Fasolka Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Domku dla Szakunia, zjaw się wraz z wiosną, pliiiizzzzz!!!! Quote
Witokret Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 Szaki MUSI isc do swojego domu, bo strasznie przezyje rozstanie z tymczasowym panem :-(. Poza tym inne bidy czekaja na pomoc, a utrzymujac Szakusia mamy bardzo ograniczone mozliwosci :( POMOZMY SZKAUSIOWI ZNALEZC SWOJ DOM! Quote
majqa Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Szakusiu, najpóźniej jutro będziesz miał nowy tekścik i pozostanie się modlić by nie okazał się bezowocny.:-( W górę kochany pycholu!!!:-( Quote
Witokret Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 W imieniu Szakusia z gory dziekujemy :lol: Quote
majqa Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='Witokret']W imieniu Szakusia z gory dziekujemy :lol:[/quote] Naprawdę nie ma za co. Wolę zrobić tekst jutro, dziś mam zwoje przykurzone paroma zmartwieniami. Kolejny dzień zawsze zwiewa wszelkie pyłki trosk. ;) Quote
Witokret Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 Slusznie... oczyszamy zwoje i czekamy na natchnienie i domek dla Szakusia :cool3:. Quote
Dea Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='Witokret']Szaki MUSI isc do swojego domu, bo strasznie przezyje rozstanie z tymczasowym panem :-(. Poza tym inne bidy czekaja na pomoc, a utrzymujac Szakusia mamy bardzo ograniczone mozliwosci :( POMOZMY SZKAUSIOWI ZNALEZC SWOJ DOM![/quote] najlepiej byłoby, aby nowy dom najpierw go trochę poodwiedzał, na spacer zabrał:cool3: Quote
majqa Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [CENTER][B]"SZAKI. Pies, który chciał zmierzyć się ze śmiercią pana."[/B][/CENTER] [CENTER][B]Umiera człowiek, a życie innych toczy się dalej. Znajdują cele,[/B] [B]które pozwalają przetrwać cierpienie, ukoić ból, podołać wyzwaniu[/B] [B]"nieznanego", a jest nim "wieczne już nigdy".[/B][/CENTER] [CENTER]My ludzie mamy ten komfort, że nie jesteśmy w takich chwilach pozostawieni sami sobie. Zwierzęta, które równie mocno potrafią kochać i składają swój los w ludzkie ręce, w takich chwilach pozostają same. [/CENTER] [CENTER][B]Trudno wyobrazić sobie, co czują. Cóż to bowiem jest? Niezrozumienie? Paląca tęsknota? Skowyt, wcale nie ułomniejszej niż nasza, duszy???[/B] Los potrafi być dla nich okrutny, pastwi się nad bezbronnością i niemocą tych stworzeń.[/CENTER] [CENTER][B]Był sobie mix owczarka, Szaki.[/B] Pies, jak pies mogłoby się wydawać. [B]Gdy rozdawane były karty istnienia "tu i teraz", wyciągnął niewłaściwą.[/B] [B]Przeżył piekło śmierci swego pana, był przy nim gdy ten odchodził[/B] [B]na zawsze, a co najgorsze spędził z nim kolejne 4dni, nim jego[/B] [B]rozpaczliwe wycie zaalarmowało sąsiadujących ludzi.[/B][/CENTER] [CENTER]Nikt się nie rozczulił nad Szakim. Jego piękno i zdrowie zdeptała rzeczywistość schroniskowa. Z postawnego, dumnego psa stał się cieniem, zaczął kończyć się na raty. Jego opłakany stan poruszył czułą strunę w ludzkich sercach i Szaki dotknął skrawka nieba pod tytułem "psi hotelik i opieka weterynaryjna".[/CENTER] [CENTER]To zecydowanie jednak za mało dla tego wrażliwego, pełnego niemal ludzkich odruchów stworzenia.[B] Ono całą swą postawą, dzień[/B] [B]po dniu, pokazuje, że pragnie żyć dla człowieka i nim oddychać, tworzyć tę szczególną magię więzi człowiek - pies.[/B][/CENTER] [CENTER]Błagamy o dom, o szansę dla Szakiego. To niezwykłe i zdumiewająco inteligentne zwierzę. Ma rozum, ma duszę lecz nie ma komu tego ofiarować. [B]Domino jego złych przeżyć zataczyło[/B] [B]zbyt wiele kręgów, a my pragniemy by pojawił się ktoś, kto wyciągnie[/B] [B]dłoń i zatrzyma ostatni klocek.[/B][/CENTER] [CENTER][B]Przed Szakim jest jeszcze wiele lat życia, choć przeżył już 8.[/B] [B]Będziemy wdzięczni, jeśli ktoś z Państwa zechce odmienić te[/B] [B]kolejne, uczynić je szczęśliwymi dla Szakiego.[/B] [B]Dane kontaktowe w sprawie adopcji psa, poniżej:[/B] [B]Agnieszka nr tel. 601 299 709 e-mail: [/B][EMAIL="witkowska@behemot.com.pl"][B]witkowska@behemot.com.pl[/B][/EMAIL] [/CENTER] Quote
majqa Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Słuchajcie Dziewczyny. Jest 00.44 ale Szaki nie dawał mi spokoju. Jestem padnięta więc mogłam coś sknocić (gramatyka, interpunkcja, niepotrzebne powtórzenia, literówki), dziś wszystko jest możliwe. Sprawdźcie dokładnie i wypunktujcie. Jeśli tekst jest do pipla jako całość, zrobię drugi na inną modłę. Jeśli jest w miarę OK. to podajcie na wątku dane kontaktowe. Dostawię do tekstu - tam, gdzie wykropkowane. Jeżeli myślicie o allegro to z pełnym przekonaniem i ręką na sercu polecam poproszenie o to Folen:loveu:. To co robi graficznie w moim odczuciu jest boskie. Jej aukcje są poprostu maniana. Pozdrówka...;) Szakusiu buzieńki ślicznoto!!!:loveu: Quote
Witokret Posted March 29, 2008 Author Posted March 29, 2008 Wow, od razu bym go wziela po takim tekscie :lol:. Zreszta my to bysmy go wziely i bez tekstu, bo go znamy i wiemy, ze to naprawde fajny psiak :-(. Szaki ma allegro od wielu tygodni, ale poza durnymi telefonami nikt tak naprawde sie nie zainteresowal. Moze ktos ma jeszcze jakies konta na innych portalach i moglby pomoc w oglaszaniu Szakiego? Jutro zajme sie wstawieniem tekstu do allegro, bo o tej porze juz chyba nie jarze... Majga, bardzo bardzo dziekujemy :Rose: Quote
Witokret Posted March 29, 2008 Author Posted March 29, 2008 [quote name='Dea']najlepiej byłoby, aby nowy dom najpierw go trochę poodwiedzał, na spacer zabrał:cool3:[/quote] Dea, nie martw sie, my byle komu Szakiego nie oddamy. Kazdy chetny bedzie musial sie najpierw z Szakim blizej zapoznac :) Quote
majqa Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Poproście też Folen o inne ogłoszenia. Pewno będzie mogła pomóc w tygodniu. Druga niezawodna jest Wola. Ja też coś pocuduję. Quote
majqa Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Jeśli ktoś ma pomóc w innych ogłoszeniach pamietajcie wrzucić na wątek dane kontaktowe. Dobrze by było wstawiać też linki ogłoszeń by się nie dublowały. Quote
Fasolka Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 A ja niestety moge tylko hopnąć Szakulina na pierwszą... To hopam, biegaj chłopaku po nowy dom!!! Quote
Irkowa Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 wczoraj odwiedzilam Szakusiowa mordeczke. ma sie swietnie , jest zadowolony i radosny. wyglada swietnie.... domku gdzie jestes???????? Quote
Witokret Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 Wszystkim mogącym pomóc z ogłaszaniem naszego wilczka będziemy baaardzo wdzięczne :loveu: Dane do wszelkich ogłoszeń o Szakusiu to: Agnieszka nr tel. 601 299 709 e-mail: witkowska@behemot.com.pl bardzo dziękujemy za wszelka pomoc :Rose: Quote
majqa Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Folenuś działaj!!!!!!!! :loveu: Zrób, jeśli możesz szakiemu wypasione allegro, plizzzzzzzzzzzzzzzzzz....nikt tego nie zrobi lepiej niż Ty!!! W tekście uzupełniony został kontakt!!!!!!!!!!! Quote
Fasolka Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Szakulinder, niech Cię zobaczą, na pierwszą!!!! Quote
Folen Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Jestem na wezwanie ;) Będzie allegro - tzn grafika i sama mam go wystawić na własne konto czy podesłać komuś plik? Ogłoszeń też kilka wrzucę na net dziś. Quote
majqa Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Folen, ja Cię błagam w swoim własnym imieniu - zrób to Ty, bo robisz aukcje powalające na kolana!!! Quote
Folen Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=340093010 Takie coś wymodziłam tylko :shake: Quote
majqa Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Nie powstrzymam się - cycuś glancuś !!!!!!!!!!!!! :loveu: Quote
Folen Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 http://www.hodowcy.com/index.php http://www.petworld.pl/psy,20924.html http://www.bono-polska.pl/index.php/a/3/b/2/c/101/d/3/id/8746 http://www.4lapy.pl/ogloszenia/pokaz.php?id_ogl=34119&id_kat=12 http://www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,23387603,Warszawa_Zwierzaki___Adopcja,4-192.html http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=24347 http://www.kokosy.pl/ogloszenie/5106 Quote
Witokret Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 Uuuaaaauuuu... kobitki... jesteście nieocenione :loveu::loveu: Wielkieee ogromne dzięki za ogłoszenia naszego wilczka :Rose::Rose::Rose: jesteśmy pod wrażeniem :multi: Quote
Recommended Posts