Tengusia Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 sliczne stworzonko i wyglada bosko :loveu: Quote
Alicja Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Jak dziewczynka slicznie już wygląda .... Quote
Ziutka Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Szukamy domku dla Zuzi !!! Pokaż się maleńka na pierwszej stronce :cool3: Quote
madziorna Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Piękna mastiffeczka szuka domu! :roll: Quote
blue.berry Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Ewusek - potrzebowalabym ontaktu z Toba troche wiekszego niz przez dogo. czy moglabys mi dac swoj tele na PW? pzdrawiam p.s. postaram sie w poniedzialek przygotowac plakat dla Zuzki oraz tekst ktory mozna by bylo uzywac w ogloszeniach Quote
Diana S Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 A ja mam pytanie jak sunia reaguje na stadko hodowczyni? Jeżeli juz padły takie pytania to I am sorry :cool1:. Jaki Zuzka ma charakter...? Quote
Izabela124. Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Ile sunieczka juz przybrala cialka, super Quote
Ewusek Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Diana S napisał(a):A ja mam pytanie jak sunia reaguje na stadko hodowczyni? Jeżeli juz padły takie pytania to I am sorry :cool1:. Jaki Zuzka ma charakter...? Zuzka to 100% dominantka ! Wczoraj rzucila sie na samca i Beata zastanawiala sie czy zostanie cos z Zuzki... zostalo... wygladalo to bardzo nie ciekawie ale bez powaznych ran. Za jakis tydzien sterylka i zabiegi. BB - wysle ci pw Quote
Diana S Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Czyli najlepiej jak Zuzka będzie sama w domu bez innych psów... Jak taka z niej dominantka...:cool1: Quote
Ewusek Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 szukamy wszyscy, decyzje i tak podejmie tylko BEata ! Dom TYLKO i wylacznie dla Zuzi, zadnych zwierzat. Quote
sacred PIRANHA Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 no kto by pomyslal,ze z niej taka dominantka no...wlasnie dlatego DT to bardzo potrzebna instytucja dobrych serc:) Quote
Diana S Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Niki-lidka napisał(a):no kto by pomyslal,ze z niej taka dominantka no...wlasnie dlatego DT to bardzo potrzebna instytucja dobrych serc:) Tak własnie DT są bardzo potrzebne... Wtedy można zobaczyć jak tak naprawdę psinka się zachowuje w różnych sytuacjach... Tylko tych Domków Tymczasowych wcale nie jest tak dużo :shake: Quote
blue.berry Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 no i wezcie pod uwage fakt ze teraz ten DT czyli Beata ma naprawde spory porblem bo ona ma 6 psow - doskonale "ustawione" stado ktore funkcjonuje bez wiekszych problemow. i w tym momencie Zuzka to stado "rozwala". bo niestety tak to jest ze jak zaczyna sie awanturowac jeden pies to i nastepne zaczna. a Beata nie ma jorków tylko potezne mastify angielskie. dlatego tez znalezienie domu stalego dla Zuzki staje sie pilna i naglaca sprawą. zanim nie dojdzie do jakichs naprawde powaznych klopotow. Quote
Ewusek Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Dzwonił do mnie przed chwilą mój wet i pytał czy byłoby zainteresowanie seminarium dla właścicieli molosów dotyczącym kulawizn, chodzi tu przede wszystkim o dysplazje stawów łokciowych, pofilaktyka, leczenie, diagnozowanie, leki. Do tej pory seminaria takie organizowane byly tylko dla lekarzy weterynarii. Na seminarium będzie troszkę o dysplazji stawów biodrowych, ale mało, bo to jest juz temat powszechny, natomiast sprawy "przodu" traktowane są po macoszemu i z reguły właściciel trafia do specjalisty kiedy jest za późno... Seminarium będzie najprawdopodobniej bezpłatne i odbędzie się w Warszawie. Czy chcielibyście uczestniczyć w takim seminarium ? Czy to dobry pomysł ? Czekam na rady i sugestie w dziale weterynarii: http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=9945 Proszę o udział w sondzie !!! Quote
Beata_Dorobczyńska Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Nie pamietam swojego hasla na molosach wiec tu a przy okazji podniose Zuze. Ja chetnie bym poszla nawet na odplatne byle merytoryczne. Quote
blue.berry Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 ja tez bym poszla z duza checia. choc pewnie duzo bedzie zalezec od tego czy bedzie w powszedni dzien czy w weekend Quote
Tengusia Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 przepraszam za off Plakat do pobrania: http://genobis.rootnode.pl/abi.pdf Quote
Beata_Dorobczyńska Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Mysle, ze weekend wchodzi raczej w gre bo w tygodniu to bedzie ciezko. Quote
basia2202 Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 oo.. widzę, że Zuza już całkiem fajnie wygląda:) no... niech dalej nabiera ciałka:) i szukaj domku mała!!;) mam nadzieję, że szybko się uda znaleźć odpowiedzialnego właściciela Quote
blue.berry Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 witam w ten brzydki wtorek. przygotowałam dla Zuzy plakat i ulotkę mozna je sciagnąc z tych linków: http://www.coffeeshop.com.pl/Zuza_ulotka_x2.jpg http://www.coffeeshop.com.pl/Zuza_plakat.jpg ulotka jest tak przygotowana ze sa dwa użytki na kartce A4. plakat ma "wyrywane numery tele" jesli ktos z Was ma mozliwosc wydrukowania takiego plakatu czy ulotek to bardzo prosimy o pomoc w oglaszaniu Zuzi. Ewusek - czy bedziemy Zuze oglaszac na roznych portalach? przyznam ze tutaj zdalabym sie na czyjas pomoc bo ja sama nigdy nie dawalam ogloszen na zadnych portalach. jesli ktos mialby pomysl gdzie mozna Zuze oglosic i chciał pomoc to tutaj jest przygotowany tekst ogloszenia: "[SIZE=2]Zuza, ok. 2-letnia sunia rasy bullmastiff, została znaleziona w okolicach Pruszkowa. Odłowiona przez hycla, trafiła do schroniska. Była skrajnie zagłodzona i wycieńczona. Na całym ciele miała odleżyny i rany oraz poobcieraną skórę na szyi (od sznura, łańcucha?). Nie miała szans na przeżycie w schronisku. Dlatego została z niego błyskawicznie zabrana i trafiła pod opiekę Stowarzyszenia na Rzecz Bezpańskich Zwierząt NICZYJE, które znalazło dla niej dom tymczasowy w Warszawie. Tak duży pies jak Zuza powinien ważyć 50-60 kilo. W momencie przejęcia opieki nad nią, ważyła niecałe 30 kg. Weterynarz opiekujący się sunią stwierdził, że przez całe swoje życie nie widział psa w takim stanie zachudzenia! Zuza miała dużo odleżyn i ran, kości biodrowe prawie “przebijały się” na zewnątrz. Była tak słaba, że ledwo stała na nogach. A z drugiej strony położenie się sprawiało wielki problem i ból. Do tego miała silną biegunkę, wymiotowała. Wszyscy obawiali się, że to jakaś poważna choroba. Zrobiono cały zestaw badań (morfologia, usg, rtg). Na szczęście wszystkie wyniki okazały się być dobre. Wychudzenie wynikało z zagłodzenia a nie z choroby. Aktualnie Zuza wygląda i czuje się zdecydowanie lepiej, przez niecałe dwa miesiące przytyła ok. 10 kilo. Sunia będzie wysterylizowana. Zuza jest przemiłą, wesołą sunią. Ma świetny kontakt z człowiekiem i bardzo go potrzebuje. Lubi być przytulana i głaskana. Niestety socjalizacja Zuzy nie jest wzorcowa. Sunia nie umie sygnalizować potrzeby wyjścia, niedopilnowania załatwia się w domu.Zuza kompletnie nie toleruje kotów, jak również ma spore problemy z zaakceptowaniem innych psów. Dlatego też szukamy dla niej domu bez innych zwierząt. Domu, w którym cała miłość, czas i cierpliwość będą przeznaczone tylko dla Zuzi. Ona na pewno odpłaci za to całą miłością swojego wielkiego psiego serca.W celu adopcji i uzyskania większej ilości informacj prosimy kontaktować się z tymczasową opiekunką Zuzi Beatą pod numerem telefonu 609 441 928." pozdrawiam serdecznie i licze na Waszą pomoc Quote
basia2202 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 świetnie napisane! w ogóle fajnie zrobione plakaty ja co prawda nie mam w pracy kolorowej drukarki, ale postaram się wydrukować na czarno-białej i rozwiesić, gdzie się uda...:) Quote
Ewusek Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 zamiast 30 kg wpisz 17, te 30 to ja przykoloryzowalam troche... a poza tym jest super :-) Jezeli chodzi o ogloszenia w roznych portalach to ja nigdy tego nie robilam... Kilka osób wstawiło spFaldke i do tej pory otrzymuje telefony w jej sprawie a ona nie zyje juz ponad 4 miesiace. Wiem, ze to jest bardzo klopotliwe i chcialabym oszczedzic tego Beacie. Quote
Recommended Posts