doddy Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 POLA - piekna amstaffka, stalowa pregowana, z uroczo sterczacymi ucholami. Pola ma ok. 5 lat a moze nawet nie az tyle. Sunia niedawno trafila do schroniska na poludniu Polski. Byla przerazona... Zostala znaleziona chudziutka, z duzym guzem na listwie mlecznej. Nie dokonca bylo wiadomo, co z nia bedzie dalej, bo w schronisku reagowala agresja lekowa, a takze nie bylo zbytnio warunkow do leczenia suni. Dlugo debatowalysmy z wolontariuszkami ze schroniska jak suni pomoc. Pod opieka Fundacji mam kilkanascie psow i nie jestem w stanie pozyskac kolejnej bidy. Postanowilam wiec chociaz pomoc w postaci leczenia suni. Zdecydowalam, ze zaplacimy za sterylke i usuniecie guza. Pola 2 grudnia trafila do lecznicy w Bielsku. Okazalo sie, ze jest super grzeczna sunia, lagodna, radosna. Wyniki krwi suni wyszly super. W obrazie RTG nie bylo widac przerzutow do pluc. Niestety okazało się że w żołądku ma olbrzymi kamień! Doktor był zdumiony w jaki sposób ona mogła go połknąć bo byl naprawdę bardzo duży. Podobno jeszcze nie mieli przypadku z tak dużym ciałem obcym. W związku z tym zabieg był dużo dłuższy i ma dodatkowo trzeci szew. Cały brzuchol zmasakrowany. Sterylka, usunięcie guza z listwą mleczną i ciecie do żołądka. Przez najbliższe 2 dni bedzie dostawać cały czas kroplówki i zero jedzenia ze względu na żołądek. Rokowania są ostrożne. Dzis Pola byla na spacerku, ponizej zdjecia z niego. Jest lepiej. Niestety Pola po operacji musi wrocic do schroniska. Nie stac mnie na kolejnego psiaka w hoteliku. Poniewaz operacja Poli byla znacznie trudniejsza a takze dalsza opieka w Lecznicy jest niezbedna, koszty hospitalizacji i samej operacji znacznie wzrosly. Przekrocza z pewnoscia 1000zl. Dlatego zwracam sie do Was z ogromna prosba o pomoc finansowa dla Poli. Mam nadzieje, ze pomozecie w splacie dlugow. Wsparcia finansowego dla Poli mozecie przekazac na konto Fundacji AST z dopiskiem "POLA". Szukamy dla Poli domu tymczasowego a takze stalego, moze zdarzy sie cud i Pola nie bedzie musiala wracac do schroniska. Wpłat można dokonywać: AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463 ul. Żwirki i Wigury 1b/37 02 – 143 Warszawa KONTO DLA PRZELEWÓW Z ZAGRANICY: BIGBPLPWXXX Bank Millennium S.A. Branch Millennium 79 11602202 0000 0000 8061 3463 Zdjecia z dzisiejszego spaceru Poli. Quote
Hund Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Pani kierownik obawia się powrotu Poli do schroniska, kiedy przyjdą mrozy Pola ze swoim futerkiem zamarznie w zimnej wilgotnej budzie.:( POMOC pilnie potrzebna! Sunia jest spokojna i przyjaźnie nastawiona. Quote
basiagk Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Muszę coś znaleźc na bazarek! Ona jest jak moja Abra! Quote
Hund Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 dzięki!!! Każda pomoc potrzebna , oj gdyby się udaŁo utrzymać Polę chociaż w hotelu... Quote
basiagk Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 A może by trzeba było zorganizować cegiełki na allegro? Tylko to chyba fundacja może zrobic? Bo na allegro jakies przepisy są. Quote
Hund Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Tak musi być fundacja. My nie damy rady utrzymać kolejnego psa, i tak jesteśmy w tragicznej sytuacji, ale Pola ma ograniczony czas niestety w lecznicy. Quote
andzia69 Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Doddy - mamy w Kielcach potrzebującego boksia...następnego - masz jakiś kontakt do boksiarzy???? tu jego watek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9038928 A na Polkę jutro coś powystawiam...tylko muszę pomyśleć co.... Quote
_bubu_ Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 [quote name='andzia69']Doddy - mamy w Kielcach potrzebującego boksia...następnego - masz jakiś kontakt do boksiarzy???? tu jego watek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9038928 A na Polkę jutro coś powystawiam...tylko muszę pomyśleć co.... w sprawie boksia napisz np do Kluska4 Quote
Hund Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 napisz do Aga i Theta albo do Kluski 4 one zajmują się bokserami. Quote
doddy Posted December 6, 2007 Author Posted December 6, 2007 Basiu dziekuje Ci za kazdy bazarek. Wszystkie pomysly mile widziane. Zrobilam na szybko takie allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=280709462 Anitko www.bokserywpotrzebie.pl Tel do Dharmy 0 501 635 574 Quote
doddy Posted December 6, 2007 Author Posted December 6, 2007 Basiu, mowisz i masz. Napisz na pw adres i kolor w jakim chcesz to Ci przesle. Quote
justysiek Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 jaka słodka biedulka.:shake::shake::shake::shake::roll::roll::roll:czemu ludzie sa tak okrutni:mad::mad::mad: Quote
basiagk Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 doddy napisał(a):Basiu, mowisz i masz. Napisz na pw adres i kolor w jakim chcesz to Ci przesle. To nie muszę kupować przez allegro? Który kolor jest bardziej widoczny? Quote
andzia69 Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 zależy na co chcesz nakleić...tzn. jak na jasnym tle to czarna, jak na ciemnym to biala Quote
doddy Posted December 6, 2007 Author Posted December 6, 2007 Mozesz przez allegro, mozesz poza. A ktory kolor? Ten ktory bardziej Ci pasuje ;) Ja mam na laptopie przylepionego srebrnego amstaffa i wyglada jakby byl wyrzezbiony na srebrnej obudowie. Quote
basiagk Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 A są srebrne do kupienia? Jak nie ma, to poproszę czarną nalepkę. Co wpisać w przelewie? Quote
doddy Posted December 6, 2007 Author Posted December 6, 2007 Wpisz POLA. Mam 1 srebrna, wiec jutro Ci wysle ( o ile przeslesz mi adresik na pw). Quote
andzia69 Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Doddy - a co znaczy w tytule "potrojej":cool3::cool3::cool3: Quote
basiagk Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 SUPER!!! Już piszę adresik.... a koszt przesyłki 4 zł, tak? Quote
doddy Posted December 6, 2007 Author Posted December 6, 2007 Droga Anito N. sie czepia Pani schorowanej ciotki doddy... Nie wiem czy sie uda laurke narysowac, bo tak na mnie naciskasz, ze jeszcze sie w sobie zamkne. Adresik dostalam. Quote
Klaudus__ Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Co za Kochana Dziewczynka ! Hmm... A gdzie Ona teraz przebywa? W Bielsku? Quote
basiagk Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 basiagk napisał(a): a koszt przesyłki 4 zł, tak? Tak jest na allegro. Quote
doddy Posted December 6, 2007 Author Posted December 6, 2007 Bo ja nigdy ich nie wysylalam, bo zawsze Beate wrabialam i nie wiedzialam ile napisac :oops: Quote
Recommended Posts