Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak spojerzałam na zdjecia suni to zobaczyłam w niej delkatna ,łagodna bezbronna sunie.Zaczełam kombinowac kto z mojej rodziny jeszcze nie zapsiony i zadzwoniłam do cioteczki i wujeczka.Zaczełam opowiadac o strasznych warunkach w schronie i ze sunia tak bardzo cierpi i ze chocby tymczasowy domek byłbył dla niej ratunkiem.Cioteczka poczatkowo mówiła ,ze przed swietami nie moga zwiazac sie z psina i powiedziała ze oddzwoni za jakis czas ,bo planowali wziac psiaka a za chwile zadzwonił wujcio zaczał sie dopytywac kiedy sunia by przyjechała i ustalilsmy ,ze sunia przyjedzie do nich w czwartek około południa.Na razie bedzie to domek tymczasowy -musimy wiedziec czy sunia umie chodzic na smyczy ,trzeba ja nauczyc załatwiac porzeby tylko na spacerkach i troche ja odstresowac.Mam nadzieje ,ze na zawsze przypadnie do serca cioteczce i tymczas zamieni sie w domek stały .O to własnie chciałabym prosic abyscie trzymały kciuki.
Nasza kochana Tanitka pojedzie po sunie do schronu do Celestynowa i przywiezie suniaczke.
Sunia bedzie mieszkałą na Ochocie blisko ul.Białobrzeskiej

Posted

E, to u Was rodzinne, takie pomaganie, Gamon :evil_lol:
Duzo zdrówka dla cioci i wujka za taaaakie serce!

A do tanitki prośba - brać suczkę i odwrót, żadnego rozgladania sie po kojcachi placu, zrozumiano?!

Posted

Niki-lidka napisał(a):
dla Ciebie??:diabloti:

:diabloti:Ty sie tak Niki nie kryguj:P jak Dropek dojrzeje to napewno znowu cos przyjedzie...mozliwe ze w dwupaku:P:P:P. No i jak przestrzennie sie zorganizujemy- narazie jestesmy FULL.

A ty masz miejsce;)- sama rzeklas ze chcesz labka :loveu::lol:

Posted

Byłam dzisiaj u cioci i wujka .Posłanko już wyciagniete ,tylko ewentualna prosba o szelki.Wujowstwo podniecone ,juz czekaja na sunie .Dopytywali sie wszystko a ja niestety niewiele mogłam powiedziec na jej temat.
Tanitko prosze daj sygnał na nr wujka on zejdzie po piesia.W razie problemów pomóz mu.On ma troche chore stopy.
Moze jak mi sie uda to podjadew czwartek ale nie obicuje na 100%.
Czekam na sygnał jak wyjedziesz ze schronu.

Posted

szeleczki są! :lol:
Pani kierownik mówiła, ze to bardzo kochana i miła suczka, i ze bardzo potrzebuje wyjść ze schroniska. Oczywiscie, ze zadzwonię jak będę już z nią w samochodzie i jak podjadę na Ochotę. Ze wszystkim pomogę, nie martw sie gamoniu.:lol:

a czy imię już wymyślone?:razz:

Posted

Wujcio -wspominał -Ruda ale moze sie zmieni.Wydrukowalam im 2 zdjecia kolorowe i kilka biało-czarnych wpatrywali sie kilka minut .Zauwazyli ze jest smutna i nieszczesliwa .Dałam im wiele wskazówek odnosnie zywienia(całkowity zakaz czekolady ,kostek z kurczaka i w wiekszej ilosci ciastek)
Od Białobrzeskiej tj.30 m .Ciesze sie ,ze nastepna bieda moze opuscic schron.mam nadzeje ,ze nie bedzie żadnych problemów i miłosc bedzie na dobre i na złe.
Dziękuje Ci ,ze jedziesz taki szmat drogi i tak robisz wiele dobrego.
Czekam na kazdy sygnał.
Sunia jest jak gdyby tez moja ,wiec bardzo to przezywam.
Butelka -gwiazda swietnie sie prezentowałą.;)Widac ,ze szcześliwa i bezstresowa:lol:

Posted

jak ja lubi etakie historie - zanim zdazylam ja popromowac to juz jedzie do domku:multi:
a jesli chodzi o Labka to znam przypadek podrzuconego pod szpital w Radomiu, pobitego ,ktoremu trzeba domek szybko znalezc.Moze ktos chce pomoc?

Posted

na razie znam ta historie od znajomej ktora pracuje w szpitalu i poprosilam zeby jej syn sie tym zajal bo piesek mieszka w strozowce ale za kilka dni trafi do schronu...zaloze watek jak tylko fotki dostane i detale.trzeba pomoc!

Posted

sunia dziś pojechała do nowego domu, ludzie wspaniali i wyrozumiali, a suni będzie tego bardzo potrzeba, bo jest sparaliżowna strachem:shake:.
Gamoń będzie dziś z wizytą adopcyjną:razz: to napisze jak ma sie sunia po południu.
Jak ja opuszczałam mieszkanie Rudej to ona cały czas siedziala w jednym kącie, nawet kiełbaski nie chciała ruszyć.