Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 353
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='luka1']
No, niezły tekst :placz::placz::placz::placz:.
Zawsze mnie boli i nie umię się z tym pogodzić dlaczego ludzie uzurpują sobie prawo do decydowania o życiu lub śmierci maluchów.
Ludzie chcą pełnić rolę Boga?
Zamordowanie dziecka jest zawsze morderstwem najokrutniejszym, bez względu czyje to dziecko - ludzkie, psie czy inne.

zapewne wzruszające-może jeszcze bardzie to, że jadłyby z pewnością to:

piłyby to:

a spałyby tu:

zastanów się co piszesz bo takich farmazon słuchac nie mogę-a jak mało to pojedź tam rozkoszna i posiedź parę dni całodobowo lub do Krzyczek się wybierz na deser:angryy:

Posted

Albiemu, zawsze byłam pod wrażeniem twojej działalności i adopcji, ale tym wąkiem (szczególnie pierwszym postem) mnie zabiłaś.
Naprawdę uważasz, że te szczeniaki nie powinny zostać uśpione? Czy chciałaś im zafundować życie w taki miejscu: http://interwencja.interia.pl/news?inf=1029934 ? Czy chciałabyś, aby kolejne bidy tu przebywały? Rodziły się, a potem umierały na choroby zakaźne lub były zjadane przez szczury? Czy myślisz, że ta sunie nie cierpiałaby wtedy bardziej? Do tego cierpiałaby nie tylko ona. Cierpiałyby też te szczeniaki. :shake:

A sunia śliczna. Trzeba jej szukać domku. :loveu:

Posted

halcia napisał(a):
Docu,czy ty tam jeszcze jestes?Szpilka,zagladnij do niej tez.Moze maly spacerek?

Postaram sie wyprowadzic jaknajwiecej psow i porobic im zdjecia poza schronem mam miec 3 pomocnikow to moze uda sie to jakos sprawnie zrobic...

Posted

Dziekuje :) Wzajemnie zycze Ci zdrowia przede wszystkim i spokoju bo to tez wazne ale mysle ze przy tych naszych psiakach Orzechowskich to spokoju nigdy nie bedzie;) Oby nowy Rok przyniósł Ci wiele szczescia :)

Posted

[quote name='GrubbaRybba']Albiemu, zawsze byłam pod wrażeniem twojej działalności i adopcji, ale tym wąkiem (szczególnie pierwszym postem) mnie zabiłaś.
Naprawdę uważasz, że te szczeniaki nie powinny zostać uśpione? Czy chciałaś im zafundować życie w taki miejscu: http://interwencja.interia.pl/news?inf=1029934 ? Czy chciałabyś, aby kolejne bidy tu przebywały? Rodziły się, a potem umierały na choroby zakaźne lub były zjadane przez szczury? Czy myślisz, że ta sunie nie cierpiałaby wtedy bardziej? Do tego cierpiałaby nie tylko ona. Cierpiałyby też te szczeniaki. :shake:

nie chciałam pisać o tym, ale pisząc to wiedziałam o czymś o czy Wy nie. Szczenięta zostały uśpione w sposób "zakazany" zastrzykiem domięśniowym najprawdopodobniej. Wszystkie objawy na to wskazywały - chciałyśmy oddać szczeniaki na toksykologię i sekcję ale nie wydano nam ich .... Umierały w straszbych męczarniach a zostały uśpione nie dlatego, że przepełnienie ale to był odwet ... W Orzechowcach nie praktykuje sie usypiania - to kosztuje, zresztą często nawet nie wiedzą, że jakieś szczenięta na świat przyszły. To miałam na myśli pisząc tak, bardziej sposób w jaki to sie stało. Wiem czym jest nadjedzone szczenie, jedno juz miałam w swoich rękach .... Uważam, że usypianie ślepych miotów jest wskazane w takich miejscach jak Orzechowce, ale nie takimi metodami ....

Posted

albiemu napisał(a):
nie chciałam pisać o tym, ale pisząc to wiedziałam o czymś o czy Wy nie. Szczenięta zostały uśpione w sposób "zakazany" zastrzykiem domięśniowym najprawdopodobniej. Wszystkie objawy na to wskazywały - chciałyśmy oddać szczeniaki na toksykologię i sekcję ale nie wydano nam ich .... Umierały w straszbych męczarniach a zostały uśpione nie dlatego, że przepełnienie ale to był odwet ... W Orzechowcach nie praktykuje sie usypiania - to kosztuje, zresztą często nawet nie wiedzą, że jakieś szczenięta na świat przyszły. To miałam na myśli pisząc tak, bardziej sposób w jaki to sie stało. Wiem czym jest nadjedzone szczenie, jedno juz miałam w swoich rękach .... Uważam, że usypianie ślepych miotów jest wskazane w takich miejscach jak Orzechowce, ale nie takimi metodami ....

To wiele wyjaśnia. Biedne maluchy. Dlaczego odwet? Za co? Co te maluchy zrobiły komukolwiek, aby konały w męczarniach? Boże, co za potwory tam pracują?
Też jestem za usypianiem ślepych miotów, ale w humanitarny sposób.
Może jednak dobrze, że już są za TM i nie oglądają tak smutnego miejsca, jakim jest schronisko.
Takie decyzje zawsze są trudne.

Posted

ich śmierć to nie był odwet na nich, one stały się tego odwetu "przyrządem" - wiesz nie chce wspominać tego dnia, kiedy dowiedziałam sie o tym. Życia to im nie wróci a przyznaje staram sie tego nie rozwlekać bo autentycznie serce mnie boli ..... Uspili wtedy 20 szczeniąt w ten sposób.