Jump to content
Dogomania

Mastiffka Zuza juz w swoim jedynym wymarzonym domku !!!!!!

Recommended Posts

• Replies 611
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

najswiezsze informacje (i male podsumowanie:)

Zuza nie wymiotuje juz wogle, jak juz wszyscy wiedza kupy sa normalne, a trzustka zdrowa. wlasciwie jedyna rzecz ktora w tym momencie moze niepokoic to te powiekszone wezly chlonne. na razie Beata wstrzymuje sie z biopsja, bo tez ma swiadmosc ze to moze byc kwestia wyczerpania organizmu. w kazdym razie ani badanie krwi ani przeswietlenie nie wykazaly nic niepokojacego.

sunia ma niesamowity apetyt. zaczela juz normalnie jesc (dostaje male porcje gotowanego co 2-3 godziny). i normalnie w swiecie sie awanturuje w kuchni o to jedzenie. zaprzyjaznila sie z najmlodsza sunia - ponoc bardzo fajnie zaczepia ja do zabawy. koty zdecydowanie goni :)

jedyny problem jak jest z Zuzą to zalatwianie sie w domu. tak jakby psicy nie robilo roznicy gdzie jest - kiedy sie zachce to kuca i sie zalatwia, niezaleznie od miejsca (np piękna kupe usadzila na srodku gabinetu wet - w sumie dobrze, bo od razu poszla do zbadania : )
no i rozne ma zachowania w temacie wychodzenia poza dom/ogrod. ostatnim razem Beata sila ciagnela ja do wyjscia na zewnatrz, dzis dla odmiany Zuza skorzystala z uchylonej bramy i "dała w dlugą". ale bez problemu dala sie z powrotem przyprowadzic uczynnemu panu ktory byl w poblizu.
i to chyba tyle na dzis. jestem pelna podziwu dla Beaty - bo jak na razie przy Zuzi jest naprawde sporo do robienia.

Posted

kupa u weta - świetna sprawa!:) no przecież trzeba zbadać;)

i super, że trzusteczka jak ta lala! :multi:

noo... Zuzanko... to teraz wcinaj i rośnij!! nich Ci tego ciałka przybywa:loveu:
(rozbawiło mnie, że się awanturuje w kuchni :evil_lol:)

ależ super wiadomości na dobranoc poczytałam:)

Posted

Wola napisał(a):
Świetne wieści :) a to załatwianie w domu... Oj dziewczyna dużo przeszła... Oduczy się ją jeszcze;)

podpatrujac inne psy napewno wie, ze nalezy sie zlatwiac na spacerze...
moze sie boi ???

Posted

Ewusek napisał(a):
podpatrujac inne psy napewno wie, ze nalezy sie zlatwiac na spacerze...
moze sie boi ???

moze tak sie zalatwiala gdzie stala i ma taki nawyk...
moze trzeba ją uczyc jak szczeniaka?
ja mialam tymczas u siebie (pol roczku) i psina mimo ze małpowala mojego Tima we wszytskim to tego ze trzeba sie zalatwiac na dworze jakos podpatrzyc nie chciala...:shake:
musialam poswiecic dwa dni cale na nauke ale udalo sie:lol:

Posted

Dokładnie...
Zuza może być nie nauczona... kto wie przecież jakie panowały zasady w jej domu...
Strach? po tylu przejściach to bardzo możliwe... Ale strach nie trwa przecież wiecznie, dużo ciepła i miłości i ja wierzę że będzie dobrze;)

Posted

jak tam Zuzanka się czuje?
jakieś nowe dobre wieści?:)

a z załatwianiem.... no może faktycznie trzeba uczyć jak szczeniaczka...:roll:

widzę, że wszystkie cegiełki rozeszły się jak świeże bułeczki:multi:
super! :)
czy na razie pieniążków wystarczy, czy będzie kolejna aukcja?
dajcie znać

Posted

basia2202 napisał(a):

widzę, że wszystkie cegiełki rozeszły się jak świeże bułeczki:multi:
super! :)
czy na razie pieniążków wystarczy, czy będzie kolejna aukcja?
dajcie znać

no wlasnie mnie tez to interesuje, jak stoicie z pieniazkami dla niej...

Posted

wczoraj wieczorem skonczyla sie akucja Zuzi 4 dni przed czasem. Sprzedalam 500 cegielek, czyli jak kazdy wplaci bedzie niecale 5 tys - wystawienie allegro (22,24) i prowizja (200).
Od razu wystawilam kolejne allegro.

Tak wiec na razie za leczenie place ja, a potem sie rozlicze ze Stowarzyszeniem. Nie chcialabym,zeby Beata ponosila koszty, ma teraz naprawde niezly sajgon :-)

Posted

Ewusek napisał(a):
wczoraj wieczorem skonczyla sie akucja Zuzi 4 dni przed czasem. Sprzedalam 500 cegielek, czyli jak kazdy wplaci bedzie niecale 5 tys - wystawienie allegro (22,24) i prowizja (200).
Od razu wystawilam kolejne allegro.

Tak wiec na razie za leczenie place ja, a potem sie rozlicze ze Stowarzyszeniem. Nie chcialabym,zeby Beata ponosila koszty, ma teraz naprawde niezly sajgon :-)

kolejne allegro? znaczy... rozumiem, że nowa aukcja będzie dla Zuzi?
jak coś, to dajcie linka:)

Posted

jest w moim podpisie uaktualnione allegro ;-)

Zamowilam dzisiaj Zuzi zastrzyki uodparniajace Zylexis, koszt jednej ampulki ok 50 zl, bedzie potrzebne co najmniej 15.

Posted

caly czas zalatwia sie w domu :-(
ale nabiera powoli boczkow, niewidac juz ostatniego zebra, w koncu Mloda zjada 2 kurczaki dziennie :-)

W swieta wybieram sie do Beaty i Zuzi, zrobie fotorelacje :-)

Posted

To super wieści :multi: oprócz tego załatwiania się w domu :roll:
Czy ona w ogóle nie załatwia się na dworze?

A jeśli chodzi o fotki to oczywiście mile widziane :shiny: im więcej tym lepiej :cool3: