Justyna_wolontariat Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 no wiec sunia jedzie na tymczas do Atlantydy bardzo prosze o zdjecie sunieczki jak to bedzie możliwe. Jeszcze jedna spawa sunia jest młoda więc sterylka nie wchodzi w grę a wiadomo młoda bokserka to łakomy kąsek dla większości. Trzeba znaleźć taki dom gdzie ludzie zdeklarują sie i podpisza w umowie adopcyjnej że sunia będzie poddana sterylce Quote
Dharma Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Suczka żółta, 5 miesiecy, po pierwszym etapie tresury zachowania w domu i na spacerze. Żywa i radosna psinka o wspaniałej psychice. Zaznajomiona z ludźmi, zwierzętami i przyzwyczajona do podróży samochodem, pociągiem, komunikacją miejską. Dodatkowo kennel klatka b. duża, 2-e smycze, obroża, sucha karma, miski na karmę i wodę, zabawki, kocyk, kaganiec. W domu zachowuje sie wlasciwie, tzn nie zjada z podlogi, ze stolu a jedynie z miski lub reki pana/pani. informuje o potrzebie spaceru. nie wchodzi w miejsca, w ktore nie powinna(tzn w te ktore sa dla niej zakane). Jestesmy w stanie przekazac informacje jak sie z nia obchodzic, jak doprowadzic do tego zeby sluchala i jak nauczyc nie jesc ze stolu,podlogi, nie wchodzic w miejsca, ktore nie powinny byc dla niej dostepne. jest dobrze odzywiona, po szczepieniach, zdrowa, nie chorowala. Nie psoci ale potrzebuje zabawy potrafi sie sama soba zajac po krotkiej zabawie z wlascicielem. Quote
andzia69 Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 j apo alarmie dla boksia pręguska miałam chętnego kolegę na psiaka....pokażę mu zdjęcia - moze by sie udało - miałaby koleżankę labkę do zabawy i dom i ogród...ludzie super - tylko muszę zdjecia pokazać! Nic nie obiecuje, ale zobaczę co w mojej mocy!:lol: Quote
halbina Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 czyli ja mam wolne?... już się nastawiłam, ale przeżyję... podesłałam informacje znajomej, której boksia odeszła w tamtym roku, wciąż tęsknią i są w żałobie... Mała miałaby u niej fajnie... zobaczymy... Quote
andzia69 Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 pewnie Halbinko - im więcej chętnych domków tym lepiej!:loveu: Quote
Hippies Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 no ja właśnie trafiłam na ten wątek :oops: ale widzę za już wszystko jest załatwione :multi: ale jakby coś się zmieniło to ja mogę dąć DT ale niestety tylko szczeniorom, bo mam pożeracza w domu :diabloti: Quote
Hippies Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Tzn pożeracza dużych psów - jak to się mówi dominanta :diabloti: zazdrośnika Quote
ATLANTYDA Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 O matko z opisu o na taka grzeczna jak my ja rozpaskudzimy :evil_lol:,aż się boję . Quote
halbina Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 no i aniołek przeszedł mi koło nosa... :evil_lol: Quote
halbina Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Czekam na jakieś wieści o małej... :razz: Quote
ATLANTYDA Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 halbina napisał(a):Czekam na jakieś wieści o małej... :razz: Sunia dotarła do nas nazywa sie TOFI .Załatwia sie na dworze ogólnie jest trochę zaskoczona nowa sytuacja ,teraz poszła na spacer .Bono niestety cały czas chce się z nią bawić :diabloti::evil_lol:dlatego musimy jen trochę izolować bo mieszkanie by rozniosły a kto nas potem weżmie na DT :evil_lol:.Nie dotarła do mnie książeczka zdrowia suni ale Państwo obiecali podrzucić bo podobno "zaginęła" przy przeprowadzce .Ja z tego wszystkiego zapomniałam o zebraniu w szkole . Jutro może pstryknę jakieś fotki choć te które są to chyba świeże Quote
Mysia_ Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 czekam na namiary na DT suni, bo jakbym miała chętnego to dam ;) Quote
ATLANTYDA Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Mysia_ napisał(a):czekam na namiary na DT suni, bo jakbym miała chętnego to dam ;) Wyślę na pw namiary na mnie Quote
halbina Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Atlantydo, ja też poproszę o namiary na pv... a wyprawkę dostałaś tak bogatą?... Quote
andzia69 Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 halbina napisał(a):Atlantydo, ja też poproszę o namiary na pv... a wyprawkę dostałaś tak bogatą?... nooo - wyprawka naprawdę niczego sobie:lol: Quote
ATLANTYDA Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 halbina napisał(a):Atlantydo, ja też poproszę o namiary na pv... a wyprawkę dostałaś tak bogatą?... W raz z Tofi dostałam kocyk ,obróżkę, smycz,dwie miski stalki nierdz. małą poduszeczkę ,i trochę karmy na kilka dni na pewno wystarczy ,drewniany koziołek -aport chyba wszystko napisałam,jeszcze ręcznik i koszulkę do zabawy Teraz mała sie trochę rozbrykała ,charakterek ma nawet próbowała mnie chapnąć .Strasznie była głodna karmę too pochłonęła jak by tydzień nie jadła :-o a i nasiusiała w domu zaraz po jedzeniu nawet nie zdążyła bym z nią wyjść.Tofi bardzo dużo pije jak dla mnie to trochę za dużo ,mam nadzieję że nie będzie z nią żadnych niespodzianek Quote
Alicja Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 :mdleje: jakie cudo :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: http://i217.photobucket.com/albums/cc119/DharmaBoxer/tofi_05.jpg Quote
halbina Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 no... a miała sikać tylko na dworze... ale ja tam a cuda nie wierzę... :evil_lol: Quote
ATLANTYDA Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 halbina napisał(a):no... a miała sikać tylko na dworze... ale ja tam a cuda nie wierzę... :evil_lol: Nasiusiała dwa razy w domu ,ale może to kwestia dogrania się poza tym to tak się bawiła że może po prostu zapomniała się:cool3: .Zobaczymy jak w nocy teraz z nią wróciłam nie wiem czy jeszcze raz wychodzić prawdę mówiąc to już jestem dziś zmęczona .Dobrze że się ostatnio w nowy mop zaopatrzyłam na pewno się zamortyzuje :evil_lol: Quote
halbina Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 pytałaś, w jakich godzinach jadała i kiedy chodziła na spacerki? może ona systematyczna jest? A moja znajoma wciąż w żałobie po swojej ukochanej boksi... także szukamy domku gdzie indziej... Szkoda... :roll: Quote
ATLANTYDA Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Jadła dwa razy dz. ale nie pytałam tak dokładnie o której ,no i potem spacerek Co do twojej znajomej myślę że jak ktoś za długo się zastanawia nad nowym pieskie to potem trudno się zdecydować . Quote
ATLANTYDA Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Mam jeszcze jedno pytanie w wypadku adopcji jak to wygląda od strony formalnej .W schronisku wiadomo jest umowa a w takiej sytuacji ? Quote
halbina Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 dwa razy dziennie?... pięciomiesięczny szczeniak dużej rasy?... to ja się nie dziwię, że się rzuca na jedzenie... co ona dostaje za karmę i ile? No cóz... robi się wywiad, prześwietla domek, czasem wizyty przedadopcyjne, podpisuje umowę adopcyjną (Justyna o to na pewno zadba!) i wizyta poadopcyjna, zależy skąd domek jest... Quote
ATLANTYDA Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Wcześniej podobno eukanube a teraz purina dog chow junior large . Quote
Recommended Posts