w-lenka Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 napisz cos wiecej o niej - o jej charakterze...jk sie zachowóje - jak z opsami jak z ludzmi czy lekliwa jest itp....trudny okres - my wystawialiśmy szczeniaki i tez cisza http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9058001#post9058001- czyzby na świeta psiaki przestały byc"modne" chore konsumpcjonistyczne myslenie ludzi! mała podnosimy !:multi: Quote
Czaka Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 w-lenka napisał(a):napisz cos wiecej o niej - o jej charakterze...jk sie zachowóje - jak z opsami jak z ludzmi czy lekliwa jest itp....trudny okres - my wystawialiśmy szczeniaki i tez cisza http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9058001#post9058001- czyzby na świeta psiaki przestały byc"modne" chore konsumpcjonistyczne myslenie ludzi! mała podnosimy !:multi: Jeśli chodzi o jej podejście do psów, to zachowuje się tak jak na damę w jej wieku przystało. Biega za nimi i po prostu chce się z nimi bawić. Fionka całe dnie spędza na dworze z moimi wilczycami i stara je się naśladować. Niestety moje dziewczyny nie są zbyt skore do zabaw. Suńka nie jest wylękniona i nie zdaje sobie sprawy z sytuacji w jakiej się znalazła. Bardzo pragnie kontaktu z ludźmi , bo jak mnie tylko zobaczy , to od razu przybiega i wdzięczy się ile tylko sił w ogonku. Quote
Panca Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Romek!!!!mowilam ze 13 nasty bedzie szczesliwy?przed chwila dzwonila do mnie moja bardzo dobra kolezanka i sasiadka za razem i chce wziac Fione:multi::multi::multi::multi::multi: jesli sie uda to mala bedzie miala jak w raju( beddzi emieszac ode mnie 50 m w domku z ogrodkiem, ale nie w ogrodku) i bede ja widywac na spacerach:lol: jest tylko jedno ale...moja znajoma ma 2 dzieci w tym jedno niespelna roczne i pyta sie jak Fiona reaguje na dzieci bo to zrozumiale ze sie obawia...mozesz cos na ten temat powiedziec? i druga sprawa oni wzieliby sunie po 01.08 bo wyjezdzaja na swieta za granice.Mozliwe zeby przeczekala u Was ?no to czekam na info bo obiecalam oddzwonic jutro:multi::multi::multi: Quote
sacred PIRANHA Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 juz napisalam do Romkow smsa...czekamy:) Quote
Panca Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 mala errata :mialam namysli nie pierwszego sierpnia tylko po pierwszym stycznia:razz:moze razem z moim Franiem zjada do wawy? Quote
sacred PIRANHA Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Panca napisał(a):mala errata :mialam namysli nie pierwszego sierpnia tylko po pierwszym stycznia:razz:moze razem z moim Franiem zjada do wawy? ja proponuje wymienic sie nr tel od tych panstwa dla Asi i odwrotnie....zadzwonia to sobie pogadaja i dograja szczegoly z przetrzymaniem itd:cool3: Quote
Czaka Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 A my na to jak na lato! Czy dobrze zrozumiałam, że w styczniu już ją mogą zabrać? Bardzo się cieszę i suńka może u nas przesiedzieć jeszcze te dwa tygodnie jeżeli ten domek jest pewny. Same wiecie jak to czasami bywa na dogo ludzie się deklarują , a potem wychodzi kicha. To może , ja Ci zaraz podam na pw swoją komórkę, bo dobrze żebyś ją miała jak Twoi znajomi zechcą ustalić szczegóły. Jeśli chodzi o zachowanie Fiony, to nic szczególnego nie mogę powiedzieć, ot typowy szczenior. Fionka niestety nie jest jeszcze nauczona czystości, ale jeśli ludzie posiadają ogródek, to myślę , że to nie stanowi problemu. W chwili obecnej jest odpchlona i dwa razy odrobaczona. Ona chyba nie ma nawet 5 miesięcy, bo wszystkie ząbki ma jeszcze mleczne. Poza tym mamy trzy- letniego synalka , a Fionka jest do niego nastawiona bardzo pozytywnie, chyba widzi w nim równolatka. Bardzo się cieszę i dziękuję, że o nas myślicie. Quote
Czaka Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 Jeśli będziemy jechać , to oczywiście nie widzę problemu w zabraniu Franka Quote
Panca Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 tak jak napisalam na prv sunia wedlug mnie juz nie musi szukac domu:lol:a zaraz po Sylwestrze pojedzie do Warszawy! z niepoznanym jeszcze kumplem Franiem:evil_lol:wlasnie pije winko za happy end Quote
Czaka Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak czekać na telefon :cool3: Quote
Fusica Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Hmmm... Czy domek zdecydował się na 100% ??? Jeśli tak, to super - extra :multi:. Jeśli nie, to się Romkowie nie martwcie... sunia i tak u was nie zostanie...:razz: Quote
Czaka Posted December 14, 2007 Author Posted December 14, 2007 Mam nadzieję, że ze zdrówkiem ciotki Fusiki już lepiej. Panca , a czy Ci ludzie mieli już kiedyś psa? Pytam, bo kto miał psa, to wie jakie są szczeniaki ( siusianie , obgryzanie). To jest oczywiście tylko kwestia czasu, ale nestety trzeba przez to przejść. Quote
Czaka Posted December 14, 2007 Author Posted December 14, 2007 Niestety od poniedziałku dostęp do dogo, będę miała tylko przed godziną siódmą i po godzinie szesnastej . Quote
Fusica Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Ja mam internet tylko w tygodniu. Jeśli zapadną decyzje w sprawie suni w ten weekend, to prosze o smska. Quote
Panca Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 tak zdzecydowany!dalam dzis Lucji telefon romkowy i juz miedzy soba beda uzgadniac co i jak:lol: czekamy na wiesci z frontu:shiny: Quote
sacred PIRANHA Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 to super:):) to ja teraz kombinuje z Franiem:) Quote
Panca Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 i znow skleroza - zapomnialam dodac ze Lucja miala juz psa wiec wie czym to sie je;-) Quote
Czaka Posted December 14, 2007 Author Posted December 14, 2007 Dzwoniła dzisiaj do mnie Łucja. Powiem wam ,że super z nią mi się rozmawiało, bo to bardzo, bardzo sympatyczna dziewczyna. Łucja jest zdecydowana na Fionkę, a jedyny problem jest (jak to zwykle bywa) z jej TZ-em. Mąż Łucji chce psa, ale nie koniecznie jeszcze w tej chwili. Umówiłyśmy się jutro wieczorem na ostateczny telefon. Szczerze mówiąc, to bardzo bym chciała żeby to był ten domek. Łucja jest bardzo ciepłą dziewczyną i widać, że kocha psy. Teraz całą rodziną wyjeżdżają na święta do Francji i wracają 1 stycznia 2008r. Jeśli ta adopcja wypali, to w pierwszych dniach stycznia Fionka pojedzie do swojego domku. Nie pozostaje nam teraz nic innego jak tylko czekać do jutra jaka zapadnie decyzja. Quote
BIANKA1 Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Czyli znowu nic nie robię , tylko trzymam kciuki :lol: Quote
Recommended Posts