Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 412
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miciu, kochany, całą szóstką witamy Cię w Nowym 2008 Roku - Twoim Lepszym Roku

Cóż mogę wam powiedzieć... wszystko patykiem na wodzie pisane.
Teraz najlepszym byłoby doprowadzenie Micia do stanu używalności w jakimś DT. Jestem z Panią w kontakcie, Micio zostanie wstępnie zarezerwowany, jednakże jeżeli do czasu adopcji, 12.01. - pojawi się inny dom stały, a Pani nie podtrzyma swojej decyzji - Micio nie będzie czekał. Nie chcę takiej sytuacji jak z Mlekiem, że ludzi odsyłałam z kwitkiem a potem z psem w boksie zostałam. Cóż, pozostaje nam modlić się i mimo wszystko nadal traktować Micia jako bezdomnego psa ze schroniska...
Więc nie zasypujcie na razie gruszek w popiele...

Posted

Kiedy? w sylwestra? w Nowy Rok?
On Pysiu, jest w schronie - bardzo ciężko jest diagnozować psa ze schroniska. Z jednej strony podważanie opinii lekarza schroniskowego, jakakolwiek ona by nie była, z drugiej strony - po cóż mu diagnostyka skoro i tak nie będę mogła go leczyć bez wtrącania się w kompetencje lekarza ze schroniska. A tego nikt nie lubi. Przykre i okrutne - ale pies jest pod opieką schroniska i albo się do tego dostosujemy albo zabierzemy go do domu. Mogę go tylko odwiedzać, podawać preparaty wspomagające, karmę i przede wszystkim szukać mu domu - ale leczyć go, dopóki jest w schronisku, nie mogę.
Boli mnie to wszystko strasznie i denerwuje, ale to nie ja jestem lekarzem, nie u mnie on mieszka ani nie u kogokolwiek innego. Wszystko na Micia czeka, ale poza kratami.
Dzisiaj mój mąż jedzie do Micia.

Posted

Michał już po wizycie w schronie - Micio siedzi w izolatce, ale na dworzu. Pupkę ma spuchniętą, ale podobno nieobsraną. I wesoły był podobno - uwierzę, jak powie mi to w 4 oczy a nie przez telefon.

Posted

Aga dzisiaj to nie był żaden Micio, to był facet pełną gębą. Tyłek czysty, zadowolony i do tego mnie obszczekał. Bohater się z niego zrobił pełnym pyszczkiem. Jak go zobaczyłam to oczom nie uwierzyłam. To nie ten sam pies, ale na jak długo? Jak wróci do ogólnego boksu to znowu będzie to samo. Miejmy nadzieję, że wcześniej znajdzie dom. Masz dar przekonywania i to własnie dzisiaj widziałam na własne oczy.

Posted

Dziękuję - ale nas wszystkich zasługa...
Gdyby nie ty - nigdy by mi do głowy nie przyszło, żeby zdjęcia dupska zrobić, gdyby nie Ola - nie wiedziałabym od czego zacząć, gdyby nie sopocianki i Vesna - Micio nie miałby ogłoszeń - to cały łańcuszek poświęceń... i wsparcia przyjaciół Micia - tych tutaj, na wątku
Micio mieszka w boksie Mleka, z pawej trochę agresywny psiak, ale z lewej dziadki - tyle, że wielkie. Oby opuszczony przez Mleko kojec przyniósł i jemu dom.
Bardzo się cieszę, że Micio trafił akurat do tego sektora, on jejst ulubieńcem tej pani - więc to na pewno ma duży wpływ na jego rekonwalescencję. Jak Michał mówił, że był żywszy i w miarę radosny - to nie wiedziałm czy mówi prawdę czy tak mówi, żebym się nie denerwowała...
Na zdjęciach widać kupy - ale to już nie biegunka. Oczywiście biegunka nie jest jedyną dolegliwością Micia, ale na pewno odstrasza od niego ludzi, bo jak Pysia powiedziała - nikt obsrańca nie weźmie. Jak nie będzie miał biegunki - to będzie miał lepsze samopoczucie i siłę do walki o dom

Posted

Umieściłam jeszcze jedno ogłoszenie na www.trojmiasto.pl tym razem wyróżnione. Nasze wczorajsze spadły. Ludzie teraz sprzedają rybki, akwaria i ślimaki. Przez 14 dni będzie na pierwszej stronie, zaraz umieszczę Oli bokserki. Nie mówiłam Ci, jednak z jednym pieskiem odjechałam dzisiaj ze schroniska. To był taki młody piesek z boksu na rogu, przed Bobkem, tam jest taki smieszny piesek z niebieskimi oczkami. Jedznak Cz. wziął. Piesek- jeszcze nie ma imienia jechał taki dumny samochodem, że nikt by nie pomyślał, ze on ze schroniska jedzie. Cz. chciał jednak młodego pieska, nie chciał żeby zaraz mu umarł. Nie mogłam ingerowac w jego wybór. Dragą sie zdenerwowałam, kierownik dzwonił do mnie i bardzo chciał załagodzic sytuacje. Mam nadzieje, że jak wróci właściciel to sunia wróci do domu. Obiecał, ze wyśle do niej pracownika TOZ-u, zobaczymy. Myśle, że byłaby afera jakby wrócił właściciel a tu psa nie ma. Oj działoby się. Teraz to raczej będa o nia dbali. Miałam przed chwila wiadomość, że piesek czuje się tak jakby mieszkał w nowym domu od zawsze. Żona i córka zadowolone. To była najlepsza adopcja jaka mozna byłoby sobie wymarzyć. Teraz MICIO BOBEK BENEK DZIUNIA HEKTOR AGA MIKA,SALOMONEK-dzisiaj szczerzył zęby, ale to pewnie ze strachu no i MÓJ KSIĄŻĘ-pomysl i o nim. Dzisiaj jego buda była pusta- zawołam pracowników bo myslałam że go uspili. Wszedł pan i ta sympatyczna pracownica żeby go poszukać. A ten Gamoń zmienił budę i jak się wygramolił to nie wiedział o co chodzi. Kamień spadł mi z serca. Tak nieśmiało marzę o tym, zeby nie umierał w budzie w schronisku.

Posted

Nie ma co dziękować - Mleko pokazał, że dziękuje się dopiero jak pies wyjedzie za bramę.
Pani Miciowa - napisała, że kupili maluchowi smyczkę i obróżkę (ciekawe czy zdają sobie sprawę jaki jest malutki, tego zdjęcia nie oddają). I pyta czy ma pchły - no, tutaj to już nas obraziła!!! Może mieć sraczkę - ale pchły - nigdy!!!
Kontaktz Panią Miciową jest falny, ale to tylko kontakt. Ja się cieszę, że Miciowi lepiej - na razie tylko z tego się cieszę.

Posted

Aga - Czakra napisał(a):
I pyta czy ma pchły - no, tutaj to już nas obraziła!!! Może mieć sraczkę - ale pchły - nigdy!!!

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::roflt::roflt::roflt:

Posted

Aga - Czakra napisał(a):
Nie ma co dziękować - Mleko pokazał, że dziękuje się dopiero jak pies wyjedzie za bramę.
Pani Miciowa - napisała, że kupili maluchowi smyczkę i obróżkę (ciekawe czy zdają sobie sprawę jaki jest malutki, tego zdjęcia nie oddają). I pyta czy ma pchły - no, tutaj to już nas obraziła!!! Może mieć sraczkę - ale pchły - nigdy!!!
Kontaktz Panią Miciową jest falny, ale to tylko kontakt. Ja się cieszę, że Miciowi lepiej - na razie tylko z tego się cieszę.

:multi::multi::multi::multi::multi:
Ja z tych pcheł że nie ma ;)
Miciu chłopie!! Walcz bo zobacz - czeka Cię jeszcze szczęście!! Tylko nam pomóż !! Walcz!!!!

Posted

Aga - Czakra napisał(a):
no, tak nieśmiało czekamy do tego 12.01.
kolejki po Mićka nie ma, więc jeżeli Pani Miciowa się nie rozmyśli - to kto wie... może Micio będzie Kaszubem pełną gębą...

:kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki: