Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 412
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Skończyła się laba i Micio wrócił do boksu. No i zaczęła się biegunka. Psiak nie toleruje przebywania w boksie schroniskowym, nie toleruje ogólnego jedzenia... znowu jest przybity i smutny. Nie mogliśmy go znaleźć, bo schował sie w budynku... obraz nędzy i rozpaczy. Znowu mała skulona trząsąca się kupka nieszczęścia. Po wyjściu - zwrot o 180 stopni.
Skakanko, mizianko, czesanko, bieganko, i patyczek - odkryliśmy że Micio lubi bawić się patyczkami

Posted

a potem smutny powrót do boksu schroniskowego... i wycie znowu...
i zwrot o 180 stopni znowu...
nie mam siły patrzeć na brudne dupsko Micia, ręce mi opadają. Nikt nie jest nim zainteresowany, a to fajny psiak. Ja niestety - nie mogę, mam już zbyt dużo czterech łap w domu w dodatku samczych. Micio jest trochę zadziorny, więc przy trzech moich samcach...
ale patrzeć nie mogę jak taki obsrany opiera sie o siatke i wyje....
co mogę eszcze zrobić?
pies nie toleruje schroniska a ja domu dla niego nie mam!!!!!!!!!

Posted

Schronisko na Micia źle wpływa, ma biegunkę, a potencjalni właściciele widząc chorującego psa raczej się na niego nie zdecydują i Micio siedzi dalej w schronie i koło się zamyka :-(
Skoro on tak źle reaguje na boksy to może ulokować go gdzieś w biurze - o ile takowe jest? Może zróbmy zrzutkę na hotelik dla Micia, albo chociaż na to aby mógł mieszkać w szpitaliku a nie w klatce :roll:

Posted

w biurze nie może mieszkać - bo tam mieszka dziadek, w dodatku Micio jest zadziorny i podobno ma tendencie do włóczęgostwa... więc nie da rady
w szpitalu? wydaje mi się, że tam był weselszy, ale w szpitalu nikt go nie wiedzi
błędne koło

Posted

Aga - Czakra napisał(a):
w biurze nie może mieszkać - bo tam mieszka dziadek, w dodatku Micio jest zadziorny i podobno ma tendencie do włóczęgostwa... więc nie da rady
w szpitalu? wydaje mi się, że tam był weselszy, ale w szpitalu nikt go nie wiedzi
błędne koło

A płatne DT lub hotelik? Czy Micio ma Allegro? Czy jest ogłaszany na innych portalach ?

Posted

Wiesz ja też jestem tu od niedawna. Wiem że dziewczyny umieszczają ogloszenia na kilku różnych stronkach, np. alegratka. Trzeba by poprosić je o pomoc. Szkoda że nikt tu do Micia nie zagląda :(
Jeśli chodzi o hotel to nie mam pojęcia jakie są ceny, dowiadywałam się jakiś czas temu o miejsce dla Pysia (link poniżej), ale to tylko na okres badań, czyli kilka dni. Wtedy powiedziano mi że to około 15 zł dziennie.
Niestety tak jak piszesz musimy mieć świadomość że Micio mógłby zostać tam na zawsze ;(

Posted

co prawda begunka chyba ustała, bo nie był bardziej brudny niz poprzednio, ale jest coraz smutniejszy... i spi ciągle w budynku, prawie nie wychodzi na wybieg, dopiero jak go zawołaliśmy - przykuśtykał na swoich krótkich nóżkach. Pocieszył sie, pocieszył ale tak ze smutkiem. Na spacerze też był smutny, tarzał się, ale patyczka nie chciał. Może był zły że sami nie poszliśmy - tylko z nim? Zabraliśmy cała trójkę z miciowego boksu.
Stary kudłaty wesoły psiak i przeurocza choć też niemłoda już Mika,
a więc Micio, Mika i Miki

i obrażony Micio z Mikim

Posted

ani miziać za bardzo się nie chciał, ani smakołyków nie chciał. Mieliśmy symboliczny opłatek z miodem, coby się szczęście psa imało, ale też nie chciał. To tylko nos mu miodem umazałam, żeby choć okruszek szczęścia do niego przylgnął... wyczesałam, dupke wyczyściłam - będzie widać co się dzieje.
Smutny był nasz dzisiejszy spacer, a powrót jeszcze gorszy - przez całe schronisko go niosłam a on płakał... koszmar, dobrze że jest na końcu, już tam nie chodziłam żeby go nie denerwować...
chciałam zmienić tytuł wątku na bardziej drastyczny, ale po dzisiejszej wizycie boje sie żeby nie wykrakać czegoś złego
depresja? 90% psów w schronisku ma depresję
ja się boję jej konsekwencji - nawet my go już nie cieszymy...