Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No więc jeśli jest krótki i dla laików to tym bardziej powinni powiedzieć więcej konkretów. Np dla ONki: spacery, szkolenie, konsekwencja.
A nie się o hierarchii rozwodzi kobieta a nikt i tak nic nie rozumie :cool3:

• Replies 573
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bzikowa napisał(a):
No więc jeśli jest krótki i dla laików to tym bardziej powinni powiedzieć więcej konkretów. Np dla ONki: spacery, szkolenie, konsekwencja.
A nie się o hierarchii rozwodzi kobieta a nikt i tak nic nie rozumie :cool3:

odnosze wrazenie ze nikt jej nie rozumie hehe...spacery, szkolenie, konsekwencja to dla wszytskich psow...
problem w tym ze pan kowalski to uslyszy i pomysli...
spacery dwa razy dziennie po 10 minut - są
nauczylem ją siad i daj lape - szkolenie jest
daje jej jesc zawsze rano, leje zawsze jak cos przeskrobie - konsekwensja jest
:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
pracuje z ludzmi, ktorzy maja psy i problemy wychowawcze z nimi...nie mam problemow z dogadaniem sie z tymi problemowymi niewychowanymi, niegrzecznymi psami...tylko z ich wlascicielami:evil_lol:
ale co sie dziwic jak ludzie uwazaja ze pies wychowa sie sam w naturalny sposob sie nauczy pewnych zasad dla nas normlanych dla psa po prostu dziwnych...i na dodatek taka pani z TVNu rzuci jakies jedno haslo "hierarchia" i juz widze jak pan kowalski leci z kapciem za swoim misiem ktory byl niegrzeczny w domu...juz on mu pokaze hierarchie:diabloti:

Posted

W niemieckiej TV, a dokładnie VOX - był jakis czas temu program "Tier-Nanny". Założenie mieł podobne jak ten w TVN - a pewnie było odwrotnie - probram TVN miał formułą nawiazywac do tego niemieckiego. Program niemiecki trwał ok. 40 -50 min, najpierw był przedstawiony problem (nagranie video), później pani udawla sie do miejsca zamieszkania psa i jego właśicieli (raz jeszcze zapoznawała sie z problemem, w zaleznoiści od przypadku - albo obserwując na miejscu albo np. po wyjsciu z mieszkania za pomocą pozostawionej kamery), i dopiero po tym przedstawiała właścieliom problem, przypuszczalna przyczynę, oraz sposób postepowania / korygowania zachowania.
I ogladałam na prawdę duzo tych programów i nawet raz nie została stwierdzona przez nią dominacja. Pani jest bardzo konkretna i świetnie sobie radzi. Obecnie nie ma juz tego programu, emitowane są jedynie fragmenty / skrócone wersje poprzednich programów w innym programie pt. "Hund, Katze, Maus" emitowanym rożnież w TV VOX - obecnie ok. 18.00 w soboty.

I mając porównanie z tamtym programem, polska wersję w TVN mogę okreslic jako żałosną, a przede wszystkim szkodliwą.

Posted

Wiesz co.. Wszystko zależy od tego czy zmienią "zoopsychologa" (a raczej psycholożkę). Bo jak wezmą tą samą kobietę wygadującą bzdury i jeszcze będzie je wygadywać dłuzej to będzie totalny pogrom :evil_lol:

Posted

Bzikowa napisał(a):
Wiesz co.. Wszystko zależy od tego czy zmienią "zoopsychologa" (a raczej psycholożkę). Bo jak wezmą tą samą kobietę wygadującą bzdury i jeszcze będzie je wygadywać dłuzej to będzie totalny pogrom :evil_lol:

Agnieszka K. napisał(a):
Też tak myslę - nie chodzi o długość programu, tylko o osoby udzielajace w nim rad.

ja wątpie zeby ją zmienili...i w zwiazku z tym mam nadzieje, ze ona po prostu nie potrafi skrocac, streszczcac tego co ma do powiedzenia:evil_lol:

Posted

Dziewczyny cy któraś z Was oglądała dzisiaj "Dzień dobry tvn"? Jeśli tak to czy widziałyście jakieś życzenia z pod wody (nurkowie pijący szampana) ? Bardo mi zalezy na tej informacji a nie wiem gdzie szukać filmiku z tego:shake:

EDIT
Już się tłumaczę - osoby które nurkowały tam z flagą to ludzie mi bliscy,tak jak i centrum dla chętnych link
http://dziendobrytvn.onet.pl/1,2992339,15,2,1,multimedia.html

Posted

a ja zmienię jedno że pozwolenie trzeba mieć na broń, dziecko i na WSZYSTKIE zwierzęta a nie tylko psa...paranoja co oni w tym tvn wygadują :mad:aż włos się jeży...ludzie się dziwią że Onek skacze po parapetach i itp.pies nie ma ruchu, zabaw z właścicielem, poprostu pracy do której jest i był stworzony...tacy ludzie i pani psycholog powinni sprawić sobie to
http://www.allegro.pl/item286829677_piesek_lezacy_70cm_gigant_nowosc_3_rasy_.html
i nikt by nie był krzywdzony:diabloti: do wyboru do koloru i nawet Labek jest to dla tych co ciężko pracują i są samotni wg.pani psycholog:diabloti:

Posted

Właśnie obejrzałam.Bardzo ogólnikowo,bez konkretów:shake:.Prowadzący maja ubaw:roll:,pani psi psycholog praktycznie nic nie wniosła do programu:shake:.Pies ewidentnie znudzony pozostawiony sam sobie.Sam spacer nie załatwi sprawy.A gdzie szkolenie?I po co wiecznie ta kolczatka?Co to ma być-ozdoba?:mad:

Posted

dzis powiedziala tyle ze pies gryzie rtzczy bo nie ma ruchu wiec trzeba zalatwic mu nowe zabawki... taaaa.... a potem koles co czyta w tvn powiedzial ze musi byc duzo ruchu ale ona tego nie powiedziala

Posted

Też widzialam ten program a nawet kawalek. Mam wrazenie ze tam wlasnie ludzie chcą pokazac ze mozna nauczyc psa wszystkiego- chyba tez oduczyc instynktowych zachowan tak jak z Labradorkiem z nudow- no bo co tu robic przez tyle godzin a pralka tak ladnie sobie lezy a w niej jakies ubranie :diabloti:

Posted

Tak, tak, pralka w dodatku otwarta :)

Nie można miec pretensji, że pies znajdzie sobie zajęcie, tak samo jak np. szczeniak pogryzie zostawione buty :). Jesli nie ma innych zabawek lub tp. Ja jak zostawiałam psa, to chowałam wszystko, do czego mógłby się dobrac. Wiadomo, że np. stołu czy krzeseł nigdzie nie schowam przed psem, ale wiele zniszczeń mozna po prostu uniknąc jesli tylko właściciel by o tym wcześniej pomyślał.

Ostatni odcinek (w niedziele) był o sznaucerku - który szczeka jak nikogo nie ma w domu i gryzie z nudów rzeczy i ciągnie na spacerach na smyczy.

Tym razem była jakaś inna pani - szkoleniowiec (żadna z dwóch wcześniej wymienianych), i stwierdziała, że przyczyna jest zaburzona hierarchia w stadzie, pokazywała cwiczenia (odwracanie psa do góry brzuchem i wybieganie psa na spacerze). O oduczaniu ciągnięcia nie było w ogóle wspomniane, widocznie tego przyczyną jest równiez zaburzona hierarchia :-) -

Posted

Czyli-masz problem z psem?Macie zaburzona hierarchię:lol:.Chwyc za kark,walnij psem o glebe,najlepiej jeszcze nawarcz i wszystko wróci do normy.:evil_lol:
Powstal wreszcie program o fajnej tematyce.Myslałm,ze wzrośnie swiadomość ludzka i wiedza na temat pseij psychiki,szkoenia i wychowania.A tu "fachowcy" ,którzy ciągle powtrzają teorie o stadzie.:shake:
Człowiek to człowiek a pies to pies.
W ani jednym programie jak narazie nie było sensownej rady.:shake:

Posted

hmmm dziwi mnie troche takie podejscie...ale kwestia hierarchi w stadzie mysle, ze wiele wyjasnia ludziom ktorzy sie na tym po prostu wogole nie znaja, przynajmniej uswiadamiaja sobie ze ich problemy z psem to ich zle podejscie...tylko ktos kto pracuje z wlascicielami psow jest w stanie sobie wyobrazic co mysla i wiedza wlasciciele na temat swoich psow...powiem tyle...niewiele oj niewiele...
moj pies np spi w lozku jak go do niego zaprosze, zejdzie na kazde moje polecenie, sam nawet nosa nie polozy...jest odwolywalny w kazdej sytuacji...poza kotami...wiec co to ...zla hierarchia czy dobra ? hihihi

Posted

Chyba dla takich ludzi co to wymyslają to jest pretekst do po pierwsze wiekszej oglądalnosci bo pieski pieski i rodzice z dziecmi ja chce takiego... Niezdziwie sie jak przez to bedzie pseudo znow wieksze