w niedzielę będę w schronisku także dopiero wtedy bym mogła sprawdzić.. Quote
Alpina Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Dostałam właśnie PW od Gamonia - cholera, adpocja rasowca dla kogoś z poza Warszawy jest prawie niemożliwa...:placz: Napiszę jeszcze na namiary od Gamonia... Quote
czia Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 W razie czego mam rodzinę w Warszawie;), zawsze jest jakieś wyjście, ostatnio wyciągałam dobermana z naszego schroniska i wzięłam na siebie, a potem adopcja dalej.:oops: Quote
gamoń Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Bede Was wspierac duchowo i trzymac kciuki za psiaki Quote
czia Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 No i się dodzwoniłam,:multi: piesek ma około 3 lat, a suczka 5, czekają na właściciela do 20.12. potem sterylizacja, kastracja i adopcja. Ten wcześniejszy trzeci ma około 1 roku i nie jest czystym shitz- tzu, ma niewiele wspólnego, kwarantanna do 15.12, potem kastracja i adopcja. Dziewczyny zróbcie lepsze zdjęcia, proszę. Quote
Alpina Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 czia - jak już pisałam - może wolontariuszki pomogą, doradzą a może Twoja rodzina się przyda... Jest już domek dla jednego psiaczka z tej trójki- dobry i sprawdzony... Cioteczko Gamoń -DZIĘKI za wsparcie duchowe - napisałam do Morisowej i Kory. Napiszę jeszcze na tego maila co od Ciebie dostałam. Quote
czia Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Trochę nie rozumiem, w takim razie wolałabym wiedzieć, jak jeden piesek ma już domek dobry i sprawdzony?! :cool3: Skoro dopiero co, przed chwilą jeszcze nikt nie mógł mi pomóc w sprawie? :shake: Czy rekomendowane przeze mnie domki są gorsze? Na jakiej zasadzie jednym dogo pomagacie, a innym nie. Chyba jestem zbyt tempa? To mam sobie dać spokój, tak?:angryy: To który piesek ma domek?:multi: Quote
Alpina Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 czia - jeśli masz domki dla wszystkich trzech to super. Daj znać to ja odwołam ten który jest załatwiony... Nikt nie mówi że Twoje są gorsze lub lepsze Nie tylko Ty szukałaś domów skoro jednak masz chętnych na trzy shih- tzu a domy są sprawdzone to nie ma sprawy. Nie napisałam który z nich, są chętni, sprawdzeni ludzie na pieska i tyle nie ważne czy starszy czy młodszy. Zostałam poproszona o pomoc więc chciałam pomóc i nie tylko ja. Teraz to ja z kolei nie rozumiem - jeszcze nie wiadomo czy w ogóle uda się psy wyciągnąć ze schronu...Wstępnie szukamy dla nich sprwdzonych domów..Sprawdzonych czyli takich gdzie pies będzie kochany, zadbany i pod kontrolą DOGOMANIAKA. Ale skoro już te domy masz to nie widzę problemu - Z tego co wcześniej pisałaś zrozumiałam, że masz dom dla jednego - rocznego...:confused: Quote
czia Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Alpina nie unoś się bo daleko mi do sporów, ja szukam jednego na konkretne zamówienie i interesuje mnie ten najmłodszy. Zawsze jestem skora do pomocy, ale lubię jasne sytuacje. I to, że nie mam domku dla trzech chyba mnie nie dyskwalifikuje?;) Prosiłam o zdjęcia, żeby pokazać zainteresowanym, jak na razie czekam na ich decyzję. Dla mnie dobro psa jest najważniejsze i bić się nie bedę, jeśli masz domki bliżej i łatwiej dostępne, ja dalej poczekam. Quote
Alpina Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Niestety ani bliżej ani łatwiej dostępne... Z trudem udało się coś wstępnie znależć dla jednego pieska... Quote
iwop Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 czia nie rozumiem tej dyskusji... Założyłam ten wątek bo na wątku palucha zauwazyłam te bidulki... napisałam priva do alpiny bo wiem, że ona sie tą rasa zajmuje... Czy twój dom na 100 proc przyjmie psa...? Bo z tego co przeczytałam to chyba nie :shake: Preciez to nie przedmioty tylko psy i skoro jest pewny dom to chyba lepiej niz maja czekac az ktoś się zdecyduje...:oops: Quote
iwop Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 A poza tym to ten najmłodszy to jak sie okazuje daleko ma do shitzu.... A ty na swoim watku napisałaś, że odpadaja podobne - ma byc czysty shitzu...:oops: Quote
morisowa Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 roczny, "czysty" shi-tzu :roll: - tjaaa, o takiego to by kolejki na Paluchu były... Jakoś ludzie łatwiej zako****ą się w młodych i rasowych. Co do tej trójki. Tak jak juz było napisane. Najpierw kwarantanna. Może się jeszcze właściciel zgłosić. Potem, jako psy w typie rasy, pójdą na sterylizację. Dopiero wtedy będą do adopcji. Adopcja tylko osobiście. Ale nie jest tak, że szanse mają tylko osoby z Warszawy. Choć oczywiście o nieba łatwiej Warszawiakom. Jak jest dobry dom, to trzeba wcześniej kontaktować się ze schroniskiem. Dyrekcja musi widzieć, że tej osobie zależy, że to dobry, odpowiedzialny dom. A jak komuś zależy na rasowym psie, to może przyjechać. Jak taki pies jest gotowy do adopcji, to często największym problemem, by go adoptować jest ... konkurencja innych chętnych na tego psa. Jeśli pies nie jest taki "czysty", albo jest stary czy jakiś ułomny, a mamy dla niego dom to nie ma problemu by do niego trafił. Quote
Alpina Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 morisowa - dziękuję! Dom byłby dobry i może zechcą zrobić sobie wycieczkę ze Śląska. Porozmawiam z Panią kierownik jaka jest sytuacja... No chyba, że znajdą dobre domy w Warszawie. Quote
malagos Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Sunia i piesek pokazana były w programie "Mój pies i inne zwierzaki" i powiedziano, ze czekaja na własciciela. Tak jakby byly znalezione razem?.... Quote
Fusica Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Alpino, jeśli będziesz potrzebowała "rodziny" w wawie, to możesz na mnie liczyc. Jeśli będzie trzeba to samam wyadoptuje psiaki ale tylko do super domów. Quote
iwop Posted December 11, 2007 Author Posted December 11, 2007 malagos napewno były znalezione razem - w opisie wyraxnie jest napisane jedno miejsce. Quote
Alpina Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Fusica dla dwóch (obojętnie których) są naptrawdę sprawdzone domy. Niewykluczone, że będę Cię prosić i to bardzo. Jesteś kochana! Dostałam PW od czia - Mój domek faktycznie szuka czystego shitz- tzu do roku czasu i niestety nie są tymi zainteresowani, szkoda. Tak więc czia nadal szuka - a my spróbujemy zadziałać coś z tymi bidami... Quote
iwop Posted December 11, 2007 Author Posted December 11, 2007 czystego? :crazyeye: Przeciez chcieli kupowac psa w pseudohodowli!:angryy: Quote
magdyska25 Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Alpina dostałam od Ciebie wiadomość na privie. Nie ma sprawy dowiem się o psach,mogę również porobić zdjęcia ale przypominam że w schronisku będę dopiero w niedzielę wiec proszę uzbroić się w cierpliwość:) Jeżeli jest super domek to również mogę wstawić się za kimś i porozmawiać z dyrektorką. Są domki dla całej trójeczki? Ale sterylizacja i kastracja jest konieczna:) Spróbuje coś zrobić aby to przyspieszyć i aby psiaki jak najszybciej zostały poddane zabiegowi (oczywiście o ile nie są już wysterylizowane/wykastrowane) Quote
Alpina Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Magdyska napisałam PW tam gdzie mi kazałaś...I czekam na odpowiedż. Quote
Alpina Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Nie ...Nie odezwała się ...:-( A na DOGO wczoraj była... Quote
czia Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 iwop -dyskusja dotyczyła innego typu szczegółów i nie kontynuowałam ich tu na wątku tylko na pw z Alpiną, zgodnie z jej życzeniem. Mam nadzieję, ze wątpliwości wyjaśniłyśmy sobie, za nieporozumienia przepraszam. Tobie dziękuję za namiary i linki. Dla mnie pies najważniejszy i uznałam, że domek kręci i wybrzydza i też jestem zdania, że jeśli mają takie wygórowane wymagania to niech zbierają kasę i kupują w hodowli, :angryy: albo niech czekają na cud.:mad: Bo szczeniak i to prawie czysty to rzecz nieosiągalna, ale "cuda" się zdarzają, aczkolwiek kosztem zwierzaka.:shake: Trzymam kciuki za domki, może faktycznie się zgubiły, bo zostały znalezione razem, tak mówił pracownik schroniska i że są ze sobą zżyte. Teraz wiem, że Alpina - to ma w opiece małe psiaki na pwp;) Quote
Recommended Posts