Aga - Czakra Posted December 22, 2007 Author Posted December 22, 2007 no właśnie Miciu taki sam jak Figa Quote
Aga - Czakra Posted December 22, 2007 Author Posted December 22, 2007 świąteczny Kaloszek dla wszystkich przyjacół Micia Quote
vesna30 Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 Jaki śliczny świąteczny Owczarek :):) ;) Quote
Aga - Czakra Posted December 23, 2007 Author Posted December 23, 2007 Kaloszek śliczny Micio śiczny Kaloszek na kanapie Micio na betonie... ot, subtelna różnica Quote
Esia Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 Aga jak pomóc Miciowi poza szukaniem dla niego domku ??:roll: Quote
Aga - Czakra Posted December 23, 2007 Author Posted December 23, 2007 Micio potrzebuje ciągłej uwagi - jest bardzo wymagający. Nie cieszą go spacery we trójkę. Teraz też syn musiał zaliczyć z nim osobny spacerek, żeby poczuł się najważniejszy. To takie oczko w głowie - i tak można mu pomóc. W sobotę nie zauważyłam żeby miał większą biegunkę, teraz ma pupkę oczyszczoną, włosy obcięte - więc dokładniej będzie widać. Wetka wie, że to ulubieniec mojego syna i robi to, co w schronisku zrobić można. Nie będą mu robić specjalistycznych badań, i nie chodzi o koszta - chodzi o to, że psu najbardziej doskwiera schron. Te zaburzenia to wynik stresu i depresji. W szpitalu, gdzie ciągle sie ktoś kręcił - było lepiej. Fakt, pies ma zmiany błon śluzowych, ale każdy ma przy takiej biegunce. Teraz więcej siedzi w budynku, dużo śpi, jest mu na pewno cieplej niż na wybiegu, może troszkę się wzmocni - ale to nie ulży jego duszy. On dusze ma chorą, a objawy kliniczne to nic innego jak choroba psychosomatyczna. Dom tymczasowy? A kto go zechce? Przeciez szczerze trzeba sobie powiedzieć, że ten tymczas może trwać latami. Mnie nie stać na utrzymywanie kolejnego psa, schron weterynaryjnie pewnie pomoże, ale co dalej? Będę wciąż żebrać o pieniądze? Odwiedzam go raz w tygodniu czasem częściej, jeżeli trzeba będzie mu coś kupić - schron wie, że może na mnie liczyć. Podobno trzeba psa ogłaszać i wierzyć, że będzie lepiej, ale czwartkowa wizyta mnie załamała, ta kupa na grzbiecie, cały boks w budynku zasrany... w sobotę budynek był czysty i kupa na spacerze normalna. Vesna daje i uaktualnia ogłoszenia, mamy allegro, Ola zagląda, ale żadna z nas nie może brać kolejnego psiaka do domu... Więc Micio musi cierpliwie czekać Quote
Aga - Czakra Posted December 24, 2007 Author Posted December 24, 2007 Miciu, śpij dzisiaj spokojnie, przytul się do Miki i Mikusia. Odwiedzę was wkrótce Quote
Aga - Czakra Posted December 24, 2007 Author Posted December 24, 2007 oj, Vesna, dobrze że zaglądsz. Tęskniliśmy za tobą... Quote
Aga - Czakra Posted December 24, 2007 Author Posted December 24, 2007 Miciu, skarbie kochany - ty wiesz czego tobie życzymy wszyscy [FONT=Times New Roman]"A kiedy ostatnia godzina przyjdzie na człowieka, to na progu tego drugiego wszechświata będą nań czekać wszystkie zwierzęta, dla których był dobry. Będą swym zwyczajem machać ogonkami i wpatrywać się w Boskie Oblicze. A w ich spojrzeniu będzie zawarta niema prośba "Panie Boże, my wiemy, że to grzesznik, ale nie bądź zbyt surowy. on był dla nas dobry"."[/FONT] ten tekst skopiowałam kiedyś, nie pamiętam od kogo. Ale właśnie tego wam i sobie serdecznie życzę Quote
Aga - Czakra Posted December 25, 2007 Author Posted December 25, 2007 Miciu, wstałeś już, prawda? Spałeśwtulony w aksamitne futerko Mikusi. Fajna z niej panna, prawda? I o czym wczoraj rozmawialiście? Mam nadzieję, że obyło się bez zbytniego obgadywania i narzekania... Quote
Esia Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 Kolejne Święta w schronie:( czy nikt nie pomoże Miciowi :shake: Quote
Aga - Czakra Posted December 25, 2007 Author Posted December 25, 2007 Wiesz, Esiu, Micio nie wie, że to święta - i z tego co wiem to są jego pierwsze święta w schronie. Życzę i jemu i sobie i nam wszystkim, żeby były ostanie Quote
Aga - Czakra Posted December 25, 2007 Author Posted December 25, 2007 Muszę Cię, Miciu, przeprosić. Napisałam, że zadziora jesteś... a to Bobek zadymę tu zrobił. Niby taki spokojny, a jednak... Więc śpij sobie spojnie, malutki, i z Bobka nie bierz przykładu. I Mikusię uściskaj Quote
Esia Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Święta się skończyły a Micio nadal szuka domku, może w nowym roku los uśmiechnie się do Micia :-( Quote
Aga - Czakra Posted December 26, 2007 Author Posted December 26, 2007 Micio dzisiaj nie wyszedł wcale z boksu, może stwierdził że nie ma po co? Może poddał się? Nawet do Kasi nie podszedł... Miciu, nie rób nam tego i nie poddawaj się. Jeżeli zwątpisz - znowu zaczniesz chorować... Quote
Esia Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Szkoda że nikt a nikt tu Micia nie odwiedza :( chyba same zostałyśmy przykro mi że nie umiem pomóc Miciowi ;( Quote
vesna30 Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 :( :( Micio leć na pierwszą :( Ja odwiedzam codziennie ale niestety nie wiele mogę mu pomóc :( Quote
akucha Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Ponowiłam ogłoszenia Miecia i Bobka na trójmiejskich. Nie płakać cioteczki! Nosy do góry i zaklinamy wszystkich świętych. Domy się znajdą, to potrwa, ale najlepsze będą!!!;) Nowy Rok przyniesie ukojenie, tego Wam i psiakom życzę!!! Quote
Aga - Czakra Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 dziewczyny - wy bardzo dużo pomogłyście, bez was nawet ogłoszenia by nie miał. Ja tu później wpadnę, bo pędzę dalej. MICIO on ci jest nie Miecio!!! Quote
Esia Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Miciowi koniecznie trzeba pomóc, tylko jak :( Quote
Aga - Czakra Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 Akucha: http://www.trojmiasto.pl/ogloszenia/...gl_prez=956690 - działa http://www.4lapy.pl/ogloszenia/pokaz...2057&id_kat=11 - działa już http://www.4lapy.pl/ogloszenia/pokaz...2057&id_kat=11 - chyba działa,tylko u mnie nie otwiera się, ja skopiowałam adres z jakimś czymś z przodu (gapa ze mnie) Quote
akucha Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 U mnie wszystko ok. Sprawdzajcie dziewczyny!!! Nie mam pojęcia o co chodzi :shake: Drugi link to strona główna trójmiejskich Quote
Aga - Czakra Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 no widzisz, a jak wciskam u siebie to nie działa, albo nie można wyświetlić strony albo inne info Quote
akucha Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Na 4lapach też mi ogłoszenie Micia wchodzi. Quote
Recommended Posts