Koperek Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Wiesz rotek_- nowe miejsce, nowi ludzie, niepewność... Jakby teraz trafił do nowego domu to różki na 100% by pokazał- w domciu jest ciepło, jedzonko do woli, nie ma stresu i nabiera się pewności siebie:razz:, a co za tym idzie można popróbować nerwy opiekuna:diabloti: Quote
martasuwałki Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Całe szczęście, że to jeszcze taki szczylek i jest szansa na zmianę charakterku... Quote
Koperek Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Dokładnie! Nawet liczę na to- sądząc po jego szczeniakowatych ruchach jest możliwość, że się uda...:roll: Quote
Koperek Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Dzisiaj była druga sesja:cool3: SMOCZEK tak się zaczyna cieszyć ze spaceru, że dostałam dzisiaj soczystego buziaka (po całej facjacie mi przejechał:cool1:). Patyczkami się bawiliśmy, z innymi pieskami też trochę, ale SMOCZEK trochę się ich boi, więc odbyło się to na pół gwizdka. Pochodziliśmy po biurze i takie tam;). Nie wykazał ani razu oznaki agresji! A przez cały czas był bez kagańca! Do lekarza tylko poszliśmy w kagańcu, a i tak niepotrzebnie, co mnie niesamowicie zdziwiło, bo takie dwie szpryce dostał, że o mało nie zemdlałam:shake: (acha: gile z nosa, jak KROPELKA:-() Co prawda złapał mnie raz za rękę, ALE...! To było coś takiego, jak bym złapała TZ-ta za przedramię i powiedziała: "Zaczekaj, chodźmy w drugą stronę!". BEZ ZĘBÓW i podczas zabawy! (ja tak tłumaczę, że nie wiem, czy ktoś mnie zrozumie, ale tylko takie porównanie mi do głowy przychodzi:roll:) Jedno, co mnie niepokoi to to, iż jest histerykiem (albo ktoś go zrobił takim:mad:) i czasami za szybko się nakręca. Zresztą będzie to widoczne na fotach- na początkowych ustawia sie dość ładnie i statycznie, a już pod koniec to nie mógł usiedzieć na miejscu i "byle dalej". Quote
Klementynkaa Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 dzięki ogromne, wstawię na stronę te zdjęcia, tu go dobrze widać!!! a wariactwo to dobcie maja we krwi, przeciez to dzieciak :) a tym bardziej, że opieki dobrej to on nie miał :( kurna uszy to mu urżneli a potem na ulice... Quote
martasuwałki Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Koperku, muszę Cię ostrzec, że dobki kradną serca :razz:... Quote
Reksiu21 Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Musze to potwierdzic.:evil_lol: odkad mam dobcia, to juz chyba zawsze bede miala dobcia:loveu: Mimo ze bylo bardzo ciezko na poczatku, prawie to samo co SMOCZEK:shake: A co do tego ze jest taki ruchliwy i usiedziec niemoze...... moj ma 4 lata, i jest taki sam, pozatym tez panikarz i nerwowy, i poprostu mimo to przekochany!:p Quote
Diana S Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Faktycznie śliczny jest...:loveu: ale musiałby trafić w odpowiednie ręce by przyszły własciciel się nim dobrze zajął... Pod względem psychicznym i wychowawczym. Quote
Bella1 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Nikt tu nie zagląda a chłopak czeka i traci nadzieję , taki młodzik powinien biegać na spacerku , uczyć się jak być super pieskiem a nie siedzieć za kratami :-(:-(:-(:-( Quote
Reksiu21 Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Jaka tu cisza.:placz:...... widzial ktos psinke?:-( Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 27, 2008 Author Posted January 27, 2008 Siedzi w klatce i usiluje wszystkich zjesc przez kraty. Quote
Reksiu21 Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Oj, biedne psisko, spedzi najpiekniejsze lata zycia za kratami.:shake:..... bedzie jak z innymi trudnymi psami.... tak dlugo bedzie czekal.:-(.....jak Korek, jak Wasyl, itd. :placz: Co z tego ze rasowiec????.......... Quote
aisaK Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Co u niego? Jak idą odwiedziny? Czy zmienił sie chociaż troszke. Quote
Koperek Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 yyyyy.... :roll: Mi nic o tym nie wiadomo. Będę jutro w schronie to zapytam. A na spacerki to raczej od poniedziałku będziemy ze SMOCZKIEM chodzić, bo opiekun jego boksu jest aktualnie na urlopie i w pon. wraca- chyba, że ktoś inny będzie miał czas, ale to u nas różnie :roll: p.s. A tytuł rzeczywiście warto by było zmienić- baaardzo niewiele zostało z "tamtego" SMOCZKA;):multi: Quote
Koperek Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 [quote name='Koperek']yyyyy.... :roll: Mi nic o tym nie wiadomo. Będę jutro w schronie to zapytam. A na spacerki to raczej od poniedziałku będziemy ze SMOCZKIEM chodzić, bo opiekun jego boksu jest aktualnie na urlopie i w pon. wraca- chyba, że ktoś inny będzie miał czas, ale to u nas różnie :roll: p.s. A tytuł rzeczywiście warto by było zmienić- baaardzo niewiele zostało z "tamtego" SMOCZKA;):multi: Nie wiem dlaczego, ale wpisał mi się ten post na siódmej stronie, zamiast tutaj...:crazyeye::cool1: Quote
Koperek Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Odwiedzin niestety nie było wyłącznie z powodu moich osobistych problemów. Ale postaram się nadrobić to w najbliższym czasie- no przynajmniej na spacer małego zabiorę;) Quote
ulvhedinn Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Mam dwie wiadomości, dobrą i złą. Dobra- chłopak sie wyrabia, wyraźnie się odstresował, juz nie ma w nim takiego nieopanowania, jest zdecydowanie przyjaźniejszy- chociaż pracy potrzebuje jeszcze sporo... Zła- znów jest chory i siedzi w izolatce :-( Wyraźnie to wrażliwy, delikatny pies; myślę, że trzeba go szybko zabrać ze schroniska, bo którejś z kolei choroby może nie przetrwać :shake: albo zarazi się czymś bardziej zjadliwym... Quote
Koperek Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Czyli muszę zaatakować schron w najbliższym czasie- izolatka to jest to co łączy się ze spacerami;) Quote
aisaK Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Kurde....dla niego najlepsze byłoby wyciągniecie i żeby poszedł na szkolenie.... :( Co tu zrobic? Jakby ktoś opłacił...to może miałabym kogo poprosić...ale kto da kase? Quote
Recommended Posts