Alicja Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 [quote name='ATLANTYDA']Dziś jak się spotkaliśmy to dziewczyny mówiły że Tofi zaczyna się kręcić pod drzwiami jak chce wyjść ale i tak chodzą z nią co jakiś czas . Bono cały szczęśliwy biegał zTofi. super ...to Bonus :multi: bedzie sie mógł spotykać z koleżanka :loveu::loveu: Quote
ATLANTYDA Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 halbina napisał(a):Czekamy na wieści o udanej adopcji! Dziś wieczorem idę zobaczyć co u Tofi i chyba ostatecznie się dowiem czy zostaje w nowym domu czy wraca do nas :razz: dlatego proszę o trzymanie kciuków za nas :p Quote
ATLANTYDA Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 TOFI wróciła do nas także sprawa adopcji nadal otwarta .To było zbyt piękne żeby prawdziwe żeby sunia znalazła tak szybko dom :roll:. Quote
halbina Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 można wiedzieć, w czym problem był z małą w nowym domku? Quote
andzia69 Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 pewnie 3 psy to dla nich za dużo.... trzeba brać się za oglaszanie suni w takim razie.... Quote
ATLANTYDA Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 halbina napisał(a):można wiedzieć, w czym problem był z małą w nowym domku? Właściwie to pani bardzo by ją chciała ale ma wątpliwości co do sterylizacji ,próbowała mnie przekonać że to może nie konieczne bo ma dwie suczki i bardzo tego pilnuje żeby nie było szczeniaków .Ja ja odesłałam do naszego weta żeby z nim o tym pogadała może ją przekona .Tak ogólnie to sunia na pewno by miała się tam dobrze no ale .....skoro są jakieś wątpliwości andzia69 napisał(a):pewnie 3 psy to dla nich za dużo.... trzeba brać się za oglaszanie suni w takim razie.... Tak trzeba bo u nas niestety na stałe nie może chyba zostać szkoda:roll: Quote
jetem75 Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 haj ... słuchajcie ja chce adoptować szczeniora boksiowego ale jestem z wawy :( Quote
Ulka18 Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Jetem, z Warszawy na Slask nie jest daleko :wink: dla chcacego nic trudnego :p Quote
ATLANTYDA Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 jetem75 napisał(a):haj ... słuchajcie ja chce adoptować szczeniora boksiowego ale jestem z wawy :( Możesz cos więcej o sobie napisać Sunia ma wszystkie szczepienia ,Ania była dzis w lecznicy i wszystko załatwiła .Wilkie Dzięki Aniu . Quote
ATLANTYDA Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Ja pisałam z Justyną na PW CZY JAK KOBITKA SIE ZOBOWIążE ZE NIE BęDZIE SUNI ROZMNAżAć TO SUNIA MOZE DO NIEJ TRAFIC. Bo tu chodzi ot że ona jakoś negatywnie jest nastawiona do sterylki .Sama ma dwie suczki ich pilnuje wiec myślę ze Tofi też by nie rozmnażała jetem75 napisz jakie warunki zapewnisz szczeniakowi z charakterkiem i czy ktoś moze sie ew z tobą spotkać:lol: Quote
jetem75 Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 ja jetem (nie jestem tylko jetem) mam b.dorosłą (metrykalnie, bo nie do końca psychicznie, eheheh) suczkę bokserkę, ma 10 lat, mieszka z nami odkąd skończyła 2 miesiące, jest jedyną rezydentką psią chcę adoptować młodą psinkę, bo rozmawiałam ostatnio z behawiorystką, moja suka przyjmie szczeniaka lub psa pod swój dach... probowałam przygarnąć dorosłą sukę, ale moja rezydentka nie pozwoliła na to ... z psami (samcami znaczy) nie mam doświadczenia, zawsze była jakaś suczka i na razie nie mam ochoty eksperymentować z panami-psami, mieszkam w bloku niestety, póki co Łapa ma do dyspozycji balkon jeśłi chce sie np. wygrzac na słońcu, albo musi poczekać aż pańcia lub pan wróci z roboty... Quote
ATLANTYDA Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 A ile godzin jesteś w pracy bo mała bardzo często wychodzi na siku co 2-3 godz no i ma swój charakterek :diabloti:.Suńkę trzeba będzie wysterylizować jak dorośnie nie masz nic przeciwko . Przepraszam za s w twoim nicku Quote
jetem75 Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 no tak to może byc problem ... nie ma mnie w domu 8 godzin.. teraz zbliżają sie święta i będę miała wiecej wolnego - święta spędzamy w warszawie w naszym mieszkaniu .. jeśli chodzi o sterylizacje uważam ze jest to absolutnie konieczne, im szybciej sie da tym lepiej - moja suka była wysterylizowana w iweku chyba 5 lat, uważam że za późno, ale np. młodych nie miała... miała tylko ciąże urojoną niestety, dlaetego im szybciej sterylizacja tym lepiej dla suczki, jeśłi suka nie ma papierów na pewno trzeba zrobic sterylkę i już musze teraz uciekać bede o 19... zakupy Quote
ATLANTYDA Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Na jutro jestem umówiona z Panią z Tarnowskich Gór przyjedzie zobaczyć sunie . Quote
jetem75 Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 i jak? dzieciak wyadoptowany do Tarnowskich? Quote
szukaczka Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Napiszcie jak sytuaja , moze ja suczce dam dom ? Quote
ATLANTYDA Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Ach nawet nie chce mi się pisać:angryy: :shake:.Przyjechały wczoraj dwie dziewczyny .Kiedyś miały bokserkę więc rasę znają ,podpisały umowę adopcyjną (osoba pełnoletnia) oczywiście są jak najbardziej za sterylizacją .Zgodziły się na wizytę i spraw. warunków bytowych suni .I wydawało by się że wszystko dobrze sie układa . Piszę dziś sms z zapytaniem jak Tofi i odp ze Tofi super Tylko mama sie nie zgadza ale jak by co to mają dla niej domek :angryy:.W zwiazku z czym odpisałam żeby u nich została do niedzieli i po nią przyjadę ale chyba pojadę dziś a do niedzieli dlatego ze podobno mamę mają uprosić:shake::shake: . Weryfikacja domków to straszny problem bo to ze ktoś sprawia wrażenie ok i obiecuje ba zobowiązuje się na piśmie to jeszcze nic pewnego . Jestem zła sama na siebie ale po prawdzie nie jesteśmy wstanie wszystkich prześwietlić jak RTG. Quote
ATLANTYDA Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 szukaczka napisał(a):Napiszcie jak sytuaja , moze ja suczce dam dom ? Witam :lol: Napisz coś o sobie dlaczego bokserka czy pracujesz gdzie mieszkasz i czy domownicy są przychylnie nastawieni do posiadania psa przez jakieś12 lat Quote
ATLANTYDA Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Po za tym sunia ma swoje humorki , a jak zapatrujesz się na sterylkę to jeden z warunków adopcji ? Quote
ATLANTYDA Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 jetem75 napisał(a):i jak? dzieciak wyadoptowany do Tarnowskich? jetem75 dalej zastanawiasz sie nad adopcją suni :hmmmm: Quote
andzia69 Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Atlantyda - teraz jak będą chętni - nawet osoby pełnoletnie, a nie mieszkajace same tylko z innymi domownikami trzeba pytac wszystkich czy zgadzaja się na psa...bo innej opcji wobec powyższych wydarzen nie ma... Jetem75 - mieszka sama - wiec tylko ona decyduje czy chce psiaka czy nie, tylko ten czas pozostawania samej...nie wiem czy to dobry pomysł z wzięciem malucha, który potrzebuje duzo uwagi - lepszy byłby starszy psiak...Jetem - w razie chęci mamy w W-wie slicznego, grzecznego, ułożonego ok. 2 -letniego rudego boksia z długim ogonkiem.... Szukaczka - możesz napisac coś więcej o sobie - gdzie mieszkasz, czy sama czy z rodzina, miałaś już psiaki???? Quote
ATLANTYDA Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Jak ich mama nie da sie przekonać to zorientuję się co do tego ewentualnie i innego domku choć mam wątpliwości czy to nie kolejny słomiany zapał . A najgorsze jest to ze mój pies za nią tak tęskni leży smętnie nie chce jeść jak sunia znowu do mnie wróci i gdzieś potem pójdzie to z nów będę to przerabiać aż mi go żal .Tego nie wzięłam pod uwagę że on taki kochliwy :shake:. Quote
jetem75 Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 halo .. jetem nie mieszka sama tylko z wieloletnim narzeczonym, który też ma świra na punkcie bokserów... moze tylko troszeczkę mniejszego niż ja decyzję o adopcji drugiego psa podjeliśmy juz jakiś czas temu ha nawet mamy przygotowane drugie identyczne spanko i drugą miskę Quote
jetem75 Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 w Warszawie macie dwuletniego psa... hm... troche sie obawiam, bo nie mam doświadczenia z psami/samcami znaczy a gdzie on jest ? na tymczasie gdzieś ? Quote
Recommended Posts