Alicja Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 ;)kupa była...to teraz już musi być coraz lepiej Quote
Ewusek Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 bylam dzisiaj w lecznicy, czekaly na mnie wyniki Zuzi i.... trzustka sprawna w 100% !!! Quote
maciaszek Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Hurraaaaa :multi: :multi: :multi:!!!!!!!!! Quote
Alicja Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Ewusek napisał(a):bylam dzisiaj w lecznicy, czekaly na mnie wyniki Zuzi i.... trzustka sprawna w 100% !!! :klacz: :klacz: Quote
blue.berry Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 najswiezsze informacje (i male podsumowanie:) Zuza nie wymiotuje juz wogle, jak juz wszyscy wiedza kupy sa normalne, a trzustka zdrowa. wlasciwie jedyna rzecz ktora w tym momencie moze niepokoic to te powiekszone wezly chlonne. na razie Beata wstrzymuje sie z biopsja, bo tez ma swiadmosc ze to moze byc kwestia wyczerpania organizmu. w kazdym razie ani badanie krwi ani przeswietlenie nie wykazaly nic niepokojacego. sunia ma niesamowity apetyt. zaczela juz normalnie jesc (dostaje male porcje gotowanego co 2-3 godziny). i normalnie w swiecie sie awanturuje w kuchni o to jedzenie. zaprzyjaznila sie z najmlodsza sunia - ponoc bardzo fajnie zaczepia ja do zabawy. koty zdecydowanie goni :) jedyny problem jak jest z Zuzą to zalatwianie sie w domu. tak jakby psicy nie robilo roznicy gdzie jest - kiedy sie zachce to kuca i sie zalatwia, niezaleznie od miejsca (np piękna kupe usadzila na srodku gabinetu wet - w sumie dobrze, bo od razu poszla do zbadania : ) no i rozne ma zachowania w temacie wychodzenia poza dom/ogrod. ostatnim razem Beata sila ciagnela ja do wyjscia na zewnatrz, dzis dla odmiany Zuza skorzystala z uchylonej bramy i "dała w dlugą". ale bez problemu dala sie z powrotem przyprowadzic uczynnemu panu ktory byl w poblizu. i to chyba tyle na dzis. jestem pelna podziwu dla Beaty - bo jak na razie przy Zuzi jest naprawde sporo do robienia. Quote
agaciaaa Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Z tą kupą u weta... to przecież specjalnie zrobiła! :lol: ;) Trzymam kciuki nadal! Za załatwianie sie tam gdzie trzeba no i te węzły.. Quote
basia2202 Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 kupa u weta - świetna sprawa!:) no przecież trzeba zbadać;) i super, że trzusteczka jak ta lala! :multi: noo... Zuzanko... to teraz wcinaj i rośnij!! nich Ci tego ciałka przybywa:loveu: (rozbawiło mnie, że się awanturuje w kuchni :evil_lol:) ależ super wiadomości na dobranoc poczytałam:) Quote
Wola Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Świetne wieści :) a to załatwianie w domu... Oj dziewczyna dużo przeszła... Oduczy się ją jeszcze;) Quote
Ewusek Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Wola napisał(a):Świetne wieści :) a to załatwianie w domu... Oj dziewczyna dużo przeszła... Oduczy się ją jeszcze;) podpatrujac inne psy napewno wie, ze nalezy sie zlatwiac na spacerze... moze sie boi ??? Quote
sacred PIRANHA Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Ewusek napisał(a):podpatrujac inne psy napewno wie, ze nalezy sie zlatwiac na spacerze... moze sie boi ??? moze tak sie zalatwiala gdzie stala i ma taki nawyk... moze trzeba ją uczyc jak szczeniaka? ja mialam tymczas u siebie (pol roczku) i psina mimo ze małpowala mojego Tima we wszytskim to tego ze trzeba sie zalatwiac na dworze jakos podpatrzyc nie chciala...:shake: musialam poswiecic dwa dni cale na nauke ale udalo sie:lol: Quote
Wola Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Dokładnie... Zuza może być nie nauczona... kto wie przecież jakie panowały zasady w jej domu... Strach? po tylu przejściach to bardzo możliwe... Ale strach nie trwa przecież wiecznie, dużo ciepła i miłości i ja wierzę że będzie dobrze;) Quote
basia2202 Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 jak tam Zuzanka się czuje? jakieś nowe dobre wieści?:) a z załatwianiem.... no może faktycznie trzeba uczyć jak szczeniaczka...:roll: widzę, że wszystkie cegiełki rozeszły się jak świeże bułeczki:multi: super! :) czy na razie pieniążków wystarczy, czy będzie kolejna aukcja? dajcie znać Quote
sacred PIRANHA Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 basia2202 napisał(a): widzę, że wszystkie cegiełki rozeszły się jak świeże bułeczki:multi: super! :) czy na razie pieniążków wystarczy, czy będzie kolejna aukcja? dajcie znać no wlasnie mnie tez to interesuje, jak stoicie z pieniazkami dla niej... Quote
blue.berry Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 nad pieniedzmi piecze ma Ewusek. ja jedynie dostarczam informacji:) Quote
Ewusek Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 wczoraj wieczorem skonczyla sie akucja Zuzi 4 dni przed czasem. Sprzedalam 500 cegielek, czyli jak kazdy wplaci bedzie niecale 5 tys - wystawienie allegro (22,24) i prowizja (200). Od razu wystawilam kolejne allegro. Tak wiec na razie za leczenie place ja, a potem sie rozlicze ze Stowarzyszeniem. Nie chcialabym,zeby Beata ponosila koszty, ma teraz naprawde niezly sajgon :-) Quote
basia2202 Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Ewusek napisał(a):wczoraj wieczorem skonczyla sie akucja Zuzi 4 dni przed czasem. Sprzedalam 500 cegielek, czyli jak kazdy wplaci bedzie niecale 5 tys - wystawienie allegro (22,24) i prowizja (200). Od razu wystawilam kolejne allegro. Tak wiec na razie za leczenie place ja, a potem sie rozlicze ze Stowarzyszeniem. Nie chcialabym,zeby Beata ponosila koszty, ma teraz naprawde niezly sajgon :-) kolejne allegro? znaczy... rozumiem, że nowa aukcja będzie dla Zuzi? jak coś, to dajcie linka:) Quote
Ewusek Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 jest w moim podpisie uaktualnione allegro ;-) Zamowilam dzisiaj Zuzi zastrzyki uodparniajace Zylexis, koszt jednej ampulki ok 50 zl, bedzie potrzebne co najmniej 15. Quote
Ilona.S Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Co tam słychać u Zuzi ? jak się czuje nasza dziewczyna Quote
Ewusek Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 caly czas zalatwia sie w domu :-( ale nabiera powoli boczkow, niewidac juz ostatniego zebra, w koncu Mloda zjada 2 kurczaki dziennie :-) W swieta wybieram sie do Beaty i Zuzi, zrobie fotorelacje :-) Quote
Alicja Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 :kciuki: za zdroweczko i aby nauczyła sie wychodzić do WC na podworeczko :razz: Quote
Ilona.S Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 To super wieści :multi: oprócz tego załatwiania się w domu :roll: Czy ona w ogóle nie załatwia się na dworze? A jeśli chodzi o fotki to oczywiście mile widziane :shiny: im więcej tym lepiej :cool3: Quote
Recommended Posts