Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Leon jest psem porzuconym, nie mamy świadkow jego porzucenia, danych osobowych byłych właścicieli psa nie znam. W takich przypadkach ludzie mówią , że pies zostal ukradziony i policja umarza śledztwo z powodu braku świadków. Uważam , że dla psa dużo lepiej jak znajdzie kochany dom niż wróci do pana , który już raz wydał dla niego wyrok.
Co do forum bassetów ? dalej uważam , że psow tej rasy w schroniskach jest niewele i na pewno można temu jednemu pomóc , chociażby w platnym hotelu. Jak nie wiecie jak zebrać pieniadze spytajcie Rybci.
Co do nieudanych 2 adopcji Rybci, podam moją uwagę, "jezeli ktos znajdzie dom dla 1 psa i to bedzie nieudana adopcja to jest to godne krytyki a jeżeli ktos adoptuje 50 psow i z tego 2 ucieka , to nie odezwalabym się slowem ""
Nie jestem gówniarą, wiem , ze mam ciety język ale Leon wystarczająco za dlugo czeka ! Nie szukam mu domu , ponieważ Wy jesteście !, my i tak mamy co robić przy chorych,brzydkich kundelkach !

• Replies 180
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Madzia_K']http://www.allegro.pl/item292447060_basset_hound_basset_sos.html

Prosze bardzo. I prosiłaś raz...a nie kilkakrotnie.
Po drugie - biorąc pod uwagę wypowiedzi an Twój temat Rybciu z innych postów dotyczących adopcji przeprowadzonych przez Ciebie nie zmienię zdania - upychasz je.

Nie prosiłam cię o wytłumaczenie tego, co napisałaś, tylko samego pojęcia "upychania".
PS Dlaczego w Allegro są te najbrzydsze, najstarsze zdjęcia? Przecież podsyłałam nowe, wasni basseciarze też byli w schronisku.

[quote name='Madzia_K']moja droga dobermaniaczko...
http://www.basset-sos.pl/im_pomoglismy.html
Didi...
I tyle. A młody wiek Rybci niestety dał o sobie znać w podejmowaniu przez nią pewnych działań.
To jak drodzy państwo - bo zaśmiecamy wątek - jakieś rady czy wojujemy dalej?
Na tej stronie widzę ok. 20 uratowanych bassetów.
A w tej chwili, Leon jest chyba jedynym bassetem potrzebującym domu, jedynym do adopcji, jedynym w schronisku.
Gdybyście byli naprawdę przejęci jego sprawą, zebralibyście pieniądze i umieścili w hotelu. Nie w żadnym boksie, tylko w hotelu domowym, w takim, jakim była moja Mika. 15zł za dobę. Przecież tak was dużo.

[quote name='basia0607']Leon jest psem porzuconym, nie mamy świadkow jego porzucenia, danych osobowych byłych właścicieli psa nie znam. W takich przypadkach ludzie mówią , że pies zostal ukradziony i policja umarza śledztwo z powodu braku świadków. Uważam , że dla psa dużo lepiej jak znajdzie kochany dom niż wróci do pana , który już raz wydał dla niego wyrok.
Co do forum bassetów ? dalej uważam , że psow tej rasy w schroniskach jest niewele i na pewno można temu jednemu pomóc , chociażby w platnym hotelu. Jak nie wiecie jak zebrać pieniadze spytajcie Rybci.
Co do nieudanych 2 adopcji Rybci, podam moją uwagę, "jezeli ktos znajdzie dom dla 1 psa i to bedzie nieudana adopcja to jest to godne krytyki a jeżeli ktos adoptuje 50 psow i z tego 2 ucieka , to nie odezwalabym się slowem ""
Nie jestem gówniarą, wiem , ze mam ciety język ale Leon wystarczająco za dlugo czeka ! Nie szukam mu domu , ponieważ Wy jesteście !, my i tak mamy co robić przy chorych,brzydkich kundelkach !

Brawo Baśka! :loveu:

PS Nie mogąc patrzyć na bezradność forum basseciarzy, dogomaniacy wspólnymi siłami prawdopdobnie znaleźli coś dla Leona.

Posted

Dziewczyny trzymam kciuki, choć jestem pewna , ze jak Rybcia i ta druga osoba wzięła sprawy w swoje rece to Leon szybko trafi do nowego domu i na peweno Ryba z tatą bedą go wieżli w Polskę ! Brawo dziewczyny ja tez mam takiej duchowej pomocy dosyc !!!

Posted

Znalezienie domu dla psa nie jest łatwe.. przepraszam znalezienie odpowiedniego domu dla psa nie jest łatwe. Leon nie znosi dzieci to utrudnia sprawę, naprawdę trzeba poszukać odpowiedniego domu. Trzeba szukać z rozsądkiem!!!! Tu nie chodzi o to, że ktoś znajdzie mu dom wyadoptuje ze schroniska i będzie bohterem to nie o to chodzi!!! Chodzi o dobry dom dla psa, taki dom w którym juz zostanie do końca życia w takim w którym zazna miłośći!!!!!!!!!Rybcia nie rób nic na łapu capu!! Nie unoś się honorem. Nikt nie przeczy, że chcesz pomóc psiakom ze schroniska ale pośpiech czasami nie jest wskazany.
Baseciarze szukaja domu dla tego basseta, nikt o nim nie zapomina, kazdego miłośnika tej rasy serce ściska z bólu.
Pies jest na basset SOS - prowadzący mają dużo kontaktów do osób , które chciały adoptować basseta. Ale sprawa musi być jasna - pies może skrzywdzić dzieci! Nie można pozwolić sobie na takie ryzyko.
Pies znajdzie dom!! ale musi być to odpowiedni dom , dom sprawdzony!! NIE ZAPOMINAJMY O TYM nie sztuką jest wyadoptować psa - sztuką jest znaleść mu dom w którym zostanie do końca dni, gdzie będzie kochany, gdzie nikt go nie nie odda bo się okaże że pies ma inny charatker a niżeli ktos sobie to wyobrazał!!I przedewszystkim gdzie pies nikomu nie zrobi krzywdy!

Posted

mam na koncie ponad 40 adopcji z czego zadna - do tej pory - nie byla pomylka, nie musisz tu nikomu tlumaczyc rzeczy oczywistych

jak dla nas, oczywista sprawa jest to, ze pies pomimo, ze "rasowy" i ze zajmuje sie nim, wydawaloby sie, odpowiednie forum, gnije w schronie bo nie oplaca sie go odwiezc do hotelu....makabra...

Posted

jak dla nas, oczywista sprawa jest to, ze pies pomimo, ze "rasowy" i ze zajmuje sie nim, wydawaloby sie, odpowiednie forum, gnije w schronie bo nie oplaca sie go odwiezc do hotelu....makabra...[/quote]

przepraszam ale szkoda dyskutować i sie przekonywać kto się interesuje bassetem a kto nie
każdy ma tutaj swoje racje i nikt nikomu nie ustąpi
pozdrawiam i życzę dalszej miłej wymiany zdań o tych dobrych i tych złych

Posted

[quote name='Reniawawa']Ach Rybciu nie tylko Leon szuka domu !! Nie umieszczane są wszystkie bassety na SOS żeby dać mu większe szanse!!!!![/QUOTE]
To ile bassetów jest jeszcze w schroniskach?

Pies trafiłby do domu bez dzieci.

Posted

[quote name='Reniawawa']
przepraszam ale szkoda dyskutować i sie przekonywać kto się interesuje bassetem a kto nie
każdy ma tutaj swoje racje i nikt nikomu nie ustąpi
pozdrawiam i życzę dalszej miłej wymiany zdań o tych dobrych i tych złych[/quote]

na pewno nie forum basseta, chyba, ze tylko on-line

Posted

Renia Wawa prosze Cie przestan uprawiac demagogie.
ja nikogo nie obrazam, ja nie rozumiem po co jest wasze forum skoro psa ze schronu wyciagnac na tymczas nie mozecie???
i jeszcze ktos od Was pisze wyzej, ze pies ma za delikatna psychike na DT czy hotel... czy wg Ciebie to nie zakrawa na paranoje?

Posted

Przepraszam, zakończmy tą dyskusje tak jak pisałam każdy ma swoje przekonania, jeśli uważacie że nic prócz kilku osób z dogo nie robi ja nic na to nie poradzę . Miłego wieczoru. Pozdrawiam.

Posted

[quote name='Reniawawa']A czy muszą być w schroniskach??[/quote]
Wydaje mi się że takim trzeba pomóc na 1 miejscu! :roll: Pies ma za słabą psychikę na hotel, a na schronisko nie? Dziwne stwierdzenie! :roll:

Posted

Od kilkunastu dni jestem zarejestrowana na forach bassecich oraz dogomanii. Jednym słowem od niedawna śledzę ich działalność, ale już włos mi się jeży: jeżeli na tym ma polegać pomoc zwierzętom - to ja wysiadam i dziękuję, będę robić to na własną rękę, jak do tej pory.
Kobiety - opamiętajcie się! Nigdy tak nie było i nie jest, że prawda leży po jednej stronie i nie ma co tu się przepychać, boksować i licytować ani tym bardziej obrażać wzajemnymi oskarżeniami!
Rzeczywiście oprócz ubolewania nad losem psa należałoby coś bardziej konstruktywnego zrobić.
Nie mam zbyt dużego doświadczenia z bassetami, poza tym nie wiem gdzie szukać domów tymczasowych, hoteli itp.- miałam się dopiero o tym wszystkim dowiedzieć. Ale przecież większość z użytkowników na pewno już to wie. Zróbmy coś, zbierzmy jakieś pieniądze - oferuję się jako pierwsza - znajdźmy mu jakiś DT czy hotel,zróbmy po prostu krok do przodu.Nie sądzę, aby to mogło mu zaszkodzić bardziej niż schronisko. A psa nie ma co demonizować, skoro go właściwie nikt nie obserwował i tak naprawdę nie wiemy,co to oznacza,że nie lubi dzieci. Mój też nie lubi dzieci, ale krzywdy żadnemu jeszcze nie zrobił.
Jeżeli byłaby taka możliwość, aby poobserwował go ktoś, kto zna się na tym,na pewno pomogłoby mu to.
Powtarzam jeszcze raz: oferuję pieniądze na pomoc dla Leona tylko nie bardzo wiem, co mam z nimi zrobić.
Nie stoję po żadnej stronie i nie mam zamiaru. Interesuje mnie jedynie dobro psa.
Z tej całej dyskusji "o wyższości nad niższością" wcale nie wynika, że to jedynie "małolaty są niedowartościowane".

Posted

[quote name='Rybc!a']Wydaje mi się że takim trzeba pomóc na 1 miejscu! :roll: Pies ma za słabą psychikę na hotel, a na schronisko nie? Dziwne stwierdzenie! :roll:[/quote]

Rybia Magda napisała : "Nie ma sensu mu rąbać psychiki jeszcze bardziej." nie oznacza , że pies ma za słabą psychikę na hotel a na schronisko nie.

Posted

[quote name='Reniawawa']Rybia Magda napisała : "Nie ma sensu mu rąbać psychiki jeszcze bardziej." nie oznacza , że pies ma za słabą psychikę na hotel a na schronisko nie.[/QUOTE]
W takim razie co to oznacza?
Bo mimo wszystko, uważam, że hotel jest o wiele bezpieczniejszy, o wiele bardziej komfortowy. A jeśli jest was tak dużo i tak kochacie bassety, to dlaczego sprawa stoi tak naprawdę w miejscu?

Ale okej, tak jak napisałam- cos się dla niego szykuje.

Posted

To znaczy że nie warto mu rąbac psychiki jeszcze bardziej. Zdanie jest chyba jasne! Sprawa nie stoi w miejscu a chętnych dzwoniących na SOS jest sporo ale niestety są to rodziny z dziećmi!! :roll: A w takim domu Leon nie może zamieszkać :placz:

Posted

basia0607 napisał(a):
Biedny Leon, wszyscy zainteresowani mają male dzieci , chyba jakieś fatum !!!

Nie wszyscy, Baśka, nie wszycy.
Być może Leon za kilkanaście dni opuści schronisko.