Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

moj pierwszy pies cocker spaniel byl rowniez wnetrem(jedno jadro nie splynelo)nie zostal zoperowany za mlodu ( to bylo w komunie w latach 80 tych)i w wieku 15 rowniez owo jadro w jamie brzusznej spowodowalo nowotwor i niestety takze trzeba bylo podjac decyzje o uspieniu zeby Melon sie bardziej nie meczyl...moj drugi pies Gap BYL ROWNIEZ wnetrem ale tym razem jako szczeniak mial usuniete jadro z jamy brzusznej i zyl 12 lat bez niego a odszedl przez kleszcza:placz:.Z moich doswiadczen wynika ze duzo psow boryka sie z tym problemem i zaniedbanie tego prowadzi do nowotworu..powino sie ludzi edukowac w tej kwestii bo nie kazdy moze zaglada swemu psu miedzy nogi(choc w sumie to nie trzeb abardzo zagladac zeby jajka policzyc)

• Replies 429
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zrobiłyście wszystko co można było zrobić dla niego, łącznie z tym co najtrudniejsze - podjęłyście decyzję dla niego najlepszą i byłyście przy nim gdy odchodził:-( To dla opiekunów przecież najgorsza chwila.

Ja teraz też będę zwracała uwagę na takie rzeczy, nawet nie przypuszczałam, że takie mogą być skutki:shake:

Posted

To jest w ogóle element podstawowego badania lekarskiego - wnętrostwo jest niebezpieczne dla psa więc sprawdza się ile jest "klejnotów w sakiewce"... moje psy zawsze tak były badane.

Posted

Dea napisał(a):
Zrobiłyście wszystko co można było zrobić dla niego, łącznie z tym co najtrudniejsze - podjęłyście decyzję dla niego najlepszą i byłyście przy nim gdy odchodził:-( To dla opiekunów przecież najgorsza chwila.

Ja teraz też będę zwracała uwagę na takie rzeczy, nawet nie przypuszczałam, że takie mogą być skutki:shake:

Dokładnie tak - zrobiłyście dla niego wszystko co było można, łącznie z tą najtrudniejszą decyzją.

I ja po przeczytaniu tego poleciałam sprawdzić czy mój zbójosław ma wszystko na miejscu...