Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiesz rotek_- nowe miejsce, nowi ludzie, niepewność...

Jakby teraz trafił do nowego domu to różki na 100% by pokazał- w domciu jest ciepło, jedzonko do woli, nie ma stresu i nabiera się pewności siebie:razz:, a co za tym idzie można popróbować nerwy opiekuna:diabloti:

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj była druga sesja:cool3: SMOCZEK tak się zaczyna cieszyć ze spaceru, że dostałam dzisiaj soczystego buziaka (po całej facjacie mi przejechał:cool1:). Patyczkami się bawiliśmy, z innymi pieskami też trochę, ale SMOCZEK trochę się ich boi, więc odbyło się to na pół gwizdka. Pochodziliśmy po biurze i takie tam;).

Nie wykazał ani razu oznaki agresji! A przez cały czas był bez kagańca! Do lekarza tylko poszliśmy w kagańcu, a i tak niepotrzebnie, co mnie niesamowicie zdziwiło, bo takie dwie szpryce dostał, że o mało nie zemdlałam:shake: (acha: gile z nosa, jak KROPELKA:-()

Co prawda złapał mnie raz za rękę, ALE...! To było coś takiego, jak bym złapała TZ-ta za przedramię i powiedziała: "Zaczekaj, chodźmy w drugą stronę!". BEZ ZĘBÓW i podczas zabawy!

(ja tak tłumaczę, że nie wiem, czy ktoś mnie zrozumie, ale tylko takie porównanie mi do głowy przychodzi:roll:)

Jedno, co mnie niepokoi to to, iż jest histerykiem (albo ktoś go zrobił takim:mad:) i czasami za szybko się nakręca. Zresztą będzie to widoczne na fotach- na początkowych ustawia sie dość ładnie i statycznie, a już pod koniec to nie mógł usiedzieć na miejscu i "byle dalej".

Posted

dzięki ogromne, wstawię na stronę te zdjęcia, tu go dobrze widać!!!
a wariactwo to dobcie maja we krwi, przeciez to dzieciak :) a tym bardziej, że opieki dobrej to on nie miał :( kurna uszy to mu urżneli a potem na ulice...

Posted

Musze to potwierdzic.:evil_lol: odkad mam dobcia, to juz chyba zawsze bede miala dobcia:loveu: Mimo ze bylo bardzo ciezko na poczatku, prawie to samo co SMOCZEK:shake:
A co do tego ze jest taki ruchliwy i usiedziec niemoze...... moj ma 4 lata, i jest taki sam, pozatym tez panikarz i nerwowy, i poprostu mimo to przekochany!:p

Posted

Faktycznie śliczny jest...:loveu:

ale musiałby trafić w odpowiednie ręce by przyszły własciciel się nim dobrze zajął...

Pod względem psychicznym i wychowawczym.

Posted

Nikt tu nie zagląda a chłopak czeka i traci nadzieję , taki młodzik powinien biegać na spacerku , uczyć się jak być super pieskiem a nie siedzieć za kratami :-(:-(:-(:-(

• 2 weeks later...
Posted

Oj, biedne psisko, spedzi najpiekniejsze lata zycia za kratami.:shake:..... bedzie jak z innymi trudnymi psami.... tak dlugo bedzie czekal.:-(.....jak Korek, jak Wasyl, itd. :placz: Co z tego ze rasowiec????..........

• 2 weeks later...
Posted

yyyyy.... :roll: Mi nic o tym nie wiadomo. Będę jutro w schronie to zapytam.

A na spacerki to raczej od poniedziałku będziemy ze SMOCZKIEM chodzić, bo opiekun jego boksu jest aktualnie na urlopie i w pon. wraca- chyba, że ktoś inny będzie miał czas, ale to u nas różnie :roll:

p.s. A tytuł rzeczywiście warto by było zmienić- baaardzo niewiele zostało z "tamtego" SMOCZKA;):multi:

Posted

[quote name='Koperek']yyyyy.... :roll: Mi nic o tym nie wiadomo. Będę jutro w schronie to zapytam.

A na spacerki to raczej od poniedziałku będziemy ze SMOCZKIEM chodzić, bo opiekun jego boksu jest aktualnie na urlopie i w pon. wraca- chyba, że ktoś inny będzie miał czas, ale to u nas różnie :roll:

p.s. A tytuł rzeczywiście warto by było zmienić- baaardzo niewiele zostało z "tamtego" SMOCZKA;):multi:

Nie wiem dlaczego, ale wpisał mi się ten post na siódmej stronie, zamiast tutaj...:crazyeye::cool1:

Posted

Odwiedzin niestety nie było wyłącznie z powodu moich osobistych problemów.

Ale postaram się nadrobić to w najbliższym czasie- no przynajmniej na spacer małego zabiorę;)

Posted

Mam dwie wiadomości, dobrą i złą.

Dobra- chłopak sie wyrabia, wyraźnie się odstresował, juz nie ma w nim takiego nieopanowania, jest zdecydowanie przyjaźniejszy- chociaż pracy potrzebuje jeszcze sporo...
Zła- znów jest chory i siedzi w izolatce :-( Wyraźnie to wrażliwy, delikatny pies; myślę, że trzeba go szybko zabrać ze schroniska, bo którejś z kolei choroby może nie przetrwać :shake: albo zarazi się czymś bardziej zjadliwym...

Posted

Kurde....dla niego najlepsze byłoby wyciągniecie i żeby poszedł na szkolenie....
:( Co tu zrobic?
Jakby ktoś opłacił...to może miałabym kogo poprosić...ale kto da kase?