Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do mojego schroniska ludzie przyprowadzili basseta, którego znaleźli w lesie-przywiązanego do drzewa.
Jest to basset bassetowaty, ale nie mam jak sprawdzić, czy ma tatuaż.
Narazie jest na kwarantannie, ale ja już postaram się znaleźć mu domek. Mam nadzieję, że mi w tym pomożecie. Myślę że ma ok. 5 lat.

• Replies 180
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

madzia828 napisał(a):
info o bassecie poszło dalej do osób zajmujących się adopcjami może coś pomogą :roll:

Dzięki Madziu. Mały trafił do schroniska dopiero w poniedziałek lub wtorek.

Posted

Rybc!a- może już udało Ci sie ustalić czy basset ma tatuaż?Może masz jego nowe zdjęcia? Jak mu tam w Twoim schronisku jest? Pytam sie o niego,lubie tę rasę,gdybyś cokolwiek więcej wiedziała,to poprosze o info albo w tym wątku,ewentualnie na PW.Licze na Twoja pomoc......

Posted

[quote name='Matagi']Rybc!a- może już udało Ci sie ustalić czy basset ma tatuaż?Może masz jego nowe zdjęcia? Jak mu tam w Twoim schronisku jest? Pytam sie o niego,lubie tę rasę,gdybyś cokolwiek więcej wiedziała,to poprosze o info albo w tym wątku,ewentualnie na PW.Licze na Twoja pomoc......
Zerpsula mi sier klawiauera!

Posted

[quote name='tanitka']Rybcia po jakiemu to??!;)
A taki nowy język-zepsutoklawiaturowy. Nie znasz? ;-)

Rybc!a- może już udało Ci sie ustalić czy basset ma tatuaż?Może masz jego nowe zdjęcia? Jak mu tam w Twoim schronisku jest? Pytam sie o niego,lubie tę rasę,gdybyś cokolwiek więcej wiedziała,to poprosze o info albo w tym wątku,ewentualnie na PW.Licze na Twoja pomoc......

Nie udało mi się ustalić, czy ma tatuaż, ale dziewczyny z fotum bassetów rozpoznały go. Wcześniej mieszkał w Braniewie. I napisały, że nazywa się Leon. A ja to sprawdziłam i rzeczywiście reaguje na to imię.
Pytałam o niego pracowników. Mówili, że po kwarantannie wezmą go jacyś ludzie z Elbląga. Im ktoś ukradł basseta i myśleli, że to ich. Przyjechali sprawdzić do schroniska i zakochali się w Leonie. Osobiście nie znam ludzi, nie widziałam ich. Ale Leon ma być im wydany zaraz po kwarantannie. ( pytałam o niego wczoraj )

Posted

tanitka napisał(a):
rozumiem ze do swojego domu powrotu nie ma?

Nie ma, bo dom przywiązał go w lesie. Widziałam go dzisiaj i zastanawiam się czemu jest na izolatce . Dziwne myśli do mnie dochodzą.

Tanitko, mamy wyżełkowatą szczeniaczkę... :(

Posted

Rybc!a napisał(a):
Ale Leon ma być im wydany zaraz po kwarantannie. ( pytałam o niego wczoraj )

i co z tym ewentualnym domkiem? Bo okres kwarantanny już sie chyba kończy? Poza tym jak dzwoniłam do schronu to powiedzieli, ze ze względu na przepełnione schronisko psiak może być zabrany od "już"?

Posted

Madzia_K napisał(a):
i co z tym ewentualnym domkiem? Bo okres kwarantanny już sie chyba kończy? Poza tym jak dzwoniłam do schronu to powiedzieli, ze ze względu na przepełnione schronisko psiak może być zabrany od "już"?

No właśnie, a mnie mówili co innego. Niby kwarantanna się już skończyła, a pies siedzi na izolatce i zastanawiam się dlaczego, bo nie jest chory.
Dziwne myśli nachodzą moją głowę, oby się tylko nie sprawdziły. :shake:

Posted

Ale co z tymi ludźmi, którzy oglądali psa? Deklarują dalszą chęć zabrania go? Wiesz coś może o tym? Bo nam schron powiedział, że nikogo chętnego dotychczas nie było:roll:

Posted

Madzia_K napisał(a):
Ale co z tymi ludźmi, którzy oglądali psa? Deklarują dalszą chęć zabrania go? Wiesz coś może o tym? Bo nam schron powiedział, że nikogo chętnego dotychczas nie było:roll:

Nie wiem, dzisiaj był inny pan i nie gadałam z nim na temat basseta. Ale widziałam go, nawet głaskałam.

Trzeba zadzwonić do schroniska i zobaczyć, co odpowiedzą, gdy się ich spyta czy basset dalej jest. Najlepiej wtedy, kiedy jest pani kierowniczka, czyli np. w czwartek od 12 do 15.Bo naprawdę dziwne myśli mnie nachodzą!