Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 353
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A to nasza Dorcia w nowym domku z kolegą dalmatyńczykiem.
Polubili się od razu i to nie dlatego że Dorcia ma cieczkę...:eviltong:
Są w domu izolowane a zaraz po cieczce będzie sterylka.

Posted

Ten piekny jezor nieraz mialam na swojej gebie!Grunt ze sie polubili z ciapiatym.On nie odczuwa samotnosci,ona przyzwyczajona do psow dookola,a rodzince pozostaje tylko kochac,kochac to bractwo,moze z czasem pomoga nam w schronisku?

Posted

becia66 napisał(a):
To była decyzja jednej pani z zarządu stowarzyszenia. I jeszcze się temu przyglądała...:angryy:

Bardzo smutnie czyta się takie teksty. Sunia znalazła dom, to dobrze, cieszymy się z tego ogromnie. Ale co zrobić aby więcej nie było takich dramatów. Gratulujemy obecnym opiekunom psinki decyzji. Oby było nas więcej...

Posted

ja dzisiaj zmarzłam tam jak nigdy w zyciu chyba, psiaki z gęstym futrm trzęsą się jak diabli .... psiaki z jej sierścią bez dobrych bud mają marne szanse - strasznie to wszystko przygnębiające .... W jej boksie już kolejna bieda i stara rozwalająca się buda ...

Posted

Ona ma krociutka siersc.Patrzac na nowe zdjecia nie moge sie oprzec wrazeniu,ze to nasza Szczeka,tylko z prostym pysiem.Uroda ta sama,diablik w pieknych oczach...W jej chyba boksie siedzi ZorkaII/bardzo podobna i tez pieszczocha/do Zorki,ktora dalej czeka...

Posted

[quote name='albiemu'][FONT=Comic Sans MS]Miałam kiedyś siedmioro dzieci - wiem! dokładnie siedem![/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]wydarto mi je zaspane, spod mlecznego brzucha, gdzie są? ja nie wiem....[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]słyszałam tylko ich przerażliwe jęki, długo to wszystko trwało[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]a moje rozdarte na kawałki serce, siedem razy umierało[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]wyłam, prosiłam, schowałam jedno ale też je ręka kata wydarła[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]ostatnia moja dziecina, o której życie walczyłam też w bólu umarła[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]umierały same, na zimnej podłodze, krew z nosa im sie lała[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]pewnie wydając ostatnie tchnienie myślały - gdzi ich mleczna mama?[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]a ja byłam zamknięta! Walczyłam! Gryzłam bramkę i wyłam do nieba![/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]jeszcze długo miałam brzuch mleczny ... ale nikomu go nie było potrzeba ...[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]zostałam sama, bez słodkiego mlaskania moich dzieci siedmiorga[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Moje życie na codzień? każdy mój oddech bez nich to dla mnie katorga ....[/FONT]

Sunia przebywa w Orzechowcach pod Przemyślem. Kontakt do wolontariuszki Beaty 606262450 lub mail becia66@onet.eu
Wiecie co ?
Jak to czytałem to mimo tego, że jestem stary chłop, to łzy mi pociekły.
Cóż więcej mogę napisać - jesteście wspaniałe :loveu::loveu::loveu:

Posted

Tak sie ciesze ze ma domek ale poplakuje tez ,ze juz jej nie spotkam,ale co jej z mioch krotkich wtedy wizyt.Pomagajmy szukac domkow tym co zostaly.Ajej zdjecie wzruszac mnie bedzie zawsze.Glosujmy na Orzechowce

Posted

kiedy przed kilkoma minutami zobaczyłem te fotki, nie mogłem uwierzyć własnym oczom - psiak wygląda wypisz, wymaluj jak moja sunia kiedy była w jej wieku - dwa lata temu

uff, dobrze że choć ta historia zakończyła się pozytywnie

Posted

Dostałam właśnie wiadomośc i zdjęcia z nowego domku Dory - teraz Limy..:multi:
Halciu dedykuję to specjalnie Tobie bo wiem, jak ta sunia lezała ci na sercu...:loveu:
Cytuję ,, Lima się zadomowila. Nasz dalmatyńczyk Pongo bardzo ja pokochał i razem szaleją całe dni. Dziś Lima miala zabieg sterylizacji wiec teraz dochodzi do siebie. Razem z Pongiem zajmują wszystkie łóżka w domu i tam sobie odpoczywają. Czy Pani wie jak Lima trafila do schroniska ? bo to piesek kanapowy, tak jakby już kiedys mieszkala w domku. Jest naprawde bardzo kochanym pieskiem i cala rodzina ja kocha.
Nie wyobrażamy sobie życia bez niej."

I powiedzcie, czy nasza sunia mogla lepiej trafić ??? :loveu: