Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

na opakowaniu masz na pewno napisane ile powinien dostawać. Masz RC medium/maxi/ladrador junior? tak na oko to 250 gr może być ale musisz obsewować malucha, często trzeba podchodzić z dystansem do tego co na opakowaniu jest napisane. Pamietaj, że labki to zarłoki a otyłośc na zdrowie im nie wychodzi, mało jest ładnych, szczupłych labków a jak widze na opakowaniu RC(dła małych labków)"spodziewana masa psa dorosłego-40 kg" to jestem przerażona, bo fakt może tyle ważyc...ale toć to sam tłuszcz będzie! Chyba ze jakiś wyjatkowo mocny samiec z lekka nadwagą...

• Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki bardzo :) Mam chyba medium (na razie kupiłam na spróbę kilogram w zoologicznym) i szukałam w internecie dawka dzienna jaka powinna być i ciężko było stwierdzić ile tak na prawdę dawać. Przyjęłam, że spodziewana waga psa to 30-35 kg, ponieważ mam suczkę. A co ile mam jej zwiększać dzienną porcję i o ile?

• 3 weeks later...
Posted

mam pytanko czy 3 miesiecznego szczeniaka niufa mozna karmic karma rc maxi adult? czy to nie zaszkodzi albo nie zahamuje jej wzrostu bo slyszalam ze karmy dla doroslych psow spowalniaja wzrost szczeniat:crazyeye:

Posted

Nie tyle spowalniają wzrost, co mogą doprowadzić do niedoborów i problemów ze zdrowiem, stawami, bo nie zawierają odpowiedniej ilości składników odżywczych dla rosnącego psa.

• 1 month later...
Posted

mam kolejny może nie problem ale dylemat. moja Luna bardzo lubi jeść różne owoce i warzywa np. jabłka, gruszki, marchewki, mandarynki, kapustę kiszoną itp. i nie wiem czy jest to normalne:shake: nie czuje się po nich źle, stolec ma normalny, sierść lśniącą i miękką w dotyku, ma apetyt. ale jeszcze nie słyszałam, że jakikolwiek pies jadł takie rzeczy ;) i mam pytanie: czy to jej nie zaszkodzi?

Posted

justyna.luna napisał(a):
mam kolejny może nie problem ale dylemat. moja Luna bardzo lubi jeść różne owoce i warzywa np. jabłka, gruszki, marchewki, mandarynki, kapustę kiszoną itp. i nie wiem czy jest to normalne:shake: nie czuje się po nich źle, stolec ma normalny, sierść lśniącą i miękką w dotyku, ma apetyt. ale jeszcze nie słyszałam, że jakikolwiek pies jadł takie rzeczy ;) i mam pytanie: czy to jej nie zaszkodzi?

Moje też jedzą od czasu do czasu owoce i warzywa :p ponadto marchew to karoten a karoten poprawia kolorystykę sierści :cool3: no w przypadku moich.. bo mam czarne podpalane i rudo-białe którym się fajna "soczysta" rudość robi :p