Day Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Witam wszystkich.Mam psa Owcz.Niemieckiego.Ma 3miesiące.Chce żeby w przyszłości zamieszkał w budzie więc chciałbym go do niej zacząć przyzwyczajać.jak to zrobić??Moja Nala jest bardzo swoją budą zainteresowana ale boi się tam wejść. Quote
Martens Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Wrzucaj jej do środka smakołyki, zabawki. Nigdy nie wciskaj jej tam na siłę. W tym roku jest już za zimno, żeby tak mały szczeniak wychowywał się w budzie. Na razie przyzwyczajaj go do niej w ciągu dnia, ale niech mieszka w domu. Będzie to z dużym pożytkiem dla jego psychiki i wychowania. W budzie może zamieszkać na stałe na wiosnę. Quote
Day Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 Thx za rady;).Nala zamieszka w budzie ale dopiero jak skończy rok.Narazie jest za mała:eviltong:.Chciałem ją tylko przyzwyczaić do budy żeby później nie bała się tam wchodzić.Pozdr Quote
Martens Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 To życzę powodzenia. Niech się zdrowo trzyma ;) Wstawisz może jakieś zdjęcia? Quote
Ola164 Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Można też wrzucać tam to co pies lubi aportować ;) A ja z kolei uczyłam moja sunie warować, a potem miała za zadanie warować w budzie i tak odkryła że jest tam bardzo wygodnie :D Quote
Recommended Posts