Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 412
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Micio potrzebuje ciągłej uwagi - jest bardzo wymagający. Nie cieszą go spacery we trójkę. Teraz też syn musiał zaliczyć z nim osobny spacerek, żeby poczuł się najważniejszy. To takie oczko w głowie - i tak można mu pomóc.
W sobotę nie zauważyłam żeby miał większą biegunkę, teraz ma pupkę oczyszczoną, włosy obcięte - więc dokładniej będzie widać. Wetka wie, że to ulubieniec mojego syna i robi to, co w schronisku zrobić można. Nie będą mu robić specjalistycznych badań, i nie chodzi o koszta - chodzi o to, że psu najbardziej doskwiera schron. Te zaburzenia to wynik stresu i depresji. W szpitalu, gdzie ciągle sie ktoś kręcił - było lepiej. Fakt, pies ma zmiany błon śluzowych, ale każdy ma przy takiej biegunce. Teraz więcej siedzi w budynku, dużo śpi, jest mu na pewno cieplej niż na wybiegu, może troszkę się wzmocni - ale to nie ulży jego duszy. On dusze ma chorą, a objawy kliniczne to nic innego jak choroba psychosomatyczna.
Dom tymczasowy? A kto go zechce? Przeciez szczerze trzeba sobie powiedzieć, że ten tymczas może trwać latami. Mnie nie stać na utrzymywanie kolejnego psa, schron weterynaryjnie pewnie pomoże, ale co dalej? Będę wciąż żebrać o pieniądze? Odwiedzam go raz w tygodniu czasem częściej, jeżeli trzeba będzie mu coś kupić - schron wie, że może na mnie liczyć.
Podobno trzeba psa ogłaszać i wierzyć, że będzie lepiej, ale czwartkowa wizyta mnie załamała, ta kupa na grzbiecie, cały boks w budynku zasrany... w sobotę budynek był czysty i kupa na spacerze normalna. Vesna daje i uaktualnia ogłoszenia, mamy allegro, Ola zagląda, ale żadna z nas nie może brać kolejnego psiaka do domu...
Więc Micio musi cierpliwie czekać

Posted

Miciu, skarbie kochany - ty wiesz czego tobie życzymy wszyscy

[FONT=Times New Roman]"A kiedy ostatnia godzina przyjdzie na człowieka, to na progu
tego drugiego wszechświata będą nań czekać
wszystkie zwierzęta, dla których był dobry.
Będą swym zwyczajem machać ogonkami
i wpatrywać się w Boskie Oblicze.
A w ich spojrzeniu będzie zawarta niema prośba
"Panie Boże, my wiemy, że to grzesznik, ale
nie bądź zbyt surowy.
on był dla nas dobry"."
[/FONT]

ten tekst skopiowałam kiedyś, nie pamiętam od kogo.
Ale właśnie tego wam i sobie serdecznie życzę

Posted

Miciu, wstałeś już, prawda? Spałeśwtulony w aksamitne futerko Mikusi. Fajna z niej panna, prawda? I o czym wczoraj rozmawialiście? Mam nadzieję, że obyło się bez zbytniego obgadywania i narzekania...

Posted

Muszę Cię, Miciu, przeprosić. Napisałam, że zadziora jesteś... a to Bobek zadymę tu zrobił. Niby taki spokojny, a jednak...
Więc śpij sobie spojnie, malutki, i z Bobka nie bierz przykładu. I Mikusię uściskaj

Posted

Micio dzisiaj nie wyszedł wcale z boksu, może stwierdził że nie ma po co? Może poddał się? Nawet do Kasi nie podszedł... Miciu, nie rób nam tego i nie poddawaj się. Jeżeli zwątpisz - znowu zaczniesz chorować...

Posted

Ponowiłam ogłoszenia Miecia i Bobka na trójmiejskich.
Nie płakać cioteczki! Nosy do góry i zaklinamy wszystkich świętych. Domy się znajdą, to potrwa, ale najlepsze będą!!!;)
Nowy Rok przyniesie ukojenie, tego Wam i psiakom życzę!!!