Jump to content
Dogomania

Złota Aza wyrwana od pseudohodowcy szuka schronienia. / ma dom!

Recommended Posts

Posted

interwencja numer: 5/10/07
- czego sprawa dotyczy:
Na posesji trzymane są psy, kozy i owce oraz koń. Zwierzęta nie są karmione regularnie (zdarzało się, że tylko raz w tyg) nie mają dostępu do wody pitnej, psy maja różne choroby, Koń mieszka pod wiata bez osłony przed wiatrem, kozy i owce mieszkają tam razem z koniem., jedna z kóz ma chora nogę.
- sposób załatwienia interwencji: Wezwaliśmy policję, wystosowaliśmy pismo o odebranie psa którego trzeba było zabrać w trybie pilnym, gdyż potrzebował natychmiastowej pomocy weterynaryjnej. Suczka jest wrakiem psa który kiedyś był Goldenem. Nie wiadomo czy uda nam się utrzymać ją przy życiu.
- dokumentacja zdjęciowa:

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Odwiedziłyśmy dzisiaj suczkę. Przytyła trochę zarasta sierścią. Jest bardzo wesołym psem pragnie głaskania. Niestety jest już starszym psem, ma problem z tylnia łapą. Biedna chce wyjść z boksu ma otarty pyszczek:placz:. Bardzo się ucieszyła z naszych odwiedzin.

Posted

Cześć, poprosiłam mawin o założenie tematu Azy, bo ja rzadko na dogo zagladam - mnie zgarnęły ;) dawno temu koty uliczne i tak jakoś zostało, ale okazało się, że temat już jest.
Domku dla Azy szukali takze - bez rezultatu, studenci weterynarii. I tak trafili też i do mnie.
Wkleje to, co do mnie napisali, przesyłając też zdjecia.

Dzien dobry!
Oto wlasnie i nasza Aza:) Piesek trafil na ambulatorium Klinik Wydzialu Weterynarii w niedziele 18.11.2007 z patrolu inerwencyjnego. Szczegolow nie znamy ale zostala odebrana nieodpowiedzialnemu wlascicielowi ktory nie dbal o nia wcale. Sunia byla przrazliwie wychudzona, zarobaczona, zapchlona, zaniedbana. Po niecalych 2 tygodniach naszej opieki przytyla juz 2kg, zostala odrobaczona, odpchlona, wykapana. Aza jest zdrowym psiskiem ( badania krwi i usg nie wykazaly zadnych zmian), jedynym jej problemem jest niedowlad prawej tylnej lapy wynikajacy ze zmian zwyrodnieniowych w kregoslupie ( spondyloza). Czasem ma problemy z chodzeniem-tylne lapy jej sie rozjezdzaja ale po krotkiej rozgrzewce daje sobie swietnie rade. Aza-lia ma okolo 8-10lat. Jest bardzo spokojna, lagodna, ufna, radosna, zadna pieszczot, bardzo potrzebuje milosci i domu. Wszyscy bardzo ja polubilismy i bardzo chcielibysmy by trafila w dobre rece i mogla sie jeszcze pocieszyc spokojnym zyciem bo w alternatywie ma niestety najgorsze... Bardzo prosimy o pomoc w poszukiwaniu domu dla Azy!

Rozmawiałam z nimi o Azie. Aza ma pełne szanse, by żyć jeszcze długo, długo - zwyrodnienie kręgosłupa nie bedzie jej w tym przeszkadzać. Kręgosłup był konsultowany z dr. Bierzyńskim, swietnym chorurgiem - Edi 100 pewnie by to potwierdziła :)
Aza jest kochanym, wspaniałym psiakiem.
Ma wielkie, smutne oczy i bardzo teskni za przytuleniem, pogłaskaniem.
Nikt nie chce jej dać szansy, bo jest stara. Bo nie jest szczeniakiem, ślicznym goldem sprzed lat.
Napiszę z mojego kociego doświadczenia - najbardziej na świecie wdzięczne są za ludzką miłość stare koty uliczne, te którym wiatr w oczy. Kiedy upewnią się, że ta pełna miseczka to nie żart, a ludzka ręka chce je przytulać, a nie bić - kochają ze wszystkich sił.
I tak na pewno jest i z psimi sercami.

Wiem, że Aza szuka bardzo takze domu tymczasowego.
Bardzo, bardzo.

Aza jest na miau, ale tam nie ma szans, przerzucona przez admina na koci-łapci:angryy:, niemniej tam - tyle zamarzających teraz kocich bied.
Jest tez od wczoraj na allegro ( dzieki puss miau ), przesłałam ją też na stronę TOZu i kociego-życia.
Dzisiaj prześlę ją do GW i do radia RAM, zobaczymy.

Na dogo jest listaadresów w sieci, gdzie za darmo można przesyłać ogłoszenia - ja już nie dam rady, bo na cito musze znaleźć dom dla trzech dorosłych kocurro, a dziecko okresowo w szpitalu, ale może ktoś mógłby ją i tam zamieścić. Każdy kolejny adres to dla niej szansa. Mogę przesłać zdjęcia i tekst, który wyślę do wyborczej, jeśli ktoś chciałby z niego skorzystać.

Aza teraz najbardziej potrzebuje tego, zeby ktoś, jeśli nie może ją przygarnąć, dał jej choc trochę czasu, przygarniająć na tymczas.
Ta sunia swoja łagodnością i ufnością zawojowa wszystkich, więc na pewno nie sprawiałaby kłopotu

UFF, ale się napisałam:-o;)